Babaevine sığamamak

1 ay kadar bakabilir misin en azından kres parasını biriktiririm sonra çocuğu kreşe veririm dedim.ama bu defada kres parasına çalışmış olucam.6.500 dedi daha da cogalacakmis.bunun bezi var kıyafeti var yemesi içmesi var yol masrafi var .bilmiyorum hersey zor
Kreş parasına da olsa çalışın en azından bir yerden başlamış olursunuz ve günlük olarak o ev ortamından çıkıp nefes alma şansınız olur. Şu devirde zaten geçim çok zor. Babadan nafakayı almak için yasal yolları kullanın. Nafakanın üstüne sizin kazanacağınız elbette çocukla size bağımsız rahat bi hayat sağlamaz ama dediğim gibi en azından çalışma hayatına girmiş olursunuz. İyi maaşlı iyi iş beklerseniz herşey daha çözümsüz görünmeye başlar. Bir de tabirimi bağışlayın ama baba evinizde biraz arsız olun. Aman laf soksunlar azarlasınlar aldırmayın, onlar dedikçe siz de evet o zamanki kafama tüküreyim filan diye hafiften dalgaya vurun he he deyin geçin duymayın filan. Elin adamının eziyetini çekmekle kıyaslanmaz bile anne baba azarı. Siz boşverdikçe çalıştıkça filan onlar da yorulur başka konu bulur ileride

Bende sizin gibi düşünüyorum.Hele çocukla ilgilenmemesi nafaka ödememesi.insan bırak benim için çocuğu için herseyi yapar.ben mesela kim olursa olsun çocuğumdan vazgeçmem. Ama o ailesi için vazgecti .Bu cok canımı acıtıyor ya zaten.Burda olanlar da kolay değil işin o tarafı da var .
Aile içinde yaşadıklarınız elbet düzelecek emin olun.
Ama aileci adamla zor, şiddet gösterenle zor olmaz.
O defteri kapatmalısınız.
Benim çocuğum yok, pskolojik olarak zor zamanlar geçiriyorum ve anlıyorum o yönden sizi.
Ama iki kat güçlü olmalısınız evladınız için.

Selam arkadaşlar.Bir tane çocuğum var var.Bosaniyorum sebebi şiddet.Bir kaç güne son mahkeme görülecek ve bitecek.Bu süreçte çok yıprandım.Manevi olarak bitmiş hissediyorum kendimi.Cunku zamanında bu adam için ailemi karşıma alıp gittim herseyi göze aldım.Simdi de kucağımda çocukla sığamıyorum bu eve..Gecmis açılıyor biz demiştik bir adam için bizi yıktın noldu şimdi vs. (kaçmadım) cümleler sarf ediliyor..Özür dilediğim halde en ufak birsey bile başıma kakılıyor.İs araştırıyorum ama oda yok.Cocugumu kreşe veririm kendimde bir işe girerim diye düşünüyordum kres fiyatları 6.000 den başlıyor dediler ve daha da zam geldi.Ben napıcam nasıl ayakta kalicam artık gerçekten çok yoruldum.Esim devamlı konuşalım diye mesajlar atıyor çok pişmanım vs..Bizim evliligimizin bitme nedenlerinden biri eşimin aileci olması..Kendi ailesi için çocuğunu babasız bırakmayı tercih etti.sartlarimi söyledim bırakın şartları 10 aydır çocuğuna nafaka ödemiyor..halen konuşalım affet diyo.Mahkemeye gelip annesinin babasının yaptıklarını bile söylemedi.halâ ben sucluyum gozunde ve bana bile yazamıyor onlarin da sucu oldugunu..ve halâ çok iyi onlarla.
Burda desen sevgisizlik hissi, cocuk zaten apayrı sanki diğer torunlara göre dislaniyormus hissi.bilmiyorum çok yıprandım belki linç yiyeceğim ama inanın bazen barismayi bile düşünmedim değil.Birgun kavga ettim aldim cocugu ciktim babamla annem arkamdan geldiler birakmadilar .sokakta yatmayi bile düşündüm o laflardan sonra. Babamda eşimden farksız çünkü.ve sanki benim de hatam vardı bu evliliğin bitmesinde (sucluluk psikolojisi) gibi seyler düşünüyorum. Oyle mutsuzum oyle yalnizim ki, ama iyi ki evladim var .Uzun oldu biraz ama içimi dökmek istedim.Gececek mi bu süreç bu psikoloji bitecek mi ?
Babamın dediği laf yaptığı batmaz ama eşimin batar acaba etrafta akraba yok mu çok güvendiğiniz çocuğunuza bakacak daha az ücret karşığı 1 ayda kreş ücreti çıkar rahat edersiniz daha sonra kreşe verir çalışırsınız

