Baba kişisini silmek mümkün mü?

Arada çocuk olsa dahi eski eşle iletişim tamamen kesilebilir mi?

• Ankete Katılan
    48

Yeni1anne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2021
20
19
3
32
Evladım 4 yaşında babası aşırı dengesiz biri, çocuk için muhatap olduğumuz zamanlar bir arpa boyu yol alamadık. Hep bana olumsuz olarak döndü onun canı istediğinde saatlerce kendi kendine yazıp sayıp dökmesi. Önce evladımı bahane ediyo kısa ve net cevap veriyorum sonra evladım hakkında saçmalamaya başlıyor eski olayları gündeme getiriyor hiç alakası yokken. Resmen görüşmediği süre boyunca doluyor doluyor içindekileri bana kusuyor. Evlat olunca da arada, canı sıkılıyor insanın. Misal ben atanamadım neden hala çalışmadığımı sorguluyor ben nafaka vermek zorunda mıyım diye söyleniyor. Güya evladının nafakasını kastetmiyor ama tüm nafayı evladım için kullanıyorum bunu çok iyi biliyor. Bana olan kini bitmedi hala nafakayı alet ederek çıkarmaya çalışıyor tüm hırsını. Danışmak istediğim şey ise okulöncesi çocukla dengesiz babanın baba-evlat ilişkisi kendi hallerine bırakılabilir mi? Çok yoruldum artık, her şeye kayıtsız kalmak istiyorum onunla iletişimimi tamamen kesmek istiyorum.

Tam dört yaşında kızım var .Babası gelmiyor görmüyor .Kızım da her gün valiz hazırlıyor .Gidecem diye .Böylesi bir adamı baba yaptığım için ben sucluyum .Kimse değil .Baba olmak herkesin hakkı olmamali .Çocuklar için çok zor .Hayırlısı diyelim .

Tam dört yaşında kızım var .Babası gelmiyor görmüyor .Kızım da her gün valiz hazırlıyor .Gidecem diye .Böylesi bir adamı baba yaptığım için ben sucluyum .Kimse değil .Baba olmak herkesin hakkı olmamali .Çocuklar için çok zor .Hayırlısı diyelim .
Evliyken çocuğu ile ilgili miydi
Çocuk onunla güzel zamanlar mi geçirirdi
Oyuzden mi özlüyor

Evladım 4 yaşında babası aşırı dengesiz biri, çocuk için muhatap olduğumuz zamanlar bir arpa boyu yol alamadık. Hep bana olumsuz olarak döndü onun canı istediğinde saatlerce kendi kendine yazıp sayıp dökmesi. Önce evladımı bahane ediyo kısa ve net cevap veriyorum sonra evladım hakkında saçmalamaya başlıyor eski olayları gündeme getiriyor hiç alakası yokken. Resmen görüşmediği süre boyunca doluyor doluyor içindekileri bana kusuyor. Evlat olunca da arada, canı sıkılıyor insanın. Misal ben atanamadım neden hala çalışmadığımı sorguluyor ben nafaka vermek zorunda mıyım diye söyleniyor. Güya evladının nafakasını kastetmiyor ama tüm nafayı evladım için kullanıyorum bunu çok iyi biliyor. Bana olan kini bitmedi hala nafakayı alet ederek çıkarmaya çalışıyor tüm hırsını. Danışmak istediğim şey ise okulöncesi çocukla dengesiz babanın baba-evlat ilişkisi kendi hallerine bırakılabilir mi? Çok yoruldum artık, her şeye kayıtsız kalmak istiyorum onunla iletişimimi tamamen kesmek istiyorum.
Babanın derdi çocuk değil tamamen nafaka veriyor olması sorun

Çocukla görüşüyor mu?Görüşüyorsa çocuğa davranışlarındada mı dengesiz? Yoksa bütün garezi size bilerek ve yıldırmak için mı yapıyor?Var öyle tipler çünkü dengesiz olduğundan ziyade bilerek yapanlar
İşi yoğun ve başka şehirde yaşıyor. 6 aydan sonra şimdi geldi görüşmeye. Evladımla iletişimi de sıkıntılı bazen, 4 yaşındaki çocuğa hesap soruyor artık neden beni aramıyorsun diye. Benim yavrum da garibim özlüyor demekki babasını alttan alıyor resmen tatlı tatlı açıklama yapıyor.

