Babam sadece annemden değil, bizden de boşanıyor..

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Merhaba arkadaşlar,

Annemle babam boşanıyorlar. Sorumlusu ise babam ve kendi ailesi. Annemin çekmediği sıkıntı kalmadı. Şiddet, parasızlık vss.. Annem çalışmıyor, bu nedenle kolay lokma gibi görüyorlardı.

Babaannemin derdi hizmetçi gibi çalıştırmaktı. Bu arada annem hem migren hem de tansiyon hastası.. Ayrıca evlilik hayatı boyunca 3 defa depresyon geçirdi. Bizim için birçok şeye katlandı ama buraya kadarmış.. Ben kendi adıma onu haklı görüyorum ve kararını doğru buluyorum.

Fakat babam iyice değişti. Ben üniversite de okuyorum, dava açmamdan korktuğu için bana para gönderiyor ama eskisi gibi değil. annemlerin tedbir nafakası süresi dolduğu için onlara göndermiyor. Yeniden nafaka bağlanmasını bekliyorlar.
Defalarca kavga ettik, parayla korkutmaya çalışıyor sürekli, ne yazık ki avukatımızda pek iyi çıkmadı ya da bilmiyorum işte..

Boşanma davasını annem açtı ve babam bu nedenle anneme şiddet uyguladı. Zaman zaman bana ve kardeşime de vurmaya çalışırdı ama annem engel olurdu. Babamı asla affetmicem asla..Beni aramıyor, aramasını da istemiyorum. Arayacak diye ödüm kopuyor.

Avukatımızda doğru düzgün bilgilendirmiyor. Kamu davasını alırız dedi, kaybettik.. Alerjik bir hastalığa yakalandım bu süreçte, kardeşimde de zona başladı. Psikoloğa mı gitsem bilmiyorum.. Off :(

Son düzenleme:
canım cok üzüldüm ama sizlerin ve annenin cektiklerini okuyunca kurtuluosunuz die düşünüyorum..bu süreçte bi uzmandan yardm alman senin için iyi olabilir..kardesine annene de destek olabilirsin böylece..en kısa zmnda mutlu günlere kavusursunuz insallah

canım cok üzüldüm ama sizlerin ve annenin cektiklerini okuyunca kurtuluosunuz die düşünüyorum..bu süreçte bi uzmandan yardm alman senin için iyi olabilir..kardesine annene de destek olabilirsin böylece..en kısa zmnda mutlu günlere kavusursunuz insallah

teşekkür ederim.. :( okadar yoruldum ki.. birde bütün bunların bi hiç uğruna yaşanması daha da ağır geliyor.

Genelde hep böyle oluyor maalesef erkek karısıyla birlikte çocuklarını da boşuyor hatta yetmiyor erkeğin ailesi de torunlarını boşuyor. Mutlu olursunuz umarım bundan sonra

Evet, ama sabrım kalmadı artık.. Anneme üzülmekten yoruldum. Kardeşimin huyu suyu değişti zaten. Ben onlardan ayrıyım daha da zor oluyor böyle.. bir an evvel okul bitse de artık paramı kazansam diye gün sayıyorum. Bizden kıskandığı parası da onun olsun. Ben anneme de bakarım kardeşimi de okuturum.

Sanırım yorum yapacak, ya da akıl verecek kimse yok.. Yine de iyi dileklerde bulunanlara çok teşekkür ederim...

Merhaba arkadaşlar,

Annemle babam boşanıyorlar. Sorumlusu ise babam ve kendi ailesi. Annemin çekmediği sıkıntı kalmadı. Şiddet, parasızlık vss.. Annem çalışmıyor, bu nedenle kolay lokma gibi görüyorlardı.

Babaannemin derdi hizmetçi gibi çalıştırmaktı. Bu arada annem hem migren hem de tansiyon hastası.. Ayrıca evlilik hayatı boyunca 3 defa depresyon geçirdi. Bizim için birçok şeye katlandı ama buraya kadarmış.. Ben kendi adıma onu haklı görüyorum ve kararını doğru buluyorum.

