Babam evlenecekmiş!

yok artık daha neler, tüm yazdıklarımı geri aldım, babanızı da babanenizi de tebrik ediyorum sayelerinde kendimi saf salak hissettim bende anlayış gösterin falan diyorum. daha anneniz ölmeden kart adamın durumu fırsat görüp gencecik kız bulma merakı ve buna çanak tutan babaanne bu kadarına söyleyecek söz bulamıyorum.. allah size sabır versin, haklısınız kardeşinizi bırakmayın onlara ama çocuğu da fazla doldurmayın, yaşı küçük, olayların biraz uzağında tutmaya çalışın zaten annesiz kaldı birde babasız kalmasın nasılsa zamanla görür babasını daha iyi tanır siz fazla anlatıp çocuğun gözüne sokmayın yaşananları...

Canım aynen söylediklerine katılıyorum...Bişeyi yanlış anladın sadece genç dedim bayan 40 yaşında hiç evlenmemiş bekar biriymiş...:37:

Siz anneniz hastayken evlemişsiniz...Kendinize bir yol çizmişsiniz...Babanızında evlenmek en doğal hakkı bırakın öyle mutlu olacaksa mutlu olsun 3 gunluk dünya...Babanız evlenmese içine dert etse 1 yıl içinde o da vefat etse iyi mi olur...Benim babam vefat etti 44 yaşında annem içine dert etti gezdiremedik edemedik hep kafasını babamla bozdu...Oda arkasından 44 yaşında vefat etti...Keşke gamsız olsaydı biraz başkasıyla evlenseydi de hayatta başımızda olsaydı...O üzüldükçe biz teselli ediyorduk anne evlenirsin bi daha hayata sarıl diye o ne zaman işten gelsem babamın resimlerine sarılıyordu oyle acı çekerken görmek daha acıydı bizim için elimizden bir şey gelmiyordu...Babanızla aranızı bozmayın onu anlamaya çalışın bi tanecik babanız...Acınız çok taze anlayabiliyorum ama acısı dinecekse bırakın evlensin...

Siz anneniz hastayken evlemişsiniz...Kendinize bir yol çizmişsiniz...Babanızında evlenmek en doğal hakkı bırakın öyle mutlu olacaksa mutlu olsun 3 gunluk dünya...Babanız evlenmese içine dert etse 1 yıl içinde o da vefat etse iyi mi olur...Benim babam vefat etti 44 yaşında annem içine dert etti gezdiremedik edemedik hep kafasını babamla bozdu...Oda arkasından 44 yaşında vefat etti...Keşke gamsız olsaydı biraz başkasıyla evlenseydi de hayatta başımızda olsaydı...O üzüldükçe biz teselli ediyorduk anne evlenirsin bi daha hayata sarıl diye o ne zaman işten gelsem babamın resimlerine sarılıyordu oyle acı çekerken görmek daha acıydı bizim için elimizden bir şey gelmiyordu...Babanızla aranızı bozmayın onu anlamaya çalışın bi tanecik babanız...Acınız çok taze anlayabiliyorum ama acısı dinecekse bırakın evlensin...

Eğer babam bana kabul ederseniz edin yoksa defolun gidin diyebilecek kadar adileştiyse ölsün daha iyi ondan nefret ediyorum:37:

Babanızın evlenmek istemesi çok büyük bir suç değil. Üzüntünüzde son derece haklı olmanızı da anlıyorum. Ben babamın yanında annemin dışında ikinci bir kadın düşünmeye dayanamazdım. Ancak dediğim gibi babanızı düşüneceksiniz artık.
Bence artık evlenmeli mi evlenmemeli mi diye düşünmek ve üzülmek yerine evlenmek istediği kişiyi tanımaya çalışın. Size iyi yönlerini göstermek isteyecektir belki ama detaylara dikkat edin. Belki de gerçekten babanıza iyi bir eş size de iyi bir arkadaş olabilir. Önyargılı olmayın lütfen

Babanda fazla yaşlı değil galiba.Sadece biraz erken davranmış evlilik için ama eninde sonunda evlenecekti bırakın biran önce evlensin hayatını devam ettirsin sizde endişede kalamış olursunuz. Bir arkadaş demişya erkek hiçbir yere sığamıyor diye çok doğru.Evlensin o kendi hayatını yaşasın abinle eşide kendi evini yuvasını kursun bilsin.

