babam demeye dilim varmıyor icim acıyor

latifehanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2007
35
3
86
45
İstanbul
Ben evli, 7 yasında bir cocuk annesi bir bayanım. 34 yasındayım. 5 yıl önce annemi ani, trajik bir sekilde kaybettim. Ondan öncesine kadar ana baba kuzusu, cok mutlu mesut bir insandım. o gün bütün hayatım degisti, halen de cilelerim bitmedi, sanki cennetten cehennemin ortasına düstüm. o yasadıgım acıları bi tarafa bırakıyorum, bu sure zarfında babam yeniden evlendi haliyle. evlenmesı normal, karsı cıkmak bencıllık olur kabul, karsı cıkmadım, biriyle görüsüyomus, rica ettim nolur dügün yapma, sade biseyle evlenin benim canımı yakma dedim yalvardım. cevresi genis bir aileydik ben de kariyer sahibiydim. bana inat gitti büyük nisanlar, kına geceleri, yemekli dügünler yaptı, bu arada kendi 62, karısı 48 yasındaydı. cok agladım cok kırıldım, depresyona girdim, cok incindim ama asla evlenmesine karsı degildim sadece annemin hatırasına saygı, gecmise vefa istedim. ezdi gecti hicbirinde ben yoktum. silahı kafama dayadım, cocugum odaya girdi geri bıraktım. kendi ailem vardı ama baska kimsem kalmamıstı köksüz bagsız kimsesiz dal gibi kaldım.

bunları da gectim, zamanla düzeldik ama yine cok kırgındım. en son artık bebek yapmak icin yurt dısına gittiklerini ogrendigimde reddettim, bundan sonra da asla ve asla görmek istemiyorum. butun ilisigimi kestim. midem bulanıyor utanıyorum, cevremden utanıyorum. evlenmesi normal eyvallah ama bunu midem almıyor alamıyor. belki kimse empati yapamaz bilemiyorum, ama cok kırgınım, keske ölseydi de beni bu kadar utandırmasaydı, kırmasaydı.. sadece icime sıgmadı paylasmak istedim o kadar.

annene çok üzüldüm canım, insanın annesini kaybetmesi çok büyük bir travma olsa gerek
baban evlenmiş bu normal birşey sen de böyle düşünüyorsun zaten, babanın yaşı büyük ama yeni eşi pek yaşlı sayılmaz, düğün konusunda abartmış olabilirler ama belki de yeni eşi bebek istiyordur ve evlenen herkesin bebek istemek en doğal hakkı değil midir? bunun sana inat yapılan birşey olduğunu sanmıyorum, olaylara fazlaca duygusal yaklaştığını düşündüm okuyunca.
seni üzmek kırmak gb bi niyetim asla yok yanlış anlama sakın olur mu?
bak ne güzel kendi yuvan çocuğun varmış, baban da bir birey ve kendi kararlarını verebilecek yaşta sonuçta, böyle sebeplerden canına kıymayı düşünmek falan ne demek ya

anneniz için üzüldüm mekanı cennet olsun.acınıza saygı duyuyorum fakat sonuçta bu acıyı tek yaşayan siz değilsiniz babanızda eminim çok üzülmüştür, hayat arkadaşını kaybetmek büyük bir yıkımdır,ama her acı zamanla azalmalıdır insan normal hayatına dönmelidir aksi olması sorunlu bir durumdur, babanıza karşı biraz acımasız davranmışsınız tamam kendisi pek genç olmayabilir ama yeni bir hayat kurmak istemiş ve eşi çokta yaşlı sayılmaz böyle bir durumda kadının düğün istemesi normal sonuçta o kişi tarafından da olaya bakmanız gerekir.çocuk yapmalarına gelince bu tamamen eşlerin verebileceği bir karar siz kızı da olsanız bu konuda onlara karışamazsınız.siz annenizin acısından dolayı yeni gelen kadını kabullenemiyorsunuz belki ama emin olun bir erkek için yalnız yaşamak hiçte kolay değil bence babanıza karşı bu kadar sert olmayın onu anlamaya çalışın...

empati yapmak imkansız, ahkam kesmek yargılamak cok kolay, 10 sene önce olsa belki ben de aynı yorumu yapardım da, o kadar normal bı durumsa boyle normal karsılayanların basına da gelebılır ya anne degılsınız ya da hıc canınız yanmadı, sanki 25 yasında cıftlerden bahsedıyor ya , o kadar normal bı durumsa eminim sız de bı gun bu kadar normal karsılarsınız artistlerden bahsetmiyoruz sıradan vatandastan, bir aile babasından, dededen bahsedıyoruz. herkesin kendi hayatımıdır, o zaman benım de kendı hayatım. ben sildim. ama bu kadar artist de olmayın, her sey herkesin basına bır gun gelebilir unutmayın.

canım kimsenin seni yargıladığı falan yok! böyle bir üslup kullandığın ve insanları suçladığın sürece kimse sana yardımcı olamaz! ben sadece olayı başka bir açıdan değerlendirdim. bundan sonra tek bir yorum bile yapmam konuna! duymak istediklerini yazsam sorun olmayacaktı sanırım! ah vah pis adam ne ahlaksız baban varmış o kadın da ne adiymiş falan dememi mi bekliyordun! buraya bir konu açtın ve insanların fikirlerine saygı göstermelisin!
sana hayatında mutluluklar!

