Babamın eşi..

MiSS_GoTHiC

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
806
320
Merhaba arkadaşlar.Bundan iki yıl önce annemi kaybettim ve 6 ay kadar önce babam başkasıyla evlendi.İyi bi insan,hiçbir sıkıntısını görmedim.Sağolsun kendi evladı gibi ilgilenir benle ve kardeşimle.Ama sıkıntı şu ki,15 tatilde erkek arkadaşımın ailesi babamlarla tanışmak için bize geldiler.Babamın eşi çalışıyor,akşam üstü geliyor eve.Misafirlerimiz gelmeden 3 gün önce ben evdeki işleri yapmaya başladım.Temizlik vs.Ya ben normalde dağınık biriyimdir ama ben bile öööhhh dedim yani..Her neyse mesele bu da değil..Kimsenin evinin içi beni ilgilendirmez.Sonuçta çalışan kadın..Mesele şu ki,misafirlerimiz gelecek diye teyzemler teklifte bulundular,kızım yemekleri,ikramlıkları burda yapalım,babanın eşi çalışıyor,uğraşamaz dediler.Ben söyledim bunu eşine ama ben kimseye kendime laf söyletmem,ben hazırlarım dedi..Demesine dedi ama hiçbir şey yapmadı.Sadece bir tane kurabiye yaptı,o kadar..Ben de bilmem pasta börek yapmasını.Çıktım börekçiden aldım alınacakları.Gelecekleri gün sabah kalktım,her yeri tekrardan temizledim.4 çeşit yemek yaptım ve artık en son yemeği yaparken bayılacağımı hissettim.Tam o sırada babamın eşi işten geldi ve bana gözlerinin altı mosmor olmuş neden bu kadar yoruldun demez mi..Sinirden ağlıcaktım nerdeyse..Misafirlerin gelmesine 3 saat varken bünyem daha fazla dayanamadı ve ben uyuya kaldım.Kalktığımda 1 saatim vardı.Ne kuaföre gidebildim,ne başka bişey..Kendi kendime telaşla hazırlandım..O günüm öyle geçti.Şimdi sorum şu.Nasip olursa nisan ayında nişanımız olucak.Ben ailemden farklı bir ilde çalışıyorum ve en fazla iki gün izin alabilirim.Gittiğimde temizlik ve yemek vs ile uğraşmak istemiyorum.Sonuçta benim de kendime göre hazırlıklarım olcak.Kadın da çalıştığı için temizlik sıkıntı olcak.Kadına nişandan önce eve gündelikçi getirmeyi ve yemekleri,ikramlıkları da teyzemlere hazırlatmayı teklif etsem ayıp olur mu?

Aa! Hayatım niye ayıp olsun. Tatlı tatlı söylersin x abla sen çalılıp yoruluyosun zaten allah razı olsun bu sefer ikramlıkları teyzemler halledecekler, 1 gün önceden temizliği biz halletsek yeter de. Yapsınlar mı deme. Yapacaklar de o kadar. Artık nişan diyosun organizasyona sen karar vericeksin. Gidince de ben yetiştiremem bi kadın alalım güzelce temizlesin de tamam! Sen o evin kızısın

Bence de hiçbir sorun olmaz. Çıkışmadan, "Hem siz yorulmamış olursunuz, hem ben" diyerek halledebilirsiniz bence.

Babanızın eşi de kağıttan kaplanmış resmen:KK48:

Neden ayip olsun,bence işine bile gelir. Uygun bir dille izah edin,sorun olmayacaktir. Bence çok güzel düşünmüşsünüz Hoppa
Ama daha öncekinde teklif ettiğimde kırıldı gibi hissettim..Ben kendi işimi kendim yaparım,kimseye kendime laf söyletmem dedi ama yapmadı..

Ayıp falan olmaz bence..sen benim için yorulma,zaten çalışıyorsun..sana ezıyet olmasın..bu işi böyle halledelim bu sefer de..
Ben de hiç beceremem böyle dilleri :KK43: Ama bu dediğin kulağa daha hoş geliyor..
Aa! Hayatım niye ayıp olsun. Tatlı tatlı söylersin x abla sen çalılıp yoruluyosun zaten allah razı olsun bu sefer ikramlıkları teyzemler halledecekler, 1 gün önceden temizliği biz halletsek yeter de. Yapsınlar mı deme. Yapacaklar de o kadar. Artık nişan diyosun organizasyona sen karar vericeksin. Gidince de ben yetiştiremem bi kadın alalım güzelce temizlesin de tamam! Sen o evin kızısın
Ben artık kendimi o evin kızı gibi hissetmiyorum.Sadece babam orda olduğu için misafirlerimi oraya getirdim.Bana sorsan teyzemlerde oturulsaydı daha iyi olurdu..Dediğin gibi yapsam emri vaki olmaz mı peki?

Ayıp olmaz canım daha önce de böyle bir teklifte bulunmuşsun. Gene ben yaparım derse güzelce ypk sen zaten yoruluyorsun falan dersin ben ayarladım dersin ona tekrar güvenme yani bu konuda.