Selam arkadaşlar.Bir tane çocuğum var var.Bosaniyorum sebebi şiddet.Bir kaç güne son mahkeme görülecek ve bitecek.Bu süreçte çok yıprandım.Manevi olarak bitmiş hissediyorum kendimi.Cunku zamanında bu adam için ailemi karşıma alıp gittim herseyi göze aldım.Simdi de kucağımda çocukla sığamıyorum bu eve..Gecmis açılıyor biz demiştik bir adam için bizi yıktın noldu şimdi vs. (kaçmadım) cümleler sarf ediliyor..Özür dilediğim halde en ufak birsey bile başıma kakılıyor.İs araştırıyorum ama oda yok.Cocugumu kreşe veririm kendimde bir işe girerim diye düşünüyordum kres fiyatları 6.000 den başlıyor dediler ve daha da zam geldi.Ben napıcam nasıl ayakta kalicam artık gerçekten çok yoruldum.Esim devamlı konuşalım diye mesajlar atıyor çok pişmanım vs..Bizim evliligimizin bitme nedenlerinden biri eşimin aileci olması..Kendi ailesi için çocuğunu babasız bırakmayı tercih etti.sartlarimi söyledim bırakın şartları 10 aydır çocuğuna nafaka ödemiyor..halen konuşalım affet diyo.Mahkemeye gelip annesinin babasının yaptıklarını bile söylemedi.halâ ben sucluyum gozunde ve bana bile yazamıyor onlarin da sucu oldugunu..ve halâ çok iyi onlarla.
Burda desen sevgisizlik hissi, cocuk zaten apayrı sanki diğer torunlara göre dislaniyormus hissi.bilmiyorum çok yıprandım belki linç yiyeceğim ama inanın bazen barismayi bile düşünmedim değil.Birgun kavga ettim aldim cocugu ciktim babamla annem arkamdan geldiler birakmadilar .sokakta yatmayi bile düşündüm o laflardan sonra. Babamda eşimden farksız çünkü.ve sanki benim de hatam vardı bu evliliğin bitmesinde (sucluluk psikolojisi) gibi seyler düşünüyorum. Oyle mutsuzum oyle yalnizim ki, ama iyi ki evladim var .Uzun oldu biraz ama içimi dökmek istedim.Gececek mi bu süreç bu psikoloji bitecek mi ?
Devletin tüm imkanlarına ulaşmaya çalış.Al çocuğunu git durumunu anlat.Ben çalışmak istiyorum ama çocuguma bakan yok de.Belediyelerin kreşleri var boşanmış olmanız + etki yapıyor.Yerinde durup ahlanma.Esinle barışma demem ama öyle bir sağlam dur ki adamın her şey kafasına dank etsin.Simdi kuyruğu kistirip dönersen daha beter şeyler olur.Ayaga kalk bu kaderi yazan Rabbim elbet bir kolaylık verecektir.Onemli olan senin çabalaman

Ozel kreş yerine devlet okulunu düşünebilirsiniz fiyatları daha uygun ve tam gün de var
Ne mezunusunuz?
Hemen bir iş bulmanız gerek sonra yavaş yavaş toparlarsiniz üstelik kreş parasını da siz karşılamak zorunda degilsiniz tamamen esiniz de verecek tabii

