babamı ne yapmalı

mahperi82

Kartal
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
516
1
96
Ağrı
arkadaşlar babam 50 yaşında ama tam bir azgın teke olmuş durumda annemi boşamak için çeşit çeşit entirikalar kuruyor. çalıştığı yerde bir tane 23 yaşında bir kız var onla kafayı bozmuş durumda.oturup kalkıp ondan bahsediyor. annemde babamın maddi anlamda hiçbirşeyi yokken evlendi.onu ev bark sahibi etti dayağına eziyetine katlandı .şimdide 5 parasız ortada bırakıp çıtır bir kızla evlenmek istiyor.ne yapmalı bilmiyorum ama cinsel isteği azaltan şap falan varmış onu bile yemeğine katmayı düşünür olduk başka nasıl baş edebiliriz annem ve kardeşlerim ortada kalacak.babamı nasıl engelleriz lutfen akıl verin

ooo zor bir durum böyle bir durumda ne yapılabilir bilmiyorum Allah yardımcınız olsun,babanızı da ıslah etsin..

23 yaşındaki çıtırda sanki onu yollarda bekliyo.....
bu yaştan sonra azan insanlara gıcık oluyroum..

arkadaşım çok üzüldüm bu duruma..
bence şapı falın boşverin siz şöyle iyi bir avukat tutup bütün mal varlığının yarısını alın elinden.. kardeşlerin içinde nafaka davası açtıracaksınız.. ayrıca maddi-manevi tazminat davası hakkınız da mevcut..
biliyorsunki annenin bu hakkı var..
ayrıca elinizde kanıt varsa eğer babanızın evlenmek istediği kadını da dava edebiliyorsunuz..
ona bile tazminat davası açabiliyorsunuz.. bunun kazanılmış çok fazla örneği var.. çünkü şuan o kadının yaptığı suç..
ben olsam öncelikle bu yola başvurur sonrada başımdan def ederdim..
anneniz alacağı parayla da hayatını güzelce devam ettirebilir..
bu tarz konularda hakim mağdur olanın kişinin yanındadır..
ama farklı konulara giripte kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmeyin derim..
umarım en kısa sürede çözüme ulaştırırsınız..

Allah ıslah etsin. anneni de anlıyorum bu yaşa kadar çek, tam çocuklar büyüdü rahat edecem derken adam gidip parayı kızlara yedirmek istesin. ben annenin yerinde olsam nikahı da vermem, parayı da yedirtmem.

adam 50 yaşında onunki fiziksel değil psikolojik. şap da atsan çok işe yaramaz bence.

genç kadın olsa boşansın derim. ama annen durumundaki kadına boşansın demem.

mal varlığı babanın üstüne mi? eski evliliktir. noterden mal beyanı yaptılar mı?

ne şapı ya Allah aşkına canım;

maddi anlamda annene gerekeni versin;

gitsin çıtırla bakalım;

dönüp dolaşacağı yer neresi...

annen onca yıl kahrını çekecek,çıtır da sefasını sürecek..yok öyle yağma...

bütün malları babam annem üstüme yap demesine rağmen kendi üstüne yaptı sürekli annem ona muhtaç olsun diye.

Eskidendi benim üstüme yaptın kendi üstüne yaptın demeler...
Artık herşey eşit paylaştırılıyor o yüzden sorun yok, boşansın o adamdan.
O da gitsin kimle evlenirse evlensin...
O adamın gözü besbelli dışarıda sizi mi görecek gözü anneni mi?
Boşversene...

Ben o 23 yaşındaki kızın aklına şaşıyorum. Hani babanın kabahati zaten büyük ama bu da bir gerçek ki erkekler hele ki biraz da paraları varsa kendi yaşları ne olursa olsun kendilerinden çok daha genç kızlara takıyorlar kafayı. Herkes aynı değil tabii, genelleme yapmak da pek doğru değildir elbet ama çevremde çok örneğine rastladım bu durumun. Hatta bazen sokakta yaşını başını almış amcalar şort ya da etek giymiş kızlara yiyecek gibi bakıyorlar. Yanlış anlamayın babanıza hakaret etmek için söylemiyorum bunları, benim babam da yapardı muhtemelen imkanı ve parası olsa..
Ama daha 23 yaşında bir kız hangi mantıkla 50 yaşındaki bir adama yeşil ışık yakar ben onu anlayamıyorum. Acaba baba sevgisinden falan yoksun mu büyümüş diye merak ettim. Allah ıslah etsin yaşı geçtikçe azanları da, buna ortam hazırlayan paragöz genç kızları da..

eski evlilik. o zaman mal paylaşım yasası yoktu. boşanma durumunda yarı yarıya paylaşılır mı bilemiyorum. hukukçuya danışmak gerek.

ama boşadı adamı kadın, parayı da aldı diyelim. iki ayrı evde... çocukara da yazık. ben kendimden örnek vereyim şu yaşımda annemin babamın ayrılmasını istemem. yarın bi gün elden ayaktan düşecekler. tek çocuğum. hangi birine yetişecem. ama bu düşüncem bencilce de olabilir. daha da dayanamıorlarsa saygı duymak gerek.

ne bileyim ya zor durum. babanız elden utanır bence. çocukları direkt konuşsa, annenizden daha çok işe yarar.