Yok canım biraz bencildir babam artık babam bile demek istemiyorum gerçi...Kadın memleketten bekar genç biriymiş çünkü adamın istekleri öyle daha annem hastayken bulunmuş babaannemler tarafındannn:47:

Eee yuh..!!
Hasta yatağında kadın cebelleşirken mi gelmiş aklına.
Ne diyeceğimi bilemiyorum.çok üzüldüm.

Bekar kadın niye çocuklu adamla evlensin.
Bir bit yeniği var ama bilemedim.
Allah yardımcınız olsun..
Kardeşi ihmal etmeyin ya,ergenlikte Allah korusun.
anacığını da kaybetmiş en zor onun durumu.
biri yatak arkadaşı diğeri taze gelin derdinde..

Çok kötü bir durum yaa....Hiçbirimiz kabul etmedik bunu...Ve babam kabul ederseniz edin etmezseniz defolun gidin dedi...bu kadar kadın bürümüş gözünü şuan konuşmuyorum babamla reddetti beni kabul etmedim diyeee:59:

Yeni okudum bunu atlamışım okurken. Babanız çok büyük hata etmiş böyle demekle. size neden evlenmek istediğini açıklamak yerine böyle bir tepki hiç yakışmamış

Artık canı cehenneme diyorum baba bile demiyorum ona eğer bir kadın için 3 çocuğunu silecek kapasitede bir adamsa defolsun kimle evlenirse evlensin...Artık onun için ne kendimi nede kardeşlerimi üzmeyeceğim kimseyi üzmesine izin vermeyeceğim sizlerede teşekkürler kızlar ayrıntılar olunca yazarım yine öptm sizleriii:34:

Arkadaşlar tekrar geldim dün halamla kavga ettik...Babamın evlenmesine işbirliği yapanlara sinir oluyordum dün patlaklık verdi olay babaannem ve halamla kavga ettim...Bi sürü hakaret yedim cabası deli ediyorlar beni ya ...Off yaa biliyorum bu da benim sınavım ama ağır gelmeye başladı bide önümüzdeki aay düğünü var abimin hepsiyle yüz yüze gelicem gelmek istemiyorum gitmemekte olmaz ne yapacağım bilmiyorum kafayı yiyeceğim o kesin ama:37:

Öncelikle annenize Allah rahmet eylesin.

Benim dedem aynı şeyi yaptı. Babaannem bütün hayatını bu adama adadı, dedem bütün gün gezip tozar, kahvelerde sürter, babaannem bir yandan çocuk bakar, bir yandan ev işleri, kaynana, elti sıkıntısı, diğer yandan bağ bahçe ve hayvan bakma işleri. Tam anlamıyla fiziksel olarak bitmiş bir kadın... Dedemse babaannemin aksine, sorumsuz, çocuklarına karşı ilgisiz, tek düşündüğü kendi keyfi... 60 yaşında babaannemin vücudu artık pes etti, zor hayat şartlarının üstüne, evlat acıları bindi çünkü. Beyin felci geçirdi. Tam 8 ay, konuşamıyor, hareket edemiyor, bilincinin çoğu kapalı... Yengem ve halamla nöbetleşe baktık ona. Dedemin tek yaptığıysa geceleri babaannem acı içinde inlerken, "Sus artık!" diye kendi kendine söylenmesi ve sürekli uykusunu hiç alamadığından şikayet etmesiydi. Daha o zaman başlamış etrafta evlenilecek kadın aramaya. Bazı akrabalar da aracı olmuş. Babaannemin cenazesinde, bu olay da konuşulmuş. Kulağıma geldiğinde öyle içim acıdı ki, dedemden zaten çocukluğumdan beri nefret ederdim, bu olay tuzu biberi oldu, tamamen ilişkimi kestim. 4 yıldır hiç görüşmüyoruz. Amcam ve halam da karşı çıktı bu olaya. Dedem umursamadı, evlendi, şuan amcamla da konuşmuyorlar. Ve en acısı da bu adam babaanneme göstermediği ilgiyi, sevgiyi yeni eşine gösteriyormuş. Düşündükçe içim acıyor. Böyle işte arkadaşım. Anlatmak istedim, yani bir baban değil böyle olan. Kızmakta da çok haklısın. Eşini kaybetmişsin ya hu, kendi mutluluğunu, düzenini düşüneceksin elbette ama dur biraz, acını yaşa, onun hatırasına saygı göster. Off her neyse... Umarım çabuk atlatırsın bu süreci.

Son düzenleme:
Back
X