Babamın borçları

angela92

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
4
0
6
35
Afyon
Merhaba kızlar,

Ben 22 yaşındayım ve İstanbul'da okuyorum. Babamın 190 bin TL kredi borcu var. Bu borcu bize hiç belli etmeden 7 sene boyunca bankalara başvurarak almış. Borcunu borçla kapatmış ve şimdi ödeyememeye başlayınca olay patlak verdi.

Evimiz kendimizin ama annemle anlaşamadıkları için evi satmak konusunda her ikisi de çelişiyor. Bu durumda da babam da annem de yıpranıyor.

Ben bu durumun içerisinde çaresiz kaldım. Her gün ağlıyorum.. Haberleri okuduğumda kredi borcu yüzünden intihar edenleri falan görüyorum çok korkuyorum. Bu durumdan çıkmaları için de hiçbirşey yapamıyorum.. Bu sene mezun oluyorum ama üniversite mezunu olarak bir işe girsem bile çok yüksek bir maaşım olmayacak. Bu yüzden yüksek lisans da yapmak istiyorum. Ama bu durumda ve psikolojideyken bu kadar bencil olamıyorum.

Türkiye 400.sü olarak üniversiteye girdim ve şu anda bölüm birincisiyim. İki bölüm birden okuyorum ayrıca.. Bu durumdayken eğitime ara verip, düşük maaşlı olarak işe başlamak istemiyorum. Daha fazla masraf da olmak istemiyorum. İnanın evden kaçıp gitmeyi bile düşündüm ama yapamam çünkü ailemi çok seviyorum.

Ne olur bir akıl verin..Çok çaresizim

Ne borcu bu peki? Babanın ödeme gücü varmı şuanda taksitleri

Kendini ödemek zorunda görme bu borçları. İşe grme falan düşüncelerine grme sakın. Eğer işe girmesi gereken biri varsa annen olur baban olur. Şu an senin de alacağın asgari ücret onların da. Bu borcu kapatır mı.. Bilmiyorum. Baban şu an ne iş yapıyor. Sen canını sıkma bu dertlerle gerekirse evi satsınlar ödesinler. Bunları düşünmek zorunda değilsin. Evet biliyorum annen ve babanın üzülüyor olması seni üzüyor ama çözümü onlar bulmak zorundalar. Sen derslerinle ilgilen. Ortalamanı düşünme. Bölüm birincisi olmak çok büyük bir artı ileride. Sadece akademik gelişimine odaklan. Çalışırken alacağın maaşı bile düşünme sen. Burslarla bir şekilde halledersin bu kadar başarılıyken. İnşallah yurtdışında yüksek lisans falan yaparsın. Kafa olarak uzaklaşırsın böyle borç harç ortamlarından..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…