Babamdan çekeceklerim var (Fikir istiyorum)

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeeRwe
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne yap et babanın güvenini kazanmaya bakvereliniortak. bunun için annenden de yardım alabilirsin.baban seni çok seviyor olmalı ki kollamak istiyor.biraz abartmış olabilir ama ne yapsın baba işte:sm_confused:

valla devir öyle hizla degisiyor ki

babalarin bunlari yapmasi artik bana normal geliyor

söyle gözlerinizi acinda okuyun bi baska konulari

elalem 15inde kari koca hayati yasiyor

Allahim sen kücük kizlarimizi koru

Koru ki kücük kadinlar olmasinlar !!!!

öyle yazmışsınız ki
15 yaşında bir kızın başına gelebilecek "en" kötü şey sanki "küçük kadın" olması
bu ülkede insanlar 15 yaşında evlendiriliyor biliyor musunuz?:olmaz:
ama tabi onda sorun yoktur,istemeden bile evlendirilse kocası ya!
kötü arkadaşlar edinip uyuşturucu kullanmak,tecavüze uğramak,bu yaşlarda aşık oldugunu sanıp eğitimini bırakmaya kalkmak çok daha kötü bence
evet hekesi tehlikeler bekliyor.
ama bir yandan da bizim ülkemizde çok büyük yanlışla yapılıyor.
o da insanların daha da doğrusu kızların birey olmasına izin verilmiyor
bastırılıyorlar da bastırılıyorlar
25ne de gelse evli değilse hak verilmiyor
sonra da kocaları ezmeye başlıyor,kocaları "kontrolü" eline alıyor
ailede baskı,evlen kocandan baskı!
bayansın ya kimse güvenmiyor
çünkü nedense kötü şeyleri hep bayanlar yapıyorlar!
yoksa dünyanın kötülüğüyle,kötü insanların varlığıyla hiç alakası yok olayın!
bayansın ya her yaşta kontrol edilmeslisin ki
kötü şeyler yapmayasın...

Son düzenleme:
Annem ne yazıkki destek olmuyor yanlış görüyor ve yanımda olsa bile bunu babam öğrenince babamdan tepki alacağını söylüyor
Kader mi artık bilmiyorum yapıcak bişeyler olmalı ama yoksa hayat daha nasıl böyle giderki
):

Of offf daha biraz önce kavga ettk bbamla dayanamıyorm artık bazen kaçıp gidesim geliyoorr :çok üzgünüm:

girdi aveaya kime ne saatte msj atmışım tek tek baktı msjlardada hep sevgilmn numarası vardı ve zaten öğrenmişti bunu yine bağırıp çağırmaya başladı üstelk teli vermiyeeğini söyledi onu geçtm ağlamama kızdı yaa neyim ben robotmu dayanamıyorum artıkk hiç sevmiyorum nefret ediyorm ondan bni bu duruma gtrdi ya dahada bişey dmiyorumm

cmö üzme kendini ben de 17 yaşındayım babam beni erkek arkadaşımla görmüştü ve çok zor günler geçirmiştik bnm babam da çok cindir ama o kadar kıstlamaz beni dışarıı çıkarım telefonumu da karıştırmaz ama senin durumun zor gerçekten seni çok iyi anlıyorum o zmn istersen ikinci bir hat al erkek arkadaşınla haberleşeceğin zmn onu kullan gizli iş yapmak hoş olmaz ama yine de sen bilirsin cnm allah yardımcın olsun CADIARZU

Babanda harbi abartmis ama:olmaz:

basit birşey gibi gzüküyor büyüklerimz belki anlamıyorlar ama gerçekten bu yaşta o kadr bunaltıcı bişykiii.. grçekten allh kmsenn başna vermesn:(

babandan nefret edebiliyorsan baban sana az bile yapmış canım....
çok üzüldüm, halbuki adam seni sevdiğinden, korumak istediğinden böyle yapıyorr...
kusura bakma ama biz Türklerin gelenek göreneklerinde babalar öyle sevgiliye filan müsaade etmez, doğal olan babanın davranışı...bu yaşta oturup sevgili yapmama babam kzıyor ondan nefret ediyorum diye bizlere yazıcağına, git de boynuna sarıl babanın...sıkı sıkı sarıl kiii baban varken kıymetini bil, onu kaybettiğinde çook pişman olursun çokkk...