O yaşta ve eşini kaybetmiş birinin,kaybettiği eşindende boyu kadar kızı olan birinin
şaşalı nişan, düğün gibi olayları bence de ters..
sade bir nikahla ve yemekle de gayet evlenebilirdi..
çocuk konusuna gelince..
kadının hiç çocuğu olmayabilir ama onunda yaşı epey var..

konu sahibinin yerine kendimi koydum,yüreğim kaldırmazdı..
ama kendi hayatına kastetmene kadar gitmesin bu durum,seninde evladın varmış..

Burada iğrendiğiniz şeyler nişan-kına gecesi-düğün durumları ve akabinde bebek düşünceleri yanlış anlamadım.
Ablamın ikinci evliliğinde de düğün olduydu.Gerçi önceki eşin ölmesi başka boşanma başka..
Annem babamın ilk eşi değil.Düğün yok.
Beni de 41 yaşında dünyaya getirdi.Babamın da yaşı var.Çocukları da var.Neden çocuk istedi anlaşılması kabil değil.Herhalde evlilik çocuksuz olmaz,diyenlerden.
O mantığa göre demek ki ben yaşamayı haketmiyorum.Ailecek iğrenç insanlarız.

acını anlayabılıyorumm konusmamaklaa en dogrusunu yapıyosun bencede
ben olsam bendee aynı tepkiyii verirdimmm
imreniyorumm böyle evlatlarının bi dediğini iki etmeyen el üstünde tutann mutlu huzurlu ailelere imreniyorumm yanii

ben sadece yanlış düşünüp gereksiz yere kendiniz mutsuz ediyorsunuz diyeceğim...

silahı kafanıza dayadığınızda evladınız içeri girmeseydi ne olacaktı.
Çekecek miydiniz o tetiği.
Bellik annenizin ölümü çok canını yakmış. Haklısınız. Annemi kaybetseydim düşüncesi bile titretirken bunu yaşamak çok zor.
Siz de bir annesiniz. Ki olmasaydınız sırf bunlar yüzünden canınıza kıyma girişiminiz normal mi sizce?
Babanız bütün bunları yaptı diye neden bu kadar bunalıma girip reddediyorsunuz ki?
Yaptıkları suç değil. Düğgün kına gecesi.
Belki eşini çok seviyor ve onu mutlu etmek için bunları yapıyor.
Kadın hakkında hiç bahsetmediniz. Çocuğu yoksa bunun için tedavi olması ve istemesi çok doğal değil mi.
İşyerimde bir arkadaşım da 47 yaşında ve hala uğraşır bebek diye.
Fazla büyütüyorsunuz. Ve sanırım başka insanlar da sizi biraz kışkırtıyor. Ayıplayarak.
Babanız şu anda istediklerini yapıyor. Çok fazla zamanı yok önünde.
Sizin içinizdeki fırtınalar çocuğunuza nasıl yansıyordur kimbilir.
Ne kadar mutlu olursanız çocuğunuz da o kadar mutlu olacaktır.
Bırakın kim ne isterse yapsın.

bana görede gayet abes bir durum ...
bende olsam babamın yüzüne bakmazdım.
genc olsa tamamda 60 küsür yasında adam.

cocuk yapmasında ne var diyem arkadaslarada hayret ediyorum adam 60 küsür yasında anne desen 50 ye dayanmıs ne verecekler bu cocuğa verimli olabilirler mi??
evlendiler diye de cocuk yapmalrı sart değil önce aynaya ve kimliklerine baksınlar

ben sadece yanlış düşünüp gereksiz yere kendiniz mutsuz ediyorsunuz diyeceğim...

babanız yeni hayata adım atmış onu neler bekliyor bilemezsiniz. sizinde kafanızda sınırlarınız ,istekleriniz ,var .Babanız yetişkin insan ,bırakın onu ,kendi hayatınıza bakın ,kendinizi olması gerekenlerle sınırlamayın,şu dünyayıda kendinize cehenneme çevirmeyin ! Hayat bize hep süpriz yapacaktır,acı veya tatlı,kabullenirseniz,acınız dinecektir.Mutlu olmayı deneyin,çocuğunuzun annesini mutlu görmek hakkıdır

Bence konu sahibi haklı. ben babamı kaybettim annem aynı şeyleri yapsaydı bende aynı tepkiyi verirdim. o yaştan sonra doğan çocuk onlardan sonra (Allah gecinden versin) ne olacak. yazık değilmi o çocuğa. evet tepkimi ortaya koyardım ama bu kendimi öldürmeyi düşünmeye kadar gitmezdi.

sizin açınızdan benimsenmesi muhakkak zor bi durum ancak babanız ve yeni eşi için garip olan hiç bir durum yok bence.

Ayıp ediyorsunuz cidden.
Beni bu zamana kadar büyüttü yetiştirdi ailem.
Yaşlarının da verdiği olgunlukla gayet güzel bir gelecek sundular bana.
İkinci üniversitemi okuyorum.
Evlendiğimi de görecekler inşallah!
Babam bu sefer kızının düğününe misafir gibi katılmayacak en azından.
Babam 70 yaşında annem de 62 yaşındalar.
Utanılacak birşey göremiyorum!

İnsan üzülür,kabullenemez ama kimsenin kimseye ''çocuk yap,yapma'' demeye hakkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…