babam ondan vazgececegimi saniyo =(

evet aklima guvenmiyo simdiki sevgilimide birakirim saniyo ama simdiki sevgilimle hersey o kadar farkliki cok eminim dogru kisinin o olduguna ama tabi ilerde belli olmaz...
bide babam neden guvenmiyo cunku mesela onunla mac izlerken aaa bu futbolcu ne kadar yakisikliymis adi neydi bunun diyorum kardesime sakasina felan beni hala kucucuk kizi olarak goruyo kabullenmiyo buyudugume bide cok duskunuzdur birbirimize beni kaybetmek istemiyo 23 yasina kadar erkek arkadasi duymayim diyo ve 25 yasina kadar yanimdasin diyo bende oyle olacak zaten diyorum cunku hemen evlenmeyi dusunmuyorum.
dedigini dedim babama evlilik meraklisi olmadigimi biliyo ama gorusmemize izin vermiyo tamamen kendimi derse verim diye =( bende izni olmadan gorusmek istemiyorum saygisizlik olur diye =( ama dayanamayip gorusecegimide biliyorum ve biri bizi gorup babama derse babam yikilir cunku guveniyo bana...

Baban sana bayagi bir müsamaha göstermis babalarin cogu bunu yapamaz.Neyse baban hakli hem okuyup hem erkek arkadasi olunca insanin kafasi baska seylere kayiyor .Sözde kesilirse evlilik uzun sürmeden yakani birakmaz bunuda biliyor.25 yas sinirini koymasi saniyorum bundan dolayi ,o zaman okulunu bitirip meslegini eline almis ne istedigini bilen bir insan olarak senin aklina daha fazla güvenecek...

Baban en dogrusunu yapiyor evlilik öncesi iliskiye zaten karsiyim sahsen.Kimin ne olucagi belli degil hele erkekler bunu kullanabiliyor olan kiza oluyor adi birkac erkekler gezmise cikiyor .Birileri istemeye geldiginde bunu göz önünde bulunduruyorlar isteyenleride azaliyor.Tabiiki bu senin yasadigin cevre egitimlede cok ilgili eger modern dedigimiz bir ortamda yasiyor ve erkek arkadasinla gezip tozman normal karsilaniyorsa onuda birakip bir diger erkekle gezmene hatta evlenmene kötü gözle bakmiyacaklarsa istedigini yapmakta serbest olabilirsin.Iyi düsün...

18 ama tekrarliyorum, evlenmek istemiyorum, sozu istememin nedeni babamin izni olmasi

Söz merasimi evlilik için atılan ilk adımdır ve 18 yaş bu adımı atmak için çok erkendir.
Daha çok gençsin fikirlerim değişmez deme lütfen yaş ilerledikçe inan düşünceler değişiyor. Emin ol burada sana yorum yapan ablaların senden daha çok görmüş geçirmiştir o sebeple söylenenlere biraz kulak ver ve acele etme. Sevgilinden ayrılmak kolaydır sadece iki kişinin ayrılığı olur bu, ama söz atmak öyle değil bir gün olurda anlaşamaz ve ayrılmak isterseniz ailelere karşıda sorumluluğunuz olduğundan bu kararı veremeyebilirsiniz ve buda hayatınızın hatası olur, zira hayatınızı mutsuz devam ettirmek zorunda kalabilirsiniz. Madem aileleriniz biliyor madem babanla bu konuyu konuşabiliyorsun o halde babandan zaman iste okulun bitinceye eğer hala sevginiz devam ediyorsa ve mutluysanız zaten büyüklerinizde elinizden tutar.

sevgili olmanı istemeyen baban o yaşta ciddi bir adım atmanı hiç istemez.

sevgilini terk edeceğini düşünüyor, sözü atabilirsin bu da aklındadır.

babanın saf olduğunu sanmıyorum. biraz büyümeyi ve onun da gözünde büyümeyi beklemelisin bence.

