- 17 Haziran 2019
- 1.899
- 6.105
- 158
- Konu Sahibi Ayse19821982
Çok gecmis olsun 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gercekten bu aralar cok üzgünüm.babama demans teshisi konuldu sanırım.sanırım diyorum çünkü alzheimer mi demans mı o da belli degil.gerçi cok bir farkı yok.70 yaşında.su an kücük unutkanlıkları var ,dikkati de baya dağınık eskiye göre ama kendi işini kendi yapıyor birçok şeyi unutmuyor.demans yavaşlatıcı ilaç kullanıyor.beyninde bizim farketmediğimiz inmeler oldugunu söylemişlerdi daha önce.belki teselli bulmaya çalışıyorum ama yine böyle bir sıkıntı yaşanmazsa ilerlemez mı kı diyorum.ne bileyim yakınında bu hastaliğı yaşayanlar varsa yol gösterebilir mi?tavsiyeniz var mı?tms tedavisi duydum fayda gören var mı ?kaç gündür içimde bir sıkıntıyla yaşiyorum babam için çok üzülüyorum
Yan etkisi yok güzelim. Ozon tedavisi hastanelerde de uygulanıyor. Alternatif tıp merkezi bulunan hastanelerde oluyor. Kısaca damarlarımızın oksijen taşıma kapasitesini arttırıyor. Beyne ve diğer organlara giden oksijen miktarı arttığı için kesilmek üzere olan uzuvların iyileşmesini hızlandırıyor ve beyin hücrelerinin ömrünü uzatarak Alzheimer gibi hastalıkların ilerleyişini yavaşlatıyor.M MrsDelfino verdigin bilgiler icin tesekkur ederim. ❤Daha once bana da bahsetmistin bu uygulamadan ve ne zamandir da aklimda bu uygulama. Bu uygulamanin yan etkileri var mi ve doktorlar nasil yaklasiyor bu uygulamaya?
aminAllahım tüm hastalara acil şifalar versin inşallah.
anladım yarın bunu deniycemSaati kağıda çizdirin
Yani boş bir kağıt yuvarlak ve rakamlar yazacak
Digital değil yuvarlak saat
Orada görmek değil de alzheimer ile ilgili bir durum oluyormuş bunu kullanıyorlar
netten yazın çıkar herhalde
canım cok geçmiş olsun size deBenim canim annem de demans hastasi ve hala bunu kabullenmekte zorluk cekiyorum. Eskiden sen sakrak olan kadin simdi dilsiz gibi. Oyle masumlasti ki...
Gecen gun sahilde kahkahalarla sohbet eden kadinlari gorunce kahroldum, annemin neden o kadinlar gibi olmadigini sordum durdum kendime.
Annemin sagligi icin neler vermezdim... Yeter ki iyi olsaydi da iki uc kelime etseydim onunla.
Cok uzgunum.
Peki yakını demans hastası olanlar,ufak unutkanlıklardan daha fazla unutmaya siddet egilimi göstermeye ne kadar surede gecti
Hafıza kartı ise yarar miArkadaşlar bu aralar babama günlük hafıza çalışmaları falan yaptırmaya çalışıyorum.bu konuda tavsiye edebileceğiniz fayda gördüğünüz çalışmalar var mı
Nasıl,anlayamadımHafıza kartı ise yarar mi
Eşleştirme kartları var, hafıza kartı deniyor.Nasıl,anlayamadım
Ha evet anladım .bence çok iyi olur sagolun.Eşleştirme kartları var, hafıza kartı deniyor.
Üzerinde resim var. Arkasını cevirip koyuyorsunuz. Babanız bir tane açıp bakacak, sonra kapatacak. O sectigi kartın aynısını bulana kadar deneyecek. Arkaları dönük olduğu için hafızasını zorlayacak. Çocuk hafıza kartları
Benim dedem de alzhemierden vefat etti gerçekten melek gibi son nefesine gittiAnneannem alzheimer hastası 12. yıldayız.Ben başlangıç zamanlarında daha çocuk sayılacak yaşlarda olduğum için tedavi süreçlerini tam bilmiyorum.Ancak çok fazla ortam değiştirmemeleri gerekiyor beynini daha aktif şeylerde çalıştıracağı meşkaleler edinmesi lazım bulmaca örgü örmek belki satranç benzeri oyunlar.Stressiz ortam gerekli unuttuğu şeyleri hatırlatmak için üzerinde baskı kurmak yerine sohbet eşliğinde beynini çalıştıracak bir şekilde konuşmalar yürütülmeli.anneannem çok sessiz sakin bir insanken bu hastalık onu çok çok açık sözlü ve birazcık şiddet yönelimli bir insan haline getirdi ancak o sıralar dedemin vefat etmesi ve sürekli ortam değiştirmek zorunda kalmasıda etkili oldu ama her hasta için böyle olmuyor bazıları daha sessizleşebiliyormuş.Bu hastalıkla ilgili söyleyebileceğim tek iyi şey şu diğer hastalıkları ekarte ediyor hem tansiyon hem şeker hem böbreklerinde hatta başka problemleride olan anneannem bunların 12 yıldır rahatlıkla üstesinden geliyor bir de artık melekler gibi günahsız olarak vefat edeceğini düşünüyorum elbet bu derdi veren Allah hem bizleri hem onları mükafatlandıracaktır.Sizde kendinizi üzüp yıpratmayın çğnkü bu hastalıkların temel faktörlerinde bunlar ve baskılar var artık genetik olarak yatkınlığımız olduğuda aşikar iyi olmalıyız ki onlara zor zamanlarında sahip çıkacak aileleri olsun Allah yardımcımız olsun![]()
Oneri sunmuyorsunuz; ustelik acili bir insanin acisini arttiracak mesaj yaziyorsunuz, cok enteresan yaBenim dedem de alzhemierden vefat etti gerçekten melek gibi son nefesine gitti![]()
Ben bi yazan kişinin mesajına istinaden yazdım bu hastalık uzun yıllar ilaçlarla sağlıklı hali uzatılıyor şak diye ölme diye birşey yok ne alakası var hastalığı bilmediğiniz için böyle yorum yapıyorsunuz benim dedem 15 yıl yaşadı bu rahatsızlığı 78 yaşında öldü ölürken melek gibiydi uzun yıllar da ilaçla ilerlememesi sağlandı ben konu sahibinin msjını alıntılamadım bayanın ananesinin melek gibi öleceğini inandığı için ben de evet benim dedem de melek gibi öldü dedim iyice okuyun ondan sonra karar verinOneri sunmuyorsunuz; ustelik acili bir insanin acisini arttiracak mesaj yaziyorsunuz, cok enteresan ya![]()
Tamam da konu sahibi careler ariyor, belli ki yeni ogrenmis hastaligi, teshis yeni konmus ve hic de kolay bir hastalik olmadigini hepimiz biliyoruz. Surec hakkinda bilgi vermek yerine sadece olumden bahsetmek neden?Ben bi yazan kişinin mesajına istinaden yazdım bu hastalık uzun yıllar ilaçlarla sağlıklı hali uzatılıyor şak diye ölme diye birşey yok ne alakası var hastalığı bilmediğiniz için böyle yorum yapıyorsunuz benim dedem 15 yıl yaşadı bu rahatsızlığı 78 yaşında öldü ölürken melek gibiydi uzun yıllar da ilaçla ilerlememesi sağlandı ben konu sahibinin msjını alıntılamadım bayanın ananesinin melek gibi öleceğini inandığı için ben de evet benim dedem de melek gibi öldü dedim iyice okuyun ondan sonra karar verin