Baba ustunden hizmet....yardim lutfen

prenses_06

sağlık ver ya allah
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
46
1
16
Diğer
Selam

Ben 22 yasindayim.Aof okuyorum calismiyorum.
Babam kamu gorevlisi devlet memuru (emekli sandigindan)

Ben bu yil universiteden mezun olunca babamin saglik vs. hizmetlerden yararlanabilecekmiyim?

Yani babamin ustunden mi yararlanacagim evlenesiye kadar?13 gunluk ssk girisim olmustu bu engel olurmu

Yoksa baba ustunden dusup gelir testi mi yaptircam ???

Son düzenleme:
benim bildiğim kızlar evlenene kadar babanın sigortasından yararlanabiliyor. yani en azından benim öyle olmuştu. ama değiştimi bilmiyorum.

evlenene kadar baba üzerinden.ama sigortalı bir işe girerseniz babadan düşüyosunuz..işten atrılınca yıne babanın sigortasından yararlanabılırsınız..evlenene kadar.herhangı bir yası yok.

Babanın sigortasından yararlanabilirsin evlenene kadar.

Ama bazı durumlarda sigortadan düşüyorsun.
Onun için de sgkya gidip çalışmıyorum babamın sigortasından yararlanmak istiyorum diyosun.
Kimliğini veriyosun sadece 5 dk içinde babanın sigortasından yararlanabiliyorsun..

Sigortadan düşüp düşmediğini internetten sgkdan kontrol edebilirsin. Ve ya bir eczaneye gidip bakmalarını rica edebilirsin..

Saolun kizlar.
Calismasam bile baba ustunden hizmet alacagim ozaman evlenesiye kadar dimi?

Acaba dedim okul bitince calismazsam saglik vb.seyler ucretlemi olcak diye dusundum..

evet çalışmadığın ve evlenmediğin sürece babanın sigortasından faydalanırsın

Canım benim eşim o işlere bakıyor memur kendisi...Çalışmıyorsan babandan yararlanmaya devm ediyorsun evlenene kadr..Sigorta gelir testleri anca çsigortan yoksa gidip başvuruyorsun..Yoksa cezası var zaten

Saolun kizlar.
Calismasam bile baba ustunden hizmet alacagim ozaman evlenesiye kadar dimi?

Acaba dedim okul bitince calismazsam saglik vb.seyler ucretlemi olcak diye dusundum..

Canım öğrencilik bittiği andan itibaren babanın sağlık sigortasından faydalanamazsın. Gidip gelir testi yaptırmalısın kaymakamlığa. Yaptırmaz isen otomatik olarak borçlandırma yüksek tutardan başlar.

Canım benim eşim o işlere bakıyor memur kendisi...Çalışmıyorsan babandan yararlanmaya devm ediyorsun evlenene kadr..Sigorta gelir testleri anca çsigortan yoksa gidip başvuruyorsun..Yoksa cezası var zaten
saol canim...Babam kamu gorevlisi 91 dogumlugum ...13 gunluk ssk girisim var.Bu durumda yine okul bittiginde yararlanirmiyim evlenene kadar babamdan
Rica etsem sorarmisin esine..

saol canim...Babam kamu gorevlisi 91 dogumlugum ...13 gunluk ssk girisim var.Bu durumda yine okul bittiginde yararlanirmiyim evlenene kadar babamdan
Rica etsem sorarmisin esine..
Benimde 101 günlük sigorta girişim vardı. Okulum 2012 temmuz ayında bitti.
O zamandan beri hastaneye hiç ihtiyacım olmadığı için sigortamı yaptırmamıştım.
Geçen ay kimliğimle sgkya gittim ve babamın sigortasından yararlanmak istediğimi söyledim.
Adam iki dk içinde halletti.. Bende 24 yaşındayım..

