Babam evliliğime tamamen karşı... Ne yapmalıyım:(?

inan senin yerinde olmak isteyen o kadar genç vardır ki tahmin bile edemezsin

seni çok seven bir baban var baskıcı değil tam aksine senin gençliğini yaşaman için sana imkan sunuyor teşvik ediyor.

herkese nasip olmaz biliyor musun ?

eninde sonunda bir gün evleneceksin acele etmenin ne manası var hayatının tadını çıkar sonunda yuva kurarsın ama babanın kıymetini her daim bil olur mu

Son düzenleme:
10 yildirda taniyor olsan baba sozunden cikma ....benden sana tavsiye bak ben ciktim ne oldu KOCAMAN BIR HATA VE HATALAR YUMAIGINDA BOGULUYORUM......o ask denilen eski bir masaldi....

22 yasındayım bır cok kısı erken oldgnu soylese de katılmıyorum.Cunku ben sımdı evlenıyorum demıyorum soz yapıp smdıden esyaları ve evı almak nıyetındeyız 1-2 sene sonrada evlılıgı dusunuyoruz yanlıs dusundgumu sanmıyorum para sıkıntısı ıllakı cekılır ama borcsuz evlenmek ıstıyorum tabı bırseylerın cıddılesmesı ıcın söz yapılması gerekıyor ve 4 seneden sonra artık erkek arkdsım demek ıstemıyorum..Yaş konusunda cok tepkı alıyorum ama anlastıktan sonra kımı ılgılendırır ne olabılır dıye dusunuyorumkafamçokkarıştı

ama.. kaçmak tabıkide kötü bişey çunku bi deişik durum bende de
ahh bu babalar...

canım bak...karşındakini çok seversin çok iyi biridir snaa göre
ama diğer tarftadaa ailen,seni bu yaşa getiren belki de yemeyip yediren
giymeyip giydiren ailen var...onlar senin mutlu olmanı istemez mi..
eğer evlendirmiyorlarsa ya yer de ya zamanda ya da kişide sorun var demktir..
insan aşık olunca gözü hiçbirşey gömüyor herşeyi yapabilirim sanıyor
ama belli zaaman sonra hayat mücadelesi başlayınca ortada aşktan eser bile kalmıyor..
burda akşama kadar neler okuyorum ben..sen de bak kaçıp evlenenlere hangisi dört dörtlük mutlu acaba
evet mutlu olanlar vardır ama başka çareleri olmadığı için mutlular arkalarında aileleri olmadığı için..mutluluk zorunluluk olduğu için...
sen istemez misin doğum yaparken yanında annen olsun,evinden telli duvaklı gelinliğinle çık...herkes ister...hem ana bab ahı alınca hayatda mutlu olunmaz..iki kere iki dörtse bu da kesin böyledir...umarım anlıyorsun beni...öpt..:1hug:

ben sözlüyüm zaten kaçma gibi bi niyetım yok sadece öle bi duruma dussem acaba ne yaparım...
çünku bazen sewgi okadr çok aqır basıo kı herseyı görmemezlikten gelebiliosunn..
nekadr mantıklı olursan ol nekadr hersyın farkında olursan ol..
bi benzer durumu ben yasadım..
neyse arkadslar kaçma fikiryle salakca bişey söledım çok özür dilerim konuyu açan arkadasımdan ve değer bayan arkadaslarımdan :1hug:

Son düzenleme:

Aman hepımzı sag salım ıstedgmıze kavusalımda sorun yok bence:)

Zaten 10 mayısta gelırlerse babamda onaylarsa beklıyorum herkesı eglenceyehihoyyyt

canim bide 4 kizi ve benim babam hepimizin evlenmesine karsi...
en büyük ablam 28 yasinda ve en kücügümüz 21 yasinda... düsün artik...
ama cok karsi evlilige...
ne olmus diyor yani bir kiz evlenmezse...
ne demek babamisinin evinde kalmissa bu kötü bir sey degilki diyor...
erkeklere hic güvenmiyor zaten...
ben simdi gencleri cok iyi biliyorum onlardan ne aile babasi, nede es olur diyor...
ama ben sahsen bu düsüncesini cok önemsimiyorum...
cünkü dört kiz babasi olmak kolay degil ve böyle düsünmesi cok normal...
sen güzelce konus babanla hatta konustugun zaman ablanlarda orada olsun...
onlar hem yumusatirlar hemde sana destek olurlar...
hersey istedigin gibi olsun canim...

o kaç yaşında ki?
22 yaş bence de erken bir yaş, babanın dediği gibi imkanın varsa yurtdışına git, gez toz, sonra bu imkanın olmaz çünkü..
bir de şu var eğer niyetiniz ev ve eşya almaksa paranızı biriktirip evlenme zamanı da alabilirsiniz; zaten eğer erkek tarafı işin adını koymakta bu kadar hevesliyse 1-2 sene nişanlı tutmazlar sizi sanki...
sonuç olarak düşünüyorum da 22 yaşındaki en küçük kızım bana beni istemeye gelecekler dese ben de istemezdim sanırım, tek yol zamanla babanı ikna etmek gibi görünüyor...çok acele etme bence

Ayy..kıyamam ya...Düşün babacığın ne kadar çok seviyor...
Benim kızım olsa 30 dan önce evlendirmem valla...kaydirigubbakcemile5

çok zorLarsa kaç kaydirigubbakcemile
tabi eqer gerçekten sewiyor ve gerçekten eşin olabileceqin düşünüyorsan...

