• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babama nasıl söylerım :(

onlar birbirini tan ısın istiyorum önce zaten babam ögrenır ögrenmez gelsin istwesinmi dicek
babanın tanıyacağı noktaya geldi mi ilişkiniz?
yani aile ile tanıştırılacak kişi "bu benim evleneceğim" insan demek. sonra sorun çıkar da ayrılırsan bence esprisi kalmaz.

Aynı durumdaydık hemen hemen herkes biliyordu birtek babam bilmiyordu tesadüfen telefondaki resimlerden gördü öylesi daha kötü oluyor öğrenince benimle 1 hafta falan konuşmamıştı ama sonra yavaş yavaş alışıyorlar fikre. Annem durumu anlattı herkesde oladuğu gibi anneler giriyor devreye ( tabi eğer annenizin tanıdığını öğrenirse daha çok kızıyo vay siz benden habersiz iş mi çevirdiniz diye ) önce annem anlattı. 1 hafta konuşmadı sonra yavaş yavaş düzeldi işte ben senin her zaman yanındayım diye. O gelsin tanışalım demedi biz tanışmak istiyor dedik o şekilde oldu yani
sanıırm annenın bıldıgını ogrenınce bzımkıde kızcakk

yani aile ile tanıştırılacak kişi "bu benim evleneceğim" insan demek. sonra sorun çıkar da ayrılırsan bence esprisi kalmaz.
inşallah olmaz öyle birşey bu gune kadar bı sekılde getrdık ayrılmak dusuncesıne cok uzaktık hep hala oyleyız

ayrıca bu işlerin garantisi yok sonuçta düğün günü ayrılan bile oluyo

sanıırm annenın bıldıgını ogrenınce bzımkıde kızcakk
Birde şöyle bişey var ben şimdiki aklım olsa tanıştırmazdım düğüne daha varken en az 3 yıl var gözüyle bakıyolar ( ben karşı çıksamda ) o yüzden aileler fazla yüzgöz oluyorlar baban bildiği için buluşmalar zorlaşabilir. ( benim babam rahattı senin baban tutucuysa iş daha da zorlaşabilir arkadaşına bile gitsen buluşcanmı diye sorabilirler) Zor işler daha zamanınız varsa eğer gidebildiğin kadar tanıştırmadan git derim

ayrıca bu işlerin garantisi yok sonuçta düğün günü ayrılan bile oluyo
elbette öyle. benim demek istediğm şu. okul bitmeden sen bunun niyetine giriyorsun. okul insanın hayatında o kadar çok şey değiştiriyor ki. gönül ayrılmayın der tabi.
sonra askerlik, iş falan derken.. neler olur neler biter bilemeyiz. ben zamana yayılmasını kastemiştim.
yoksa elbette Allah bilir ne olacağını. bir yakınımın düğününe gitmiştim de bizden önceki düğüne gelinle damat gelemiş ve tüm davetliler bekliyordu. bazıları ağlıyordu falan. düşünsene nikah günü ayrılmışlar belli. Nasip olmayınca olmaz zaten.

Birde şöyle bişey var ben şimdiki aklım olsa tanıştırmazdım düğüne daha varken en az 3 yıl var gözüyle bakıyolar ( ben karşı çıksamda ) o yüzden aileler fazla yüzgöz oluyorlar baban bildiği için buluşmalar zorlaşabilir. ( benim babam rahattı senin baban tutucuysa iş daha da zorlaşabilir arkadaşına bile gitsen buluşcanmı diye sorabilirler) Zor işler daha zamanınız varsa eğer gidebildiğin kadar tanıştırmadan git derim
ya babam karısmaz gıttıgım geldıgım yere saatıne bıle cok abartmam bende ama baskasından duyarsa dsarda gorurse daha kötu olcak zaten sadece sevgılımle tanıssın yeter

