• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babama nasıl söylerım :(

Okulun bitince söylesen olmaz mi kendi ayaklarinin üstüne bassan emeklerin boşuna gitmese ? Sadece söz demişsin ama daha 22 yaşindasın seven bekler zaten. Bu benim düşüncem tabii. Bem de babam istemez sanardim annemden anlayışli çikti.
aslında bizde hep böyle düşünürdük ama son günlerde yeter artık dyrum 6 yıl oldu onun hıcbı baskısı yok sen bılırsn dyo hep ben bu aralar babamı kandırdıgımı dusunmeye basladım en azından bılsın ıstıyorum

Okul bitmemiş,meslek sahibi olunmamış,askerlik yapılmamış.Adamın vereceği cevap çok net.6 yıldır sorun yoktu da şimdi mi vicdan yapmaya başladınız,ilginç.

Ben yıllarca annem söylesin die bekledim söylemedi bitürlü
Bigün babam işyerime beni ziyarete geliomuş bende arabaya biniodum aha babam karşımda çok panik oldum ama çok Olgun karşıladı
Sonrada anneme kızdı meğerse babamda anneme soruyormuş sevgilisi yok mu die

eminim sizin kadar ilginç degildir benim durumumda olan birsürü insan var

İş güç sahibi olmadan nişanlanmayı,evlilik işlerini marifet sanıyorsunuz.İkimiz de öğretmeniz,askerde sevgilim babam ona rağmen zor kabullendi.Hoşuna gitmese de gerçekler bu.Kardeşinin sevgilisiyle yatarken fotoğraflarını abisine söylemeye kalkışmışsın,babana da söylemeye cesaretin vardır ilişkini.

İş güç sahibi olmadan nişanlanmayı,evlilik işlerini marifet sanıyorsunuz.İkimiz de öğretmeniz,askerde sevgilim babam ona rağmen zor kabullendi.Hoşuna gitmese de gerçekler bu.Kardeşinin sevgilisiyle yatarken fotoğraflarını abisine söylemeye kalkışmışsın,babana da söylemeye cesaretin vardır ilişkini.
marifet insanlaraproblem olmakmı??? senın yaptıgın bu cunku sana ters gelıyosa hıc gırmezssın yorum yapmazsın hayatımı sana gore mi yasamalıyım sen kendınce dogru olanı yapmıssın banada karısma bı zahmet. konu cesaret degil bunu anlaman gerekirdi öğretmennn hanım

marifet insanlaraproblem olmakmı??? senın yaptıgın bu cunku sana ters gelıyosa hıc gırmezssın yorum yapmazsın hayatımı sana gore mi yasamalıyım sen kendınce dogru olanı yapmıssın banada karısma bı zahmet. konu cesaret degil bunu anlaman gerekirdi öğretmennn hanım

Keyfin bilir,hayat senin.Ayakların yere basmıyor.Nişan,söz,isteme vs.büyüsü sarmış.İşine gelmeyen yorumlara dilin pabuç gibi,tahammülün yoksa açmazsın konu.Burada birçok insan erken olduğundan bahsetmiş zaten.

Keyfin bilir,hayat senin.Ayakların yere basmıyor.Nişan,söz,isteme vs.büyüsü sarmış.İşine gelmeyen yorumlara dilin pabuç gibi,tahammülün yoksa açmazsın konu.Burada birçok insan erken olduğundan bahsetmiş zaten.
sen öğretmenim demişşin o birçok insan kadar insan olamamıssın senin dilin minicik masallah burda cemkırıp durduguna göre sen büyümüşşün de ne olmuş hala saygısızsın hala nasıl konusulacagını bılmıyosun farkındamısın bılmem senden baska kımseye bu sekılde konusmamısım şimdi lütfen çık konumdan

sen öğretmenim demişşin o birçok insan kadar insan olamamıssın senin dilin minicik masallah burda cemkırıp durduguna göre sen büyümüşşün de ne olmuş hala saygısızsın hala nasıl konusulacagını bılmıyosun farkındamısın bılmem senden baska kımseye bu sekılde konusmamısım şimdi lütfen çık konumdan

Kimseyi konudan kovma hakkına sahip değilsin.Saygı dersi vermeden evvel kendi mesajlarına bak.Diyorum ya,burada ahkam keserken iyi tanımadığın insanlara.Aynı cesaretin onda birini gösterirsen sorun kalmaz zaten.

Arkadaslar bu benım hayatım sadece bir konuda fikir istedim erken oldugunu bende biliyorum amacım sadece tanısmalarını saglamak size ters geliyorsa yorum yapmazsınız yada iğnelemeden uyarabilirsiniz lütfen tartışma yaratmak, laf sokmak, iğnelemek için yorum yapmayın hoş olmuyo dediğim gibi bu benim hayatım kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok

aslında bizde hep böyle düşünürdük ama son günlerde yeter artık dyrum 6 yıl oldu onun hıcbı baskısı yok sen bılırsn dyo hep ben bu aralar babamı kandırdıgımı dusunmeye basladım en azından bılsın ıstıyorum

Anladim amacin ailenden sakli olmasın. Babani en iyi sen tanirsin damardan gir ben direkt evlilik diye konuşmamistim böyle birisi var artik tanişin istiyorum demiştim. Güzel bir konuşma hazirla kendine. Benden de beklemezdi evin küçük kizi olunca el bebek gül bebek. Ama zamanla kabul etti. Şunu da söyleyim ailelerimiz, 4 yildir tanimamiza ragmen birbirimizi, 2 yil daha bekletti bizi. O zaman kizmiştim içten içe ama hiçbir kaybim olmadi aileni kirmadan olduktan sonra herşey gönlünce olsun.

