- 14 Eylül 2017
- 2.705
- 9.760
- 158
- Konu Sahibi Ayse19821982
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Benim kayınvalidem de alzemheir hastasıydı. Yaklaşık 7- 8 sene bu hastalıkla yaşadı (-k). Maalesef söylendiği gibi zor bir hastalık. Ama hastalığın seyri, evreleri ve özelliklerini bilirseniz, neyle karşılaşacağınızı da bilir, zorlukları daha kolay atlatırsınız. Biz bir çok şeyi yaşayarak öğrendik bu yüzden zorlandığımız zamanlar oldu.
Bahsettiğiniz ilacı haberlerde duymuştum. Aklımda kaldığı kadarıyla hastalığın ilk evrelerinde etkili bir ilaçtı. Sizin için haber sitelerine baktım. Bulduğum haber linklerini ekliyorum:
www.star.com.tr
www.bbc.com
Umarım ilaca ulaşabilirsiniz. Acil şifalar dilerim..
Bahsettiğiniz ilacı haberlerde duymuştum. Aklımda kaldığı kadarıyla hastalığın ilk evrelerinde etkili bir ilaçtı. Sizin için haber sitelerine baktım. Bulduğum haber linklerini ekliyorum:

Çin’de kontrollü kullanıma girecek olan yeni Alzheimer ilacı: GV-971 (Oligomannate) - Yazarlar - Dr.Sevda Sarıkaya | STAR
Geçtiğimiz haftalarda medyada yayılan ‘Çin’de bulunan yeni Alzheimer ilacı’ haberi dolayısıyla yüzlerce mesaj ve e-posta aldım. Bilindiği üzere Alzheimer hastalığının kesin tedavisi yok. Elimizdeki mevcut ilaçlar ancak gidişatı bir miktar yavaşlatı...

Çin'de Alzheimer için geliştirilen ilaca onay çıktı - BBC News Türkçe
Çin'de Alzheimer hastalığı için geliştirilen ve dört haftada etkili olmaya başladığı öne sürülen yosun bazlı bir ilaca koşullu olarak onay verildi.

Umarım ilaca ulaşabilirsiniz. Acil şifalar dilerim..