• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı kırdım galiba

erkek kardeşi yanlış bir evlilik yaptı; aile başlangıçta istemese de saygı gösterdi ve destek oldu. Babası, annesi ve kendisi maddi-manevi el uzattı, kardeş eşiyle beraber zor durumdayken babası kendi evini verdi. Ancak gelin çok saygısız, sürekli şikayetçi, ailesine karşı kötü davranıyor, gelinin kız kardeşinin çocuğu düşmüş annesi kaldırken sen kaldıramazsın benim çocuğumu çık odadan diye kovmuş, erkek kardeşi bile o kızdan bıkmış çünkü evi otel olarak kullanıyormuş hiçbir iş yapmıyormuş konu sahibinin annesi evi temizliyormuş. O kızla konu sahibi tartışmışlar. Erkek kardeşi demiş ki hepinize söylüyor gibi yapıp konuşacağım. "huzurumu bozan defolsun gitsin benim evimden benim karım doğum yaptı sizinle uğraşamaz" demiş . Konu sahibi geline ben bundan sonra kardeşinle muhatap olmam demiş, Gelin konu sahibine hak vermiş kardeşim cahil abla boşver demiş.

Bu bayram onlar annenin evine gelmişler konu sahibi annesine hoşgeldin demiş ama gelinin kardeşine dememiş. Gelin ve erkek kardeşi tavır almışlar.

Bir gün kuzenin sevgilisi çiçek yaptırmış ve sonrasında eşine sen bana böyle güller falan almıyorsun diye şakalaşmış. sonra kardeşi de ben karıma alırım demş. O da herkesin hediye anlayışı farklı benim eşim yüzük, kolye alır böyle şeyler almaz demiş. Konu sahibinin babasına bu konu kardeşini aşağılıyor diye anlatılmış. sonrasında babası ona yaptığın yanlış kardeşini aşağılanmışsın bana böyle anlattı deyince şok olmuş. eşinin yanında babası şu kelimeyi kullandı "malına güvenme kızım malın var diye övünme bir kıvılcım yeter" bu kelime o kadar kırdı ki normalde yarın sabah yola çıkacaktı ama dün gece döndü ve babası bugün onu aradığında bir süre konuşmak istemediğini söyledi babası da bir daha aramam diyip kapattı.

annesi ve babasına bir tavır koyma istedi ama yanlış mı yaptım bilmiyorum diyor. ailesine defalarca anlatmasına rağmen, maddi durumu iyi olan kardeşine hâlâ para verilmesini ve ihtiyaçlarının karşılanmasını yanlış buluyor. Babasının artık 55 yaşında olduğunu, çalışmakta zorlandığını ve kendi hayatına vakit ayırması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden babasına, bir süre konuşmak istemediğini ve anlamadıklarını ve bunu biraz düşünmelerini istediğini ifade edecekken, sadece “konuşmak istemiyorum” deyince babası telefonu yüzüne kapatıyor.

Bu da özet olmadı ama neyse 😅
özeti Konudan uzun🤣

Siz konunun neresindesiniz ben anlamadım.Gelinle anlasamiyorsaniz bu kadar gidip gelmek zorunda değilsiniz.Eger annenize babanıza uzuluyorsaniz onlarada çok uzulmeyin koskoca insanlar.kendi kararlarını kendileri verebilirler.Kardesinizin karısıyla anlasamayip neden ailenizle aranızı bozuyorsunuz ki?

Anladığım kadarıyla gelininiz istediğiniz kriterlere sahip değil.Lakin kardeşiniz onu seçmiş.Ailenizde kabul edip ortama uyum sağlamışlar sizde bunu kabul edemiyorsunuz.Öncelikle kardeşiniz ve aileniz çocuk değiller haksızlığa uğradıklarında kendilerini savunabilirler.Bu sizin göreviniz değil kaldı ki bunu yapmak istediğinizde dahi aileniz bu durumdan hoşnut olmamış.Siz niye bu kadar uğraşıyorsunuz o halde.Çiçek mevzusundada amacınız aşağılamak olmasa bile seçtiğiniz kelimelerden öyle anlaşılması çok normal suçu birazda kendinizde arayabilirsiniz.Babanızda öyle olduğunu düşünmüş ve sizi uyarmış.Babanız aradığında konuşmak istemiyorum yerine sakince amacınızın bu olmadığını yanlış anlaşıldığınizı ve onun verdiği örneğe kırıldığınızı söyleyebilirdiniz.Şimdi kendi babanız dahi herkes için haksız sizsiniz ve buna birazda siz zemin hazırlamışsınız.Üzülüyorsanız babanızı arayın özür dileyin ve niyetinizin yanlış anlaşıldıgını güzelce anlatın.En önemliside herkes halinden memnunken siz kahraman olmaya çalışmayın kendi ailenize odaklanın kendi işinize bakın.Unutmayın mesafe iyidir.

Back
X