Babam okumami istemiyor napacam:((

Bleudream

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2007
422
0
116
Merhaba kizlar,

Ben 19yasindayim hollandada yasiyorum, Turizm bolumunde okumayi dusunuyorum ancak babam buna karsi cikiyor cunki, turizm bolumunde okursam 5ay yurtdisinda staj gormem gerekiyor. Stajida Turkiyede gormek istiyordum zaten ama buna karsi cikiyor istemiyor. Annem ve ogretmenim yinede o bolumu okumami tavsiye ediyorlar, bu bolum 4sene suruyo 3uncu senesinde staj yapilcak. o zamanda baban simdiki gibi problem yapmaz diyolar, simdi sen babana birsey soyleme o bolumu okumaya basla staj zamaninda soylersin babana diyorlar baba mecbur yapmam lazim diye . Ama benim korkum ozamanda simdiki gibi yapmasi, ya ozamanda bisuru problem cikarirsa ya okulumu 2seneden sonra yarida birakmak zorunda kalirsam senağlama ben turizm okumayi cok istiyorum ama korkuyorum herseyde engel oluyo babam senağlama staj olayini biliyor ama 5 ay oldugunu duysa iyicene izin vermez. ben istiyorumki herseyi oncesinden bilsin ve razi gelsin ama olmuyor iste.

neyapmaliyim sizce? herseyi babama guzelcene anlatmalimiyim yoksa boyle okumaya devam edip staj zamaninda baba mecbur diyip karsisinami cikmaliyim:çok üzgünüm:

hımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
benım de sehır dısında okumama karsıydılar o yuzden YAZMADIM BILE!!!!

bıdaha yazdım sehır ıcı oldu bu defa ONA GITTIM,

AMA ;

sehır dısı yazıp kazansaydım o zaman gonderırlerdıııııııııııııııııııı

yani sen ınanma yaz guzelım yaz gıt oku
sonra fıkırlerı degısır emın ooooooooooll

sen hata etmişin ilk başındaannnnn SÖYLEMISIN HER ŞEYI GERÇEKLERıYLEEEEEEEEEEEEE

HATA ETMıŞıN,,, şimd düzelttt yaz ıstedıgın bölümüüüü
kalkıcakmış o stajjj de
KALKICAKMIŞ O STAJJ BU SENE SONNMUŞŞŞ de ,

unuttuurr yAZ VE KAZAN emın ol gönderırler, okul hayatına baslayınca aklına gelmeyen seylere sırf ögrenımın egıtımın ıcın ızın verıyorlar :))

kaydirigubbakcemile5 ablana guveeeeeeeeenn

sen bilirsinde trizm gerçektende çok zor..hele hele yazları ...çok uykusuz kalacaksız,çok yorulacaksın..bence biraz daha rahat edeceğin bir meslek seç ama yinede sen bilirsin.

bence turizm okuma.bayana çok uygun değil (saat olayları falan yanlış anlama)kendimden biliyorum okudum ama turizmde çalışamadım....

Merhaba kizlar,

Ben 19yasindayim hollandada yasiyorum, Turizm bolumunde okumayi dusunuyorum ancak babam buna karsi cikiyor cunki, turizm bolumunde okursam 5ay yurtdisinda staj gormem gerekiyor. Stajida Turkiyede gormek istiyordum zaten ama buna karsi cikiyor istemiyor. Annem ve ogretmenim yinede o bolumu okumami tavsiye ediyorlar, bu bolum 4sene suruyo 3uncu senesinde staj yapilcak. o zamanda baban simdiki gibi problem yapmaz diyolar, simdi sen babana birsey soyleme o bolumu okumaya basla staj zamaninda soylersin babana diyorlar baba mecbur yapmam lazim diye . Ama benim korkum ozamanda simdiki gibi yapmasi, ya ozamanda bisuru problem cikarirsa ya okulumu 2seneden sonra yarida birakmak zorunda kalirsam senağlama ben turizm okumayi cok istiyorum ama korkuyorum herseyde engel oluyo babam senağlama staj olayini biliyor ama 5 ay oldugunu duysa iyicene izin vermez. ben istiyorumki herseyi oncesinden bilsin ve razi gelsin ama olmuyor iste.

neyapmaliyim sizce? herseyi babama guzelcene anlatmalimiyim yoksa boyle okumaya devam edip staj zamaninda baba mecbur diyip karsisinami cikmaliyim:çok üzgünüm:

bu ne demek oluyor şöyle dile getireyim :" baba ben seni o zaman dinlemedim rızanı almadım ama iş buraya kadar geldi bak artık rıza ver."
babanın gözünde nasıl bir kız imajı oolacak peki ; bu zamana kadar beni uyutmuş şimdi laf olsn diye izin istiyor:delphin:

baştan ikna etmeye çalış sonradan babanın karşısında küçük düşme. gerçi neden okumanı istemediği de önemli