ben sözlenmek üzereydim. babam da yeni emekli olmuştu. boşluktaydı. acayip sinirliydi habire anneme bana bağırıyordu. şüphelendim bir ayıbı var üste çıkmaya çalışıyor dedim. telefonunu karıştırdım. birine mesaj attığını gördüm. belki başka biri göndermiştir onun telinden bilemem. ama nasılsa inkar eder diye direkt küstüm babama. anneme de demedim. ataerkil babaya saygılı bir ailede de yetişmiş olsam da. yüzümü kızarttım "bak ben kaç yaşındayım, ben evlenip gidecem kalacaksınız iki kişi, bu yaştan sonra sana bakan parana bakar. paranı yer kaçar. zahmetini birlikte çektiniz el karısına mı yedirecen? bana kocam aynısını yapsa ne hissederdin. ben bu yaşa kadar yüzünü ağartmadım telim duvağımla gelin çıkacam sen beni el evine alnımda bu karayla mı yollayacan? yarın biri görse benim utancımı düşünmeyecen mi "... benzeri sert bi konuşma yaptım. "ahh canım" demedi tabi. kırdı attı telefonu üste çıkacak ya. teldeki kadını da tehdit ettim hattını kapadı. sonra baktı küsüm. nişanlıydım hala küsüm. insan içinde millet anlamasın diye konuşuyom ama evde hiç... evlenmeme az kalmış bir gün geldi "hatam da varsa özür dilerim" dedi. hala telini karıştırırm çaktırmadan. temiz.

o zamandan beri anneme çok düşkün. gerçi anneciğim rahatsızlandı. babam kaznadığını anneme verir, ev işine yardım eder. ama ondan evvel anneciğim ne çekmiş tabi.

belki sizde de işe yarar. sonuçta baba evlatlarına kıyamaz.

Son düzenleme:

Bak arkadasin yasadiklari güzel bir örnek ve izledigi yol cözüm olmus...Deneyin isterseniz sizde bunu..insALLAH ise yarar...

valla ne yapacağımızı saşırdık babam zor bir insan. sözden pek anlamaz gibi geliyor.annem de artık herşey olacağına varır dedi zaten zar sor yıllarca kavga gürültüyle yürütülen evlilikti onlarınki ben evlendim birgün anne eşimle kavga ettim diye aramadım annemi ama annem sürekli baban beni ve kardeşlerini yine dövdü derdi artık benimde psikoljim bozuldu

birde babam 14 yaşındaki kız kardeşime artık siz hepiniz büyüdünüz annenizi bu yaştan sonra kimse almaz ama ben istesem 18 yaşında çıtır alırım demiş

23 yaşındaki çıtırda sanki onu yollarda bekliyo.....
bu yaştan sonra azan insanlara gıcık oluyroum..

o sanki onu çok sevdiğinden mi evlenecek
maddi çıkar için yapar bunu
enayi olmak lazım bunu anlamamak için, şaşırıyorum bu tarz erkeklere kendilerini ne zannediyolar, tay mı?

Allah ıslah etsin canım. 50 yaşında hala ailesine el kaldırıyor he?? ben kendimden örnek verdim ama benim babamın ememeklilik yaş.. antropoz gibi bi anlık gafletiydi bana da çok düşkün olmasını kullandım.

seninki 14 yaşındaki evladına el kaldırabiliyorsa laftan anlamaz haklısın.

sana başka bir örnek vereyim.

adam 3 çocuklu evde huzur koymuyor. en son kızını dövüyor evi talan ediyor. kadının ailesi de boşanmasını yasaklıyor.

adam bir de iş açıp batırıp eve haciz getirtiyor... neyse naptılar, şiddetten sonra hemen rapor aldılar. adama uzaklaştırma çıkardılar. eve giremiyor kesinlikle. noterde bir kağıt düzenlediler gelecek hacizlerden mesul dğeiliz benzeri ama nasıl yaılır bilemiyorum. kadının ailesi boşanmasına izin vermiyor ama kaç senedir sadece kağıt üstünde evliler. adamın borcşarından da mesul değiller.

bir avukata danış muhakkak. onlar seni doğru şekilde yönlendirir. Allah korusun bir daha şiddet olursa hemen rapor alsınlar.

Örnek:

Evlilik süresince edinilen mallar; iki ayrı dönemde incelenmelidir.

1 Ocak 2002 öncesi:
Bu dönemde edinilen malın edinilmesine katkıda bulunduğunuzu ispatlarsanız bu miktarı,talep edebilirsiniz.Örneğin çalışıyorsanız elde etmiş olduğunuz gelir katkı olarak değerlendirilecektir.Yine takılarınızı bozdurmuşsanız ve malın alımında kullanılmışsa bu bedeli de isteyebilirsiniz.(Katkı Payı)

Kısacası 2002 öncesi edinilen mallarda katkıyı ispatlamak koşulu ile talepte bulunabilirsiniz.

1 Ocak 2002 sonrasında; Evlilik içerisinde edinilen mallar ,yine bu tarihten sonra çalışma veya karşılığını vererek elde edilmiş ve bu gelir ile mal edinilmiş ise malın bedelinin yarısını talep edebilirsiniz.(Katılma Alacağı)

Bedelin tespitinde tarafların kişisel mallarından yapılan katkılar dikkate alınacak ve bedel indirildikten sonra kalan miktar üzerinden alacak hesaplanacaktır.

Uzun,karmaşık bir süreç olan malrejimi davası sırasında mutlaka bir avukattan hukuki yardım almanızı ,mali durumunuz uygun değilse bulunduğunuz il barosu,adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…