• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam için cok üzülüyorum,alzheimer

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Benim kayınvalidem de alzemheir hastasıydı. Yaklaşık 7- 8 sene bu hastalıkla yaşadı (-k). Maalesef söylendiği gibi zor bir hastalık. Ama hastalığın seyri, evreleri ve özelliklerini bilirseniz, neyle karşılaşacağınızı da bilir, zorlukları daha kolay atlatırsınız. Biz bir çok şeyi yaşayarak öğrendik bu yüzden zorlandığımız zamanlar oldu.
Bahsettiğiniz ilacı haberlerde duymuştum. Aklımda kaldığı kadarıyla hastalığın ilk evrelerinde etkili bir ilaçtı. Sizin için haber sitelerine baktım. Bulduğum haber linklerini ekliyorum:

Umarım ilaca ulaşabilirsiniz. Acil şifalar dilerim..

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Benim kayınvalidem de alzemheir hastasıydı. Yaklaşık 7- 8 sene bu hastalıkla yaşadı (-k). Maalesef söylendiği gibi zor bir hastalık. Ama hastalığın seyri, evreleri ve özelliklerini bilirseniz, neyle karşılaşacağınızı da bilir, zorlukları daha kolay atlatırsınız. Biz bir çok şeyi yaşayarak öğrendik bu yüzden zorlandığımız zamanlar oldu.
Bahsettiğiniz ilacı haberlerde duymuştum. Aklımda kaldığı kadarıyla hastalığın ilk evrelerinde etkili bir ilaçtı. Sizin için haber sitelerine baktım. Bulduğum haber linklerini ekliyorum:

Umarım ilaca ulaşabilirsiniz. Acil şifalar dilerim..
Cok teşekkür ediyorum

Müge anlinin başlattığı bir proje engeli olanlar sizin babanizin durumunda olanların bileklerine kod dövmesi yapılıyor buda polis sisteminde kayıtlı oluyor sizin bilginize. Benim bildiğim böyle. Kendi çıkıp giderse unutursa işe yarayabilir
Gerçekten cok güzel birşeymiş.ama su an kabul edeceğini sanmıyorum.sonuöta farkında su an birçok şeyin.zaten yalnız dışarıya cıkacagında cok korkuyoruz gitme denmiyor mesela.biraz üstüne düşsel ben cocuk muyum diyor ,kızıyor.gizlice takip ediyoruz mümkünse .

Kızlar babamlar Ankara'dalardı kardeşim doktora götürmüştü.akşam geldiler sanki biraz şaşkınlaşmış.yine de cok kötü degildi.çok korktum mekan degişikliği etkiler diye ama inşallah etkilemez

Ben 5 yıl tek başıma babaanneme baktım
bende hafif bir antidepresan kullanıyordum o dönem, daha sabırlı oluyordum böylece

