babadan emekli maasi

crazyimela

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2021
37
26
8
33
arkadaslar fikrinize ihtiyacim var.ben esimden bosandim.bekarken babam vefat ettigi icin onun emekli maasini aliyordum.simdi bosandigim icim tekrar tekrar maasa basvurmak istiyorum.acaba bekarken aldigim gibi ayni sekilde alirmiyim.1 yasinda bebegim var.calisamiyorum.o serseri babasindan hayir yok ne hali varsa gorsun.bosandiktan sonra baba maasi alan varmi

evet boşanmanızı kanıtlayan belgelerle sgk ya başvurun. anneniz var mı yada başka bekar kız kardeşleriniz ?
eğer varsa onlara da pay düşecektir, tamamını alamazsınız o durumda.

arkadaslar fikrinize ihtiyacim var.ben esimden bosandim.bekarken babam vefat ettigi icin onun emekli maasini aliyordum.simdi bosandigim icim tekrar tekrar maasa basvurmak istiyorum.acaba bekarken aldigim gibi ayni sekilde alirmiyim.1 yasinda bebegim var.calisamiyorum.o serseri babasindan hayir yok ne hali varsa gorsun.bosandiktan sonra baba maasi alan varmi
Evet alabilirsin.. Sgkya gidip başvuru yapıcaksın cnm.

iki yıllık çeyiz parasını nakit aldıysanız ve henüz iki yıl geçmediyse alamazsınız sadece. iki yılın sonunda alırsınız. o parayı size toplu çeyiz parası olarak ödedikleri için. Onun dışında bir engel yok babanızın maaaşını almak için.

Nafaka, tazminat aliyor musunuz? Babanizdan alacaginiz yetim ayligi, cocugunuzla gecinmeniz icin yeterli gelmeyecektir. Onceden calisma hayatiniz var miydi?

Edit: basvuru e-devlet uzerinden yapilabiliyor diye biliyorum

iki yıllık çeyiz parasını nakit aldıysanız ve henüz iki yıl geçmediyse alamazsınız sadece. iki yılın sonunda alırsınız. o parayı size toplu çeyiz parası olarak ödedikleri için. Onun dışında bir engel yok babanızın maaaşını almak için.
2 bucuk yil oldu evleneli.evlenip bosandiktan sonra ayni maasi vrrmezler diye birsey duydum o yuzden merak ettim

evet boşanmanızı kanıtlayan belgelerle sgk ya başvurun. anneniz var mı yada başka bekar kız kardeşleriniz ?
eğer varsa onlara da pay düşecektir, tamamını alamazsınız o durumda.
kiz kardesim var ama evli.annem yok bekarken tek mmaas alan bendim evde

Nafaka, tazminat aliyor musunuz? Babanizdan alacaginiz yetim ayligi, cocugunuzla gecinmeniz icin yeterli gelmeyecektir. Onceden calisma hayatiniz var miydi?

Edit: basvuru e-devlet uzerinden yapilabiliyor diye biliyorum
babasi oglum icin her ay odeme yapiyor belli bir miktar
cocugumu birakacak yerim yok o yuzden calisamiyorum malesef

çeyiz parası nedir?

babasi vefat eden ve babasindan maas alan yeni evlenecek olan kizlara verilir.nikahtan sonra basvuru yapilir.2 yillik aldigi maas toplu olarak verilir
Teşekkür ederim,
Bunu bilmiyordum. 5,5 yıl sonra mı öğrenecektim tüh.
Bir de ben Nisan ayının başlarında evlendim ve Nisan ayı maaşını almıştım, üstelik kullanmıştım ve sonradan Nisan ayının geri kalan günlerine isabet eden maaş tutarını sgk benden geri aldı.

Teşekkür ederim,
Bunu bilmiyordum. 5,5 yıl sonra mı öğrenecektim tüh.
Bir de ben Nisan ayının başlarında evlendim ve Nisan ayı maaşını almıştım, üstelik kullanmıştım ve sonradan Nisan ayının geri kalan günlerine isabet eden maaş tutarını sgk benden geri aldı.
eger yeni evliysen basvur hala alabilirsin.

Niye bu kadar gözü kapalı yasiyorsunuzki neden haklarinizi arastirmiyorusnuz . Evlendikten itibaren beş yıl içinde başvurabiliyordun bir dilekceyle en son bekarken aldığın maaşın 24 katını alabilir kendi adına bir kenara koyabilirdin bunu devlet sana karşılıksız hak tanımış . Şimdi olmaz artık 5.5 yıl olmuşsa zaman asimina uğramış . Tekrar dilekçeyle babanın maaşına baglanabilirsin onun üzerinden SGK ni devam ettirebirisn cocukalr içinde babalarından nafaka alıp hayatına devam et

yok 5,5 yıl oldu.
.. b
Niye bu kadar gözü kapalı yasiyorsunuzki neden haklarinizi arastirmiyorusnuz . Evlendikten itibaren beş yıl içinde başvurabiliyordun bir dilekceyle en son bekarken aldığın maaşın 24 katını alabilir kendi adına bir kenara koyabilirdin bunu devlet sana karşılıksız hak tanımış . Şimdi olmaz artık 5.5 yıl olmuşsa zaman asimina uğramış . Tekrar dilekçeyle babanın maaşına baglanabilirsin onun üzerinden SGK ni devam ettirebirisn cocukalr içinde babalarından nafaka alıp hayatına devam et
bekarken aldigim maasin aynisini alirmiyim peki

yok ben evliyim. Ama evlenirken bilmiyordum böyle bir şey olduğunu. Söyleyen de olmadı, benim de aklıma araştırmak gelmedi. Daha evlendiğim ay aldığım maaşın bir kısmını geri istedi devlet. O zaman muhasebeci de söyleyebilirdi böyle bir hakkınız var diye ama inanın yeni öğreniyorum. Hani hesabıma yatmış olan parayı çektim ben. O para bir kere hesabıma yattıysa benimdir artık. Parayı çekmişim ama o ay içerisinde evlenmişim. Ölseydim ne olacaktı varislerimden mi isteyeceklerdi? O parayı geri isteyen devletin bana 24 aylık çeyiz parası vereceği de aklıma gelmedi doğrusu.

Son düzenleme:
Back
X