• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve dışarı çıkma isteği

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.244
5.431
358
Kütahya
Başlıktan da anlaşılacağı gibi babam sürekli dışarı çıkmak istiyor. Ailecek evdeyiz, annem de babam da izinli ama babamı tutamıyoruz. Ya yürüyüşe ya markete gitmek istiyor evde duramıyor. Bizim mahalle genel olarak boş da olsa asansörde kapacak belki başka şeyden kapacak. Laftan sozden anlar gibi yapiyor sonra bir bakmisim yine ayni sey. Az once yine yuruyuse gitti maske bile takmamis. Acayip rahat bize bisey olmaz kafasinda. Kendimi tutamayıp kavga edicem bağırıcam bi gün. Benzer durum yaşayan var mı siz neler yapıyorsunuz? İkna edebilen var mı? Durmadan konusuyorum anlamıs gibi yapıyor sonra bi bakıyorum yine dışarı gidiyor.

Benzer bir durum yaşamıyorum ama babam hayatta olsaydı yaşayacaktım muhtemelen. Emekli olmasına rağmen evde duramayan günde 5-6 km mutlaka yürüyen, yine günde en az 2-3 kez markete çarşıya pazara giden bir adamdı. Alzheimer de başlıyordu yavaştan hayatta evde tutamazdık. Her şerde bir hayır vardır.

Sokağa çıkması yasak aralıkta değilse maskesini eldivenini takın gelince de duşa girsin. Yürüyüş iyidir marketten çok yürüyüşe ikna etmeye çalışın.

Benzer bir durum yaşamıyorum ama babam hayatta olsaydı yaşayacaktım muhtemelen. Emekli olmasına rağmen evde duramayan günde 5-6 km mutlaka yürüyen, yine günde en az 2-3 kez markete çarşıya pazara giden bir adamdı. Alzheimer de başlıyordu yavaştan hayatta evde tutamazdık. Her şerde bir hayır vardır.

Sokağa çıkması yasak aralıkta değilse maskesini eldivenini takın gelince de duşa girsin. Yürüyüş iyidir marketten çok yürüyüşe ikna etmeye çalışın.
olabilir zaten tutamiyoruz bari daha az riskli olsun. Beni sinirlendiren kisim annemin 2 tane kronik hastaligi var ki olmasa bile kendini dusunmuyosa bizi riske atiyor.
Evde oylanacağı bir işverin disari aklina gelmesin
Ne verebiliriz ki

olabilir zaten tutamiyoruz bari daha az riskli olsun. Beni sinirlendiren kisim annemin 2 tane kronik hastaligi var ki olmasa bile kendini dusunmuyosa bizi riske atiyor.

Ne verebiliriz ki

Babalar öyle yapacak bir şey yok.

Benim babam bulmaca çözmeyi çok severdi mesela. Haftada bir ona içinde 200 bulmaca olan bir dergi alırdım kış aylarında oyalansın da çıkmasın diye. Sevmez mi babanız?

Ne verebiliriz ki
Anneniz olsa örgü örsun diycem de ne bilim sevdiği birsey kitap okumayı severse kitap alın film önerin evdeki eskimiş bir şeyi boyasın her gün bir iş icat edin birşekilde

Ne günlere kaldık babayı polise şikayet ettiren bir dönem 😅
yasi uysa ederdim valla babama bile acımam bu konuda 😂
Vallaha haberlere çıktı bir kız sahil kenarında dolaşıp bizi nereye kadar evde tutabılecekler ki dedıgı için bılunup 3000 lira ceza kesmişler
yası 20 den kucukmus o kızın o yuzden diye biliyorum. 20 yas altı ve 60 yas ustune yasak.
Babalar öyle yapacak bir şey yok.

Benim babam bulmaca çözmeyi çok severdi mesela. Haftada bir ona içinde 200 bulmaca olan bir dergi alırdım kış aylarında oyalansın da çıkmasın diye. Sevmez mi babanız?
Olabilir denenebilir teşekkürler 👍🏻👍🏻 Aslında baska hobileri de var onlara yönlendireyim

başınız sağ olsun yazmamışım 🙏🏻
babanın yaşı kaç benımkıyle aynı yaşta mı bir sorayım
54 yasında

Evde temizlik ilan edebilirsiniz . Perde asma gibi yüksek yerlere uzananama gibi ne bilim avizeleri silme gibi onlarla uğraşınca hem hareket etmiş olur hem yorulur yatar 😊

başınız sağ olsun yazmamışım 🙏🏻

54 yasında
Benımkıyle aralarında 2 3 yaş var benımki
Küçük aynı kuşak

benım pek tahammulum yoktur bu konuda konunun sadece kendisi olmadıgıjı söyleyin
Çünkü cidden değil

kendim için konusuyorum sadece benım babamı etkıleseydi yine sorun ederdim çok da ederdim ama bir yerden sonra kabullenmem gerekırdı

Benım babam haftada her haftada değil bir kere çıkar ondan sonra hop banyoya üstündeki kıyafetlerı de hemen balkona atıyoruz havalansın sonra kirli sepeti

ve el yıkama sürekli peşindeyim madem dışarı çıkıyor biz sonucu olmalı
Ve bazen kapıyı kilitliyorum benımkıler ekstrem ama şuan da guzelce anlatacak durumum hiç yok

Her gün yürüyüşe çıkıyorum sakin yahu :)
insanlarla arasına mesafe koyduğu sürece ve temas halinde ellerini dezenfekte ettiği sürece sıkıntı olmaz inşallah ama her ihtimale karşı maske taksın yinede. Siz sakin bir dille durumun ciddiyetini, endişelerinizi, önlem almakla birşey kaybetmeyeceğinizi fakat almamakla Allah korusun büyük kayıplar verebileceğinizi anlatın. Maske takmanın şu dönemde herkes için en başta toplumsal duyarlılık olduğunu dile getirin. En azından maske takarak çıksın yürüyüşe dönüşte de ellerini yüzünü yıkasın. Kendisine uygun hobiler edinmesini sağlayarak evde tutmaya çalışın ayrıca.

Back
X