Herkese merhaba,
Öncelikle güzel günler dilerim.
Gün geçmiyor ki yeni bir konu ile gelmeyeyim :) Çevremde anlatabileceğim pek kimsem yok maalesef. Olanlar da subjektif yorumlar yapmasın diye sizden akıl ve fikir alıyorum.
Babam yaklaşık 4 yıl önce aniden vefat etti. Ölmeden önce memlekette kredi ile aldığı bir ev vardı. Krediye sigorta yapmadığı için öldükten sonra o krediyi annem ödemek zorunda kaldı. (o dönemler zorlanırsan ben de ödeyeyim dedim kabul etmedi) Şuan ki ekonomide o kredinin aylık taksidi kuş kadar kaldı tahmin edersiniz ki. (Aylık 1500 t civarı) Kredi önümüzdeki ay bitiyor. Babam öldükten sonra devlet o evi üçümüze böldü mirasçı olarak. Ama çoğunlukla annem kalır bazen de kardeşim bir kaç günlüğüne gider. (Ev sahil kasabasında, annem yılın çoğunda İstanbulda kardeşimle yaşıyor) Ben evliyken giderdim bazen yazın tatil için. Ancak boşandıktan sonra annemin arkamdan ''bundan sonra bu eve arkadaşlarını getiremez, kafasına göre gelemez'' dediğini duyduktan sonra hiç gitmedim. Cenaze, düğün vs. için gittim ama kalmadım.
Annem son 4 aydır memlekette kalıyordu. Dün döndü. Dönmeden önce kardeşimi arayıp, evin kredisi önümüzdeki ay bitiyor, bittikten sonra tapuya gidip evi benim üzerime verin, beni yaşlılığımda kim bakarsa onun olsun demiş. Kardeşim sebebini sorunca da ''benim tek güvencem o ev, (babamdan kalan emekli maaşı da var) ablan pek arayıp sormuyor, senle de bazen kavga ediyoruz, yaşlanınca siz bana bakmazsınız, hem dulum vergi de çıkmıyormuş, bana kim bakarsa ona vermek için istiyorum''demiş. Bir de o evi almak için ben çok çalıştım ...... paralandı ama ne alakaysa devlet size de pay verdi o evden demiş. (....... burada erkek çoçuğuna söylenmeyecek kadar çok çok ayıp kadın cinsel organı ismi kullanmış.)
Ben bunu duyunca tepem attı. Anneme henüz bir şey demedim, dün kardeşimle buluştum. Kardeşime ablanla konuştun mu ne diyor diye soruyormuş. Kendisi de bu konuda beni aramadı henüz.
Annemin kendi babasından kalan ve şuan mahkemelik olduğu bir kaç milyonluk mirası var zaten, kardeşler anlaşamadığı için henüz alamadılar. Ama eninde sonunda alacak o parayı.
Bizim babamızdan kalan miras için böyle planlar yapması çok zoruma gitti. Zaten o evi satalım demedik, en çok sen oturdun bize kira ver demedik, zorlanırsan vergisini kredisi öderiz de dedik. Daha ne yapmaya çalışıyor bilemiyorum.
Aklımda 2 ihtimal var, ya bizim tepkimizi denemek için söylüyor kardeşimle birbirimize düşer miyiz acaba diye. Yada gerçekten bunu istiyor.
Şeytan diyor ki, hem reddi miras yap, hem de onu reddet ne yaparsa yapsın sebep arıyordum sebep bu olsun bir daha yüzüne bakma. Ama çevremde haklı olarak o nasıl babasının mirasını koşturuyorsa bu da senin baban, kimin öncen öleceği hiç belli olmaz anne, sen düşünme bunları devlet herkese hakettiği kadar böldü de geç takma diyor.
Ki bence de öyle ama şimdi istanbula geldiği için onu ziyaret etmek sorundayım, gidince bu konuyu açacak ve bende pek sakin kalamayacağım.
Siz olsanız ne yaparsınız?