merhaba arkadaslar onumuzdekı cumartesı sozum var aılemı zar zor ıkna ettım dıyebılırım sorunum ıse babam bana restı cektı sen ıstıyorsun evlenmeyı benım gozum onları tutmadı ben ıstemıyorum eger bosanırsan ac kalırsan sakın baba evım var dıyıpte donme dedı benı hep aglatıyor hep uzuyor annem babam ayrı ben babasız buyudum ve babamdan hıc bır destek gormedım cocukken yerı geldı konu komsu yardımı ıle gıyınır yarı aç yarı tok yaşardık bırtane abım var oda ıckı ıcerdı benı doverdı oyle boyle dovmek degıl unıversıteye gıdıyordum dayaktan yuzum gozum mor dıye gıdemıyordum 1 hafta falan sonra bana sen devamsızlık yapıyorsun dedı mezun olmama 4 ay kala unıversıteden kaydımı sıldırdıneyse bırgun dovmesıne dayanamadım ben namaz kılıyordum sese gurultuye dayaga evden kactım gıttım 2 gun kız arkdasımda kaldım artık o ev bıttı benım ıcın dıyordum kı annem cok agladı dön dıye eve gerı geldım babam geldı sen nasıl kacarsın dıye benı kemerle dovdu abım benı cok dovuyordu dayanamadım bıle dememe fırsat vermedı neyse gel zaman gıt zaman ben hep yanlıs ılıskıler sacma sapan bır hayata sapladım kaldım hep bırden cok erkekle flort edıyor erkeklere acımıyordum ne sevılıyor ne sevıyordum sadık kaldım bır defa pısman oldum kandırdı benı sonra ben daha beter acımasız oldum erkeklere artık yasamak ıstemıyordum ıntıhar ettım ama oldurmeyen allah oldurmedı sans verdı bana ben yenıden ıntıhar edecektım kı derken bu ınsan cıktı karsıma benı bambaska bırı yaptı sevdı saydı hele aılesı bana oyle sevgı verdı kı saydı kı anlatamam hayatımda kımse benı bu kadar sevmedı annem dısında...babam benı ıstemeye geldıklerınde arastırma yaptı herkes cok ıyı ınsalr gozun kapalı ver demıs ama sımdı kalkmıs bana o cocugun evı yok suruneceksın dıyor annemde baba bedduası alma dıyor ben beddua alacak bırseymı yapıyorum cok korkuyorum ya beddua alırsam dıye teyzemler ıstemıyor onunla evlenmemı sen ıstanbulda yetıstın kulturlu bır kızsın o cırkın kultursuz dıyorlar cok pısman olacaksın dıyorlar bırde annem tek kalacak ama teyzemlerle dedemlerle butun akrabalar ıle aynı semtteyız tam yalnız kalmayacak ve erkek arkadasım anneme yalvarıyor anne gel bak aklımız sende kalacak dıyor ama annem ben ıstanbuldan baska yerde yapamam allah yolunuzu acık etsın dıyıp terslıyor sozlum dogulu bende doguluyum ama ıstanbulda yetıstım herkes ama herkes karsı ama benım ıcımden bır ses onunla cok mutlu olacagımı soyluyor yenıden namazada baslayacagım evlenınce bu bıle benı cok sevındırıyor ne olur kızlar ben haksızlıkmı yapıyorum bırsey soyleyın
Merhaba,
Hayat hikayeniz gerçekten çok zor.. Yetişme döneminizde, ailenizde ki erkeklerden şiddet görmeniz gerçekten çok acı.. Bunun neticesi olarak diğer erkeklere de fazla güvenememişsiniz.. Bir dönem birden fazla erkek arkadaşınızın olması, kendi tercihinizden çok, güvensizliğiniz gibi geldi bana.. Çünkü gerçekten zor bir hayatınız olmuş..
Naçizane belirtmek istediğim bir konu var, babanız anladığım kadarıyla daha çok dışa dönük ve bir dönem gayet başarılı olmuş bir adam.. (Parasal kazanımlar göz önüne alındığında) Sanırım Ticaret yaptı.. Bunun konuyla ne ilgisi var diyeceksiniz.. Bana biraz da insan sarrafı olmuş olabilir gibi geliyor.. Başka bir açıdan bakmaya çalışıyorum sadece.. Tam olarak müstakbel eşinizin neyinden rahatsız olduğunu söyledi? Sorun yalnızca maddi anlamda yeterli göremeyişi ise, bence dinlemeyin.. Ancak rahatsız olduğu ve isnat ettiği başka şeyler de var mı?