Senin kendin için öyle bir fikrin varsa sen de düşme bu hataya ,insanın ailesi herkesten önemlidir.Her ne olursa olsun kimse için değmez.
Ayrıca güzelim dilimizi mahvetmişsin kalvyende v,g harfleri yok mu?

Bekar oldugun icin canim boyle bir yorum yaptgini dusunuyorum ya da saka yaptim demeni bekliyorum.

Kacmak mi? Lutfen arkadasimiza mantikli cozumler sunalim. Burada kacip memnun olan arkadaslarimizi okuduk ama kacip memnun olmayanlar cok cok cok daha fazla. kacmakla direkt erkek tafainin boyundurugu altina giriyorsunuz ve bir omur boyu adiniz kacti oluyor. isterseniz torun torba sahibi olun. ailenize de cektirdikleriniz de cabasi.

ben erkek arkadasinla babani zorla da olsa tanistirmandan yanayim. babana izah et senin tarzinin yurt disi vs olmadigini. ama bir de eminsin degil mi erkek arkadasindan? o da onemli. sonra ailen hakli cikmasin bir skeilde. genelde oyle oluyor da. (genellikle)

Senin kendin için öyle bir fikrin varsa sen de düşme bu hataya ,insanın ailesi herkesten önemlidir.Her ne olursa olsun kimse için değmez.
Ayrıca güzelim dilimizi mahvetmişsin kalvyende v,g harfleri yok mu?

arkadasa katiliyorum kimse kacmasin benim arkadaslarimda kacti bitanesi iki cocuguyla baba evine dondu 5ay kaldi ne kadar zor bisey
hem hic bir anne babaya bu yapilmaz koca herzaman bulunur ama anne baba bulunmaz
zaten konuyu acan arkadas bunun yanlis oldugunu cok iyi biliyor umarim babaniz arkadasinizi tanidiktan sonra yumusar :Saruboceq:

Bu yazdigini cahilligine veriyorum. cahillik derken egitim derecesini kastetmedim. genclik basinda duman galiba. sakin sakin. ne kendin icin dusun. ne baskasina akil ver. cok pisman olursun.

evet kacip mutlu olan var. ama su kk da bir anket act. kactim mutluyum. kactim keske kacmasaydim, mutsuzum diye. bak bakalim kac kisi mutlu.

Canim elbette katilmayacaksin cunku sen evlenmeyi dusunddgne gore yasin da gelmistir diye dusunuyorsun.

ama malesef ki yasin genc. hem de cok genc. evlenmek icin cok erken. gercekten babanin dedigi gibi bak ilerde gencligini yasamadigin icin pisman olursun.

bosver baban naza ceksin sizi. erkek tarafi biraz beklesin. kiz evi naz evi demisler. baban biraz nazlansin ki zor aldik kiymetini bilelim desinler.

ayrica secdigin genc askerlik vs yapmistir, nisanlanalim beklerim deme. nisanli isen coook zok zor. hele evlenmeden gitsin gelsin. yasin da buyur. baban da bakar ki vazgecmeyeceksin, o da razi olur.

isini de kurmustur degil mi? ailesi ile is yapiyor vs deme sakin.

ayrica nerede yasayacaginiza vs karar verdiniz mi? ayni partman ayni ev vs olmayacak degil mi? konustunuz mu bunlari? Trabzonlu aileler biraz duskundurler birbirlerine. aile baglari coooooooooooooookkk kuvvetlidir. ayni apartmanda 4 elti 1 kayinvalide oyurmayin altli ustlu.
bak Of'lu ise seni oraya goturmek isteyecektir. hazir misin ailenden ayrilmaya?

Sakın kaçma diyorum sana sen aileni ikna edebilirsin belki bugün belki yarın ama mutlaka ikna olurlar gibime geliyor...

Ben kaçtım pişmanmısın diye sorarsan değilim çünkü eşimi çok seviyorum ailemden bile çok seviyorum...

Ben her yerim morarmış halde yine ikna etmeye çalıştım ama yine olmaz dedikleri zaman son çare kaçtım...

Sakın ama sakın bu hataya düşme önce aileni ikna et yoksa yarın birgün sen bize ısrar etmedin derler...şimdi benim ailem haksız oldukarı için sesini çıkartamıyorlar...

Haklı iken haksız konuma düşme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…