Fakat babam iyice değişti. Ben üniversite de okuyorum, dava açmamdan korktuğu için bana para gönderiyor ama eskisi gibi değil. Açıkçası çok sıkıntı çekiyorum.. annemlerin tedbir nafakası süresi dolduğu için onlara göndermiyor. Yeniden nafaka bağlanmasını bekliyorlar. Kardeşime de 2 ay için 200 lira göndermiş sadece. Lise 2 ye geçti kardeşim..

Defalarca kavga ettik, parayla tehdit ediyor sürekli, ne yazık ki avukatımızda pek iyi çıkmadı ya da bilmiyorum işte..

Boşanma davasını annem açtı ve babam bu nedenle anneme şiddet uyguladı. Uzun zaman sonra ilk defa oldu, en son 7 yıl önce olmuştu. Aslında ben 3 yıldır üniversitedeyim ve ben evden ayrılınca yine şiddet başlamıştı ama dayak olarak değildi. vurma itme gibi. Ama yine de şiddet işte.. Zaman zaman bana ve kardeşime de vurmaya çalışırdı ama annem engel olurdu.

Kamu davası açıldı ama görgü tanığı olmadığı için beraat ettirdi hakim. Zaten benim ifademi de yanlış yazmışlar, verdiğim bir bilgi değiştirilmiş. Temyize gidecek ama sonucun aynı olacağını düşünüyorum.

Bu arada babaannem bizim düzenimizi bozunca pek rahatladı, oğlunun evinden ayrılmıyordu ( babam evden uzaklaştırılınca ayrılmak zorunda kaldı, ev tuttu kendine) ama hastalanmış şimdi 2 defa ameliyat olmuş ve şu an gırtlak kanseri teşhisi konulmuş, devamlı kemoterapi alıyormuş. Hem babasından hem de kocasından maaşı ve 2 dükkan kirası var babaannemin. Evi de kendinin. Ama babamın bize para göndermesine engel oluyor. Kendine baktırıyor..

Usandım artık, dayanacak sabrım kalmadı. Hepsiyle yüzleşmek istiyorum. halamla amcamla eniştemle yengemle hepsiyle.. Hele o babaannemle, babaanne bile demek istemiyorum. Ruhsuz, vicdansız, kalpsiz bir kadın..

Babamı ise asla affetmicem asla.. Kardeşime para göndereceğini söylemek için aramış, ben aylık 100 vericem sana hakim 50 lira ancak bağlar ya neyse.. eylülden itibaren de 150 veririm demiş. kardeşim de yatırma sen kalsın hakim bağlasın öyle gönderirsin demiş ama o gene de yatırmış. Beni aramıyor, aramasını da istemiyorum. Arayacak diye ödüm kopuyor.

Avukatımızda doğru düzgün bilgilendirmiyor. Kamu davasını alırız dedi, kaybettik.. Boşanma davası kasım da ne olacak bilemiyorum. Alerjik bir hastalığa yakalandım bu süreçte, kardeşimde de zona başladı. Psikoloğa mı gitsem bilmiyorum..

canım öncelikle çok üzüldüm . benmde annemle babam ayrı. ben 18 yaşımı geçtiğim için istersem nafaka davası açabiliyorum ama gerek yok çünkü babamn yannda kalıyorum annem de paramı gönderiyor bu arada annem çalışıyor. kardeşim 11 yaşında annem nafaka talep etti 350 tl nafaka bağladılar. iyi bi avukat bulmanız çok önemli en başta bizim avukatmz da maldı biraz annemn arkdaşydı sözde ama hakimimz çok iyiydi. öncelikle sen davanı aç nafakan garantiyye bağlansın çünkü ilerde bi gün sennknde göndermemzlk yapar az gönderr filan. annen çalışmıyormuş o da nafaka alabilr kardeşinde alabilr annen mahkemede ikisine birden nafaka talep etsin mahkemede ve " bunca yıl onun kahrını çektim , hem psikolojik hemde fiziksel olarak şiddet gördüm bu zamana kadar çalışmadım ona da çocuklarıma da baktım " desin. avukatnz da iyi olursa babandan toplu para alabilrsn tazminat gibi hatta bizim bi tanıdığmz çalışmıyodru eşi emekli olmamıştı mahkeme emekli olduğunda emekli ikramiyesnn yarsını kadına verck demşti:

canım öncelikle çok üzüldüm . benmde annemle babam ayrı. ben 18 yaşımı geçtiğim için istersem nafaka davası açabiliyorum ama gerek yok çünkü babamn yannda kalıyorum annem de paramı gönderiyor bu arada annem çalışıyor. kardeşim 11 yaşında annem nafaka talep etti 350 tl nafaka bağladılar. iyi bi avukat bulmanız çok önemli en başta bizim avukatmz da maldı biraz annemn arkdaşydı sözde ama hakimimz çok iyiydi. öncelikle sen davanı aç nafakan garantiyye bağlansın çünkü ilerde bi gün sennknde göndermemzlk yapar az gönderr filan. annen çalışmıyormuş o da nafaka alabilr kardeşinde alabilr annen mahkemede ikisine birden nafaka talep etsin mahkemede ve " bunca yıl onun kahrını çektim , hem psikolojik hemde fiziksel olarak şiddet gördüm bu zamana kadar çalışmadım ona da çocuklarıma da baktım " desin. avukatnz da iyi olursa babandan toplu para alabilrsn tazminat gibi hatta bizim bi tanıdığmz çalışmıyodru eşi emekli olmamıştı mahkeme emekli olduğunda emekli ikramiyesnn yarsını kadına verck demşti:

Canım teşekkür ederim öncelikle bilgiler için...

Annem ilk davada ifadesini verdi. Avukata da vekaleti verdim ben. Annem ve kardeşime bağlanan tedbir nafakasının süresi doldu, tekrar başvurusu yapıldı. Ben yapmadım, babamın maddi durumu iyi aslında ama şuan annemin oturduğu ev annemle babamın üzerine ve 5 ay daha kredi borcu var bankaya. O nedenle bana gönderdiğinden daha az bağlanabilir diye endişe ediyorum. Aslında babamın durumu iyi, ne olur bilemiyorum.

Babam uyguladığı şiddeti, yaptıklarını, her şeyi inkar ediyor. Boşanma davası açtığı için anneme şiddet uyguladığı gün, eve geldiğini ben duydum annemle telefonda konuşuyordum ama hakim bana inanmadı, dava sonucunda da benim telefondan duymuş olmamın imkansız olmasından ötürü şahit yoktur demiş.. Ama ben duydum. Ayrıca 7 sene önce olan şiddet olayı çok büyüktü ve annemi hastahaneye kaldırmıştık, ben ifade vermiştim. Polisler bana babanı hapse atarlar böyle söyleme demişlerdi, bende hayır babam hata yaptı diye karşı çıkmıştım. Fakat benim ifademi babamınki ile benzer yazmışlar, eniştem kandırmıştır muhtemelen... Son kamu davasında da babamın eve geldiği saati benim söylediğimden 1 saat geç yazdırmış hakim..

Avukatımız önemli olmadığını söylüyor netice de 7 yıl önceki olay diyor ama sindiremiyorum. Daha yeni olan olayda da koskoca yargı babama aferin dedi, iyiki dövmüşsün dedi resmen.

Annemlere bağlanan nafaka belli olsun, bende açıcam davamı.. Bir şey sorabilir miyim sana annenle baban ne zaman ayrıldı acaba ? En azından fikir edinebilirsem şu nafaka konusu ile ilgili iyi olacak.. Zaten şuan az gönderiyor. Hatta hiç gönderemem annen versin demişti, avukata adliyeye borçlanmış falan filan, ama dava açarım korkusuyla az olsa da gönderiyor şimdi..

Son düzenleme:
daha yeni canım ocakta bitti mahkemeleri bizim hakimimz çok iyiydi bende annemim şahidiydm şiddet var mıydı dedi evet dedim . 2010 yılında ekim ayında 18 yaşımı doldurup reşit olup nafaka davası açmamama rağmen ocak 2012 deki mahkeme kararında benim için ödenen nafakanın ocak 2012 de bittiği kararına varılmş.benim babam nafakalrı birikmiş ödedi anneme geçen ay benim için fazladan 1 sene 3 ay fazladan nafaka ödedi. benim annem de daha dün taşındı babamın kredisini ödediği evden o zamana kadar annem oturdu ki annem çalışıyordu ama babam da biraz fedakarlık yaptı tabi sonuçta ocakta boşanmalarına rağmen evde oturmasna bişey demedi hatta bugn yola çıktı annem dün taşındı diye evin kendi üzerine olan elktrğini suyunu kaptcak yarn gidip.