Teyzeleriniz ise bir kültür farklılığından bahsetmiş.. Yaşanılan çevre ister istemez kişiliklerimizi etkiliyor.. Ancak burada önemli olan, İstanbul'da ki yaşantınız nasıldır? Çok sosyal bir ortamınız var mıdır mesela? Sürekli gezmek mi istersiniz? Neleri yapmayı seversiniz yaşadığınız yerde? Bunları bence bir gözden geçirin.. Evliliğin ilk ayları kadına yeterli gelse de, sonrasında sıkıntı yaşayabilirsiniz.. Sıkılabilirsiniz.. Elbette sıkılmayadabilirsiniz.. Buna karar verecek olan sizsiniz..
Ben başka bir açıdan bakıp, konuyu bir de bu şekilde görmenizi istedim..
Yoksa insanın nasibi ise, zaten hayırlısı ile olacaktır...
Saygı ve selamlarımla
canım okurken bile gözlerim doldu çok üzüldüm.allah yardımcın olsun.seni yanlış yönlendirmek istemiyorum.yaşın kaç eğer çok gençsen düşünme bile bi hayal kırıklığı daha olmasın.zamana bırak seven adam bekler.sabırlı olmalısın.
karışık bi durum annen neden tersliyo damadını odamı istemiyo? sen ne kadar zamandır tanıyosun bu çocuğu oda önemli? nette falan mı tanıstınız diye düşündm ben yanılıyomuyum?[/QUOT
2,5 senedır tanıyorum arkadas vesılesı ıle tanıstım ama asıl sevgılı olmamız evlılık ıcın karar vermeye baslamamız 2 yıl kadar
gerçekten zor bi durum arkadaşım öncelikle bu senin hayatın kimseyi karıştırma tAbiki büyüklerin sözü önemli ama buarada senin hayatın duyguların söz konusu iyi düşün tart ona göre pişman olmayacağın bi karar ver.senin yaşın kaç bu arada?
ben 21 yaşındaydım şuanki eşim beni istemeye geldiğinde büyük abim çok karşı çıkmıştı kesinlikle olmaz demişti mutlu olamazsın yaşın küçük annesi rahat vermez vs. vs.bisürü şwey söylemişti öyleki düğünümde bile bulunmadı allahıma binlerce şükür şimdi 4,5 senelik evliyim ve 2 kızım var abim benle konuşmadı evlendikten bir yıl sonra babamın cenazesin annemin zoruyla ve gördükü herşey yolunda konuşmak zorunda kaldı.
velhasıl insan hayatta kendi kararlarını kendi vermeli kimseyi karıştırmamalı doğru bildiğini yapmalı.
hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Canım yaşadıkların gerçekten zor şeyler.. Ama bunu iyi düşünerek geleceğini de iyi düşün...Neler yaşadığını en iyi sen biliyorsun.. aynı evde yaşamadığın müddetçe kimse kendini belli etmez gerçi ama sözlünü iyi tanımaya çalış...yaşın küçük değil,kend kararını verebilecek yaştasın..ama yine de iyi ölç tart..bugüne kadar gerçek anlamda babalık yapmayan adam,yine senin babandır..hiç bir şey bu gerçeği değiştiremez..ama sende hayatını kurmak ,yolunu çizmek zorundasın.. sözlüne güveniyorsan her konuda,ailesi ve işide iyiyse aileni bi şekilde ikna eteye bak..onlarla otur konuş..hakkında hayırlısı olsun inş. bir ömür mutlu ol.
canım baba bedduası almaktan korkuyorum demişsinde geçerli bir sebep olmadsıktan sonra baban istediği kadar beddua etsin ki dinimizde bile var beddua döner dolaşır edeni bulur bence gerçekten doğru olduğunu düşünüyorsan kararlarına sahip çık birde canım nacizane fikrim ama namaza başlamak için neden evlenmeyi bekliyorsun daha sözlü bile değilsin ne diye o kadar zaman daha bunun borcuna katlanacaksın şimdi senin birine borcun olsa fırsatın imkanın varken bekle düğünüm olsunda öyle vericem diyebiliyormusun asla o zaman niye üzerine farz olan bu ibadeti erteliyorsun çünkü Allah annenden daha şefkatli demi alacaklı beklemez ama Allah bekler demi .. ama o kadar ömrümüz olduğunu bilemeyizki değilmi canım lütfen beni yanlış anlama canım ama bir müslüman olarak bu konuyada değinmeyi görev biliyorum kendime umarım kırmamışımdır seni :) dilerim hep mutlu huzurlu ol şimdi sana karşı çıkanlar yarın senin mutluluğunu gördükçe pişman olsunlar :)