Valla bazen esra erolda falan esinden bosanamayıp baba evine dönen baba evindede destek göremeyip kacan kadınlara hak veriyorum cpgu ailede bunları izliyordur ama ders almıyordur. İnsan nasıl kızını torununu dıslar şimdi buu kadın cocugunu alıp izini kaybetse sonuna kadar haklı.napacak nereye sıgacak. Tabi su internetten evli barklı erkek bulup cocugunu bırakıp kacan kadınlardan bahsetmiyorum mesela bir sıgınöa evine falan gitseniz bi süre size ulasamasalar kocanda bilmesin anca oyle kıymetini anlarlar. zaten yorgunsun mutsuzsun çökmüşsün birde aileden destek hörememek seni daha da incitiyor. Esini geç artık o affet mesajlarına falan kanma 3 gun sonra yine aynıneyleri yasayacagınu az cok tahmin ediyosundur o hengameye tekrar girmeye grrek yok. Kocasızda yasanır nafakasınu ödemiyorsa onla ilgili uyarıda vs bulundur. Cocuk kac yasında blmşyprum ama devlet kreslerine falan yolla bi sekilde bir beyazesya bayiisinde online sirkette falan işemgir. Getirin pegasususn evden işleri var online. Ailen eve para getirdiğini görünce susarlar zaten merak etme. Şimdi evde bosnos oturman onlara batıyordur acı ama boyle aile baska nasıl uslanır

Sakın eski eşinize dönmeyin Allah korusun binbir haberleri duyuyoruz her gün,ya piskopat adam size bir şey yaparsa ya öldürürse,o yavrucaginiza o zaman asıl kim bakacak,hem anasız hem babasız mi kalacak(baba varda yok aslında) sakın sakın eşinize donmeyi düşünmeyin bunu unutun kesinlikle.

Bende ailemin karşı çıkmaları ile evlendim kaçmadım ama hiç bir zaman istemediler, şimdi bir şey oldumu " biz sana demiştik,(maddi konularda oluyor tabi bunlar) başkasıyla evlenseydin çalışmak zorunda kalmazdın yada evinde yardımcın olurdu ,kiralarda olmazdin vs vs" derler ki ailemin durumu iyidir ama biz kiradayiz bize hiç bir yardimlari dokunmaz,lafa geldimi " eg evlenmeseydin eşin sana bakacak,biz mi bakacaz, biz sana dedik vb." O yüzden sana kesinlikle hak veriyorum aile evinde çok zor ama sık dişini,bı arkadasin dediği gibi kres parası için bile olsa calis ,o ev ortamından uzaklaş çocuğun uzaklassin normal bir gün geçirin sonrasi Allah büyük. Baba evi çok zor tahmin edebiliyorum ama eşine sakın dönme sakın.
Burda desen sevgisizlik hissi, cocuk zaten apayrı sanki diğer torunlara göre dislaniyormus hissi.bilmiyorum çok yıprandım belki linç yiyeceğim ama inanın bazen barismayi bile düşünmedim değil.Birgun kavga ettim aldim cocugu ciktim babamla annem arkamdan geldiler birakmadilar .sokakta yatmayi bile düşündüm o laflardan sonra. Babamda eşimden farksız çünkü.ve sanki benim de hatam vardı bu evliliğin bitmesinde (sucluluk psikolojisi) gibi seyler düşünüyorum. Oyle mutsuzum oyle yalnizim ki, ama iyi ki evladim var .Uzun oldu biraz ama içimi dökmek istedim.Gececek mi bu süreç bu psikoloji bitecek m

Yaşadığınız şey ağır ve zor, baba evine çocukla geri döndünüz ve zamanında o anne babayı çiğnediğiniz için yüzünüz yok. Hatanızın bedelini ödüyorsunuz bir yerde, ama ne olursa olsun hem de memeden düşmemiş el oğlunun ağız kokusunu, şiddetini çekeceğime; baba evinde babamla annemin çenesini çekmeyi yeğlerim. Bu adama bir he dese el uzatsa dönecek gibisiniz, dersinizi almamış gibisiniz? Geçecek bugünler de geçecek;ama hata üstüne hata yapmayın, mesela o adama asla dönmeyin.

Aynı suda iki kere yıkanılmaz.Ailenizi dinlememiş anacı adamla evlenmişsiniz.Simdi ailem başıma kakiyor diye dayakçı kocaya geri dönmek istiyorsunuz peki sonra?
Yeniden dayak yeyip boşanmak istediğinizde kime gideceksiniz.Dibi karanlık kuyu sizin işiniz.
Dişinizi sıkın ailenizle kalın,oturun oturduğunuz yerde ,biraz duymayın , görmeyin Koca gibi kafanızı kıracak değiller.Zaman geçsin ise girin . Evladınız var artık herşeye gözü kapalı atlamayın mantıklı olun biraz........

