Baba kişisini silmek mümkün mü?

Arada çocuk olsa dahi eski eşle iletişim tamamen kesilebilir mi?

• Ankete Katılan
    48
Çok negatif yorumlar yapmış o tüccar koç.
Çocukluğumuza hapsolmak zorunda değiliz.
Bunu şuan çözebilecek güçteyiz.
Onarım her zaman mümkün.

Kimin çocukluğu kusursuzdu ki? İyi diyenlerin çoğu, kötüyse bile iyi hatırlayanlar, çünkü beynin sistematiği böyle.
İdeal aile kavramına inanmıyorum ben.
Hayatın esprisine aykırı bir kere.
Her ailede mutlaka tahammül gösterilen bir sınav var. Türler ya da kişiler farklı, ama mutlaka var.

O nedenle bu kara kehaneti sahiplenmeyin.
Şuan o geçmişi onarma gücünüz olduğunu bilin.
Yeter ki isteyelim.
Ha belki orta halli bir değişiklik olur, temeli kurtarmaya yetmez, ama bunu denemeden bilemeyiz.
Çocukluk onarım terapisi aldınız mı hiç? Ya da emdr? Ya da aile dizimi terapisi?
Madem sorun köken ailede, ki çift sorunlarının çok büyük çoğunluğu bundan kaynaklı olur zaten, çocukluğunuzu onarın o halde.

icime su serptin. ben bunlarin farkina 30 yasimda yeni yeni anlamaya basladim iki sene boyunca piskolojik tedavi gördüm oda pek ise yaramadi.

cocukluk onarim tedavisini ilk defa duyuyorum arastircam cok tsk ederim.

burda devlete randevu alinca iki sene bekletiyorlar. özelde cok ucuk rakamlar istiyor. düsüne biliyormusun adam 3 ay icin 5.400 Eur istedi... oda ikili seans bile degil online grublarla baglanip konusmak icin.

Tam dört yaşında kızım var .Babası gelmiyor görmüyor .Kızım da her gün valiz hazırlıyor .Gidecem diye .Böylesi bir adamı baba yaptığım için ben sucluyum .Kimse değil .Baba olmak herkesin hakkı olmamali .Çocuklar için çok zor .Hayırlısı diyelim .
4-5 yaş kız çocuklar için "baba yaşları" maalesef. Tabiri caizse evde kedi köpek gibi bile olsalar, 1 günlük yoklukta kıymete biniyor baba. Allah yardımcınız olsun, o kişinin de kalbine merhamet versin inşallah. En azından çocuğuna karşı.

Benim yine tanıdığım bir aile var.
Adam sorunlu kişilik
Ve çocuk bunlara maruz kaldığı halde
Babasına düşkün mesela
Babamı seviyorum anneme kötü davranmasını sürece diyordu birzamanlar
Şimdi de öyle alışmış babasina ki o benim babam deyip savunmaya geçiyor
Baba babaliktan bihaber olmasina ragmen.
İlgi alaka sıfır.sikintili adam.
Ama çocuk baba şablonuna yerleştirmiş onu.
Çocukların en iyi yaptığı şey sevmek zaten gerçekten ebeveynin iyisini kötüsünü ayırt edemiyorlar. Gerçi bu onlara daha az zarar verir.

Çünkü onların bizim gibi kıyas mekanizması yok henüz.
Olanı olduğu gibi kabul etme var.
Salt kabul, yorumsuz.
Babammı babam, okey, canım babam.
İlk sorgulama ergenlikte başlar.
O esnada da yeterli mukayeseye ulaşamayabilir hatta.
Esas sorgulama ise, çocuk ilerde ciddi bi partner ilişkisine başladığında olur.
Yani gerçek olgunluğa erişene kadar, çocuklar mutlu ebeveyne yaslar sırtını.
Cefakar olana acır, ama yanında kaygılı hisseder.

