Babalar ne kadar yardımcı?

bilinmeyenkisisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
57
8
36
35
merhaba arkadaşlar. Doğum yapalı 17 gün oldu. Eşim her işime yardım ederdi. Ne desem yapardı. Ama çocuk konusunda pek yardımcı değil. Özellikle geceleri. Gece kalkıp 2 saatte bir emziriyorum aynı odada olmamıza rağmen ruhu duymuyor o derece. Sabah kalktın mı diye soruyor. Ben de işe gidiyor diye pek bir şey demiyorum ama ara ara bozulmuyor değilim. Sizde durumlar nasıl? Herkes mi aynı?

Erkekler dışarda çalışmakla çocuk büyütmek dahil tüm ev işlerinin aynı zorlukta olduğunu düşünüyorlar. Kadın çalışırken de evdeyken de çocuk büyütürken de aynı. Saniyorum bir çoğu yaptigi yardımı musterek hayatin kendi payına düşen kısmı değil kadına lütufta bulunuyor gibi yapıyor. Bebek bakımı da gerçekten zor olunca nasilsa sorumlulugu yuklenen biri varken su koyvermeleri zor olmuyor.

11 aylık annelik tecrübelerimden hareketle şunu öneriyorum, yardım bekleyip sessiz kalmayin, istediğiniz yardım ne ise somut olarak onu talep edin. Yavaş yavaş yardım etmeyi benimseyecek, demeden yapacaktır. Gece en azından bir kere ağrım var, uyuyamadim gibi bir bahaneyle cocugu pispislamasini isteyin, beşigi eşinizin tarafına koyup gece bebeği size vermesini isteyin. Yani haliyle dikisleriniz var, zorlanıyor olmanız normal. Küsüp, gurur yapıp her işi ustlenirseniz bir daha yardım etmesini sağlamak gerçekten zor olur. Ayy yazarken bunaldim, bu da öyle bir yara, öyle zor ki yaz yaz bitmez, çocuk büyütür gibi bir de koca buyut. Çok zor kadın olmak :olamaz:

Evet kadın olmak çok zor. Alışma evresi de oldukça meşakkatli. Lohusa bunlaımı da cabası. Günleri geçiremiyorum. Bir de annemle kavga ettiler. Suç da annemde. Aynı evin içinde konuşmuyorlar. O yüzden biraz da mahcubum. Yoksa ben yapacağımı bilirdim de. Ayy çok değişik bir psikoloji bu. Ne yapacağımı şaşırdım.

Oğlum ilk 3 ay hem emdi hem mama aldı
1 2 sefer gece ona mama hazırladı ama cocuk almadı :KK70: cocuk gozunu dikip bana bakıyordu uyanayım diye bende sıcrayıp uyanıyormuşum bir sure sonra....
Hayretle dinlemistim bunu...
Altini temizledigi de oldu ama o daha cok ev islerine bakıyor :KK70:
Birde isten gelince dısarı cıkariyor ekstradan

Benimki de gece dışında altını temizliyor gazını çıkarır uyutur ama asıl mesele gece. Herkes uyurken benim bebek uyutmaya çalışmam bazen koyuyor bazen de zevkle yapıyorum. Değişik bir psikoloji. Geçer heralde daha çok yeniyiz. Ama eşim beklediğim potansiyeli gösteremedi bu konuda. Ya da ben çok beklenti içine girdim

Esim olmasa ben ne yapardim bilmiyorum.. 1 yasinda oglum bastan beri beraber baktik 1 yasina kadar yaninda yatti benim uykum bolunmesin diye mama ile besleniyordu anne sutu almamisti. Ben mama yapiyordum uyandiginda ona goturuyordum o iciriyordu yatiriyordu :) simdi aksamlari 6 da gelip alip parka gidiyorlar 1,2 saat orda oynuyorlar eve gelip yemek vs mama icirip uyutuyoruz ya o ya ben gece zaten uyuyor bir kere kalkiyoruz babasi kalkiyor ;d sabahlari da bir gun o bir gun ben kalkiyoruz ;d 9da ise gidiyor ;d canim kocam. Allah size de boyle es nasip etsn:)

merhaba arkadaşlar. Doğum yapalı 17 gün oldu. Eşim her işime yardım ederdi. Ne desem yapardı. Ama çocuk konusunda pek yardımcı değil. Özellikle geceleri. Gece kalkıp 2 saatte bir emziriyorum aynı odada olmamıza rağmen ruhu duymuyor o derece. Sabah kalktın mı diye soruyor. Ben de işe gidiyor diye pek bir şey demiyorum ama ara ara bozulmuyor değilim. Sizde durumlar nasıl? Herkes mi aynı?
canım merhaba, ben yeni üye oldum çok güzel bir site deneyimlerimi paylaşmak isterim. çoğu erkek aynı, çalışıyorlar diye gece iyi uyumak istiyorlar. bnm çocuk büyüdü babası hal pek yardımcı oluyor denemez. alışmaya çalış birazda başının etini ye adamın belki değişir ama çok beklentin olmasın

Back
X