babalari ayri olan cocuklari uvey olmadan buyutmek

bend roylr bir iliski istiyorum insallah bassririz

UOTE="Milana22, post: 56820066, member: 824411"]Benim oglum var 10 yasinda
Esimin oglu 19 yasinda
Esimle ortak 1.5 yasinda kizimiz var

Benin oglum kardesine tapiyor , kardesi de ona , etle tirnak gibiler , muhtesem bir iliskileri var

Esimin oglu annesiyle yasiyor , basta kardrs fikrine tepki gosterdi ancak biz buna karisamayacagini bizim kararimiz oldugunu soyleyerek net durduk , o da kabullendi ve su anda guzel bir iliskileri var

Tabi benim oglumla kizimin arasi bambaska ama biz anne baba olarak ucunu de kardes olarak goruyoruz zaten bizim evimizde uvey kelimesi asla dile gelmez , kullanilmaz
Ucu de cocugumuz bizim otesi yok

Burda is tamamen sizde bitiyor[/QUOTE]
Benim oglum var 10 yasinda
Esimin oglu 19 yasinda
Esimle ortak 1.5 yasinda kizimiz var

Benin oglum kardesine tapiyor , kardesi de ona , etle tirnak gibiler , muhtesem bir iliskileri var

Esimin oglu annesiyle yasiyor , basta kardrs fikrine tepki gosterdi ancak biz buna karisamayacagini bizim kararimiz oldugunu soyleyerek net durduk , o da kabullendi ve su anda guzel bir iliskileri var

Tabi benim oglumla kizimin arasi bambaska ama biz anne baba olarak ucunu de kardes olarak goruyoruz zaten bizim evimizde uvey kelimesi asla dile gelmez , kullanilmaz
Ucu de cocugumuz bizim otesi yok

Burda is tamamen sizde bitiyor

soyle ben evin tek cocuguyum ve kardesim yok bir kuzenide yok dolayisiyla
ve ablamizla bebim kizim hic anlasamiyor kardes gibi buyumeyecekleri cok acik boyle birseyd ebeklemiyorum
o uuzden kiizimin bir kardesi olsun tek kalmasin istiyorum.
ayni sey kabullendirebilebildigimiz taktirde diger ufaklik icinde gecerli

QUOTE="darkmore, post: 56820056, member: 536124"]Ben ozler uveyler karisik buyudum. Cocukken hic sorun yasamadik. Ama buyuyunce uvey ablalarimin annesi ortaligi karistirdi,araya baska meseleler girdi ve gorusmemeye basladik. Ben sizin yerinizde olsam tekrar cocuk yapmazdim sanirim. Bilemiyorum. Psikolojik olarak cok yorucu gunler sizi bekler cunku annem gozumun onune geliyor da. Kadin herkesin ortasini bulacagim diye,esit davranacagim diye,anneler olarak bir araya gelelim diye kendini yormustu. Simdi sorsak ben yaptiysam kendim icin yaptim pisman degilim der. Ne naneye yaradi peki,koskoca bir hic.

Cocuklari ayirmamak icin ebeveynlerin gorusmeleri gerektigini dusunuyorum ben sahsen. Belli zamanlarda bir araya gelmek,dost olmak gerekiyor. Aileler iyi anlasinca cocuklar iyi anlasiyor cunku.[/QUOTE]

maddi acidan tum cocuklarimizin guvencedi mevcut hic kimsenin gelecegine dair bir sorunumuz yok.
manevi boyutu beni cok dusunduruyor. ama bizim suan evdeki bizdiklar kardes olamayacaklar bu cok acik. ben kizimin bir kardesi olsun istiyorum

QUOTE="defne-28, post: 56820013, member: 622580"]Aynı fikirdeyim .

Konu sahibi bir çocuk daha yaptığında maddi manevi bölüneceksin bunu da düşündün mü ?
[/QUOTE]

babasiyla goruduyor evet cok kulturlu ve duzgun merhanetli biridir eski esim o tip bir konusmad abulunmaz.

QUOTE="defne-28, post: 56819993, member: 622580"]Kızınız babasıyla görüşüyor mu ?
Babayla arası nasıl o da etkiler mesela baba tarafı der mi o senin kardeşin değil vs diye
[/QUOTE]

soyle ben evin tek cocuguyum ve kardesim yok bir kuzenide yok dolayisiyla
ve ablamizla bebim kizim hic anlasamiyor kardes gibi buyumeyecekleri cok acik boyle birseyd ebeklemiyorum
o uuzden kiizimin bir kardesi olsun tek kalmasin istiyorum.
ayni sey kabullendirebilebildigimiz taktirde diger ufaklik icinde gecerli
Ben de annemin tek cocuguyum, bir oglum var onun da kimsesi yok, dayisi yok,teyzesi yok amcasi yok. Ne hissettiginizi anliyorum. Ben ikinci cocugu hic dusunmuyorum yine de. Bence kan bagi olmadan da birileriyle cok yakin olabilir cocugunuz. Mesela benim oglum esimin kuzenleriyle ve onlarin cocuklariyla cok yakindir.

oda bir secnek insna hsngisinin dogru olduguns ksrar vermeiyor tecrube edinmedende neyin dogru neyin ya lis oldugunu malesef bjlemiyoruz

UOTE="darkmore, post: 56820280, member: 536124"]Ben de annemin tek cocuguyum, bir oglum var onun da kimsesi yok, dayisi yok,teyzesi yok amcasi yok. Ne hissettiginizi anliyorum. Ben ikinci cocugu hic dusunmuyorum yine de. Bence kan bagi olmadan da birileriyle cok yakin olabilir cocugunuz. Mesela benim oglum esimin kuzenleriyle ve onlarin cocuklariyla cok yakindir.[/QUOTE]

Bir de kendi çocuğunuzun eşinizin çocuğuna göre “daha yakın” kardeş olmamasını sağlayın. Çocuklar ve ergenler sevgiye ve önemli hissetmeye çok muhtaç. Sizin çocuğunuz “biz beraber yaşıyoruz, yakınız, sen değilsin” diye diğer çocuğu dışlamamalı. Eğer böyle davranırsa sizin de diğer çocuğu desteklemeniz gerekiyor.

Çocuklar öz, yarım, üvey ayrımı bilmiyor. İki evlatlık çocuk alıp (farklı ailelerden), çoğu öz kardeşten yakın yetiştiren aileler var. Önemli olan yetişkinlerin “bu benim”, “bu benim değil” ayrımı yapmaması.

Katıldım

Kızınız babasını görüyor mu gidiyor mu haftasonu falan

Şimdi iki kızın da anne babası ayrı geçinemeseler de şartlar yakın lakin bebeğin hem annesi hem babası olacak

Bu da çocuklarda içten içe bebeğe bir düşmanlık duygusu bir de bu duygum hatalı deyip kendini suçlama duygusu olabilir

Büyük aileniz kurulurken uzman yardımı alırsanız daha kolay atlatırsınız

Mutluluklar

Yeni gelen bebek, senin kizinla kocanin kizini birbirine falan baglamaz bence.
Onu gec:KK66:
Belli de olmaz tabii ama bence bu secenegi ele.

Geri kalan kisim hallolur.
Buyuyup giderler nolcak.
Hayirlisi olsun

Back
X