baba olmak eşlerde aile bilinci yaratıyor mu

turamit

Guru
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
1.595
21
358
İstanbul
Hanımlar merhaba,

Benim eşimin çok iyi yönleri de vardır acayip tuhaf yönleri de. Asıl sorun şu ki eşim bir takım şeylerin bilincinde değil. Yani biz hala sevgili gibiyiz.

Ben 1.5 seneye yakın evliyim. yaşım 28 eşim 36. Bana baskılar var ama

Çocuk sahibi olmuş hanımlar, "aile olma" kavramı çocuk sahibi olmak ile perçinleniyor mu?

not: çocuk yapsam mı anlamında sormuyorum. çocuk eş ilişkilerinde neleri değiştiriyor anlamında soruyorum.

Son düzenleme:
aile olmak erkeklerde kadinlar kadar kolay degil..erkek kadina ancak yüzdeyüz guven oldugu zaman ve senin sevdginden gercekten emin oldugu zaman aile bilinci yerlesiyor..cocuksa daha sonra..bence öyle..ama dedigim gibi erkegin karisini guvenin tam oturmasi lazim o zaman artik ömür boyu birakmaz pesini :):)
ondan sonra cocuk fikri cok guzel :)

bende çok sorguladım bunları, ama ne kendimde nede bir başkasında cevabını bulamadım. erkekler değişken. bazı kadınların nasıl anaç ruhları yoksa erkeklerinde ata ruhları yok. ben buna inanıyorum maalesef

bende çok sorguladım bunları, ama ne kendimde nede bir başkasında cevabını bulamadım. erkekler değişken. bazı kadınların nasıl anaç ruhları yoksa erkeklerinde ata ruhları yok. ben buna inanıyorum maalesef

ayynen katılıyorum...

Çocuk eşler arasındaki ilişkiyi düzeltmekten çok ilişkiyi zorlayan bir faktör. Çocuğun getirdiği sorumluluk, yorgunluk, uykusuzluk ve stres eklenince ilişki çatırdamaya kavgalar olmaya başlıyor en azından benim yaşadıklarım bu ve ben çocuk olmadan önce eşimle neredeyse hiç kavga etmezdim şimdi neredeyse hergün kavga ediyoruz diyim ben sana. Çocuk biraz büyüyünce işlerin düzeleceğini umuyorum ama çocuk olunca herşey düzelir falan gibi düşünceler hayal bence.

kesınlıkle dogru .
esınız de karakterı neyse oyle gelır oyle gıder.cocuk oldugun da degısecegını sanmıyorum.bazı cıftler evlılıgı kurtarmak adına cocuk yapar ama,cevreden de goruyoruz kı olan cocuklara oluyor .

çocuk eşi asla değiştirmez

eşiniz iyiyse bebeğiniz buna artı katar eger kötüyse size getirisi eksiden başka bir şey olmaz bence

çocuk eşi asla değiştirmez

eşiniz iyiyse bebeğiniz buna artı katar eger kötüyse size getirisi eksiden başka bir şey olmaz bence

5 yıllık evliyiz 6.yıla girdik diyebilirim
henüz bir çocuğumuz yok ama biz bir aileyiz
bunun çocukla çok alakalı olduğunu düşünmüyorum
hiç çocuğu olmayan ama çoğu karı kocadan birbirine daha bağlı çiftler tanıyorum
kişilik yapı aileden gördüğü aile kuralları ile daha çok alakalı sanırım.

çocuk en sorunsuz evlilikleri bile biraz sarsar o yüzden siz kendiniz tartacaksınız bunu. ancak çocuklu eve güneş daha güzel doğuyor sanki...

Hanımlar merhaba,

Benim eşimin çok iyi yönleri de vardır acayip tuhaf yönleri de. Asıl sorun şu ki eşim bir takım şeylerin bilincinde değil. Yani biz hala sevgili gibiyiz. Aile olamadık.

Ben 1.5 seneye yakın evliyim. yaşım 28 eşim 36. Eşim hiç çocuk konusu açmadı evlendiğimizden beri. Bana baskılar var ama 7aylık evliyken ayrılma aşamasına geldik (eşimin ailesinin dedikodusu yüzünden), eşimin sözleri ve pişmanlığı ile eve geri döndüm. Eşim ilişkimiz iyi olsun diye çabalasa da hala çocuk için tereddütlerim var. ailesi ve ayrılık dönemi yüzünden kırgınım.