yorumların tümünü okumadım.
18 yaşındasın.üniye gireli ya bir yıl olmuştur yada yeni kazanmışsındır..
babalar birşeye hayır diyorlarsa vardır bir bildikleri..
senin aşktan kör olan gözlerinle göremediklerini babacığın görüyo olablir.
annen hariç herkes karşı çıkıyorsa annenin seninle arkadaş gibi olmaya çalışmasından olabilir.
güzelim benim üç tane arkadaşım ben seviyorum ilişkimiz ciddi olsun dedi aileleri karşı çıktı kaçtılar..
sonuç hüsran biri karnında bebeği ile eve döndü bebeğini aldırdı
biri dayaktan komalık oldu öyle ayrıldı
biri aslında sandığı gibi biri olmadığı gördü öyle ayrıldı..
eğer bi ilişkiye bi kişi hariç herkes karşı çıkıyorsa emin ol vardır bi sebep..
sadece ( ilerde ki şimdi oldukça küçüksün ) kişiler değil toplumda ailelerde evleniyor gibi malum..
bu yüzden kimseye açıklama yapmadan karşı tarafı tanımaya çalış..
sözlenmek nişanlanmak ciddi olduğunuz anlamına gelmez..karşı tarafında ciddi olduğu anlamına gelmez.
eğer karşı taraf sizi Gerçekten seviyorsa eğer aradan 10 yıl geçse bile sizi bekleyecektir...

yaşın küçük söz nişan için acele etme
aslında baban haklı bu yaşta erkek arkadaş olayına hiç girmesen derslerine odaklansan daha iyi olur bencedea.s

ilk paragraf tam babamin dusunceleri a.s

evlilik oncesi iliskilere ben karsi deilim sahsen cunku mesela ben ilk ciktigimla uzun sure sonra gordum gercek yuzunu ve biraktim, mesela hic tanismasaydim o kisi ve o beni gelip isteseydi bende tanisma maksadi ile kabul etseydim nisanlansaydik o kisinin gercek yuzunu asla goremezdim, evlendikten sonra gorurdum ve o zaman ayrilirdim, o zamanda cok daha kotu olurdu bence.

kalinlastirdigim kisima katilmiyorum cunku burda o kadar seyler oluyorki benim bir/iki erkekle cikmam hic bisey yanii, ve isteyenler umurumda deil onemli olan benim istemem.
cevrem icin bi erkegi tanima maksadi ile onunla vakit gecirmem normal, ama babam icin normal degil en onemliside o benneyaptımki

cok haklisin ama okulum bitinceye kadar onunla gorusmeden yapamamki babamda onunla gorusmemi istemiyo :çok üzgünüm: gizli gorusmekte istemiyorum... ama dayanamayacagimida biliyorum...

evet :çok üzgünüm:

yorumunda cok cok haklisin
ama onlarin istememe sebebleri tamamen farkli
neden istemiyorlar? cunku o kisi annemin kuzeni (aile ici problemler var), ve maddi durumu su an icin cok iyi deil ama 1/2 sonra super olacak insallah.
kacma gibi bi durum asla olamaz zaten
sevgilim de zaten istersen bi omur boyu beklerim seni yeterki sonunda sen ol diyo :asigim:

yaşın küçük söz nişan için acele etme
aslında baban haklı bu yaşta erkek arkadaş olayına hiç girmesen derslerine odaklansan daha iyi olur bencedea.s

ama erkek arkadas olayina girdim bi kere, geri cikmakta imkansiz oldu artik off

babanı konuşmalarınla ikna etmeli inandırmalısın
aslında en iyi ilaç zaman ama bekleyemeyecek gibisin =)

Açık açık babanla konuş bence bize anlattığın gibi yani onu sevdiğini farklı olduğunu... Ve onunla görüşmeyeceğini söyleme... Sonuçta seni ilk ilişkine göre değerlendirmek çok yanlış olur eğer sen onu gerçekten sevdiğine eminsen babanında ikna olması uzun sürmez bence

zamana bırak nıye acele edıyosun kı... soz kesmek evlenmek demek degılkı..sız gene gorusmeye devam edın ..aılen de o konuda ne derece ıstıkrarlı davrandıgından emın olsun ... sorun kalmayacaktır... belkı 5 ay belkı 1 sene en fazla... mukemmel sonuc ıcın beklenen sure ne kadar uzun olursa kıymetın de ıkı taraf ıcın o derece cok bılınecegı ınancındayım... cok buyutme.. zamana bırak

canım zamana bırak okul bitmediyse bitene kadar flört edin ve kafanı rahat tut iyi düşün iyi yaşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…