Anladim amacin ailenden sakli olmasın. Babani en iyi sen tanirsin damardan gir ben direkt evlilik diye konuşmamistim böyle birisi var artik tanişin istiyorum demiştim. Güzel bir konuşma hazirla kendine. Benden de beklemezdi evin küçük kizi olunca el bebek gül bebek. Ama zamanla kabul etti. Şunu da söyleyim ailelerimiz, 4 yildir tanimamiza ragmen birbirimizi, 2 yil daha bekletti bizi. O zaman kizmiştim içten içe ama hiçbir kaybim olmadi aileni kirmadan olduktan sonra herşey gönlünce olsun.
biz beklemeye razıyız ama saklı gizli olmuyo artık büyüdük sonuçta kendimi suçlu hissediyorum sevgilimde için rahat etsin söyle ben gelirim tanısmaya diyo hersey bana kaldı aslında ama ben utanıyorum malesef söyleyemiyorum

babanızdan çekindiğinize göre sizin de aklınıza yatmayan şeyler var...
bu aklınıza yatmayan şeyler den kastım da zaman konusu.. yani aslında sizde erken olduğunun farkındasınız...

uzun yıllar sözlü nişanlı kalan pek çok çift var.
ama siz babanızın kıskanç olduğundan bahsetmişsiniz..
ben böyle bir babanın sizi 2 sene boyunca sözlü/nişanlı olarak bekleteceğini sanmıyorum..

ilişkiniz uzun olduğu için yeni adımlar istediğinizi de anlayabiliyorum.
fakat belirttiğim gibi gerçekten erken.. babanızın da kabul etme ihtimali bu durumda düşük..

söz olana kadar aileler birbirini tanısın demişsiniz...ki zaten söz ve nişanın amacı tanımaktır..
söz öncesi birbirimizi tanıyalım diyen aileler ben görmedim.. he ola da bilir tabi ki ama bu bir sene gibi uzun bir süre değil..

hem aileler komşu olmayacak bunu da fark edin bence.. bir gidersiniz iki gelirler.. ee sonra ne olacak?
seneye yaza kadar minimum hazirana söz olana kadar aileler ne yapacak?

ve sanıyor musunuz ki aileler işin içerisine girince her şey rahat olacak? daha rahat buluşup gezeceksiniz?

bir de 6 senelik bir ilişkide babalar zaten çoğu şey farkındadır emin olun.. illa ki çıtlatılmıştır anneniz tarafından da.. ki çıtlatma olmasa bile babalar fark ediyordur..
bu kadar sene sürdürebildiğinize göre bir sene daha sürdürebilirsiniz sevgili kalmayı...
nisan mayıs gibi de babanıza konuyu açarsınız..
bence böylesi daha içinize sinecek, korkusuzca bir eylem olacaktır.

babanızdan çekindiğinize göre sizin de aklınıza yatmayan şeyler var...
bu aklınıza yatmayan şeyler den kastım da zaman konusu.. yani aslında sizde erken olduğunun farkındasınız...

uzun yıllar sözlü nişanlı kalan pek çok çift var.
ama siz babanızın kıskanç olduğundan bahsetmişsiniz..
ben böyle bir babanın sizi 2 sene boyunca sözlü/nişanlı olarak bekleteceğini sanmıyorum..

ilişkiniz uzun olduğu için yeni adımlar istediğinizi de anlayabiliyorum.
fakat belirttiğim gibi gerçekten erken.. babanızın da kabul etme ihtimali bu durumda düşük..

söz olana kadar aileler birbirini tanısın demişsiniz...ki zaten söz ve nişanın amacı tanımaktır..
söz öncesi birbirimizi tanıyalım diyen aileler ben görmedim.. he ola da bilir tabi ki ama bu bir sene gibi uzun bir süre değil..

hem aileler komşu olmayacak bunu da fark edin bence.. bir gidersiniz iki gelirler.. ee sonra ne olacak?
seneye yaza kadar minimum hazirana söz olana kadar aileler ne yapacak?

ve sanıyor musunuz ki aileler işin içerisine girince her şey rahat olacak? daha rahat buluşup gezeceksiniz?