Şayet işiniz olur para kazanır eve destek olursanız çok kıymetli olursunuz.Bu nedenle ne olursa olsun çalışmaya bakın.İlk anda anneniz baksın kreşler pahalı ise.Onlara aldığınız maaştan verirseniz seve seve bakar.
Ayrıca şunu da düşünün.Ne olursa olsun onlar açısından da kolay bir durum değil.Çocuğunun evliliği bozulmuş çocuğu ile onlara gelmiş.Onlarında tam kafalarını artık dinleyeceği yaşlar. Onları da eleştirmeyin hemen.Herkes haklı burada.Yine de size destek olmuşlar.

Adamların her lafını , küfrünü çekiyor, dayağını bile kabul ediyorsunuz da anne babanızın laf sokmaları hemen zorunuza gidiyor.
Ailenizle kalın, çalışmanın yolunu bulun kendi ayaklarınız üzerinde durursunuz elbet. Ama geri dönerseniz kafanıza dikiş attıracak kadar sizi darp eden adam size ve çocuğunuza daha kötü şeyler yapabilir. Yalvarmalarına kanmayın asla değişmezler. Ancak 1,2 hafta kendini sıkar normal durur sonra gene azar kudurur bu tip pislikler.

Biraz acı olacak ama yazdıklarımı oku.

Benim hep ailesine tutkun eşler için yazdığım bir özet var bulursam yazarım buraya.

Hayatında artık bir dönüm noktasındasın. Şiddet fiziksel veya ruhsal seni sürekli etkilemiş. Ailenden etkilenmişsin ondan kocanı seçmişsin. Artık ailende kal. Ailene veya başkalarına kocana karşı kulaklarını kapat ve ilgilenme. Bir an önce boşan. Boşanmadıysan boşanmayı tamamla. Kesinlikle kocan denen pislikle muhatap olma, manipülasyonlara gelme. Ne dediği ne yaptığı kime nasıl davrandığı önemli değil. Sen kendine saygısı olan, sınırları olan biri değilsin bu da dolandırıcı. Seni kandırmış ve dövmüş. Şimdi oyuncağı sendin. Böyle adamlar sevgi hissetmezler. Hırslıdırlar. Kadınları hayvanı çocuğu kime elini geçirirse şiddet hoşlarına gider. Sen kaçtın ve artık gece eğlencesi yok. Sana bir iyi davranıp kandırıp tekrar eve getirip güzel dövmeye, kendini rahatlatmaya çalışacak. Buna izin verme.

İş bul. Ailen sana ve çocuğuna bakmak zorunda. Onların sana verdiği değer gerçek değerin değil. Baban ve annen hasta insanlar ve artık bundan sonra sana hakaretlerinde aç bu mesajı oku. Bunların böyle olması senin suçun değildi. Senin suçun kendine kötü davranan insanları hayatında tutmak olur.

Bunların hepsi geçecek. Çocuğa da farklı davranmayacaklar. Sen ama hassasiyet gösterirsen baban seni daha çok üzmek için yapabilir ama artık bunları geç.

Kocanla konuşmaya gitme öldürülürsün.

Kendine iyi bir avukat bul ve işe başla. İşini de söyleme kocana da uzaklaştırma çıkar

Babanızı o kadar iyi anlıyorum ki...

Aynısı benim başıma da geldi.
Kapı pencere kilitli evde onca parasizlikta zar zor baktığım ama gözümden sakindigim kızım, kedim;kızgınlıkta bir şekilde evden kaçtı.
Günler süren endişeli bekleyiş...
Sonra bir geldi, karnı burnunda hamile.
Gelde kızma!
Ulan ben sana zor bakıyorum başıma bir de üç tane yavru çıktı, her gün başının etini yedim çünkü haklıyım.
Madem bakamayacaksın, madem bulduğun erkek bes para etmez eee bunun cezasını niye ben çekiyorum.
Size sahip çıktığı için bile şükran duymalisiniz, çocuğunuz sizin gibi anne babaya sahip olduğu için çok şanssız en mantıklısı ise deveyi gutmeye devam etmek
eşinizin evine geri dönün çocuğu doğru düzgün büyütün, tekrar çocuk yapma gafletine düşmeyin, gerekirse kendinizi kısırlaştırın.

Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler. Akıllı insanmışsınız.

Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek için bunu planlarlar

Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.

Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.