daha yeni canım ocakta bitti mahkemeleri bizim hakimimz çok iyiydi bende annemim şahidiydm şiddet var mıydı dedi evet dedim . 2010 yılında ekim ayında 18 yaşımı doldurup reşit olup nafaka davası açmamama rağmen ocak 2012 deki mahkeme kararında benim için ödenen nafakanın ocak 2012 de bittiği kararına varılmş.benim babam nafakalrı birikmiş ödedi anneme geçen ay benim için fazladan 1 sene 3 ay fazladan nafaka ödedi. benim annem de daha dün taşındı babamın kredisini ödediği evden o zamana kadar annem oturdu ki annem çalışıyordu ama babam da biraz fedakarlık yaptı tabi sonuçta ocakta boşanmalarına rağmen evde oturmasna bişey demedi hatta bugn yola çıktı annem dün taşındı diye evin kendi üzerine olan elktrğini suyunu kaptcak yarn gidip.

Sen kendin için nafaka başvurusunda bulundun ama 2012 ocağa kadar alamadın mı orasını anlamadım.Okumuyor musun o yüzden mi bağlanmadı mı sana hemen ? ben üniversitede okuyorum, asla bekleyemem okadar..

yok canım ben ekim 2010 da 18 yaşımı doldurdum o sene 1 kez daha üniversiteye hazırlanıyordum üniversitede değildim bu sene üniversite2 ye geçtim. bizim son mahkememiz ocak 2012 deydi . ben reşit oluğumda nafaka talep etmemiştim ama hakim boşanma davasının kararında benim nafakam ekim 2010 da bitmesine rağmen hakim gözdenin nafaksı ocak 2012 yılına kadar ödenecek demişti. benim için fazladan 15 ay nafaka ödemişti babam. hakim bizim tarafımızda olmuştu ben reşit olup nafaka talep etmememe rağmen benim nafakamı devam ettirmişti

Allah bu erkek milletine akıl fikir vicdan versin
bir babanın evlatlarına bakması için hakim kararına mı ihtiyacı var:19: böylelerine babayı bırak insan bile denilmez:23:
umarım herşey gönlünüzce olur canım hiçbir hakkınızdan vazgeçmeyin annen iyibir avukat tutup tüm haklarını alsın:31:

Ceza davasına bakan hakim erkekti, nasıl vicdandır anlamıyorum annemi korumadı ya... Umarım boşanma hakimi insaflı davranır. Teşekkür ederim bsragzde...

Allah bu erkek milletine akıl fikir vicdan versin
bir babanın evlatlarına bakması için hakim kararına mı ihtiyacı var:19: böylelerine babayı bırak insan bile denilmez:23:
umarım herşey gönlünüzce olur canım hiçbir hakkınızdan vazgeçmeyin annen iyibir avukat tutup tüm haklarını alsın:31:

Babam için hakim kararı gerekiyor ne yazık ki.. Dedim ya kardeşime hakim sana 50 lira ancak bağlar ben 100 veriyorum dedi. O kazandığı için, hakim babanız kazanıyor o isterse verir istemezse vermez diyecek sanıyor. Zaten avukat tuttuk ama iyi mi bilemiyorum başka avukatta tutamayız maddi olarak zordayız.. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, dua edin nolur, yıllarca neler çekti annem, en azından hakkını alabilsin.

Ceza davasına bakan hakim erkekti, nasıl vicdandır anlamıyorum annemi korumadı ya... Umarım boşanma hakimi insaflı davranır. Teşekkür ederim bsragzde...
rica ederm canım ne demek . erkeklikte değil ki bu insanlıkta bizim hakimimz de erkekti Allah ıslah etsin bu insanları. senin annen bunca yıl çekmiş çocularına bakmış büyütmüş reva mı ona yapılanlar. şu babaannelere de sinr oluyorum valla benmkini 1 kaşık suda boğasım geliyo ayy nasıl nefret ediyorum bilemzsn . bak aklıma geldi gene sinirlendim. madem babanın durumu iyi annen de talep etsin nafaka kardeşinde sende 3ünüz de alın nafakanızı. hatta adişli bi avukat bulursanız çok rahat alırsınız tazminat bile alabilrsinz.