25 yasini dolduranlar okumayanlar evlenesiye kadar yaralanir mi canim bilgin varmi

Arkadasim kizlar evleninciye kadar babalarinin saglik sigortalarindan yararlanir hatta hic evlenmesen bile yararlanir eger sigortali bir ise girersen duser.25 yas sarti erkekler icin gecerlidir.

Arkadasim kizlar evleninceye kadar babalarinin sigortasindan yararlanir eger kiz bir isegirerse babasinin ustunden duser ogrencilik bitmesi sadece erkekler icin gecerlidir erkek cocuk yararlanamaz

Arkadasim kizlar evleninceye kadar babalarinin sigortasindan yararlanir eger kiz bir isegirerse babasinin ustunden duser ogrencilik bitmesi sadece erkekler icin gecerlidir erkek cocuk yararlanamaz

O eski bir bilgi diye düşünüyorum. Sonradan kızın karşısına borç çıkmasın da:)))

En çok sorulan soru evlenmiş boşanmış (dul ) eşi vefat etmiş ve eşinden sosyal güvencesi olmayan yahut bekar , ayrıca yaşı 18 20 veya 25 yaşın üzerinde olan kız çocuklarının Genel sağlık sigortası durumu anne veya babanın sağlık güvencesinden yararlanıp yararlanmayacağı test yaptırıp yaptıramayacağı durumudur.

Konunun özü şudur. 5510 sayılı kanun 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe girdi.Denildiki bu tarihten sonra kız çocukları 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurduktan sonra anne veya babası üzerinden sağlık yardımı alamayacak (18 yaşına kadar tüm çocuklar GSS li sayılıyor). Eski kanunda kızlar evleninceye kadar yada işe girinceye kadar babanın ve annenin üzerinden yaş şartı aranmaksızın sağlık yardımı alabiliyorlardı .Bunlar bir anda sağlık yardımı alamamya başladı . Sonra 6111 sayılı Kanunla denildiki 01.10.2008 tarihine kadar 18 yaşını doldurmuş ve daha üstü yaşlarda bulunan kızlara kazanılmış hak olduğundan bu hakkı geri verelim ama 18 yaşını doldurmamış olanlar 01.10.2008 den sonra dolduracak olanlar yeni kanuna tabi olsun artık yukarda belirtilen eğitim yaş şartları hariç yararlanamasın.

şimdi 01.10.2008 tarihine kadar 18 yaşını doldurmuş olanlar eğer anne ve babanın sosyal güvencesi varsa bunlar üzerinden GSS li olacak ve test yaptırmayacak

Eğer anlamadıysanız doğum tarihinize bakın 30.09.1990 tarihinden önce doğmuş iseniz dul kalsanız yada evlenmemiş iseniz anne ve babanın sosyal güvencesi varsa bunların üzerinden gss li olacaksanız test yaptırmayacaksınız anneniz veya babanız bakmakla yükümlü olacak .Durumu sgk ya bildireceksiniz sağlık aktivasyon yaptıracaksınız.30.09.1990 ve sonrası doğmuş iseniz artık bu hakdan yararlanamayacaksınız

Bu nerde yazıyor mevzuatı ne derseniz ; 5510 geçici madde 12 de Ek cümle: 13/2/2011-6111/49 md.) Kız çocuklarının durum değişikliklerinin ortadan kalkması halinde, bu kişiler tekrar ilgili kanunlarına göre bakmakla yükümlü olunan kişi sayılır.

Böyle de bîr yazı buldum sitenin birinde ama yine en doğru kararı kurum verir.
Sanırım burada nüans doğum tarihi...

görümcem 26 yasında babasının sıgırtasından yararlanıyor babası hayatta degıl..esım 28 yasında yararlanamıyor erkekler ıcınm 25 yas sınırı var.ama bayanlar sıgortalı bır ıste calısmadıgı sürece ölene kadr evlenmezse babasının sıgırtasından yararlanır.ilerde yasalar ne olur bilmem ama şuanda durum bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…