Ben hariç hep hayır denilmiş yanlış mı anlaşıldım acaba çocuğum değil sadece ben iletişimi kesmek istiyorum. Ben de deneyimli anneler fikir verir biz hiç muhatap olmuyoruz felan diye yazarlar diye ummuştum :KK64:

Çocuk 4 yaşında iletişimi kesmek isteseniz bile şuan bunu anlayamaz ama ilerde zaten kendi karar verir
Ya da bir pedagoğa sorun
Ay ben de bedavaya çocuk büyüteceğini düşünen insanlara hastayım yani
Sanki bitki bu çocuk her şey gerekli

Çocuk 4 yaşında iletişimi kesmek isteseniz bile şuan bunu anlayamaz ama ilerde zaten kendi karar verir
Ya da bir pedagoğa sorun
Ay ben de bedavaya çocuk büyüteceğini düşünen insanlara hastayım yani
Sanki bitki bu çocuk her şey gerekli
Hayır çocuğuma ulaşabilir ben iletişimi kesmek istiyorum. Mesajlarına tepkisiz kalmak hiç bir şekilde muhatap olmak istemiyorum. Aradığında veriyorum evladıma görüşüyorlar

Hayır çocuğuma ulaşabilir ben iletişimi kesmek istiyorum. Mesajlarına tepkisiz kalmak hiç bir şekilde muhatap olmak istemiyorum. Aradığında veriyorum evladıma görüşüyorlar
Çocuk haricindeki sorulara koonusmalara cevap vermeyin.. çocuğuyla iletişim kurmak istediğinde konuşun sade.

Siz silseniz çocuk silemez. En basiti parkta bir çocuğun babasına koşuşu içine oturur yada okul çıkışı evladını almaya gelen bir baba görür ve düşünür. Silmek olarak bakmayın olaya. İllaki zordur bu şekilde yaşamak evladınıza bu dengesizlikleri anlatamazsınız. Destek alın onun için en sağlıklı yolu bir pedegog piskolog gösterebilir. Kolaylıklar dilerim 🙏

bu yorum seni bi ileri götürür mü bilmem. esimle cok fena tartisan tipleriz iki tarafda altdan almaz.

cift terapisine gittik bi sene el ele girdigimiz anlar bile bagira bagira odadan ciktik hic ise yaramadi.

en sonunda ünlü bir yasam kocuna gittik. istedigi fiyat hala basimi döndürüyor ama tanismak icin kendini kanitlamak icin bize bir saatini ücretsiz ayirdi. esimle bir birimizden habersiz sorulara cevab verdik sonuc:

kücükken oldugumuz aileler sayesinde iliski sürdürmemiz imkansiz.
cocugumuzu bi enstruman olarak görüyoruz
ayrilsak bile tarzimizdan dolayi cocugumuza cok fena zarar veririrz iki medeni insan olamadigimiz icin.

3 gündür icimde firtinalar kopuyor bu yüzden. sen hayatda herseyi basar ama en önemlisi olan evladini bu sekilde mahvet.

adamin son cümlesi: hic bir zaman esinde hata arama herzaman sen kendin en iyisi olmaya bak. ve istemedigi birseyi zorla ikna etmeye calisma.

bu cümleleri göz önünde bulundurarak senin yerinde olsam sanirim sakin bir anda eski esime yargilamadan ilimli bir mesaj yazardim ve sonunda bildirirdim: biz daha fazla tartismamak icin ayrilma karari aldik, ve bu yüzden bundan sonra evlatimiz disindaki mesajlarina cevap vermek istemiyorum. cocugumuzla her zaman görüsebilirsin. vs vs...

bu yorum seni bi ileri götürür mü bilmem. esimle cok fena tartisan tipleriz iki tarafda altdan almaz.

cift terapisine gittik bi sene el ele girdigimiz anlar bile bagira bagira odadan ciktik hic ise yaramadi.

en sonunda ünlü bir yasam kocuna gittik. istedigi fiyat hala basimi döndürüyor ama tanismak icin kendini kanitlamak icin bize bir saatini ücretsiz ayirdi. esimle bir birimizden habersiz sorulara cevab verdik sonuc:

kücükken oldugumuz aileler sayesinde iliski sürdürmemiz imkansiz.
cocugumuzu bi enstruman olarak görüyoruz
ayrilsak bile tarzimizdan dolayi cocugumuza cok fena zarar veririrz iki medeni insan olamadigimiz icin.

3 gündür icimde firtinalar kopuyor bu yüzden. sen hayatda herseyi basar ama en önemlisi olan evladini bu sekilde mahvet.

adamin son cümlesi: hic bir zaman esinde hata arama herzaman sen kendin en iyisi olmaya bak. ve istemedigi birseyi zorla ikna etmeye calisma.

bu cümleleri göz önünde bulundurarak senin yerinde olsam sanirim sakin bir anda eski esime yargilamadan ilimli bir mesaj yazardim ve sonunda bildirirdim: biz daha fazla tartismamak icin ayrilma karari aldik, ve bu yüzden bundan sonra evlatimiz disindaki mesajlarina cevap vermek istemiyorum. cocugumuzla her zaman görüsebilirsin. vs vs...

Çok negatif yorumlar yapmış o tüccar koç.
Çocukluğumuza hapsolmak zorunda değiliz.
Bunu şuan çözebilecek güçteyiz.
Onarım her zaman mümkün.