rica ederm canım ne demek . erkeklikte değil ki bu insanlıkta bizim hakimimz de erkekti Allah ıslah etsin bu insanları. senin annen bunca yıl çekmiş çocularına bakmış büyütmüş reva mı ona yapılanlar. şu babaannelere de sinr oluyorum valla benmkini 1 kaşık suda boğasım geliyo ayy nasıl nefret ediyorum bilemzsn . bak aklıma geldi gene sinirlendim. madem babanın durumu iyi annen de talep etsin nafaka kardeşinde sende 3ünüz de alın nafakanızı. hatta adişli bi avukat bulursanız çok rahat alırsınız tazminat bile alabilrsinz.

Tazminat ve nafaka talebinde bulundu annem... Ama bilmiyorum ya psikolojimde bozuldu artık. Psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum. İnsan babasından nefret edermi? Arayacak diye korkar mı ? Öyle usandım ki.. Parayla korkutmaya çalışıyo ama bu günlerde geçicek, kendi paramı kazandığımda da tehdit etsin bakalım gene ..

Tazminat ve nafaka talebinde bulundu annem... Ama bilmiyorum ya psikolojimde bozuldu artık. Psikoloğa gitmeyi bile düşünüyorum. İnsan babasından nefret edermi? Arayacak diye korkar mı ? Öyle usandım ki.. Parayla korkutmaya çalışıyo ama bu günlerde geçicek, kendi paramı kazandığımda da tehdit etsin bakalım gene ..

canım babn senin yanında hiç şiddet uygulamadı mı ? 2 sene pskiyatr tedavisi gördüüm . mahkemeye de bunu çıkardık . gerçi benmknn birsürü sebebi vardı ama çok sinrlydm başka şeyler de yaptm ama emn ol rahatlyosn bi süre sonra ben çok seviyodum doktrumu . koşa koşa gidiyodum bilyorm rahatlycam gidince diye ki benmde melek gibi bi doktorum vardı Allah bin kere razı olsun ondan . zaten sağlıklı olanı kendni kötü hissednce gitmek hani " ben gitmem benm bişeym yok diyen insanlar var ya " öyle olmamak. gitmek istiyosan git ben kendi isteğimle gitmiştm " anne ben kendimi iyi hissetmiyorum doktora gitmek istiyorum " dedim ve gittim iykide yapmışım bi çok şey öğrendim:)

Babam için hakim kararı gerekiyor ne yazık ki.. Dedim ya kardeşime hakim sana 50 lira ancak bağlar ben 100 veriyorum dedi. O kazandığı için, hakim babanız kazanıyor o isterse verir istemezse vermez diyecek sanıyor. Zaten avukat tuttuk ama iyi mi bilemiyorum başka avukatta tutamayız maddi olarak zordayız.. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, dua edin nolur, yıllarca neler çekti annem, en azından hakkını alabilsin.

inşallah canım inşallah hakkınızı alırsınız
Allah zulme uğrayana yardım eder

Merhaba arkadaşlar,

Fakat babam iyice değişti. Ben üniversite de okuyorum, dava açmamdan korktuğu için bana para gönderiyor ama eskisi gibi değil. annemlerin tedbir nafakası süresi dolduğu için onlara göndermiyor. Yeniden nafaka bağlanmasını bekliyorlar.

Defalarca kavga ettik, parayla korkutmaya çalışıyor sürekli, ne yazık ki avukatımızda pek iyi çıkmadı ya da bilmiyorum işte..

Boşanma davasını annem açtı ve babam bu nedenle anneme şiddet uyguladı. Uzun zaman sonra ilk defa oldu. Aslında ben evden ayrılınca yine şiddet başlamıştı ama dayak olarak değildi. vurma itme gibi. Ama yine de şiddet işte.. Zaman zaman bana ve kardeşime de vurmaya çalışırdı ama annem engel olurdu.

