Babalar Neden Bencil Olur?

Bizimkids evde yiyecek lokma olmadigini bildigi halde ceker gidersi ne yiyecekler diye dusunmeden dunyanin parasini kazanir kari kiza yedirirdi niz kahvaltida peyniri bile lux olarak gorurken o haddi hesabi olmayan paralari basklariyla yerdi

En kotusude eve geldiginde agzina gore yemek bulmassa baska seyleri bahane eder kirar dokerdi

Simdi bencil olarak gorunuyor olabilirim ama hazmedemiyorum suan lux bir hayat yasama imkanimizi baskalarina sacip savuran adamin bize fazladan bi sobayi cok gormesini hazmedemiyorum benim yerime soguk onun hakki diye dusunuyorum
Canım inan hiç bencil görünmüyorsun,konularını bilenler seni anlıyor:KK19:,peki canım,bir elektrikli battaniye alsan,kaldırırken katlamasan da,mesela halının altına sersen nasıl olur?
Yılbasından önce aldım,25tl ydi.En az iki kış kullanırdın,Allah babanı da ıslah etsin ne diyeyim...O kadar olmasa da benzer bir baba sınıf arkadaşım da vardı.Kızcağız,başkasının yanında utanır da,verir belki diye harçlık isterdi.BABA parayı istemeyerek cıkarır,köpeğe atar gibi savurur giderdi.O arkadaşımın yine de sevinerek paraları yerden almasını hep içim ezilerek hatırlarım:KK42:.Ama son zamanları gelip muhtac olunca yine o değersiz kızları temizledi altını. Şunuda söyleyeyim mücella,o arkadaşlarım 4 kız kardeş,öyle güzel evlilikleri,öyle üstlerine titreyen eşleri var ki:nazar:...Öyle bir eş te,senin için diliyorum,bütün kalbimle...:KK60:

Ne olursa olsun bi babanın ilk önce teklif etmesi lazım kızım sen yat o odada öbür odalar soğuk üşürsün diye. Bu onun babalık görevidir. Sonra evladınında babasını sıcak yere yatırması lazım oda onun evlatlık görevidir. Ama ilk önce baba kendini değil evladını düşünecek.

Konuda yazdıklarınıza bakarak size hak verdim ama başlık konusunda aynı şeyi diyemecegim..Babaların hepsi bencil olmaz çünkü.
Nispet için yazmıyorum yanlış anlama ama benim babam tanıdığım en fedakar babaydi,şimdi yok..
Neyse başlığı görünce dayanamadım ve yazmak geldi içimden..

Bir grup var ki kadınlar kulübünde, her konunun altına git çalış yazıyorlar. Bu hanımların gerçek dünyadan hiç haberleri yok sanırım. İş bulmak o kadar kolay mı? Sanki gökten iş yağıyorda konu sahibleri beğenmiyor. Hele de küçük bir yerde yaşıyorsanız çalışmak nerdeyse imkansız.

Konu sahibi size sabırlar diliyorum. Eleştirilere çok da takılmayın. İnsanın sınanmadığı şeyleri eleştirmrsi çok kolay maalesef....

Yani şimdi babam için bir kez daha Allahmm razı olsun dedim
Çok zor günler yaşadık
Yokluğun ta dibini gördük
Ama babam hiçbir zaman sıcak odada yatmadı
Beraber uyuma fikrimizi kabul etmedi rahat uyuyalım diye
Şimdi ayakları romatizma
Rabbim ahretinde nurlar versin
Allahm uzun ömürler versin babama ama bizim için herşeye razı oldu
Yaşına bakmadı üç kuruş için çalıştı
İnşallah bende evlatlarım için babamın bize yaptığı gibi yapabilirim

Ama babanız da belki artık yetişemiyorum ne bileyim anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum
Tabi sizin hayatınızı yaşamayan bilemez
Ama siz çalışın işinizi evinizi kurun
Rabbim size güç versin

Başlığa cevap olarak çünkü anneler 9 ay karninda taşıyıp acını ağrını cekiyor.
Babaların 2 dklık zevkiyiz.
Genelleme yapmiyorum tabi.
Arkadasimin babası mukemmel bir insan bir dedigini ikiletmez ki arkadasimda çalışıyor. Her konuda destek maddi manevi.
Benim babam ise yüzümü en son 10 sene önce gördü.
Herkes bir değil..
Allah anneliği ve babalığı hak eden kişilere verir umarım..

Canım yaşlı insanlar daha çok üşüyor ve sen29 yaşında bi evlatsın şahsen benim babam bana ayni şeyi yapsa ve ben senin durumunda olsam bu düşüncelerle babamı değil kendimi bencil hissederdim Allah aşkına yaşlı başlı adamın sıcakta yatmaya senden daha çok ihtiyacı var bence
Kadıncağız soğukta o yatsın demiyor ki. Diğer odaya soba kurdurmuyor, elektrikli battaniye de almıyor diyor. Eskiden sabahlari sicak odaya gider isinirmis simdi onu da yaptirmiyor diyor. Nasıl okuyorsunuz bu konuları pes! Şu kadını da haksız çıkarıp azarladınız yani ne diyim bilemedim..

Kucugunden bı elektrık sobası veya elektrıklı battanıye nıye almıyorsunuz sız kendınız alın
Su tulukları var eczanede 10 tl ye satılıyor ıcıne sıcak su koyup ısınıyorsunuz

Sakın kurtulmak için önüne biri çıkar evlenirsin falan yapma.Oradan kurtulayim derken daha büyük bir cehenneme düşersin.Şu durumda tek çıkış senin düzgün bir yuva kurman gibi.Babana karşı çıkamadığın için çalışma şansın olmayacak gibi anca kpss ile olur.Annen hayatta değil mi?Onunla aran iyiyse akrabalara tanıdıklara bi çıtlatsa uygun biri olabilir mi diye?