Kimin çocukluğu kusursuzdu ki? İyi diyenlerin çoğu, kötüyse bile iyi hatırlayanlar, çünkü beynin sistematiği böyle.
İdeal aile kavramına inanmıyorum ben.
Hayatın esprisine aykırı bir kere.
Her ailede mutlaka tahammül gösterilen bir sınav var. Türler ya da kişiler farklı, ama mutlaka var.

O nedenle bu kara kehaneti sahiplenmeyin.
Şuan o geçmişi onarma gücünüz olduğunu bilin.
Yeter ki isteyelim.
Ha belki orta halli bir değişiklik olur, temeli kurtarmaya yetmez, ama bunu denemeden bilemeyiz.
Çocukluk onarım terapisi aldınız mı hiç? Ya da emdr? Ya da aile dizimi terapisi?
Madem sorun köken ailede, ki çift sorunlarının çok büyük çoğunluğu bundan kaynaklı olur zaten, çocukluğunuzu onarın o halde.

Son düzenleme:
Ben kestim iletisimi. Tamamen. Gorusmek zorunda da degilim. Hayir efendim yok oyle birsey. Omur boyu muhatap olunacak diye birsey yok. Muhatap da olmuyorum. Gayet de rahatim. Bu sekilde haddini de yerini de bildi. Onceden bosandigimiz halde hala bana emirler talimatlar verdigi, agiz dolusu kufurler ettigi bile oluyordu. Gorusmeyi kesince kuzu oldu. O oglumla gorusuyor. Haddini bilmeyen adamla omur boyu muhatap olmak zorunda degilim. Inun hesap sormadina musade etmeyin. Mesajlarina falan cevap vermeyin. Yuz bulamasin. O haddini fazla asmis. Onu calisip calismadiginiz ilgilendirmez. Ortak hayatlari ayirdiniz artik. O hala sizi kocasi saniyor sanirim. Size hesap soramaz. Hadsiz herif.

Benim yine tanıdığım bir aile var.
Adam sorunlu kişilik
Ve çocuk bunlara maruz kaldığı halde
Babasına düşkün mesela
Babamı seviyorum anneme kötü davranmasını sürece diyordu birzamanlar
Şimdi de öyle alışmış babasina ki o benim babam deyip savunmaya geçiyor
Baba babaliktan bihaber olmasina ragmen.
İlgi alaka sıfır.sikintili adam.
Ama çocuk baba şablonuna yerleştirmiş onu.

Benim yine tanıdığım bir aile var.
Adam sorunlu kişilik
Ve çocuk bunlara maruz kaldığı halde
Babasına düşkün mesela
Babamı seviyorum anneme kötü davranmasını sürece diyordu birzamanlar
Şimdi de öyle alışmış babasina ki o benim babam deyip savunmaya geçiyor
Baba babaliktan bihaber olmasina ragmen.
İlgi alaka sıfır.sikintili adam.
Ama çocuk baba şablonuna yerleştirmiş onu.

Çünkü onların bizim gibi kıyas mekanizması yok henüz.
Olanı olduğu gibi kabul etme var.
Salt kabul, yorumsuz.
Babammı babam, okey, canım babam.
İlk sorgulama ergenlikte başlar.
O esnada da yeterli mukayeseye ulaşamayabilir hatta.
Esas sorgulama ise, çocuk ilerde ciddi bi partner ilişkisine başladığında olur.
Yani gerçek olgunluğa erişene kadar, çocuklar mutlu ebeveyne yaslar sırtını.
Cefakar olana acır, ama yanında kaygılı hisseder.

Konu sahibine benim tavsiyem kendinin şuan eşiyle hiç evlenmemiş psikolojisini yakalaması. Bunun için de iletişime sınır getirmesi.
Gerekirse çocuğa günün bir vaktini belirlemesi baba araması için.
Onun dışında eski eşe net sınır koymak.
Şu şu saatler dışında aramalara cevap vermiyorum.
Adam hem özgür, hem hesap soran olarak oh rahat.
Lütfen kendi hayatınızla ilgili sorulara cevap vermeyin.
Artık ona karşı bi sorumluluğunuz yok.
Çocuk zaten hep sorumluluktu ayrılınca hiç bişey değişmedi, sadece kocanın yükünü attınız.
Hep bunu hatırlayın, onun yükünü attınız, sorgulamalarını yük edecekseniz tekrar, ne anladım ben o boşanmadan?
Rahatınızı düşünün, çocuğa yalnızca mutlu anne lazım, babasının stresini ruhunda taşıyan anne evliykendi, gömün onu.
Yeni1anne Yeni1anne

Zaten bu şekilde karaktere sahip bir eski eşle olması gereken bu. Sadece çocukla ilgili konuşmanız gerektiğinde konuşun. Başka bir konu açtığında çocuk dışında hiç bir şekilde konuşmak ve görüşmek istemediğinizi belirtip kesin konuşmayı. Boşuna mı boşandınız. Hala sizi üzüp stres yapmasına izin vermeyin bence.

Back
X