ne desem şaşırdım kaldım hayatım.. insanın içindeki acıma duygusu işte..
bu halde baktığınıza şükretmiyo bide üstüne çile mi çektiriyo size? saçma bi öneri ama onunla konuşmayı denediniz mi? hafif sert konuşsanız.. yani bilerek.. abaklım değişecek mi die? belki bu kadar suskunluğunuz onu bu hale getiren. . annen ne olack? o kadın hayatını bitirmişte annen gençtir daha bebeğim. o kadının güzel günler yaşamaya ihtiyacı olacak ilerde.. peki hangi psikolojiyle? hangi sağlıkla? olan yine sana olur ona bişey olursa.. çok ciddi olay. babanla konuşsan. olayın ciddiyetini annenin durumunu sölesen.. yakında sende sorun yaşamaya başlarsın die korkuyorum. bi kadın tutun babannene. .en azından bakmıyolar demezler.. saçma mı konuştum bilmiyorum valla.
ohoooo canım benim babam kaç kere konuştu kaç kere...anne daha ne istiyorsun ne yapalım,neden böyle yapıyorsun biz sana ne çektiriyoruz,yazık şu kadına(anneme)sana yaranıcam diye herşeyi yapıyor...dua etmiyorsun bari küfür etme beddua etme diye...susuyor..ben bişey demiyorum ki diyor...
nasıl bi sınav bu ama.. babana da sanada annene de yazık.. sanırım bunlar size çok büyük hayır ve kısmet olarak geri dönecek ve siz inanamayacağınız kadar mucizevi olacak..
inanın çok zor.konuşmayıdenedim cok babanemler ama anlamıyoki yaşlıya duymamazlıktan gelir hiç aldırmaz valla.arada kaldım inanın.onca yaptığına yinede acıyosun ama diğer taraftada annem var.annem babama söyleyince durumu babamda küsüyo benm için katlanmıyosun diyo 1ay ama o sabah gidiyo akşam gelio olan anneme ve bana oluyo ne yazıkki..
bu konulardaki fikrim sabittir, değişmez...
zaten 83 yaşında
muhtaç...
eli iş gormuyor
bugun var yarın yok
kötülüğe kötülük her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin işidir
evinizde bir yaşlı varsa onlara öyle davranın ki yarın bu dünyadan göçüp gittiklerinde vicdanınız sizi rahatsız etmesin...
geçmişte yaptıklarının hesabını Allah sorsun ondan
ama biz kul olarak hesap sorma mercii değiliz
Güzel Allah'im bile yarattiginin kendisine asiliğini, kötülüğünü, nankörlüğünü affediyoken, duasını geri cevirmiyoken biz kimiz ki kin tutalım, bize uzanan imdat elini boş cevirelim?
83 yasında bi insandan lütfen kişisel ihtiyaçlarını kendisinin karşılamasını beklemeyin...
1 yaşındaki cocuktan bekleyebilir misiniz bunu?
aynı şeydir...
bizler de yaşlanacagiz
tahammül sinirlarimiz daralacak
bugun bi baskasinda gorup kızdigimiz tiksindigimiz seyi bizler de yapacagiz
cunku etme bulma dünyasıdır bu dünya...
ne ekersen onu bicersin
vakit geçmiyor belki ama bi bakıyorsun yıllar geçmiş bükülmüş belin, tutmuyor elin kolun
bunun bilinciyle yaklaşirsak bize muhtaç insanlara Allah da muhakkak karşiliğini verir...
ayrıca birilerinin imanını sorgulamak haddimize değil ki...
almayabilir Allah lafzini agzina
zorlayamazsiniz kimseyi
fakat bu onun inancı olmadigini gostermez
bu konularda kesin hüküm sizin imaninizi goturebilir, muhattabınızın değil...
ne diyeyim
bakana da zor, bakılana da...
Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?