Babam anneme neredeyse vuracaktı

pardon da baba sen annemi dövecek gibi oldun öyle baksa mıydım? diyin
hiç de üzülmeyin
Az önce söyledim ve azar işittim “saçmalama yok öyle bir şey” diye.Hem annemden hem de babamdan.Sonra “Sakın bir daha yapmayasın” dedi ciddi bir tonla.
O el havadaydı gördüm ben.Deli falan da değilim ne gördüğümü biliyorum.
Ama yine de suçlu ben oldum.Daha asla kimseyi savunmam odama çekilir otururum ne yapıyorlarsa yapsınlar.Annem de kendinden sorumlu.
 
Sofrada bagirip masa yumruklayip sandelye kirip, yetmeyip eşinin ustune gelen bir adam sizin bagirmaniza niye bu kadar takiliyor anlamadim.

Sanki hicbisey yokmuşta siz durduk yere bagirmiş suçlu gibisiniz. Babaniz baya baya manipule ediyor sizi farkina varin, ne ozur dilemesi.

Başka zamanlar ev işi yapmasi annenizin ustunu yirtmasini, bu hareketlerini normal yapmiyor, bu dusunceyle ilerdeki eşinizde size boyle davransa ses cikartmayacak birisiniz.
Bir önceki yorumumda güncelleme yaptım.Babam konuyu açınca tepkimi ilettim ve aldığım sonuç hiç hoş değil.Olur mu hiç öyle şey vurma olmaz bizim evde dediler hem annem hem babam.Babam da bir daha sakın bağırma büyüklere,hele de babaya yapılmaz bu dedi.Susmak zorunda kaldım.
Bir daha isterlerse bıçaklasınlar birbirlerini,odamdan dışarı adımımı atmam.Ne olduğu umrumda değil.
 
Bir önceki yorumumda güncelleme yaptım.Babam konuyu açınca tepkimi ilettim ve aldığım sonuç hiç hoş değil.Olur mu hiç öyle şey vurma olmaz bizim evde dediler hem annem hem babam.Babam da bir daha sakın bağırma büyüklere,hele de babaya yapılmaz bu dedi.Susmak zorunda kaldım.
Bir daha isterlerse bıçaklasınlar birbirlerine,odamdan dışarı adımımı atmam.Ne olduğu umrumda değil.


Bence tepkini koy annen de başına geleckleri hak ediyor. Anne peki o zaman sen dayağı ye otur, istersen bıçak ye yardım et desen odamdan çıkmicam ne halin varsa gör. Baba sen de karşında böyle pasif bir kadın buldun madem döv o zaman ama yüzüme baka baka bana yalan söyleme. Sandalyeyi kırdın el d3 kaldırdın yalan söyleme. Maddi gücüm olunca çıkıp gidiecem zaten ne haliniz varsa görün.


Ailenin hak ettiği replik bu.
 
Bence tepkini koy annen de başına geleckleri hak ediyor. Anne peki o zaman sen dayağı ye otur, istersen bıçak ye yardım et desen odamdan çıkmicam ne halin varsa gör. Baba sen de karşında böyle pasif bir kadın buldun madem döv o zaman ama yüzüme baka baka bana yalan söyleme. Sandalyeyi kırdın el d3 kaldırdın yalan söyleme. Maddi gücüm olunca çıkıp gidiecem zaten ne haliniz varsa görün.


Ailenin hak ettiği replik bu.
Evet maddi gücüm olunca kendi düzenimi kurmak istiyorum.Ama daha çok var.
Vurma olmadı ama ben o eli havada gördüm ve korkup refleksle bağırmam doğal,neresi anormal bunun ? Neresi saygısızlık ?
Annem aslında hiç pasif değil ama işte ikisi de eğitimsiz ailelerden gelmiş,o yüzden direkt şiddet öyle olmasa da bu tarz şeyler gayet doğal onların gözünde.Yani sinirlenir karına ya da kocana küfredersin,onun üstünü başını yırtarsın doğal bunlar.
Hatta teyzemler bile şakasına da olsa anneanneme küfür ediyor.Baba tarafı geçmişi zaten şiddetle dolu.Bu tarz insanlar işte.
Tek ben farklıyım desem egoistlik yapmış olmam.
 
Merhaba,iyi günler herkese.
Sabah kahvaltıda çok boş bir sebepten kavga çıktı biraz tartışma oldu,sonra babam birden masaya elini vurup bağırdı.Sonra annem böyle olunca odasına çekilmeye gitti.Kapıyı kapattı.Babam peşinden gitti kapıyı açtı bağırmaya başladı,annem de ona gitmesini söylüyordu.Ben de oraya gittiğimde odadaki sandalyeyi kırık halde gördüm.
Sonra babam anneme iyice yaklaştı ve yumruğunu ona doğru kaldırdı,o an şok oldum.”Ya dur ne yapıyorsun anneme” diye bağırdım.Sesim yüksek çıkmıştı ama farkında değilim çünkü korkmuştum.
Daha önce de böyle büyük kavgalar oluyordu,hatta bir keresinde babam annemin pijamasını üstünü de yırtmıştı ama hiç el kaldırmamıştı.Ben de o an şok oldum.
Sonra ben bağırınca elini indirdi “gir içeri” diye bağırdı bana,ben de “girmem“ dedim çünkü ona zarar vermeyeceğinden emin olmak istiyordum.Sonra bir daha bağırınca annem ve ben de içeri girdik ve o da gitti.
Birkaç saat ben odamda derslerimle ilgilendim ve babam geldi.Gayet iyi davranıyordu siniri geçmişti ve ona bağırdığım ve babasına karşı gelen bir kız olduğum için çok üzüldüğünü söyledi.Ben de kötü bir şey yapmadığımı anlattım.
Beni suçladı üzüldüğünü söyledi bana niye bağırdın dedi ve imalı bakışlar attı.(Ya da ben öyle anladım)
Bunu defalarca söyledi.
Babam normalde iyidir ev işi yapar annemin dediğini yapar bana çok iyi davranır.Ufak tefek şeyler dışında çok büyük sorunlarımız yoktur.
Sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Özür mü dilemeliyim ? Zaten bağırma o anın korkusuyla oldu.Normalde biz babamla tartışırken bile en fazla tartışırım onunla bağırmam çünkü.Yine eski zamanlarda da arada bir yaptığı gibi cinnet geçiriyor,bu sefer bir de anneme vuracak sandım,sandalyeyi de öyle kırık ve annemi de üstü hırpalanmış görünce korktum.
Ne yapmalıyım ne demeliyim,babam yine konuyu açıp suçlamaya devam ederse ne yapmalıyım ?
Burdan itibaren dişinizi göstermek zorundasınız napsaydim anneme vurmana göz mu yumsaydım bir daha böyle bir şey olmicak yine elini kaldır yine tutarım diceksin , adam kendine arka çıkacak birini arıyor annen belki susar devam eder diye düşünüyor ama bir şahit olduğun için korkar sen de babanın tarafında durursan yani korkar susarsan o adamı dizginleyemezsiniz.
 
Back
X