bir de 6 senelik bir ilişkide babalar zaten çoğu şey farkındadır emin olun.. illa ki çıtlatılmıştır anneniz tarafından da.. ki çıtlatma olmasa bile babalar fark ediyordur..
bu kadar sene sürdürebildiğinize göre bir sene daha sürdürebilirsiniz sevgili kalmayı...
nisan mayıs gibi de babanıza konuyu açarsınız..
bence böylesi daha içinize sinecek, korkusuzca bir eylem olacaktır.
tesekkur ederım yorumunuz için öncelikle içime sinmeyen sey babmdan saklı olması bıde sanrım yanlıs yazdım ben babam sevgilimi bilsin tanısın istiyorum aslında erken evet ama ailede nerdeyse bilmeyen kalmadı ya birinden duyarsa güveni kırılacak eminim bana söylemeliydin diyecek.
evet ilişkimiz uzun ve evet babam eminim üstü kapaklı bişeylerde biliyo ama ne biliyim her gittiğimiz yerde babm görecekmi bi tanıdık görecekmi diye tedirgin olmaktan bıktım .
aslında su tarıhte soyleyım dıye bıseyde tasarlamadım kafamda ama dedıgınız gıbı nısan mayıs uygun olacaktır.
babam bizi kısıtlayan bi kişi değildir gezmemize dsarı cıkmamıza flanda karısmaz belkı duyduktan sonra dedıgınız gıbı kucuk kısıtlamalar yasayabılırım ama evlen dıye baskı yapmayacagına adım kadarda emınım. babam kıskanc derken evlılık konularında kıskanctır.. :KK48:

Annene söyle. .babanı en iyi o tanır. .ne zaman nasıl ne şekilde söylenecek o daha iyi bilir? Ancak söz 1 sene sonra diyorsun bu durumda baban seni kisitlamaya kalkarsa eskisi gibi sevgilin le görüşmeyebilir sin? Eger böyle yapabilecek biriyse bence hiç söyleme.
.

Annene söyle. .babanı en iyi o tanır. .ne zaman nasıl ne şekilde söylenecek o daha iyi bilir? Ancak söz 1 sene sonra diyorsun bu durumda baban seni kisitlamaya kalkarsa eskisi gibi sevgilin le görüşmeyebilir sin? Eger böyle yapabilecek biriyse bence hiç söyleme.
.
bunu yapcagını sanmıyorum sadece gece eve gelıs saatlerımı erkene alır sanırım yada cok arar bılmıyorum zaten unıversıte okuyorum evde degılım evdeykende hergun dsarı cıkan saatlerce gezen bırı degılımdır aksam cıkarım cıkarsamda. ben bu sene ıcınde ogrenmesını ıstıyorum kabullenmesı acısından

Merhaba :) Bende 24 yaşındayım ve bu sene mezuniyetim erkek arkadaşım üç ay önce evlenme teklif etti oda 31 yaşında ama bizde bile geçmiyor söz nişan lafı henüz:) Sen babanında haberi olsun istiyorsun sanırım bencede haklısın ama yaşlarınız çok genç ikinizinde... İlk aşamada aileler tanışabilir bence hem herkesin haberi olmuş olur sende gizli saklı görüşmemiş olursun sevdiğinle. Okul bitince bir nişan yaparsınız sevdiğin askerliğini yapıp çalışmaya başlayınca ve sende kendi ayakların üstünde durmaya başlayınca hiçbir takıntınız olmadan rahat rahat evlenirsiniz. Benim aklıma gelen bu oldu. ;)

Merhaba :) Bende 24 yaşındayım ve bu sene mezuniyetim erkek arkadaşım üç ay önce evlenme teklif etti oda 31 yaşında ama bizde bile geçmiyor söz nişan lafı henüz:) Sen babanında haberi olsun istiyorsun sanırım bencede haklısın ama yaşlarınız çok genç ikinizinde... İlk aşamada aileler tanışabilir bence hem herkesin haberi olmuş olur sende gizli saklı görüşmemiş olursun sevdiğinle. Okul bitince bir nişan yaparsınız sevdiğin askerliğini yapıp çalışmaya başlayınca ve sende kendi ayakların üstünde durmaya başlayınca hiçbir takıntınız olmadan rahat rahat evlenirsiniz. Benim aklıma gelen bu oldu. :KK66:
olabilir tesekkur ederim. zaten seneye ısteme olsa bıle nısan beklıcek malesef okulum bıtmeden bende ıstemıyorum ama hanı denır ya adı koyulsun ıste ben onu ıstıyorum :KK15::KK15: bide aynı sekılde arkadasımda babasına soyledı cok guzel karsılamıs adam en azından babam ögrenırse ne der korkusu kalktı ustunden

olabilir tesekkur ederim. zaten seneye ısteme olsa bıle nısan beklıcek malesef okulum bıtmeden bende ıstemıyorum ama hanı denır ya adı koyulsun ıste ben onu ıstıyorum :KK15::KK15: bide aynı sekılde arkadasımda babasına soyledı cok guzel karsılamıs adam en azından babam ögrenırse ne der korkusu kalktı ustunden

Hadi bakalım hayırlısı olsun :)
Bencede aceleye hiç gerek yok iki tarafta ciddiyetini ortaya koyduktan sonra sorun olmaz. Baban anlayışlı biriyse problem çıkacağını sanmam. Bizde uzaktayız farklı şehirde çalışıyor, geldiğinde hep bize uğrar babamla konuşup sohbet ederler. Zaten karşındaki o güveni veriyor merak etme... ;)

Back
X