Buralarda cok uygun gorulen bir durum degil :)

O yüzden yasadiginiz şartları bilmiyorum diye belirttim ama korkunun ecele faydasi yok. Gidin kendinize bir is bulun. Bir hayat kurun. Hicbir şey için geç değil hayatta ama zaman da geri işlemiyor ne yazik ki. Korkunuz yüzünden hayatinizin geri kalanini bari heba etmeyin. O yasta birlikte yasamaniz bile tuhaf. Çoktan kendi hayatinizi kurmaniz gerekiyordu. Eğer evlenirim kurtulurum diye düşünüyorsanız genelde tam tersi oluyor. Koca babadan beter cikiyor bu tip durumlarda çünkü biliyor ki kadinin basi sikisinca dayanacagi bir baba olmayacak arkasında. O yüzden ya cesaretinizi toplayip artik kendi hayatinizi kuracaksiniz zor da olsa ya da o soğuk odada ağlayarak uyumaya devam edeceksiniz.

Ben hayatimi degistirebilmek icin gercekten cok ugrasip didindim ne mucadele edecwk gucum var nede cabalarimin degistirecegine inancim aslinda vazgectim kabullendim herseyi ama zaman zaman dolup BDV de yer isgal ediyorum iste bir gunluge yazip rahatlamak gibi

Anneniz neden sizin odaniz icin bir seyler yapmiyor?
Merak etmeyin bu modelden bende de vardi ama ben dilinden çok cektim simdi biraz duruldu bir meslegim olunca bana saygi duymaya basladi
Tek diyecegim calisin sinava kurtulun o evden tek basiniza eve cikin kafaniz rahatlasin.
Eskiden çocuktun bu adamın fiziksel gücü ve otoritesi karşısında tabii ki dizlerinin bağı çözülecek. Şimdi çocuk musun, değilsin. Baban eskisi gibi güçlü mü, değil. Üstüne yürüse muhtemelen sen yıkarsın onu. Sadece psikolojik bariyerleriniz var. Onlari da sen ve abin yikabilir baskasi degil. Kurt kocayıncaköpeklerin maskarası olur denir ya. Senin kurt çoktan kocamıs ama siz farkında değilsiniz. Mücadele edin. Korkmayın bir şey yapamaz.

Onuda korkulari sindirmis bizde annemoze bakip sindik sanirim

1-2 yil oncesine kadar sizin gibi dusunuyordum cocuktuk okumamiza izin vetmeyince cocuklugumuzdan ses cikaramadik derdik universiteyi kazandigim zaman konusmayida denedim yalvarip ykqrmayixa karsisina gecip baskaldirmayida hicbiride bes para eymedi o zaman dusuncelrimizle yasantilarimizin ayni dogrultuda ilerlemedigini fark ettim

Canim babam, Allah seni basimizdan eksik etmesin yokluğunu hissettirmesin inşallah, şükürler olsun ki babam öyle bi adam değil, baba gibi baba, yemez yedirir, icmez içirir, hele ki giymez giydirir, eline birkac kuruş geçse hemen bize harcar, allah herkese içinde merhamet olan, evlat sevgisi olan babalarin çocuğu olma hakkini versin.
Allah babanizi basinizdan eksik etmesin derdini gormeyin insallah boylelerini duydukca bizde olmasada iyi babalarin soyu tukenmemis diye mutlu oluyorum
Kotu bir es gelirse o hayal ettiklerini yapsanda mutlu olmayabilirsin.

Aslinda belkide pek bir hayalim olmadigi icon cok buyuk sorunlarla karsilacagimi dusunmuyorum sonucta varsa yerim yoksa ac kalirim kimsenin mudahale etmeyecegi bi hayatim olsa yeter diye dusunuyorumda sanirim o bile lüx
Size katılıyorum,kocaman kızlarken gece üstümüzü örten,dışarıda yediği her güzel şeyden bize de yedirmeden içi rahat etmeyen bir babanın kızıyım...Fakat bu arkadaşımızın yaşadıklarını yinede anlayabiliyorum.
Mücella,eski isimlerinle açtığın konularını da biliyorum:110:.Sana ancak kolaylıklar dileyebiliyorum.İnsallah,öyle bir hayat yaşarsın ki,bütün bunlar çook gerilerde kalır.Yine hatırlayınca üzülürsün ama,sadece üzülürsün,canın acımaz hiç olmazsa...:KK19:

Allah razi olsun cok tesekkur ederim Allah banalariniza hayirli uzun omurler versin insallah ben bu konulari doldugum zamanlarda paylasacak kimim kimsem yok diye sadwce anlatip rahatlamak icin yaziyorum ama insallah sizin gibi iyi demennilwrde bulunup dua edenlerin dualari kabul olur da rahatlarim

Zateb elektrikli isitici var ama kullanmaya izin vermiyor
Ozaman yattıgı odaya yatak acın sızde
Sız ondan huzursuz olmayın o sızden olsun
Bıraz oyle olun
O sıcak odada uyuyor bıze odamızda actırmıyor deyıp uzulmek usudugunuzle kalmak yerıne
Acın odasına yatak doluşun hepınız oraya
Evden kovacak degıl ya
Kac kardessınız

Back
X