bir dönem babaannem aşırı sinirliydi, beni boğmaya kalkmıştı, doktor bazen hastalık hızlı ilerler atak yapar şimdi bu dönem deyip çok hafif bir sakinleştirici verdi babaanneme, çok iyi gelmişti öfkesine, iştahına, uykusuna…..
gel sohbet edelim senle derdim çayı çok severdi birer bardak çay koyardım otururduk camın önüne başlardı anlatmaya taaa çocukluğundan, ezbere bildiğim şeylere aaa yaaaa öylemiiii eeesonra filan diye tepki verirdim, mest olurdu biri benle konuşuyor beni dinliyor diye……birşeyler uydururdu, falanca bana şunu etti filanca bana bunu dedi vaaaay haysiyetsiz vaaaay terbiyesiz bak ben ona neler edecem nasıl öyle dermiş sana filan diye bağırırdım oda bir iki bağırır sakinleşirdi……
yanlış söylediği yanlış hatırladığı yanlış yaptığı hiçbirşeyi düzeltmezdim, birkaç dk sonra unutulacak birşey için üzmezdim onu, zaten bu hastalar eğitilemiyor varsın yanlış olsun ne olacak…..
en zorlandığım yemek yedirmekti, hep sevdiklerini pişirirdim, sofraya davet ederdim ben yeni yedim bak bak midem taş gibi bir lokma bile yemem diye tuttururdu, hep yeni yedi tok zannederdi kendini. Onun lafıyla cevap verirdim aaaa bak Allah aşkına bi tabak ye bak and verdim ölümü gör yemezsen derdim birkaç lokma alırdı. Bazen de sofra hazırlamaya başlarken söylenirdim, ah şu ev işi bitmiyor sabahtan beri bayıldık açlıktan iş iş nereye kadar iki lokma birşey yiyelim de çay demleyeyim, ah bak görüyor musun yaşlı kadına da akıl edip bir tabak yemek vermedim taaaa sabahtan beri sofrayı kurayım da yiyelim, diye girizgah yapardım ona duyururdum, bende yemedim bütün gün iştahımda yok ama hadi yiyelim bari derdi……
şeker hastasıydı, oruç tutması yasaktı, Ramazan ayı gelir sahurda kalkardı, halam-amcam-babam kıyamet koparırdı doktor yasak dedi diye babaannemde saldırganlaşırdı Allah ın emrini kimse yasak edemez bana diye, benimle yaşarken ben hiç o hale getirmezdim kadıncağızı, sahura kendim kaldırırdım bir güzel yemeğini yerdi çayını içer ilacını içer niyetlenirdi oruca, nasıl mutlu olurdu anlatamam sonra sabah kalkar bir güzel kahvaltısını yapardı orucu unutup hiç uyarmazdım gün içinde kahvaltı ettiğini unutur oruçta hiç etkilemedi beni bugün derdi meyve filan yerdi sonra, iftar sofrası hazırlar hadi babaanne ezan vakti geldi derdim oturur oruç açardı……
ikindiyi 3 kere yatsıyı iki kere kılardı, namaza başlamışsa uyarmazdım, ben namazımı kılayım derse kılmıştın babaanne unuttun galiba derdim…..
altına yapma filan hastalık çok ilerleyince oluyor, zaten o raddede konuşma bilinç beslenme özellikleri de kayboluyor kısmen
her hasta aynı olmuyor, düzenli doktor kontrolünde ilaçlarını düzenli aldığında uzun yıllar o en zor döneme çok yavaş geliniyor
işin özü sabır, anlayış, merhamet, hastayla inatlaşmamak, tatlı dilli Güler yüzlü olmak….
belki yardımcı olur diye tecrübelerimi paylaştım uzun oldu ama kusura bakmayın
Altına koyacak emoji bulamadim su yazını tamamlayacak bir begeni butonu yok.
Cok duygulandim okurken gozlerim doldu ne guzel bir insansin sen..
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babaannenizin.

Altına koyacak emoji bulamadim su yazını tamamlayacak bir begeni butonu yok.
Cok duygulandim okurken gozlerim doldu ne guzel bir insansin sen..
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babaannenizin.
Hayır ben güzel insan filan değilim olması gerekeni yapan bir insanım sadece
Fazla merhametliyim ama merhametin sınırı mı olurki
Yıllarca her ezan sesinde ağladım her ezan sesinde, babaannemi tek bir gün düşünmediğim olmadı
Şunu da söyleyeyim sağlıklıyken nispeten daha gençken hiç de melek gibi bir kadın değildi
Empati yapmak yetiyor aslında….
Sizin bende gördüğünüz kendi güzelliğiniz hanımefendi
Amin, Allah razı olsun

Bu konuyu hatırlıyorum. Ginkgo biloba içeren bir ilaçtan bahsetmiştim sana.
alzheimer tedavisinde kullanılan bir ilaç.
Doktoruna sordunuz mu merak ettim. Gerçekten işe yarıyor çünkü.
Şu an makaleyi bulamam ama okuduğum kadarıyla, kabuk tarçındaki bir madde beyin bariyerini geçerek hastalığa sebep olduğu düşünülen tau proteinlerini yok ediyormuş.
çay olarak içmek ilaç etkisi yapar mı bilemem tabi.

Hayır ben güzel insan filan değilim olması gerekeni yapan bir insanım sadece
Fazla merhametliyim ama merhametin sınırı mı olurki
Yıllarca her ezan sesinde ağladım her ezan sesinde, babaannemi tek bir gün düşünmediğim olmadı
Şunu da söyleyeyim sağlıklıyken nispeten daha gençken hiç de melek gibi bir kadın değildi
Empati yapmak yetiyor aslında….
Sizin bende gördüğünüz kendi güzelliğiniz hanımefendi
Amin, Allah razı olsun
Allah sizden de razı olsun.❤

Bu konuyu hatırlıyorum. Ginkgo biloba içeren bir ilaçtan bahsetmiştim sana.
alzheimer tedavisinde kullanılan bir ilaç.
Doktoruna sordunuz mu merak ettim. Gerçekten işe yarıyor çünkü.
Şu an makaleyi bulamam ama okuduğum kadarıyla, kabuk tarçındaki bir madde beyin bariyerini geçerek hastalığa sebep olduğu düşünülen tau proteinlerini yok ediyormuş.
çay olarak içmek ilaç etkisi yapar mı bilemem tabi.
Sormuş muydun hatırlamıyorum,kesin onu da sormuşumdur.tms falan öneren de olmuştu onu da sordum ama Dr dan hiçbirşeye onay gelmiyor.hiç birinin işe yaramadıgını söylüyordu ne sorsam.ben su an bu ilacı yine araştırayım nasıl birşey bakayım,teşekkürler

Ozon tedavisinden çok ciddi sonuçlar aldık biz. Hem iğneyle ozon verildi hem de kapsül olarak içirdik. Hap yutabiliyorsa kesinlikle ozon kapsülüne bir bakın. İnternette satılıyor, özelden de yazabilirim markasını size.