Kamu davası açıldı ama görgü tanığı olmadığı için beraat ettirdi hakim. Zaten benim ifademi de yanlış yazmışlar, verdiğim bir bilgi değiştirilmiş. Temyize gidecek ama sonucun aynı olacağını düşünüyorum.

Babamı asla affetmicem asla..Beni aramıyor, aramasını da istemiyorum. Arayacak diye ödüm kopuyor.

Avukatımızda doğru düzgün bilgilendirmiyor. Kamu davasını alırız dedi, kaybettik.. Boşanma davası kasım da ne olacak bilemiyorum. Alerjik bir hastalığa yakalandım bu süreçte, kardeşimde de zona başladı. Psikoloğa mı gitsem bilmiyorum..

Canim cok üzüldüm, insaAllah en kisa zamanda feraha kavusursunuz sen,annen ve kardesin.... Bu mübarek ayin yüzü gozü hürmetine tüüüüm böyle zorda olanlara Rabbim yardim eylesin! Amiiiiiinn :14:

Bende boyle bir konu açmayi dusunuyordum :((( cunku benimde durumum seninkine benzer, ama bizimkiler bosanmiyor.... yani annem bosanma davasi açmaya cok korkar... cunku adam o kadar pislik biri ki... açsak bile... bosansalar bile... pesimizi birakmaz burnumuzdan getirir!!!! ÖLdürür beni cümle aleme rezil ettiniz diye !

Ben su an 20 yasindayim...ünv'teydim, basaramadim :((( maddi durumumuzda pek iyi degil... bu yuzden is aramaya basladim.... babam 1 kurus bile getirmiyo eve .... rahatina cok duskun bir adam, tembel ! calismayi sevmeyen, sadece emir vermeyi seven bir adam! patronluk taslamayi sever !!
Inan ne yapacagimi bende bilmiyorum.... bize hep devlet yardim ettti, maddi olarak... o yuzden herseyi annemle kurusu kurusuna dikkat ederek harciyoruz faturalara gidiyo.. ihtiyaclara (yemek malzemeleri filan icin)...

Sözlü siddet, fiziksel siddet ,psikolojimizi bozdu !!!!
ben depresyona girdim bi kez! ;((( psikiyatr'la gorustum,
butuuuun bize cektirdiklerine dayanamiyorummm... annemde dayanamiyor.... 26 yildir evli... ve hep is beklemisler ondan, babaannem ondan hep is bekliyo... köle gibi calistirmis... 3 daireyi kendi basina hatta hamile hamile temizlemis... dogurduktan sonra babam hastaneye bile gelmemis !!!
VS VS Bir suruuuuu seyler !!!!!
Benimde tek dilegim senin gibi is bulup parami kazanmak , kardeslerimi de annemide alip çekip gitmek !!! ama yok ! bulamiyorum is filan !!
Bosanma davasi acalim desem anneme... babamdan korkuyoruz! nasil acariz ki ??
Beni bir kere dövdügünde sok gecirmistim... korkudan bi kac gun veya hafta, kekeleyerek konusuyodum... doktora gitmistim... herseyi anlattim... bacaklarimda morluklari gordu.. ve rapor etti , bilgisayar kayiti var dedi... nolur nolmaz kalsin dedi, eger bi gun kullanmak istersen.... acaba onlari kullansam mi ?
NAPSAM kizlar yardimci olun ????? :14::14::14::14::14::14::14:

Canim cok üzüldüm, insaAllah en kisa zamanda feraha kavusursunuz sen,annen ve kardesin.... Bu mübarek ayin yüzü gozü hürmetine tüüüüm böyle zorda olanlara Rabbim yardim eylesin! Amiiiiiinn :14:

Bende boyle bir konu açmayi dusunuyordum :((( cunku benimde durumum seninkine benzer, ama bizimkiler bosanmiyor.... yani annem bosanma davasi açmaya cok korkar... cunku adam o kadar pislik biri ki... açsak bile... bosansalar bile... pesimizi birakmaz burnumuzdan getirir!!!! ÖLdürür beni cümle aleme rezil ettiniz diye !

