Babam evlenmemi istemiyor :(

Caspr

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
7
0
16
İstanbul
Merhaba,
Henüz yeni katıldım siteye ve benim için büyük bi sıkıntım var. Birbirinize destek vermeniz çok hoşuma gitti ve bende üye olmak istedim..

Birlikte olduğum biri var fakat babam benim onunla evlenmemi istemiyor. 20 yaşındayım ve çalıştığım şirketten biriyle görüşmeye başladım. Herşey çok güzeldi ailesiyle tanıştım ve annemi de tanıştırdım hem kendisi hemde ailesi ile. Belli bir süre sonra babama anlatma kararı aldım ve kabus o karardan sonra başladı. Babam sert tepkiler vererek işi bırakmamı istedi ailem beni sakinleştirip işi bıraktırdı.Ardından ev hapsi ve çocukla görüşmemem için yapılan aile kavgaları. Hep sabrettim babama karşı asla asi olmadım. Güç bela tanışmaya gelmeleri için ikna ettim babamı ve geldiler. Ama planlamadığım bişey oldu babam amcamı da çağırmıştı tanışmaya! Amcam küçük yaşta evliliğe karşı olan biridir. Ve zaten korktuğumda başıma gelmişti görüşmelerine şahit olarak evine tanrı misafiri gelir gibi kabul et daha sonra olumsuz olduğunu belirtiriz demişti babama.. Yine de olumsuz düşünmek istemiyordum belki ailesiyle çok iyi anlaşırlar diye düşündüm. Nihayet gelmişlerdi ortam gergindi 1-1 buçuk saat sonra erkek arkadaşım stresten wc gidince film koptu. Ve buda babamın tek bahanesi oldu insanları kovmaktan beter etti.. Tekrar bir şans istediğimde tipini beğenmediğini ve maddi durumunun iyi olmadığı bahanesini buldu. Halbu ki işi gayet iyi, büyük bir beyaz eşya yetkili servisinde dış servis ekibindeydi. Şu an babamı kesinlikle ikna edemiyorum babam haricinde herkes bana destekti fakat babam son kararını verdikten sonra herkes unutmam için çaba gösteriyor. Ben unutmak değil onunla mutlu olmak istiyorum..
Ne olur bana yardım edin ne yapmalıyımmm :((

üzülme caım, bide aile büyükleriniz bi el atsın. Babanla konuşsunlar.Sıkma canını inşallah her şey yoluna girer. Belkide evleneceğin kişiyi sevemedi değilde senin evlenip onun evinden gidecein fikrini sevemedi:) Babalar öyle işte olur olur ikna olur. Eminim baban sennde sevgilininde ciddiyetini anlayacaktır. Zamana bırak biraz..

Babam inatçı olduğu için normalde kendi sözünü yapar ama şimdi amcam ne diyosa onu yapıyo ve beni 1 kere bile dinlemediler. Sabrediyorum ama babam çocuk gibi davranıyo sürekli beni kırıyo söylenilmeyecek şeyler duyuyorum ve iyice bunalıma giriyorum çünkü bu benim gururumu incitiyo.. Zaten 2 ay olmak üzere hiç kimseyle konuşmuyorum annemle bile mecbur kalmadığım sürece konuşmuyorum odamda kapım sürekli kapalı bilgisayarla yaşıyorum :(

Çık babanın karşısına ve şunları söyle..

Ben bu adamı seviyorum ve evlenmek istiyorum. Bir gün olurda mutsuz olursam bu kendi kararımdan olur ve sineye çekerim.

Ama sen beni bu adama vermezsen ve gün gelir ben başkasıyla evlenip mutsuz olursam bunu senden bilirim ve senin bana yaptığını ömrümce unutmam.

Ama tabi bunu söylerken bin kere düşünmen gerekiyor sevdiğin çocuk bu reste değecek biri mi?

Büyükler sizlerin göremedığı ayrıntıları görüp uyarırlar.Baban haklı olabılır bence.Hem sonra evlılık için yaşın küçük.Hemen tepki gösterme ailene karşı ,otur düşün önce neden böyle davranıyorlar nesi var çocuğun diye.Her anne ve baba çocuğunun mutlu olmasını ister.Duygusal düşünme mantıklı karar verırsen ilerki yıllarında herşey çok güzel olur.:34:

Son düzenleme:
bence acele etme yaşın daha çok küçük babanın elbette vardır bir bildiği keşke bende zamanında annemi dinleseydim diyorum şimdi yaş 30 olunca :) büyükler bizim göremediğimiz bazı şeyleri görüyorlar emin ol

haklı olabilirsiniz. Ben gözü kör olmuş bi şekilde illa o olacak demiyorum zaten benim için her zaman ailemin görüşleri önemlidir. Ama babam belki de ilk ve tek kızını evlendirdiği için sağlıklı düşünemiyor olabilir. Gösterdiği tepkiler çok gurur kırıcı, yok bende nasıl bi zevk varmışta yanıma yakışmayan birini tutup ailemin karşısına çıkarmışım, kendisi istemedikten sonra benim kesinlikle unutmam gerekiyormuş insanlar evlat acısını unutuyormuş da ben neden aşk acısını unutamazmışım falan filan.. İşin saçma tarafı biz doğuluyuz bizde erkek tarafı çok araştırılır, babam araştırmak istemediği için hiçbişey bulamıyo banada sanki 10 yaşındaki bi çocukmuşum gibi araştırdım bişey bulamadım kesinlikle olmaz diyo :(

Son düzenleme:
biz ne desek babam ne dese de sen kendi bildiğini yapacaksın sonuçta umarım hakkında herşey hayırlı olur

20 yaşındasın daha neden acele ediyorsun evlenmek için..