Konu sahibine benim tavsiyem kendinin şuan eşiyle hiç evlenmemiş psikolojisini yakalaması. Bunun için de iletişime sınır getirmesi.
Gerekirse çocuğa günün bir vaktini belirlemesi baba araması için.
Onun dışında eski eşe net sınır koymak.
Şu şu saatler dışında aramalara cevap vermiyorum.
Adam hem özgür, hem hesap soran olarak oh rahat.
Lütfen kendi hayatınızla ilgili sorulara cevap vermeyin.
Artık ona karşı bi sorumluluğunuz yok.
Çocuk zaten hep sorumluluktu ayrılınca hiç bişey değişmedi, sadece kocanın yükünü attınız.
Hep bunu hatırlayın, onun yükünü attınız, sorgulamalarını yük edecekseniz tekrar, ne anladım ben o boşanmadan?
Rahatınızı düşünün, çocuğa yalnızca mutlu anne lazım, babasının stresini ruhunda taşıyan anne evliykendi, gömün onu.
Yeni1anne Yeni1anne
O kadar çok haklısınız ki. Evet ben onun yükünü atmak için yıllar önce boşandım ama hala onu dert ediniyorum, burdaki ilk konum bile onunla alakalı. Tavsiyenize canı gönülden uyacağım :KK200:

siz ilişkinizi kesin

hatta çocuğa öğretin yani bu otomatik arama vs gibi bir yere kaydedin babasını

oradan o arasın babasını

babası çocuk varken ararsa verin o açsın, çocuk yanınızda yoksa açmayın bile

bunu ona da son bir kez iletin mesela açmıyorsam X yok ya da uyuyordur, o uygun olduğunda seni arar gibi

lakin o sen neden çalışmıyorsun vs hep denir umursamayın

baba kişisi ile ilişki kesilmez zira o çocuğun babası ama eski eş ile ilişki minimum a indirilebilir zira o eski

icime su serptin. ben bunlarin farkina 30 yasimda yeni yeni anlamaya basladim iki sene boyunca piskolojik tedavi gördüm oda pek ise yaramadi.

cocukluk onarim tedavisini ilk defa duyuyorum arastircam cok tsk ederim.

burda devlete randevu alinca iki sene bekletiyorlar. özelde cok ucuk rakamlar istiyor. düsüne biliyormusun adam 3 ay icin 5.400 Eur istedi... oda ikili seans bile degil online grublarla baglanip konusmak icin.

Avrupadasınız bu durumda.
Tr'den online alın.
Bu pandemi dönemine özel ciddi bi fırsatımız var, Online seans almak gibi.
Bunun tam zamanı.

Emdr çok yaygın bir terapi tekniğidir, geçmişi onarma için dünyada en sık başvurulan bilimsel tekniklerden birisidir.
Türkiye'de onlarca uzman var bunu verebilecek.

Aile dizimi terapisi Türkiye'de çok yaygın değil, ama eminim yapan vardır. Aile üyeleri ile (anne babanız ve siz mesela) aynı odada geçmişi onarmak için yapılır. Eminim bunu da yapan vardır online olarak bu dönemde.

Onarım terapisi Adem Güneşin öncülüğünü ettiği bi kavram, ben şahsen tanımıyorum ve kendisini sevmeyen de çok, ama çocukluk yaralarına onarım terapilerini videolarından incelediğimde çok istifadeli gördüm. YouTube kanalından inceleyebilirsiniz.

Ek ve faydalı paylaşımlar için Instagramda Rümeysa Demirörs, Nihan Kaya, Zeynep Çiftçi, Beyhan Budak, Serhat Yabancı ve Doğan Hocamı (Cüceloğlu) elbette, tavsiye ediyorum.

Okadar uçuk fiyatlarla insan kaygıdan odaklanamaz zaten seansa. Tr'den online aldığınız bir seans en fazla saat başı 30-35 € olacaktır. Ve inanın uzun vadede çok tesiri dokunur.

Kolaylıklar diliyorum 💛

O kadar çok haklısınız ki. Evet ben onun yükünü atmak için yıllar önce boşandım ama hala onu dert ediniyorum, burdaki ilk konum bile onunla alakalı. Tavsiyenize canı gönülden uyacağım :KK200:

Gücünüze güç gelsin,
İçiniz ferahlık dolsun inşallah.

Kolaylıklar diliyorum🍀

Back
X