Babama miras kaldi akrabalari senin hakkin yok diyor

Mesela babam iki yıl önce arsasını kardeşimin kredi borcu nedeniyle satılığa çıkardı. Daha önce yine bir ev ve arsa satmıştı kardeşim için güya kalan son arsa benimdi. O halde kardeşimin daha önceden aldığı hazır düşük faizli krediyi ben kapatayım üzerine de para vereyim ben alayım dedim. Örneğin arsayı satıla çıkardıkları değer 250 bin ise, 175 bin teklif ettim. Onların da işine geldi. Satılsa para zaten bana gelmeyecekti. Bari mal edineyim dedim.

Hah linç burada başlıyor. Ancak arsayı üzerime almadım. Kendimce böyle uygun gördüm. Anne babam ve kardeşim çevremize oranın benim olduğunu söylediler. Kredi ödemelerini kendi hesabımdan otomatik ödeme yapıp açıklama şekline dönüştürdüm. 70li yaşlarındaki anne babama prefabrik ev yaptım. Takılıyorlar haftasonları. Yan arsam 1.7 milyona satılmış geçen hafta. Azıcık hopladı kalbim. Güya okumuş etmiş insanım aha bunu yaptım. Kardeşim ilerde pay isterse veririm ihtiyacım yok ama bir kardeşim kalmaz.
Köy ahalisi bunca yıldır orası kimindir biliyorur. 3 milyon eden arsaya da değerlenme döneminde köy içinden biri talip olmuştur. Kimin olduğu biliniyordur yani. Köye girsem kaydırak betonarme ev yaptıracak mısın? Kamelya yap bak şöyle diyorlar bana. Ha kanun önünde uğraştıran bir pozisyonda mıyım evet. Eminseniz alın payınızı.
Kardeş değil tarla sattiran sarı tutku🧿Luzumsuzca kredi çekip çekip acımadan anne babasına odettiren kardeşle ileride papaz olmamak için tapunu üstüne al bence:)
Belli ki kardeşini çok seviyorsun. Sırf bu yüzden bile üzerine al ki ileride miras zamanı geldiğinde kardeşin cirkinlesince aran bozulmasın:) ona bu fırsatı verme😅 herkes hakkını alsın, kardeşlik baki kalsin

Mesela babam iki yıl önce arsasını kardeşimin kredi borcu nedeniyle satılığa çıkardı. Daha önce yine bir ev ve arsa satmıştı kardeşim için güya kalan son arsa benimdi. O halde kardeşimin daha önceden aldığı hazır düşük faizli krediyi ben kapatayım üzerine de para vereyim ben alayım dedim. Örneğin arsayı satıla çıkardıkları değer 250 bin ise, 175 bin teklif ettim. Onların da işine geldi. Satılsa para zaten bana gelmeyecekti. Bari mal edineyim dedim.

Hah linç burada başlıyor. Ancak arsayı üzerime almadım. Kendimce böyle uygun gördüm. Anne babam ve kardeşim çevremize oranın benim olduğunu söylediler. Kredi ödemelerini kendi hesabımdan otomatik ödeme yapıp açıklama şekline dönüştürdüm. 70li yaşlarındaki anne babama prefabrik ev yaptım. Takılıyorlar haftasonları. Yan arsam 1.7 milyona satılmış geçen hafta. Azıcık hopladı kalbim. Güya okumuş etmiş insanım aha bunu yaptım. Kardeşim ilerde pay isterse veririm ihtiyacım yok ama bir kardeşim kalmaz.
Köy ahalisi bunca yıldır orası kimindir biliyorur. 3 milyon eden arsaya da değerlenme döneminde köy içinden biri talip olmuştur. Kimin olduğu biliniyordur yani. Köye girsem kaydırak betonarme ev yaptıracak mısın? Kamelya yap bak şöyle diyorlar bana. Ha kanun önünde uğraştıran bir pozisyonda mıyım evet. Eminseniz alın payınızı.

Kardeşiniz, arsanin fiyati yukseldi, pay istiyorum demezse bişey bilmiyorum.
Anne baba hayattayken gidin uzerinize gecirin, sonra üzülen siz olacaksiniz.

Merhaba babamin dedesi vefat ediyor ve 10 yil sonra bir arsa satisa cikariliyor akrabalar tarafindan ve dedemin ortak oldugu ortaya cikiyor arsaya. Arsa degeri yaklasik 3 milyon tl ancak kardesler vesayre derken 10a bolunecek o arsayi onceden almistik biz diyorlar orda dedenin hakki yok diyorlar, ama resmi olarak ortak ve bizden imza atmamizi istyolar ve samimi oldugumuz akrabalar babamda babasinin boyle bir tarlasinin oldugunu hic bilmiyormus soylememis siz olsaniz naparsiniz ya akrabalar yalan soyluyorsa
Bunu öğrenmek zor değil ki, yok mu oranın bir muhtarı, dedenin eşi dostu arkadaşı?
Biraz araştırıp sorarak netleştirin

Merhaba babamin dedesi vefat ediyor ve 10 yil sonra bir arsa satisa cikariliyor akrabalar tarafindan ve dedemin ortak oldugu ortaya cikiyor arsaya. Arsa degeri yaklasik 3 milyon tl ancak kardesler vesayre derken 10a bolunecek o arsayi onceden almistik biz diyorlar orda dedenin hakki yok diyorlar, ama resmi olarak ortak ve bizden imza atmamizi istyolar ve samimi oldugumuz akrabalar babamda babasinin boyle bir tarlasinin oldugunu hic bilmiyormus soylememis siz olsaniz naparsiniz ya akrabalar yalan soyluyorsa
Imza falan atmasın ya.Akbabalar yıne ıs basında.Ismı gecıyorsa hakkı var ıste.Alsın hakkını.

Onlar da yeni fark etmiş zaten ben olsam davamdan vazgeçmem. Eğer güvendiğim insanlar sahitl5ediyorsa biz babana parasını odemistik orda hakkı yok diye o zaman tamam derim ama yoksa imza atmayın. Payınızı alin

Bizde dedemler yasarken söz ile evler paylasildi. Herkese hangi evi istedigi soruldu, hepimiz anlastik. Birbirinizin hakkina girerseniz, hakkimi helal etmem denildi ve konu kapandi. Boyle bir durum varsa muhakkak babanizin haberi olurdu, konusma geçerdi. Sizi devre disi birakmaya çalışıyorlar

Krsinlikle yasal haklarinizi alin.mujtemelen zamaninda kadostro cart curtla ustlerine ge irdiklerini dusunduler ama becerememisler .daha once dedenin hakkini gercekten satin alsalardi tapu tammaen onlarin ustune olurdu.paranizi yedirmeyin yasal oranda ne dusuyorsa in hakkinizi

Kanuni hakkı kimse müdahale edemez. Ancak, o yer daha önce akrabalardan birine satılmışsa, ama tapusunu üstüne almadıysa (ki bu kırsal bölgelerde çok fazla oluyor) ve bunu şahitlerle ispat ederse, imza atıp atmamak babanın vicdanına kalmış.

Buna benzer bir olay dedemin başına gelmiş ama tee kırk yıl önce. Şu zamanda hala böyle olayların yaşanması değişik yani.
O köydeki eski muhtarı bulmak lazım aslında en iyi o bilir.

Sakınnnn imza atmayın sakınnnnn.

Back
X