Tabiki eşimle iyi olayım diye çocuk yapmam.

Çocuk sahibi olmuş hanımlar, "aile olma" kavramı çocuk sahibi olmak ile perçinleniyor mu?

not: çocuk yapsam mı anlamında sormuyorum. çocuk eş ilişkilerinde neleri değiştiriyor anlamında soruyorum.

Bir çocuk evliliği kurtarabilirmi? Hayır.
Bir çocuk için evlilik devam etmeli midir? Kesinlikle hayır.
Çocuk olduktan sonra aile olunur mu? Bu öğrenilen bir şey değildir ki insanın içindeki sorumluluk duygusuna bağlı bir olgudur.

Yani çocuğu olmayan insanlar da AİLE olabilirler ya da 7 çocuklu bir evde aslında bir AİLE yaşamıyor olabilir.

çocuk olduğunda erkeğin karekteri değişmez ama çift birbirine daha çok bağlanıyor diyebilirim.her erkek aynı değildir belki ama çoğu erkekte babalık sorumluluk duygusunu geliştiriyor aile kavramı erkeğin zihnine daha iyi yerleşiyor bence:31:

tek kelime ile cevap vereyim canım hayırrrr.

Sanki analarına daha çok bağlanıyolar gibimede geldi bilmiyorum yani:37:

yani ben pek bağdaştıramadım
baba olmakla sorun çözülmezde zaten sizin eşinizle bir sorununuz yok eşinizin ailesi ile var
çocuk yaparkende eşinizle konuşup anlaşıp istiyorsanız yaparsınız
eşinizin ailesi çocugunuz var diye size baskı yapmaz mı sizi sayar severmi diye soruyorsanız bu onların kişiliğine bağlı

ama şu var ki
eşler belli bir olgunlığa gelmeden yani babalığa hazır olmadan çocuk yapmak mantıklı değil
bizler hep annelerin hazırlığını düşünürüz hamileykende hep kendimizi düşünürüz ama babalrda
bizimle bir bu anları yaşıyor
benim eşim benimle bir doğum yaptı deprosyona girdi diyebilirim
2. hamileliğim yine aynı durumlar
ilgili olma değil bu
ben deprosyondaysam o da öyle
moralim bozuksa yine öyle

yani çocuk yapmak sizin hazır olamnızla alakalı

yorumlarınız için teşekkür ederim. ben çocuk yapmayı şu an için düşünmüyorum. ama bir gün elbet olacak ve açıkçası çok gözü kara olmadığıım için her şeyi didik didik şimdiden düşünüyorum.

eşimin ailesi konusunda da kendim için pasif kalıyorum ama çocuğum olunca yırtcı ve gerekirse onun iyiliği için kırıcı olabileceğimi biliyorum. eşimin ailesini düşünmüyorum zaten şehirdışındalar.

benim endişelerim maddi değil. manevi... eşim dediğim gibi sevgili gibiyiz. yani hala daha o aile bilinci oturmadı. aileye çok önem veren birisi. çok evcimen. ama beni ailesi gibi gördüğünü zannetmiyorum. yarın çocuğu olunca bencilliklere devam ederse vicdan azabı çekerim.

ben evlenirken de 4sene incik cincik ettim... ama evlendikten sonra sorup olumlu cevap aldığım şeyler bile ters çıktı. şimdi bazen insanlara bakıyorum evlendiği ay hamile kalmış. özeniyorum. bende o cesaret yok.

çocuk yapmayı şu anda düşünmüyorum. ama yine de şimdiden bunları hesaplamadan, deneyimli hanımlardan fikir almadan yapamıyorum.

şu anda eşim için aile kendi ailesi gibi geliyor bana sorsam "yok olur mu" der ama öyle. çocuğumuz olduktan sonra gene ailesi için bizi ezerse böyle sessiz kalamam. annem olmadım ama şu kadarını biliyorum evlat bi yana dünya bi yana insan evladı için herkesle kavga edebilir...

vakit ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim.

Back
X