öyle yazmışsınız ki
15 yaşında bir kızın başına gelebilecek "en" kötü şey sanki "küçük kadın" olması
bu ülkede insanlar 15 yaşında evlendiriliyor biliyor musunuz?:olmaz:
ama tabi onda sorun yoktur,istemeden bile evlendirilse kocası ya!
kötü arkadaşlar edinip uyuşturucu kullanmak,tecavüze uğramak,bu yaşlarda aşık oldugunu sanıp eğitimini bırakmaya kalkmak çok daha kötü bence
evet hekesi tehlikeler bekliyor.
ama bir yandan da bizim ülkemizde çok büyük yanlışla yapılıyor.
o da insanların daha da doğrusu kızların birey olmasına izin verilmiyor
bastırılıyorlar da bastırılıyorlar
25ne de gelse evli değilse hak verilmiyor
sonra da kocaları ezmeye başlıyor,kocaları "kontrolü" eline alıyor
ailede baskı,evlen kocandan baskı!
bayansın ya kimse güvenmiyor
çünkü nedense kötü şeyleri hep bayanlar yapıyorlar!
yoksa dünyanın kötülüğüyle,kötü insanların varlığıyla hiç alakası yok olayın!
bayansın ya her yaşta kontrol edilmeslisin ki
kötü şeyler yapmayasın...

ne kadar doğru yazmışsınız..elinize kolunuza ve herşeyden önemlisi dşüncenize sağlıkk...

17 yaşındaymışsın daha bu yaşta genelde aileler çocukları hep kontrolleri altında olsun isterler çokta haklılar bence...bende o yaştayken anlamsız gelirdi bu kadar herşeyime karışmaları ama şimdi iykide karışmışlar kontrolü ellerinden bırakmamışlar diyorum..

yazık vallahi yazık ya işte bu yuzden ozguvensiz yetişiyor kızlar :(
yaptıgı hata bence ben tasvip etmiyorum ...
ne demek o ya oyle deemekki kusura bakmada sana guvensizlik belirmiş babanda :S
yani erkek cocuklara yapsalar ya bunu yermi yemez !
aslında erkeklerin girip cıktıgı ortamlar daha beter ...
yani bilemiyorum üfff aman :S

babandan nefret edebiliyorsan baban sana az bile yapmış canım....
çok üzüldüm, halbuki adam seni sevdiğinden, korumak istediğinden böyle yapıyorr...
kusura bakma ama biz Türklerin gelenek göreneklerinde babalar öyle sevgiliye filan müsaade etmez, doğal olan babanın davranışı...bu yaşta oturup sevgili yapmama babam kzıyor ondan nefret ediyorum diye bizlere yazıcağına, git de boynuna sarıl babanın...sıkı sıkı sarıl kiii baban varken kıymetini bil, onu kaybettiğinde çook pişman olursun çokkk...

gelenek göreneklerin kötü olanlarını değiştircez ki daha iyiye gitcez
adı üstünde gelenek görenek,geçmişten beri gelen ve büyüklerden görülen şeyler peki hepsi doğru mu?
eğer hepsi doğruysa töre cinayetleri de devam etsin
çocukları zararlarını bilsek de kundaklayalım
20sini dolduran kız da evde kalmış sayılsın
birşeyler değişmeli
tabi ki babanın kıymeti bilinmelidir.
ama bir baba korumak için bu kdr karışırsa bu kdr ezerse bir insanı
bir bakar ki bir gün korumasını gerektircek bir kişilik kalmamış ortalarda
o kızımı allı pullu gelin ettim,hiç laf gelmedi ondan alnım açık diye düşünür belki ama
hayat evlenince bitmiyor,devam ediyor maalesef:umursamaz:

bencede doğru yapmıs baban sana güveniyordur ama ya karsındaki insanlara senin ne kadar olursa olsun temiz ve dürüst ol ama ya karsındaki insanlar kendince ufak bir önlem almış bende aynısı yapardım

17 yaşında erkek arkadaş olmasa daha mantıklı bence lülülülülülü

sadce bu konuda değil zatn ondan anlyş beklemdğimi söylemştim bu konuda. beni her konuda sıkıyor dışarı çıkmam vs...

