Babami siliyorum..

Kiz gene adam iyi yapmis he, benim biyolojik babam bana bir cöp bile yapmadi. Ha hakkini yemeyeyim 8 sene once yemege goturmustu :D

ne olursa olsun babanı silme
baban hayatından dönüşü olmayan bir şekilde silinirse her şey tersine dönüyor
pişmanlıklarınla kalırsın
keşke olsaydı da öyle olsaydı dersin

Yok ama kadinin iki kizi var evliler birinin cocugu oldu ve babam bildigin dedelik yapiyor sosyal medyada görüyorumda herseyini onlara adamis..

Kırılmakta haklısın
Ama üç günlük dünya küsme
Baba bir dağ demişler, benimki 25 sene aramadı ama öldüğünde bir yanım kopup gitti sanki. İyilik yap kul bilmezse Allah bilir, sözlere çok takılma, kızlar babalarının prensesidir her zaman göstermeselerde.

43 yaşındayım benim babam da hayirsizlardandi annemizin sayesinde ayakta durduk bu günlere geldik çocukluk ve gençlik yıllarım babamin alkol problemleri ile geçti babalık beklentilerimiz hiç olmadi bir dönem sonra yeterki bizi rezil etmesin ne yaparsa yapsın modunda yaşadık annemle bosanmasalarda kendisi bizden ayrı durdu alkolden uzak duramadığı rezil bir yaşamı oldu.Yuzune baķmam dediğimiz babamız birgün hastalanıp elimize düştü ilgilenmeden duramadık tedavisini bakımını yaptık toparladı ciğerleri son noktaya geldiği için alkol alamaz oldu.Annem de geri çevirmedi son 7 yılı birlikte geçirdiler.Ama babamınki yine zor bir hayattı evden dışarı çıkmadan sade bir hayat sürmeye başladı. Bu 7 yıl icin de ona karşı kızgınlık duyguları yerini merhamet acıma gibi duygulara bıraktı.Gecen kasım ayında bir gün 8 aydır çektiği kanser rahatsızlığı nedeniyle aramızdan sonsuza dek ayrıldı. Son 1 ay icin de yemez içmez oldu ölmeden 10 gün kadar yatağa bağımlı olmuştu. Hayatı boyunca cile çektirdiği annem baktı tum hastaligi boyunca bizde destek olduk anneme.Annem geçen gün dediki keşke yaşasaydı.20 lı yaşlılarda büyük bir kızgınlık yaşadığım sildigim babamın öldüğünde bu kadar üzüleceğimi biri bana söyleseydi kesinlikle inanmazdım o yıllarda. Ve yıllar çok çabuk geçti ve bende bir anneyim gözümden sakınarak ve tüm imkanlarını seferber ettiğim çocuklarımın bazen benden memnun olmadıklarını görüyorum.Hayat oldukça garip bir sureç yani diyeceğim o ki silinmiyor silemezsin

şu anda yakın bir tanıdığım da aynı dertten muzdarip ama bu sefer dertli olanda baba
üstünüze alınmayın ama kendinizi sorgulayın acaba babanızla yeteri kadar ilgilendiniz mi onu yeteri kadar arayıp ziyaret ettiniz mi yeterince sevip saydınız mı
mesela doğumgünü-bayram-hastalık durumlarında babanızı ziyaret ettiniz mi, ona sadece özledim demek için nasılsın demek için aradınız mı
anne-evlat bağı her zaman başkadır kuvvetlidir ama baba-evlat bağının sevgi ve saygıyla beslenmeye güçlenmeye ihtiyacı vardır
desteklenmezse kopması muhtemeldir gene sizi tenzih ederek söylüyorum babanızı ATM olarak gördüyseniz yada öyle hissettirdiyseniz ve dahi gerekli sevgi saygı bağını kuramadıysanız kopmuş olabilirsiniz kendinizi-babanızı ve baba-evlat ilişkinizi sorgulayın zira ne o sizi, nede siz onu atamazsınız yok sayamazsınız
hatalarınızı bulun çözümlemeye bakın kırıldığınızda da babanızla açık açık konuşun ki o hatasını farketsin ve sizede kırgınsa oda size söylesin
HAYAT ÇOK KISA ÖLÜM VAR KEŞKE DEMEMEK İÇİN PİŞMAN OLMAMAK İÇİN

Back
X