Bence de hiçbir sorun olmaz. Çıkışmadan, "Hem siz yorulmamış olursunuz, hem ben" diyerek halledebilirsiniz bence.

Babanızın eşi de kağıttan kaplanmış resmen:KK48:
Aaayy sorma sorma..Ben annemi kanserden kaybettim.Annem kemoterapi alırdı,eve gelip ev işi yapardı,durduramazdık..Ama şimdi öyle değil..Bi de bana o gün demez mi "ev çok güzel çok temiz olmuş,pazartesi de misafirim gelicekti,onlar için de iyi oldu" diye..

Ayıp olmaz canım daha önce de böyle bir teklifte bulunmuşsun. Gene ben yaparım derse güzelce ypk sen zaten yoruluyorsun falan dersin ben ayarladım dersin ona tekrar güvenme yani bu konuda.
Evet haklısın.Erkek arkadaşımın annesiyle çok iyi anlaşırız,ana-kız gibiyiz.Gittikten sonra bana dedi kızım geldiğimizde neydi o halin,ben seni hiç o kadar yorgun görmemiştim dedi.Bi de insanların gözüne batmış.Onlar bizdeyken ben adet gereği içerde oturmadım,mutfakta takıldım.Hep içerde kardeşime ve kendi oğullarına emirler vermiş,çay getirin şunu yapın felan die..

Aaayy sorma sorma..Ben annemi kanserden kaybettim.Annem kemoterapi alırdı,eve gelip ev işi yapardı,durduramazdık..Ama şimdi öyle değil..Bi de bana o gün demez mi "ev çok güzel çok temiz olmuş,pazartesi de misafirim gelicekti,onlar için de iyi oldu" diye..
Başınız sağ olsun.

Ne olursa olsun anneniz gibi olamaz tabii ki, ama belli ki kötü niyetli biri değil. Siz fikir sormayın; böyle karar verdiğinizi söyleyin bence, tabii yumuşak bir biçimde. Eğer alınırsa, "Olmaz, ben yaparım" filan derse "X Abla, teyzelerim annemin hatrı için böyle yapmak istiyorlar, darılmayın" deyin, bitsin. Yani sorun çıkarmaz inşallaho_O

İlk seferde güvenmişsiniz sonuç hüsran tüm işler size kalmış...
İkinci seferde aynı hatayı yapmayın..
Kontrol sizde olsun...

Başınız sağ olsun.

Ne olursa olsun anneniz gibi olamaz tabii ki, ama belli ki kötü niyetli biri değil. Siz fikir sormayın; böyle karar verdiğinizi söyleyin bence, tabii yumuşak bir biçimde. Eğer alınırsa, "Olmaz, ben yaparım" filan derse "X Abla, teyzelerim annemin hatrı için böyle yapmak istiyorlar, darılmayın" deyin, bitsin. Yani sorun çıkarmaz inşallaho_O
Dostlar saolsun..
Tamam yemek ve ikramlıkları bu şekilde halledebilirim ama benim asıl takıldığım temizlik konusu..Yani evet kötü niyetli değil tabi ki ama evine temizlik için başka birini sokmak istemezse ne olacak?

İlk seferde güvenmişsiniz sonuç hüsran tüm işler size kalmış...
İkinci seferde aynı hatayı yapmayın..
Kontrol sizde olsun...
Aynen öyle..Sevgilim de çok kızdı,sen orda yaşamıyorsun,biz senin ne kadar temiz olduğunu biliyoruz,o düşünsün onun evi felan dedi..Ama ben öyle yapamam işte..Sonuçta temizlik şart böyle şeylerden önce..

Dostlar saolsun..
Tamam yemek ve ikramlıkları bu şekilde halledebilirim ama benim asıl takıldığım temizlik konusu..Yani evet kötü niyetli değil tabi ki ama evine temizlik için başka birini sokmak istemezse ne olacak?
Yani işte o bir meseleo_O Acaba açık açık konuşup "Abla geçen sefer çok yoruldum, eve birini alalım, ben başında olacağım. Nişan benim için çok önemli, hâlim kalsın ki keyfini çıkartabileyim" mi deseniz? Babanızı araya koyun diyeceğim ama ters tepebilir diye çekindim:KK14:

Yani işte o bir meseleo_O Acaba açık açık konuşup "Abla geçen sefer çok yoruldum, eve birini alalım, ben başında olacağım. Nişan benim için çok önemli, hâlim kalsın ki keyfini çıkartabileyim" mi deseniz? Babanızı araya koyun diyeceğim ama ters tepebilir diye çekindim:KK14:
Ben de bundan korkuyorum işte..Zaten 2 gün izin alıp gidicem.O zamanda da bohça hazırlamakla uğraşıcam,e zaten nişan günü kuaförüydü bilmem neydi geçicek..Babama söylesem ne der bilmiyorum ki..Of yaaa :KK43: Kardeşim de izin alıp gelemez,ben ne yapıcam ya :KK43:

X