17 yasinda bir kizin yeri gelicek sevgilisi de olucak hanimlar, once bunu bi kabullenelim...
Nasil 17 yasinda bir cocugun sevgilisi oluyorsa..

Gelenek gorenek demeyin artik, hangi gelenekten bahsediyorsunuz siz? Bir kizin 20sine gelince, el degmedigine, o gune kadar sevgilisi olmadigina emin olarak, bir gece onu tanimadigi bir erkegin koynuna atmak midir? Buna gelenek derseniz, gelismekte olan ulkemizi cok iyi temsil etmis olursunuz. Cunku bu gelenekten de ote, cagdisiliktir.

İnsanlar dogalari geregi, belli bir yasa gelince (ergenlik donemi) karsi cinse bir seyler hissedip, onlarla arkadaslik yapma istegi duyabilirler. Bu da ergen bireyin, ruhsal ve fiziksel gelisimi geregidir. 17 yasinda bir kizin bu gibi istekler duymasi gayet normaldir. Burada asil normal olmayan, belki de kizinin ergenlik doneminde oldugunun bile farkinda olmayan ve ona ket vuran, onu daha da degisik ruhsal durumlar haline sokabilecek bir ebeveynin davranislaridir.

Dogru olan iletisim ise, babasinin kizini karsisina alip, rahatsiz oldugu durumlardan ve bu konuda kendisini korumasinin gereginden bahsetmesidir. Hic bir sekilde onu disariya cikartmayarak, telefonuna el koyarak onu tehlikeli gordugu durumlardan koruyamayacak ve hatta belki de kizini istemeden de olsa kendinden uzaklastiracaktir. Ergenligin en sIk gorulen sorunlarindan biri de ergen kisinin ailesinden uzaklasmasi ve onlara olan hircin tavirlaridir.

Merve'cim son sozum de sana; babandan bu donemlerinde, bu davranislarindan dolayi nefret etmen aslinda normal bir durum. Aslinda o seni kotuluklerden, kotu gordugu seylerden uzaklastirmak istiyor ancak bunu yanlis bir yolla yapiyor. Baban disinda bir aile buyugunden bu konuda yardim isteyebilirsin diye dusunuyorum. En azindan dusuncelerini babani bilen, taniyan biriyle paylasirsan belki de o aranizdaki iletisimi daha rahat ve anlasilir sekilde sağlayabilir... Ailene gerekli guveni verdigin takdirde, onlarla daha iyi anlasacagina eminim...

bir gelenek mevzusu almış başını gitmiş :)) çok merak ediyorum kaç kızın babası daha lisedeyken sevgiliye müsaade ediyorr, demek istediğim tam olarak bu...
Ayrıca
Merve bir abla olarak sana tavsiyem baban ne tepki verirse versin off bile dememen...Bununla ilgili bir ayet bile var:

Allah Teâlâ Kitab-ı ilâhîsinde buyuruyor ki:
«Rabbin, ''kendinden başkasına kulluk etmeyin. Ana ve babaya iyi muamele edin" diye hükmetti. Eğer onlardan biri, veya her ikisi senin nezdinde ihtiyarlığa ererlerse onlara "öf" (bile) deme. Onları azarlama. Onlara güzel (ve tatlı) söz söyle. Onlara acıyarak tevazu kanadını, (yerlere kadar) indir ve: "Yâ Rab, onlar beni çocukken na­sıl terbiye ettilerse sen de kendilerini (öylece) esirge" de

Ne olursa olsun annen ya da baban hoşuna gitmeyen bir şey yaptığında ya da söylediğinde onlardan nefret etme...

Son düzenleme:
Back
X