elbette öyle. benim demek istediğm şu. okul bitmeden sen bunun niyetine giriyorsun. okul insanın hayatında o kadar çok şey değiştiriyor ki. gönül ayrılmayın der tabi.
sonra askerlik, iş falan derken.. neler olur neler biter bilemeyiz. ben zamana yayılmasını kastemiştim.
yoksa elbette Allah bilir ne olacağını. bir yakınımın düğününe gitmiştim de bizden önceki düğüne gelinle damat gelemiş ve tüm davetliler bekliyordu. bazıları ağlıyordu falan. düşünsene nikah günü ayrılmışlar belli. Nasip olmayınca olmaz zaten.
haklısın kısmet inşallah burdan düğün fotolarımıda yayınlayacağım günler gelir

sevgılımın aılesı onun okulu bıtınce ısteme dusunuyolar daha dogrusu bızım kararımıza uyuyolar ama once tanıssınlar bırbırlerını tanısınlar yokssa babam problm yaratabılır

Sevgilin ailesi okulu bitince düşünüyorsa sakin sakin söyleme babana. İlişkiniz isterse 10 yillik olsun, evliliğe yakin degilseniz sakin derim. Tamam insanlarla "bu benim nişanlim : ))" diye taniştirmak filan çok tatli ama bunun bir sürü angaryasi var. Nişanlilik, sözlülük gerçekten pis bir süreç. Aileler taniştiği anda iki tarafa ve size aşırı sorumluluk yükleniyor. Telefon konuşmalari, ziyaretler, hediyeler, gorevler, adetler vs. Bence aileni simdiden bunun icine surukleme. Bekleyin once bi okulunuz bitsin. Sevgililiginizin, ozgurlugunuzun tadini cikarin. Babana soylediginde ister istemez bi kisitlama gelecek hayatina. Bu sadece babanin oğrenmesiyle kalacagi bir konu degil cunku. Bence cok acele ediyorsun derim, iyi dusun. Babana söyleme kismi bu saydiklarimin icinde inan ki en kucuk problem : )

kızlar merhaba 6 yıldır devam eden bi ilişkim var 22 yasındayız ıkımızde seneye söz yapmak istiyoruz zaten onun ailesi benim ailem neredeyse herkes biliyoo 1 kişi eksik : BABAM!!
kızlar babam cok kıskanır bızı benden buyuk (24 yasında) ablam var ama onun için bile evliliğin erken oldugunu dusunur tabi bunda ablamın evlenmek ıstememeside büyük bir etken. neyse benim merak ettiğim babanıza nasıl söylediniz o nasıl tepki verdi tanışmak istedimi flan...
lütfen yardımcı olun kızlarr gözümde büyüdükçe büyüdü bu konu
bide ikimizde okuyoruz seneye sevgilimin okul bitiyo benm son senem oluyo yani benimde 2016da bitiyo. bu yüzden seneye yaz sonu söz istiyoruzz.. güzel yorumlarınız için teşkkürlerr :D:D:D:KK9::KK17:
çoğu arkadsımın dediği gibi annen söyler canım dert etme hayırlı olsun :KK24:

kızlar merhaba 6 yıldır devam eden bi ilişkim var 22 yasındayız ıkımızde seneye söz yapmak istiyoruz zaten onun ailesi benim ailem neredeyse herkes biliyoo 1 kişi eksik : BABAM!!
kızlar babam cok kıskanır bızı benden buyuk (24 yasında) ablam var ama onun için bile evliliğin erken oldugunu dusunur tabi bunda ablamın evlenmek ıstememeside büyük bir etken. neyse benim merak ettiğim babanıza nasıl söylediniz o nasıl tepki verdi tanışmak istedimi flan...
lütfen yardımcı olun kızlarr gözümde büyüdükçe büyüdü bu konu
bide ikimizde okuyoruz seneye sevgilimin okul bitiyo benm son senem oluyo yani benimde 2016da bitiyo. bu yüzden seneye yaz sonu söz istiyoruzz.. güzel yorumlarınız için teşkkürlerr :D:D:D:KK9::KK17:
babana cıkıp sen söylersen tuhaf olur annene söyle baban ile konuyu o konussun madem butun ev bılıyor annende bılıyordur böyle konularda kız babasının karsısına cıkıp böyle seylerı söylemez annesıyle paylasır annesı de durbabana söyleyeyım der ve olaydan babanın haberdar olmasını saglar ki baba kız kendı basına kararlar almıs dıye bir tepkiolusmasın annenınde haberının oldugu bence avantaj

