Babam annemi aldatıyormuş ve annem babamı evden kovmuş...

Evet birlikte yaşayıp "amaan bizim gönüllerimiz bir,nikaha mı ihtiyaç duyacağız bu saatten sonra" demiş büyük olasılıkla...şimdide hiçbir kararda söz sahibi olamayan kızcağız düşünmek zorunda annesinin kirası nasıl ödenecek, geçimi nasıl olacak diye😔
Evet haklisin.. bence resmiyete gerek yok diyebilmek icin kendi isinin gucunun olmasi gerek..aksi taktirde bak kac yildir kadinlik yapsanda herif basmis gitmis..

Burada olağanüstü bir durum var, biraz planlarınızı erteleseniz mi acaba? Hani ortada kalan şahıs anneniz ya? Şaka gibi, kardeşleri falan diyor. Siz ne güne duruyorsunuz?
Niye annesinin hatasının açgözlülüğünün bedelini bu kız ödesin? Kendine bir hayat kurmaya çalışıyor. Her şeyden vazgeçip dönüp annesine mi adasın hayatını? Anne maalesef kurnazlık yapmak isterken yaya kalmış. Kocasının evleri kira gelirleri varken yetim aylığının peşine düşüp boşanmış. Bunları yaparken de kızı daha 16 yaşındaymış. Ne söz hakkı ne bir şey verilmiş kıza. Benim kızım da 15 yaşına gimek üzere. Atacağım her adımı iki kere planlıyorum düşünüyorum.
Hani kocası kandırmış falan desen o da yok. Boşanmış aynı evde de yaşamaya devam etmişler.

Konu sahibinin yapacağı tek şey bence babasıyla iletişime geçmek. Kocalık olmasa da babalık görevini yapması lazım. Eski eşinin, kızının annesinin geçimini sağlamalı. Kadının çalışmaya niyeti olsa yetim aylığına göz dikmezdi.

Niye annesinin hatasının açgözlülüğünün bedelini bu kız ödesin? Kendine bir hayat kurmaya çalışıyor. Her şeyden vazgeçip dönüp annesine mi adasın hayatını? Anne maalesef kurnazlık yapmak isterken yaya kalmış. Kocasının evleri kira gelirleri varken yetim aylığının peşine düşüp boşanmış. Bunları yaparken de kızı daha 16 yaşındaymış. Ne söz hakkı ne bir şey verilmiş kıza. Benim kızım da 15 yaşına gimek üzere. Atacağım her adımı iki kere planlıyorum düşünüyorum.
Hani kocası kandırmış falan desen o da yok. Boşanmış aynı evde de yaşamaya devam etmişler.

Konu sahibinin yapacağı tek şey bence babasıyla iletişime geçmek. Kocalık olmasa da babalık görevini yapması lazım. Eski eşinin, kızının annesinin geçimini sağlamalı. Kadının çalışmaya niyeti olsa yetim aylığına göz dikmezdi.
O kısım yazmıyor konunun en başında, sonradan anlattı ya da düzenledi sanırım. Ben tüm hayatını annesine adasın gibi bir şey mi demişim? Hayatını biraz düzenleyip öyle evlenebilir. Hatta yurt dışına gitmesi maddi açıdan da iyi olur. Kadını bu durumda dımdızlak ortada bırakmak ne kadar doğru? Annesi hata etmiş, düşünememiş bir sonraki adımını. O zaman çocuğu üzerindeki tüm emekleri çöp mü oluyor yani? Anne bu yahu. Ne demek başkasına itelemeye çalışmak?

Çok teşekkür ederim. Evet, kendime bağımsız bir hayat kurmaya çalışıyorum. Annemin kişisel sorunları olduğunun da farkındayım. Zaten onunla da çok geçinemiyorum pek. Çalışması konusunda kendisini çok teşvik ettim ta 14 yaşımdan beridir. Ben yine 16 yaşlarındayken bir iş bulmuştu hatta ilk bir hafta filan güzel gidiyordu sonra sabah kalkamamaya başladı, ben okula gitmem gerekirken sabah onu zorla kaldırmaya vs çalışıyordum. Ben de çok yıprandım. 17 yaşındayken ben çalıştım eve para getirdim de o çalışmadı. Psikolojik rahatsızlıkları olan birisi. Depresyon, anksiyete, başka şeyler de vardır muhtemelen çünkü psikiyatriste gitmiyor.

Birçok sebepten ötürü annemle birlikte yaşamayı planlamıyorum. Bunun da kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yine arayıp sorarım, telefonla sık konuşuyoruz zaten. Yurtdışına gidip euroyla maaş almaya başlarsam üstelik ona daha iyi şekilde yardım edebileceğim. Evleneceğim insan yurtdışında iş buldu gitmesi gerekiyor birkaç aya ve ben 4 yıllık ilişkimi böyle bir şey için feda edemem. Kimseye de yararı olmaz bunun...