Merhaba kizlar,

öğretmenin babanla bir konuşsun o zaman, Türkiyede yapacagını söylersin sen de.. Yurt dışı zorunluluğu mu varmış ben anlamadım yani... Sen babanın rızasını almadan için rahat nasıl okuyabileceksin ki bana onu söyle ???
benneyaptımki

okumami istemiyor staj dan dolayi, yurt disi staji istemiyor. ben seni oralara yollayamam diyo halbuki turkiyede ailem var yani onlarin yaninda kalabirim.
Bende istiyorum herseyi anlatmak stajin 5 ay oldugunu falan ama oylede hic izin vermicek. Onu uyutmakda istemiyorum arkadasin dedigi gibi offf:1no2:

öğretmenin babanla bir konuşsun o zaman, Türkiyede yapacagını söylersin sen de.. Yurt dışı zorunluluğu mu varmış ben anlamadım yani... Sen babanın rızasını almadan için rahat nasıl okuyabileceksin ki bana onu söyle ???
benneyaptımki

Yurtdisi staji zorunlu dillerimizi gelistirebilmemiz icin.
icim rahat etmeyecegi icin zaten soylemek istiyorum babama , ama ogretmenim falan bosver soyleme diyo zamani gelince soylersin. Babam ogretmenimle konusmayi red etti, hicbisey duymak istemiyo yurtdisi staji hakkinda :çok üzgünüm:

ben okumadım ama duyduklarımı söylicem.arkadaşlarında dediği gibi bu bölümü okuyup sonra çalışmayan birsürü bayan duydum.okursun biri çıkar karşına çok seversin çalışmayacaksın der razı gelirsin.nerde kaldı babana kızdığın ve verdiğin çabanfisfisfiseğer illaki o bölümü istiyorsan bence atanın rızasını al.anne babanın rızası olmayan işlerden hayır gelmiyor inan.babanada hak ver koruma iç güdüsü.rabbim doğrulara yönlendirsin.

Hayatta başarılı olmak istiyorsan sevdiğin vede zevk aldığın branşı seçmelisin.
Turizm benim en sevdiğim meslek,seviyorum diyorsan bu yolda yürümelisin.
Bu senin hayatın.............................................................

okumami istemiyor staj dan dolayi, yurt disi staji istemiyor. ben seni oralara yollayamam diyo halbuki turkiyede ailem var yani onlarin yaninda kalabirim.
Bende istiyorum herseyi anlatmak stajin 5 ay oldugunu falan ama oylede hic izin vermicek. Onu uyutmakda istemiyorum arkadasin dedigi gibi offf:1no2:

Yurtdisi staji zorunlu dillerimizi gelistirebilmemiz icin.
icim rahat etmeyecegi icin zaten soylemek istiyorum babama , ama ogretmenim falan bosver soyleme diyo zamani gelince soylersin. Babam ogretmenimle konusmayi red etti, hicbisey duymak istemiyo yurtdisi staji hakkinda :çok üzgünüm:

"babacıgım
ben okumak istiyorum. ama senin rızanı da istiyorum. okula sana çaktırmadan gidebilirim ve öğretmenim de böyle yapabileceğimi söylüyor,bni bu yonde destekliyor. ama ben senin kızınım senin rızan olmadan okumak istemiyorum, ama okumayı da çok istiyorum...bunları bir düşün lütfen. ben okumak istiyorum ve senin de rızan olsun istiyorum. "

gibisinden laf ebeliği yap.ben olsam böyle yapardımgamyoncuiremsu gerçi babanın karakteri de önemli. içinden gelen düşüncelerini anlat babana. madem rızası senin için bu kadr önemli yapacak tek sey var kandırma konuş orta yol bulunur heralde
ama kandırmakla olmaz öğretmenine kalırsan babanı çiğnemiş olursun:mymeka:

bısey dıcem
turızm okumak ıstıyosun ama turkıyeye gelceksın staja

sonra gene calısmak ıcın burda olcan ya da ıs ımkanları burda genıs oldugundan burda kalcan dogru muyum ?
turkıye turızm cennetı ve gelısmekte olan bı egıtım kolu su anda

sen demek ılerde turkıyede yasıcan

bı yandan ıstedıgın bı alan bunu okumazsan mutlu da olamıcan

ben bılmem hayaller onemlıdır

bu senin hayatın ve bunu yapmaya hakkın var ama sonuçta babanda bir büyüğün ve onu kırmamaya çalış güzelim...

babana bu bölümde okumayı çok istediğini,başka bir meslekte mutlu olamayacağını anlat.
gerekirse annen ve öğretmenin de konuşsun.
babanı ikna edene kadar uğraşmanı tavsiye ederim çünkü ilerde anlayacaksın ki insanın sevdiği
mesleği yapması çok ama çok önemli.
hayatındaki en önemli kararlardan biri meslek seçimi.

Back
X