Sevgilin ailesi okulu bitince düşünüyorsa sakin sakin söyleme babana. İlişkiniz isterse 10 yillik olsun, evliliğe yakin degilseniz sakin derim. Tamam insanlarla "bu benim nişanlim : ))" diye taniştirmak filan çok tatli ama bunun bir sürü angaryasi var. Nişanlilik, sözlülük gerçekten pis bir süreç. Aileler taniştiği anda iki tarafa ve size aşırı sorumluluk yükleniyor. Telefon konuşmalari, ziyaretler, hediyeler, gorevler, adetler vs. Bence aileni simdiden bunun icine surukleme. Bekleyin once bi okulunuz bitsin. Sevgililiginizin, ozgurlugunuzun tadini cikarin. Babana soylediginde ister istemez bi kisitlama gelecek hayatina. Bu sadece babanin oğrenmesiyle kalacagi bir konu degil cunku. Bence cok acele ediyorsun derim, iyi dusun. Babana söyleme kismi bu saydiklarimin icinde inan ki en kucuk problem : )
aklım karıştı :110:

Bizde de annem felan biliyordu babam hariç:)Ben okuldayken annem söylemiş babama ve ben tam 15 gün babamla görüşmedim utancımdan.
Anamın ki de iş mi yani ben yokken söylemiş hemen:)
Allahtan babam çok anlayışlıdır dünyanın bir ucundan da gelseler siz istemeyince olmaz derdi.
Sözünü tuttu sevdiceğimle evlendim 7. senenin sonunda. 7 senelikte evliyim.

Anneniz söylesin münasip bir zamanda.

aklım karıştı :110:
Kimsenin ilişkisinin gidişatina karişamam tabi ki ama, aileler tanişinca evlenene kadar çok zorlu bir sürece giriyor insan. Hani gelin-kaynana filan bu muhabbetler bahsetmiyorum. Mesela ben o yönlerden hiç skinti çekmedim. Demek istediğim belli araliklarla, ozel gunlerde sevgilinin ailesini, babannrsini bilmem nesini aramak zorundasin. Sevgilin de ayni sekilde, aileler de ayni sekilde. Bunun içresine adetlet, grlenekler de girince hakkaten yipratici. En büyük tartismalar da genellikle hep nisanlilik surecinde yasanir. Yaşin daha küçük, evlenmenize de vakit var. Kafan karismasin. Boşver babani bilmek zorunda degil su an. Dedigim gibi, sevgilinle tadini cikarin gizli kapakli bu ozgurluğun : )

Sene Söz Düşünüyorsunuz Acele etme demek istedim.. Ssöylemek İstiyorsan Babanı al Karşına Konuş.. Ben babama Pat diye Söyledim Şok yaşadı sonra Soru Yağmuruna tutmuştu

Bizde de annem felan biliyordu babam hariç:)Ben okuldayken annem söylemiş babama ve ben tam 15 gün babamla görüşmedim utancımdan.
Anamın ki de iş mi yani ben yokken söylemiş hemen:)
Allahtan babam çok anlayışlıdır dünyanın bir ucundan da gelseler siz istemeyince olmaz derdi.
Sözünü tuttu sevdiceğimle evlendim 7. senenin sonunda. 7 senelikte evliyim.

Anneniz söylesin münasip bir zamanda.
ne güzel ben gidince söyler annem ben yokken daha iyi bnce söylemesi

babam beni hala çocukmuşum gibi görüyo bana yakıstırmıyo böyle seylerı arada kaldım

Okulun bitince söylesen olmaz mi kendi ayaklarinin üstüne bassan emeklerin boşuna gitmese ? Sadece söz demişsin ama daha 22 yaşindasın seven bekler zaten. Bu benim düşüncem tabii. Bem de babam istemez sanardim annemden anlayışli çikti.

Back
X