O kısım yazmıyor konunun en başında, sonradan anlattı ya da düzenledi sanırım. Ben tüm hayatını annesine adasın gibi bir şey mi demişim? Hayatını biraz düzenleyip öyle evlenebilir. Hatta yurt dışına gitmesi maddi açıdan da iyi olur. Kadını bu durumda dımdızlak ortada bırakmak ne kadar doğru? Annesi hata etmiş, düşünememiş bir sonraki adımını. O zaman çocuğu üzerindeki tüm emekleri çöp mü oluyor yani? Anne bu yahu. Ne demek başkasına itelemeye çalışmak?

Neticede konunun iç yüzünü bilmiyorsunuz o yüzden beni yargılamamanızı rica ediyorum.

Bakıyordu ama anneme pek para vermiyordu yıllardır. Alışverişi bile kendisi yapardı, biraz cimri bir adam. Annem kendi elinde parası olsun istemiş. Bir de sağlık güvencesi için galiba ilaç falan almak için. Aslında durumları gayet iyiydi babamın hem maaşı var hem de kira geliri vardı ama cimri olunca işte...
bahane bahane bahane.madem eve bakmıyordu niye yalandan boşandı annen?gerçekten boşasaydı tek yaşasaydı.aradan zaman geçince de adam gibi adam bulsaydı.bu arada haksız yere yetim maaşı alanlara zerre acımam huyum kurusunn :KK53:

Son düzenleme:
Şu anda çok üzgünüm gerçekten ne tepki vereceğimi bilmiyorum. Ben üniversiteden beri yani 7 senedir ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum. Yılda bir kere ziyaretlerine giderim, çok kalmam. Bunda babamın payı büyük, pek anlaşamıyoruz. Her şeye karışır, yorum yapar, hayatımı yönlendirmeye çalışır.

Neyse sabahın köründe annem aradı beni, dedi ki "babanı evden kovdum, başka bir kadınla görüşüyormuş, haberin olsun". Sabah iş için evden çıkarken bavulunu da alıp çıkmış. Nereye gidecek dedim, "o kadının evine gider herhalde ne bileyim" dedi. Bu noktada çok önemli bir bilgi vereyim, annemle babam resmi olarak boşanmış durumdalar. 30 yıldır beraberler ama on yıl önce boşandılar sebebi de annemin yetim maaşı almak istemesi. O yüzden nafaka filan hiçbir şey de istememişti.

Durumdan hiç haberim yoktu bana hiç bahsetmemişti ama annem uzun süredir şüpheleniyormuş aldattığından. 53 yaşında babam sürekli elinde telefon varmış ve gizli gizli telefonla konuşuyormuş bir süredir. Yürüyüşe çıkıyorum ya da markete gidiyorum diye gece çıkıp yarım saat bir saat gelmiyormuş. İşten eve geç geliyormuş fazla mesai ya da arkadaşı evine bırakıyorum bahanesiyle. Annem çalışmıyor ev hanımı. Yetim maaşı var sadece. Oturdukları ev kendi evleri değil kira. Babam çalışıyor, kirayı faturayı o veriyor. Babamın üzerine birkaç dairesi var kiralarını alıyor ama annemin malı mülkü yok, çalışmıyor da. Adamı evden atmış ama hiç geliri olmadan nasıl yaşayacak orda?? Evet aldatılmış sineye çeksin demiyorum ama ne yapacak şimdi? Anneni yanına al diyecekleriniz olacaktır belki ama ben şu anda erkek arkadaşımla yaşıyorum ve yazın evlenip yurtdışına yerleşme planımız var. Kardeşim filan yok, annemin kardeşleri var ama onlar da evliler ve annemle pek anlaşamıyorlar açıkçası, yanlarına alırlar mı bilmiyorum. Ne yapmalıyım?
Yani bu kadar düşünüyosanız yurt dışına yerleşmeyip annenize bakacaksınız o zaman

Burada olağanüstü bir durum var, biraz planlarınızı erteleseniz mi acaba? Hani ortada kalan şahıs anneniz ya? Şaka gibi, kardeşleri falan diyor. Siz ne güne duruyorsunuz?
ailece alışmışlar hep başkalarından hakları olmadan geçinmeye.önce devlet olmuş dolandırılan sonra da annenin kardeşleri olacak

Men dakka dukka demişler çalma kapıyı çalarlar kapını

Devleti kazıklamak isterken, eldeki herifin kira gelirinden evinden malından mülkünden olmak da acı olsa gerek:olamaz: Dünya kadar malı olan adamla evli olup yetim maaaşı peşine düşerseniz kafayı sokacak eve muhtaç kalırsınız, gayet beklenen sonuç.

Neyse konuya geleyim konu sahibesi kadın ortada kalmış resmen ya evlilik planını erteleyip anneyi yanınıza alacaksınız, ya para koyup ev tutacaksınız öyle gideceksiniz ya da anneyi ortada bırakıp gideceksiniz başka seçenek göremiyorum.

Yapacak birşey yok evli değiller zaten.Bosanmislar,herhangi bir mesuliyetleri yok birbirleri üzerinde.Annenize siz mi bakacaksınız bu durumda.