Ben su an 20 yasindayim...ünv'teydim, basaramadim :((( maddi durumumuzda pek iyi degil... bu yuzden is aramaya basladim.... babam 1 kurus bile getirmiyo eve .... rahatina cok duskun bir adam, tembel ! calismayi sevmeyen, sadece emir vermeyi seven bir adam! patronluk taslamayi sever !!
Inan ne yapacagimi bende bilmiyorum.... bize hep devlet yardim ettti, maddi olarak... o yuzden herseyi annemle kurusu kurusuna dikkat ederek harciyoruz faturalara gidiyo.. ihtiyaclara (yemek malzemeleri filan icin)...

Sözlü siddet, fiziksel siddet ,psikolojimizi bozdu !!!!
ben depresyona girdim bi kez! ;((( psikiyatr'la gorustum,
butuuuun bize cektirdiklerine dayanamiyorummm... annemde dayanamiyor.... 26 yildir evli... ve hep is beklemisler ondan, babaannem ondan hep is bekliyo... köle gibi calistirmis... 3 daireyi kendi basina hatta hamile hamile temizlemis... dogurduktan sonra babam hastaneye bile gelmemis !!!
VS VS Bir suruuuuu seyler !!!!!
Benimde tek dilegim senin gibi is bulup parami kazanmak , kardeslerimi de annemide alip çekip gitmek !!! ama yok ! bulamiyorum is filan !!
Bosanma davasi acalim desem anneme... babamdan korkuyoruz! nasil acariz ki ??
Beni bir kere dövdügünde sok gecirmistim... korkudan bi kac gun veya hafta, kekeleyerek konusuyodum... doktora gitmistim... herseyi anlattim... bacaklarimda morluklari gordu.. ve rapor etti , bilgisayar kayiti var dedi... nolur nolmaz kalsin dedi, eger bi gun kullanmak istersen.... acaba onlari kullansam mi ?
NAPSAM kizlar yardimci olun ????? :14::14::14::14::14::14::14:

O kadar üzüldüm ki anlattıklarına.. Ben sana kıyasla o kadar iyi şartlardayım ki, inan kendi sorunumu unuttum...

Merak ettiğim birkaç şey var, annenin ailesi bu konuda ne düşünüyor biliyor musun? Annene destek çıkarlar mı yoksa onlarda babandan korkuyor mu ?

Babanın ailesi ne düşünüyor , size karşı davranışları değişti mi yoksa hala aynı şekilde kötü mü?

Ayrıca kaç kardeşsiniz ve kardeşleriniz kaç yaşında? Annenin ekonomik özgürlüğü yok sanırım...

Bence babanı önemsememeye çalışın, umursamamaya çalışın , görmezden gelin. Bırakın yatsın, uyusun, napıyorsa onu yapsın. Sen okula geri dönmelisin canım, en azından 4 yıllık açık öğretime git, hem çalışıp hem okursun. Alışveriş merkezlerine iş başvurularında bulun. Mağazalar eleman arıyor ama sakın okulu ihmal etme. Kardeşlerinde ihmal etmesin.

Ayrıca kadın dernekleri var yardımcı olan. Derneklere gidip yardım isteyebilirsiniz diye düşünüyorum. Annen boşanma davası açarsa babanın uyguladığı şiddet nedeniyle, baban evden uzaklaştırılır hatta sigortalı ise ve maaşı da varsa size bağlanan nafaka direk maaşından kesilir. Ama çalışmıyorsa bile o nafakayı yatırmak zorunda. Yatırmazsa hapis cezası alır.

Ayrıca can güvenliğini tehdit eden bir şey olursa derhal koruma gönderiyorlar. Fakat tabi izliyoruz televizyonlarda, bu konuda da fazlasıyla ihmal var oyuzden dikkatli olmanız gerekiyor, iyice düşünmeden adım atmayın.

Kısa vadede benim sana önerim, ciddiye almamaya çalışın, kavga etmeyin. İşe gir çalış, okula geri dön. en azından açıköğretimle işletme filan bitir. Kardeşlerini de tembihle ve uysal davransınlar. Destek olun birbiirnize. Annende kadın derneklerinden yardım alabilir, iyice araştır ve cesaret ver annene. Böyle hayat mı olur, nasıl yaşanır.. Allah size sabır versin, babanıza da akıl ve vicdan :( Keşke yapacak birşeylerim olsaydı, sizi çok iyi anlıyorum..

Back
X