Benim annem çok ileri durumda. Sizin şu an ilerledi diye anlattığınız şeyleri biz 2013’te yaşadık. Son 4 yıldır falan tuvaletini kaçırıyor, son 2 senedir bez bağlıyoruz zaten artık altına. İlerlemiş olmasına rağmen ozon tedavisi çok iyi sonuçlar verdi. Tedavisiz bir hastalık bildiğiniz üzere, o yüzden ozonun sonuçları da geçici oldu bizde. Ancak sizin durumunuzda daha çok yeni olduğu için etkileri daha uzun sürebilir. En azından 2 senede ilerleyeceği yere 4-5 senede gelebilir belki. İlerleyişini yavaşlatmakta çok faydasını göreceğinize inanıyorum. Alzheimer hastalarının ömrü genelde 10-15 yıl kadar oluyor. Annem şu an hayatta, iki senedir, sanırım demansın da beynine verdiği zararın da sonucu olarak, epilepsi nöbetleri geçiriyor. Doktoru 15 yıl kadar yaşar bu hastalar ama sizinki çok ileri demiş babama.

Ozon tedavisinden çok ciddi sonuçlar aldık biz. Hem iğneyle ozon verildi hem de kapsül olarak içirdik. Hap yutabiliyorsa kesinlikle ozon kapsülüne bir bakın. İnternette satılıyor, özelden de yazabilirim markasını size.

Benim annem çok ileri durumda. Sizin şu an ilerledi diye anlattığınız şeyleri biz 2013’te yaşadık. Son 4 yıldır falan tuvaletini kaçırıyor, son 2 senedir bez bağlıyoruz zaten artık altına. İlerlemiş olmasına rağmen ozon tedavisi çok iyi sonuçlar verdi. Tedavisiz bir hastalık bildiğiniz üzere, o yüzden ozonun sonuçları da geçici oldu bizde. Ancak sizin durumunuzda daha çok yeni olduğu için etkileri daha uzun sürebilir. En azından 2 senede ilerleyeceği yere 4-5 senede gelebilir belki. İlerleyişini yavaşlatmakta çok faydasını göreceğinize inanıyorum. Alzheimer hastalarının ömrü genelde 10-15 yıl kadar oluyor. Annem şu an hayatta, iki senedir, sanırım demansın da beynine verdiği zararın da sonucu olarak, epilepsi nöbetleri geçiriyor. Doktoru 15 yıl kadar yaşar bu hastalar ama sizinki çok ileri demiş babama.
Cok gecmiş olsun anneniz için de dua edicem.hatırlıyorum yazdıklarınızı ozon tedavisini de arastırdım.ısrarla doktorlar faydası yok diyor ama en azından zarar vermezse denemek isterim.bir de siz mi yazmıştınız çinden ilaç aldık diye.eger öyleyse bu konuda bilgi verir misiniz

Cok gecmiş olsun anneniz için de dua edicem.hatırlıyorum yazdıklarınızı ozon tedavisini de arastırdım.ısrarla doktorlar faydası yok diyor ama en azından zarar vermezse denemek isterim.bir de siz mi yazmıştınız çinden ilaç aldık diye.eger öyleyse bu konuda bilgi verir misiniz
Yok hayır o biz değiliz. Ozon tamamen zararsız. Damarların oksijen taşıma kapasitesini yükselten dolayısıyla beyne de daha fazla oksijen gitmesiyle nöronların iletişimini iyileştiren bir şey ozon tedavisi. Dediğim gibi uzun süreli olmuyor, bir iyileşme değil ama en azından Alzheimer hastalığının çok hızlı ilerlemesini engelliyor. Biraz daha stabil seyretmesi, ilerleme hızının düşmesi bence yeterince iyi bir şey.

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.

Yok hayır o biz değiliz. Ozon tamamen zararsız. Damarların oksijen taşıma kapasitesini yükselten dolayısıyla beyne de daha fazla oksijen gitmesiyle nöronların iletişimini iyileştiren bir şey ozon tedavisi. Dediğim gibi uzun süreli olmuyor, bir iyileşme değil ama en azından Alzheimer hastalığının çok hızlı ilerlemesini engelliyor. Biraz daha stabil seyretmesi, ilerleme hızının düşmesi bence yeterince iyi bir şey.

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.
Anladım çok teşekkürler

Back
X