• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam ve kanser öykümüz

Merhaba mahkeme süreci devam ediyor mu ? İlaç alabildiniz mi ? Benim babama da akciğer ca teşhisi kondu da. Akıllı ilaç önerdi dr u ama çok pahalı gücümüz yetmiyor
Evet tedabi deevam ediyor ilaç aldık dava acıldıktan 10 gun sonra durdurma karraı alındı ve ilacın parasını sgk ödedi

Sag gögüs altında agrı ile gitti üşütme diye acile gitti ancak karacigerde kitleler gözüktü sonra tomografi pet cekildi ve ögrenildi
Çok geçmiş olsun tekrardan, benim babamdan da şimdi şüpheleniyorlar hemoglobini düşük çıktı da hiçbir belirti yok onun dışında hiç belirtisi olmaz mıydı yani.. siz de 4.evrede öğrenmişsiniz ya o sebepten söylüyorum

Çok geçmiş olsun tekrardan, benim babamdan da şimdi şüpheleniyorlar hemoglobini düşük çıktı da hiçbir belirti yok onun dışında hiç belirtisi olmaz mıydı yani.. siz de 4.evrede öğrenmişsiniz ya o sebepten söylüyorum
Yok sadece ssğ gögüs altında bir kaç gun agrı oldu ultrasyon cektirdik özelde kitle var dediler

Merhaba arkadaşlar .hastalarımız nasıl oldu,umarım hepsi çok iyidir ALLAH'IM hepinize sağlık versin. Benim babama da karaciğer kanseri teşhisi koydular 4 gün önce. O yüzden araştırma yaparken sizin konunuza denk geldim

Merhaba arkadaşlar .hastalarımız nasıl oldu,umarım hepsi çok iyidir ALLAH'IM hepinize sağlık versin. Benim babama da karaciğer kanseri teşhisi koydular 4 gün önce. O yüzden araştırma yaparken sizin konunuza denk geldim
Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah en önemlisi moral biliyorsunuz siz iyi olacaksınız ki babanıza iyi geleceksiniz biz 3. Senemize giriyoruz doktor muayeneleri dışında hastalığı çok konuşmuyoruz yani doktora gidince veya oradan çıkınca ne yapılacak ne olacak onların kritiğini yapıp normal hayatımıza devam ettik hep öyle yapmak zorundaydık zor biliyorum ama moral en büyük ilaç

Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah en önemlisi moral biliyorsunuz siz iyi olacaksınız ki babanıza iyi geleceksiniz biz 3. Senemize giriyoruz doktor muayeneleri dışında hastalığı çok konuşmuyoruz yani doktora gidince veya oradan çıkınca ne yapılacak ne olacak onların kritiğini yapıp normal hayatımıza devam ettik hep öyle yapmak zorundaydık zor biliyorum ama moral en büyük ilaç
Çok şükür 3. yıla girmişsiniz..Bu da büyük bir başarı çok mutlu oldum Sizin adınıza. Bizim daha çok yeni olduğu için açıkçası ne yapacağımızı çok bilmiyoruz. Tabii ki babama bir şey belli etmiyoruz ama annem de ben de o görmeden sürekli ağlıyoruz bunu da yapmamak lazım aslında Ama elimizde değil

Çok şükür 3. yıla girmişsiniz..Bu da büyük bir başarı çok mutlu oldum Sizin adınıza. Bizim daha çok yeni olduğu için açıkçası ne yapacağımızı çok bilmiyoruz. Tabii ki babama bir şey belli etmiyoruz ama annem de ben de o görmeden sürekli ağlıyoruz bunu da yapmamak lazım aslında Ama elimizde değil
Haklısınız kabullenme süreci öyle geçiyor çünkü yalnız değilsiniz bizde öyleydik babamın olmadığı yerde ağlardık ama bunun inanın faydası yok ona moral olmak size de iyi gelecek biz çocukları aldık gittik yazın hep pikniğe götürdük ve en önemlisi hastalığı dediğim gibi hiç konuşmadık hep normalmişiz gibi davrandık güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allahım herkese şifa versin hala kemoterapi görüyor babam hala aynı süreçteyiz ama alışmak mı desem zmaan mı desem artık..

Haklısınız kabullenme süreci öyle geçiyor çünkü yalnız değilsiniz bizde öyleydik babamın olmadığı yerde ağlardık ama bunun inanın faydası yok ona moral olmak size de iyi gelecek biz çocukları aldık gittik yazın hep pikniğe götürdük ve en önemlisi hastalığı dediğim gibi hiç konuşmadık hep normalmişiz gibi davrandık güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Allahım herkese şifa versin hala kemoterapi görüyor babam hala aynı süreçteyiz ama alışmak mı desem zmaan mı desem artık..
Kemoterapi aldığı günler çok etkileniyor mu yani 2-3 gün kötü olup o süreden sonra mı normal hayatına devam ediyor yoksa birkaç saat mı etkileniyor. Muhtemelen herkese farklı şekilde uygulanıyordur ama ne kadar sürede bir kemoterapi alıyor Kusura bakmayın hiçbir şey bilmediğim için böyle soruyorum.

Kemoterapi aldığı günler çok etkileniyor mu yani 2-3 gün kötü olup o süreden sonra mı normal hayatına devam ediyor yoksa birkaç saat mı etkileniyor. Muhtemelen herkese farklı şekilde uygulanıyordur ama ne kadar sürede bir kemoterapi alıyor Kusura bakmayın hiçbir şey bilmediğim için böyle soruyorum.
Tabi sorabilirsiniz merak ettiğinizi elimden geldiğince cevap veriririm haklısınız merak etmekte. Şimdi hangi ilacı kaç doz alacak o önemli babam ilk öğrendiğimizde ağır bir tedavi aldı 6 kür kemoterapi aldı ve saçları kaşları döküldü o dönem hastaneye yatmak zorunda kaldı tüm değerleri yerle bir oldu çünkü mamayla damardan beslendi hatta bir gün ambulansla gittik hastaneye bayıldı çünkü kemoterapi maalesef tüm değerleri sıfırlıyor ama geçiyor korkmayın Bu hastalıktan değil ilacın yan etkisinden oluyor kemoterapş aldıktan sonra 2. Gün akşam halsizlik başlıyor aldığı gün ve ertesi gün sabah birşey olmuyor akşamında başlıyor 2 3 gün devam ediyor iştahsızlık halsizlik bazen ishal kabızlık yapabiliyor sonrasında beslenme çok önemli ona dikkat edince 3. Günden sonra toparlıyorlar şimdi mesela koruyucu kür de babam eskiden kemoterapisi 4.5 5 saat sürerdi artık 1 saate düştü ve saç sakal vs dökmüyor gidiyor alıp normal hayatına devam ediyor gene etkiliyor halsizlik oluyor ama o ilk dönem kadar değil sizin dikkat etmeniz gereken iştahsızlık zamanında ona zor da olsa yedirmeniz

İlk aldığı kür 21 günde bir alıyordu şuan 2 haftada bir alıyor ama dediğim gibi o 21 günde bir alınan ilaç ağır bir tedaviydi şimdi hem tedavi daha Dozu düşük bu arada aralıksız 3 senedir alıyoruz dönem dönem pet çekiniyoruz bir de 8 hafta ışın aldı geçen yaz o dönemde kemoterapi almıyorlar

Back
X