Şu yetim maaşı mevzusu üzerinde durulacak. Bence orayı düzenleyin yoksa konunuz o yönde ilerleyecek.
Orayı düzenlese de birşey değişmeyecek çünkü sorun orada zaten. O zaman millet soracak e tamam ne güzel adamı göndermiş, açsın davasını alsın nafakasını. Ama evli değiller. Bu konu her türlü aynı yere çıkıyor. Zamanında uyanıklık yapıp devleti kandırmış şimdi de çalışıp kendine bakacak. 🤷🏻‍♀️

Bu kadar iktisadi kaygi guduyordu madem annen ;
Neden 2 ev sahibi olan esini 30 yil once bosadi..
Hic rasyonel degil..
Bunun adi cin olmadan adam carpmak,carpmaya calisirken de carpilmak..
Aldatilmis,gecmis olsun desek ne fayda ? Baban zaten resmi olarak ayri gorunuyor.
Ayrica bu durum anlasilirsa o 10 yillik maasi soke soke alir devlet.Bilginiz olsun..

Son düzenleme:
Şu anda çok üzgünüm gerçekten ne tepki vereceğimi bilmiyorum. Ben üniversiteden beri yani 7 senedir ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum. Yılda bir kere ziyaretlerine giderim, çok kalmam. Bunda babamın payı büyük, pek anlaşamıyoruz. Her şeye karışır, yorum yapar, hayatımı yönlendirmeye çalışır.

Neyse sabahın köründe annem aradı beni, dedi ki "babanı evden kovdum, başka bir kadınla görüşüyormuş, haberin olsun". Sabah iş için evden çıkarken bavulunu da alıp çıkmış. Nereye gidecek dedim, "o kadının evine gider herhalde ne bileyim" dedi. Bu noktada çok önemli bir bilgi vereyim, annemle babam resmi olarak boşanmış durumdalar. 30 yıldır beraberler ama on yıl önce boşandılar sebebi de annemin yetim maaşı almak istemesi. O yüzden nafaka filan hiçbir şey de istememişti.

Durumdan hiç haberim yoktu bana hiç bahsetmemişti ama annem uzun süredir şüpheleniyormuş aldattığından. 53 yaşında babam sürekli elinde telefon varmış ve gizli gizli telefonla konuşuyormuş bir süredir. Yürüyüşe çıkıyorum ya da markete gidiyorum diye gece çıkıp yarım saat bir saat gelmiyormuş. İşten eve geç geliyormuş fazla mesai ya da arkadaşı evine bırakıyorum bahanesiyle. Annem çalışmıyor ev hanımı. Yetim maaşı var sadece. Oturdukları ev kendi evleri değil kira. Babam çalışıyor, kirayı faturayı o veriyor. Babamın üzerine birkaç dairesi var kiralarını alıyor ama annemin malı mülkü yok, çalışmıyor da. Adamı evden atmış ama hiç geliri olmadan nasıl yaşayacak orda?? Evet aldatılmış sineye çeksin demiyorum ama ne yapacak şimdi? Anneni yanına al diyecekleriniz olacaktır belki ama ben şu anda erkek arkadaşımla yaşıyorum ve yazın evlenip yurtdışına yerleşme planımız var. Kardeşim filan yok, annemin kardeşleri var ama onlar da evliler ve annemle pek anlaşamıyorlar açıkçası, yanlarına alırlar mı bilmiyorum. Ne yapmalıyım?
Hak yiyenlerın başına gelen hazın son .Bı uzaktan akrabamız alkıştı varya ole kotu setiyler yasadılar kı .Bınlerce kısının hakkı var onparada

Bu kadar iktisadi kaygi guduyordu madem annen ;
Neden 2 ev sahibi olan esini 30 yil once bosadi..
Hic rasyonel degil..
Bunun adi cin olmadan adam carpmak,carpmaya calisirken de carpilmak..
Aldatilmis,gecmis olsun desek ne fayda ? Baban zaten resmi olarak ayri gorunuyor.
Ayrica bu durum anlasilirsa o 30 yillik maasi soke soke alir devlet.Bilginiz olsun..
10 yıl önce boşamış.şikayet olursa hem ceza alır hem de geriye dönük 10 yıllık parayı faiziyle alır devlet.ayyy keşke ihbar eden olsaaaa

10 yıl önce boşamış.şikayet olursa hem ceza alır hem de geriye dönük 10 yıllık parayı faiziyle alır devlet.ayyy keşke ihbar eden olsaaaa
Evet on yilmis..
Faiz severiz ulke olarak,icimize islemis artik..
Allah soyletti bak,o faizle 30' yila tekabul eder bence :)

Hak etmeden yediği yetim maaşı bir şekilde çıkacaktı tabii ki.

Vaktiyle bu haksızlığı yapmamış olsa boşanır, nafaka alır, mal paylaşımı vs yapılırdı.

Adam da en fazla evden gönderilecegini bildiği için at koşturmuş.

Hiç üzülmedim, oh olsun.

Back
X