Aile büyükleri senin göremediğin yada görmek istemediğin bir şeyide görmüşlerdir belkide..

Her anne baba evladının mutlu olmasını görmek ister,mutsuzluğunu değil..

Merhaba,
Henüz yeni katıldım siteye ve benim için büyük bi sıkıntım var. Birbirinize destek vermeniz çok hoşuma gitti ve bende üye olmak istedim..

Birlikte olduğum biri var fakat babam benim onunla evlenmemi istemiyor. 20 yaşındayım ve çalıştığım şirketten biriyle görüşmeye başladım. Herşey çok güzeldi ailesiyle tanıştım ve annemi de tanıştırdım hem kendisi hemde ailesi ile. Belli bir süre sonra babama anlatma kararı aldım ve kabus o karardan sonra başladı. Babam sert tepkiler vererek işi bırakmamı istedi ailem beni sakinleştirip işi bıraktırdı.Ardından ev hapsi ve çocukla görüşmemem için yapılan aile kavgaları. Hep sabrettim babama karşı asla asi olmadım. Güç bela tanışmaya gelmeleri için ikna ettim babamı ve geldiler. Ama planlamadığım bişey oldu babam amcamı da çağırmıştı tanışmaya! Amcam küçük yaşta evliliğe karşı olan biridir. Ve zaten korktuğumda başıma gelmişti görüşmelerine şahit olarak evine tanrı misafiri gelir gibi kabul et daha sonra olumsuz olduğunu belirtiriz demişti babama.. Yine de olumsuz düşünmek istemiyordum belki ailesiyle çok iyi anlaşırlar diye düşündüm. Nihayet gelmişlerdi ortam gergindi 1-1 buçuk saat sonra erkek arkadaşım stresten wc gidince film koptu. Ve buda babamın tek bahanesi oldu insanları kovmaktan beter etti.. Tekrar bir şans istediğimde tipini beğenmediğini ve maddi durumunun iyi olmadığı bahanesini buldu. Halbu ki işi gayet iyi, büyük bir beyaz eşya yetkili servisinde dış servis ekibindeydi. Şu an babamı kesinlikle ikna edemiyorum babam haricinde herkes bana destekti fakat babam son kararını verdikten sonra herkes unutmam için çaba gösteriyor. Ben unutmak değil onunla mutlu olmak istiyorum..
Ne olur bana yardım edin ne yapmalıyımmm :((

bende senin gibi 20 yasındayım benimde abim karşı evlenmeme annem babam olumlu ama abim karşı ve ben sadece nişan yapmak istiyorum hemen evlenmiycem bi işim olmadan en azından.ama işte anlamıyolar bi türlü sevdiğinii arada kalıyosun seni gayet iyi anlıyorum

bende senin gibi 20 yasındayım benimde abim karşı evlenmeme annem babam olumlu ama abim karşı ve ben sadece nişan yapmak istiyorum hemen evlenmiycem bi işim olmadan en azından.ama işte anlamıyolar bi türlü sevdiğinii arada kalıyosun seni gayet iyi anlıyorum

bende hemen evlenmek istemiyorum ki söze bile razıyım sırf bi şans vermeleri için.. Ama şans vermeden kendi kafaları doğrultusunda hemen kestirip atıyolar. Bana olmamasını gerektiren bi sebep göstersinler ben şu yaşıma kadar asla aileme asi değildim ve olamamda zaten ben onlara karşı gelecek değilim ki istediğim sadece bi sebep ama oda yok iste arada kaldım ne öyle ne böyle :(

bende hemen evlenmek istemiyorum ki söze bile razıyım sırf bi şans vermeleri için.. Ama şans vermeden kendi kafaları doğrultusunda hemen kestirip atıyolar. Bana olmamasını gerektiren bi sebep göstersinler ben şu yaşıma kadar asla aileme asi değildim ve olamamda zaten ben onlara karşı gelecek değilim ki istediğim sadece bi sebep ama oda yok iste arada kaldım ne öyle ne böyle :(

aslına bakarsan evet yok diyosun ama karsındaki ailenden biri yok olmaz diyo tanımadan önyargıyla herşeyin en olumsuzunu düşünüyolar ama böyle arada bırakarak en büyük kötülüğü yapıyolar farkında değiller

Ben artık nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum ne yapacağımı bilmiyorum. psikolog a gidiyorum ailem yüzünden. gerçi pek bi faydası yok veriyolar ilacı uyutuyolar.

Back
X