"Babam"

lykkeli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
19
4
Herkese iyi akşamlar
başlıktan da anlaşılacağı gibi sorun babamla. su an üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sürekli evdeyim zaten çoğu arkadaşim şehir dışı yazıp gitti geçen sene babam beni istanbul da istediğim bölüme puanım tutmadığı için şehir dışına göndermedi araya kimler girdi kimler konuştu ama nafile bi dediğinden bir daha dönmez. Neyse sorun bu da değil sorunum babamin sürekli bana laf söylemesi neden açık giyiniyormusum neden oje sürüyormusum yabancı müzik dinliyormusum hem bana hem anneme zehir ediyor herşeyi. Al ışte yetiştirdiğin kız sen yaptın bunu böyle zamanında başını kapaticaktin vs vs saymakla bitmez. Kendisi çok dindar çok günahsız bi insan olsa belki bi nebze hak veririm ama hiç öyle bi durumda yok. Ve gerçekten çok bunaldim ben artık üniversiteyi kazanıp başka bi şehre gitmek istiyorum ama gidersen bi daha bu eve gelme dedi :KK43: Sanırım sınav için biraz motiveye ve bana akıl vermenize ihtiyacım var. :KK42:

iste bu ve benzer nedenlerden dolayi kizlarimiz yanlis insanlarla yanlis evliliklere sürükleniyo, dönüsü olmayan yollara sapiyo.
cok üzüldüm ya. annen anladigim kadariyla seni destekliyo, öyle olmasaydi tutturdugun yere git, kendine bi hayat kur dicemde bu sefer annen üzülecek.
sen cok iyi bi sekilde hazirlan, iyi bi puan tuttur sonra agzindan girer burnundan cikar gidersin ama iyi bi puan alki, yapabilecegini görsün.
kendini kanitla

Canım baban bu saatten sonra değişmez. Sinavdan sonra ikna etmeye çalış yine ama rızası olmadan gitme baska sehire. Aile ne olursa olsun bi insanin her şeyi. Babani mutlu etmek hic mi mumkun degil? Onunla zitlaşmadan idare ediversen?
Zaten üniversite başladı mi nereye gittin geldin naptin çetelesi tutamaz. O zaman rahat olursun

Babayı kendimize en uygun modelle değiştiremeyeceğimize göre... :KK45:

Tek çözüm üniversiteyi kazanıp kendi hayatını kurman. :KK51:

iste bu ve benzer nedenlerden dolayi kizlarimiz yanlis insanlarla yanlis evliliklere sürükleniyo, dönüsü olmayan yollara sapiyo.
cok üzüldüm ya. annen anladigim kadariyla seni destekliyo, öyle olmasaydi tutturdugun yere git, kendine bi hayat kur dicemde bu sefer annen üzülecek.
sen cok iyi bi sekilde hazirlan, iyi bi puan tuttur sonra agzindan girer burnundan cikar gidersin ama iyi bi puan alki, yapabilecegini görsün.
kendini kanitla
Evet annem sağolsun her zaman babama karşı beni savunur. Onu bırakıp gidemem ki her kötü zamanımızda birbirimizin yanında olduk arkadaştan dosttan öte. Sadece bu sene kazanıp okul bittikten sonra annemi de alıp gitmek istiyorum :KK42:

Evet annem sağolsun her zaman babama karşı beni savunur. Onu bırakıp gidemem ki her kötü zamanımızda birbirimizin yanında olduk arkadaştan dosttan öte. Sadece bu sene kazanıp okul bittikten sonra annemi de alıp gitmek istiyorum :KK42:

ozaman motivasyonun bu olsun, her basaramam dediginde daha cok calisman icin annenle kuracagin daha güzel bi hayat düsün.
Allah yolunu acik etsin, insallah hersey istedigin gibi olur anneciginle beraber

Babanıza müziğin yerlisi yabancısı olmaz müzik evrenseldir diyin. "Yabancı"(Türkçe sözlü olmayan) müzik dinleyince yoldan çıkacağınızı, kötü yola düşeceğinizi düşünüyor olma ihtimali çok yüksek. Dizilerde filmlerde kızların "kötü yola" düşme hikayelerine genelde disko-bar ortamında çalınan yabancı müzikler eşlik eder. Neyse...

Babanızın şehir dışında(onlardan ayrı) okumanıza karşı çıkmasının iki sebebi olabilir.
1- Maddi imkanların yetersizliği.
2- Anahaber bültenlerinde sıkça rastladığımız üniversiteli cinayetleri, taciz-tecavüzler.

Yanlarında kalırsanız sizi daha rahat koruyacaklarını düşünüyor olabilirler. Sürekli isyan etmek yerine onları anlamaya onlarla konuşarak ikna etmeye çalışın. Kötü kalpli bir toplumumuz var. Kültürümüz malesef çok çirkin. Bu kötülük ve çirkinlik ailelerimize yansıyor. Yapılabilecek iki şey var. Ya aileyi hepten silmek, ya da aileyi vicdana ve insanlığa ikna etmek.

X