Babaanne mi anne mi?

Dilann01

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
82
21
8
Arkadaşlar merhaba benim 7 aylık bir kızım var. Evimiz kaynanamlarla altlı üstlü. Öğlen saat 12 den akşam 10-11e kadar kaynanam gildeyim. Kızımda dolayısıyla benle. Kaynanam kendini anne rolüne çok kaptırmış ve bu da benim çok zoruma gidiyo. 1 hafta elektriğimiz yoktu gece kızımı yukarda burakıyordum soba olduğu için.Kaynanam bakıyordu. Kızıma mama hazırlıyorum ver ben verecem diyor altını açıyor üstünü değiştiriyor. Bunlar benim görevlerim.. Bensizliğe mi alıştırıyorlar acaba. Bazen beni tanımıyor mu diye düşünüyorum çok üzülüyorum. Her anne dediğinde kaynanam gil baba diyor. Anne demesi bile zorlarına gidiyor. Henüz tam anne diyemiyor gerçi "ınne" diyor.. Bana bağlanması için napmalıyım? Kızım babaannesiyle annesini ayırt ediyor mudur? Akıl verin nolur tecrübeli anneler.

Ayni sorunlari ben de yasadim ve geceleri oglumu bagrima basip agladigimi bilirim. Bak canim cocuklar bu caglarda anne disinda etraflarindaki en yakin onlara en cok ilgi gosteren kisiye baglanirlar. bu aslinda kizinin normal gelisim surecinde oldugunu gosterir.Ama bu gecici bir durum. Kizin bir sure daha babannesiyle daha cok oynar hatta bazen senin kucagina gelmek istemeyecek ama dedigim gibi bu gecici bir surec. Bir sure sonra ozellikle de yurumeye basladiktan sonra etrafta baska seylerele ilgilenecek ve babannesine olan bagliligi azalacak. Sana baglanacak hem de oyle bir baglanacak ki tuvalete gidecek firsati bulamicaksin. Sensiz bir saniye bile durmak istemeyecek. Kimse bir cocugu annesinden koparamaz bunu unutma. Benim iki cocuklu bir anne ve sana da bir abla olarak tavsiyem su anda kizin onlarla mutluysa birak onlar da ilgilensin sen de firsat buldukca dinlen kendine vakit ayir bu anlarin tadini cikar. Ve kendini uzme...

Bence her gun yavas yavas orada gecirdiginiz zamani azaltin on bes dk gec cikin yarim saat erken inin gibi.. bebeginiz tabiki annesini bilir o konuda iciniz rahat olsun ama altini falan acmasina izin vermeyin.. ne munasebet annesi dururken.. bazi kvler cocugu gereginden fazla sahipleniyor..

İyi de siz sorun oldu diye boyun eğerseniz her şeyi yaparlar. Ne demek ya elektrik yoktu diye yukarıda bıraktım? Gerekirse sen de çık bebeğini bırakma, oğlum 8 aylık, onsuz hiçbir yere gitmem ben. En kısa zamanda da taşınmaya bak, altlı üstlü oturarak en büyük hatayı yapmışsın zaten. :/

Arkadaşlar merhaba benim 7 aylık bir kızım var. Evimiz kaynanamlarla altlı üstlü. Öğlen saat 12 den akşam 10-11e kadar kaynanam gildeyim. Kızımda dolayısıyla benle. Kaynanam kendini anne rolüne çok kaptırmış ve bu da benim çok zoruma gidiyo. 1 hafta elektriğimiz yoktu gece kızımı yukarda burakıyordum soba olduğu için.Kaynanam bakıyordu. Kızıma mama hazırlıyorum ver ben verecem diyor altını açıyor üstünü değiştiriyor. Bunlar benim görevlerim.. Bensizliğe mi alıştırıyorlar acaba. Bazen beni tanımıyor mu diye düşünüyorum çok üzülüyorum. Her anne dediğinde kaynanam gil baba diyor. Anne demesi bile zorlarına gidiyor. Henüz tam anne diyemiyor gerçi "ınne" diyor.. Bana bağlanması için napmalıyım? Kızım babaannesiyle annesini ayırt ediyor mudur? Akıl verin nolur tecrübeli anneler.
Kendi evinizde vakit geçirin, sürekli birlikte olmal zorunda değilsiniz.
Ayrıca çoçuğunuzu başka bir yerde bırakmayın bence siz yanında olmadan. Kayınvalideniz bebeğe mamasını yedirmek istiyorsa zaman zaman izin verin ama bazen de kızım annes yedirsin istiyor bunu seviyor diye alın kendiniz yedirin. Bezini siz değiştirmek istiyorsanız ve baskıcı bir kadınsa ‘anne bu aralar yedikleri alerji yaptı gibi o yüzden her bezini inceliyorum ben yapayım’ deyin. Bir anne olarak bunları rica minnet yapmamanız gerekir aslında ama bazen huzur için gerekiyor. O yüzden bence anne rolünü öyle ya da böyle alın kv’nizden. O bebek sizin ve sizin istediğiniz şekilde yetişecek bunu bilmeliler.

Anladigim kadariyla mecburiyetten dolayi kayinvalidenizle istediginizden daha fazla vakit geciriyorsunuz. Tereddutleriniz olmasi normal ama merak etmeyin, bebekler baskalarina yakin hissetse bile annelerinin yeri ayridir. Biraz daha buyuyup de annecigim diye kollariniza kosmaya baslayana kadar bu dusuncelerden kurtulmaniz zor ama inanin o gunler uzak degil. Ayrica babaannenin de torununa duskun olmasi gizel bisey. Cocuklarin nene dede sevgisini ve ilgisini hissederek buyumesi dunyanin en guzel seyi. Birakin sevsinler, ilgilensinler. Bunu avantaja cevirmeye calisin. Disarda isiniz varsa, ya da gezmeye gitmek isterseniz, kuafor bakim vs ihtiyaclarinizi gidermek isterseniz cocugunuzu birakabileceginiz bir yer olmasi guzel bir firsat. Mumkun oldugunc a olumlu yaklasin.

Back
X