Kadın kendisi cinsel ilişki kuramadığı için oğlunu evlendirir ve diğer görevlerini yapsın diye. Siz destek alın ama eş terapisi alın. Eşinizin adam olacağını sanmıyorum ama en azından bir uzmandan dinler. Adamın dünyası böyle çünkü

Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.

Çok zor işiniz allah yardım etsin. Anneniz bakmaz mi cocuğa. Siz de işe girersiniz para biruktirirsiniz. sonra da 1+1 eve çiksanķz çocugunuzla yasar gidersiniz. Yardım kuruluşlarına da başvurun

Ya bu aileleride anlamıyorum ben ya. Tamam haklı çıktınız evet,kızınız sizi dinlemedi evlendi ve evlendiği adam lanet olası biri çıktı,evliliğini sürdüremedi. Tamam siz haklısınız tamam ya. Alın bu da madalyanız. Gerçekten konu şimdi bu mu yani ya? Ben sana demiştim diyince ne düzeliyor yani? İnsan evladını yeri geldiğinde hatasıyla da sevmeyi,sahip çıkmayı bilmeli.

Bu bir tarafa elin adamının kahrını çekeceğine kendi ailenin kahrını çekmen daha iyi bence. Zamanla her şey düzelir bence. Bir işe girersin,ailene de 3-5 bi şeyler verirsin emin ol ağızları kapanır. Şimdi dönersen yarın bir gün boşanmak istediğinde bu kadar bile sahip çıkmayabilirler. Eşinide şikayet edebilirsin aslında nafakayı ödemiyor diye.

Babanızı o kadar iyi anlıyorum ki...

Aynısı benim başıma da geldi.
Kapı pencere kilitli evde onca parasizlikta zar zor baktığım ama gözümden sakindigim kızım, kedim;kızgınlıkta bir şekilde evden kaçtı.
Günler süren endişeli bekleyiş...
Sonra bir geldi, karnı burnunda hamile.
Gelde kızma!
Ulan ben sana zor bakıyorum başıma bir de üç tane yavru çıktı, her gün başının etini yedim çünkü haklıyım.
Madem bakamayacaksın, madem bulduğun erkek bes para etmez eee bunun cezasını niye ben çekiyorum.
Size sahip çıktığı için bile şükran duymalisiniz, çocuğunuz sizin gibi anne babaya sahip olduğu için çok şanssız en mantıklısı ise deveyi gutmeye devam etmek
eşinizin evine geri dönün çocuğu doğru düzgün büyütün, tekrar çocuk yapma gafletine düşmeyin, gerekirse kendinizi kısırlaştırın.
Laf mı şimdi bu?

Tavsiye edildi mi bilmiyorum ama bağımsız anaokulları ve meslek liselerinin uygulama anaokulları 36. aydan itibaren tam gün anaokulu hizmeti verir fiyatları özel anaokullarına göre çok daha uygun olur..

Şu hayatta kimseyi kınamamak ve büyük konuşmamak gerek. Herkes hata yapabilir.

Çok zor bir dönemden geçiyorsunuz, aileniz hiç bir şey demeseydi bile yaşadıklarınıza elbet üzülecektiniz. (Neden yanlış biriyle evlendim gibisinden)

İnsanı boşanmaya iten çok sebep olabilir ama en başında fiziksel şiddet gelir diyorum ben hep. Hele ki kafanıza dikiş attıracak kadar kötüyse, o eve asla ama asla dönmeyin. Aileniz zamanında onları dinlemediğiniz için elbet söylenirler ama bu ömür boyu aynı şekilde olmaz emin olun. Kapıdan çıktığınızda gelip sizi döndürmeleri bile sizden vazgeçmeyeceklerini gösterir. Bu bile sizin için şans biliyor musunuz ? Hiç kimse dünyaya bâki değil, Allah korusun anne babanız ölmüş olsa şuan şikayet ettiğiniz ortamı bile çok arardınız.
Tekrar ailenize sırt dönmeyin lütfen.
Bol bol dua edin. Allah inşallah size hayırlı bir iş çıkartır 🙏 İş bulduğunuzda anneniz bakar diye düşünüyorum. Annenize de biraz para verirsiniz, eve üç beş destek olursunuz. Her şey rayına oturur. Rabbim yardımcınız olsun. Kalbinizi ferah tutun 🙏

Back
X