babamin fazlasiyla hijyenik olmayisi, esimle arasinda kalmam

Ben olsam, tuvaletin başına anneyi konuşlandırır, evde sürekli bir el dezenfekte losyonu barındırır, havaya da sürekli konuşurdum. çünkü hem bu yaşa kadar böyle gelmiş hem de ben söylesem sinirini annemden çıkarır ( böyle bir konuda!) dediğiniz babanız şu yaştan sonra o işi çözemez. bence bebek burda elzem olan. sürekli hafiften söylenin. ((=
örnek:
anne tuvalet kokuyor sifonumu çekmedin?
evdeki herkese tutarak gücendrmemek için) lütfen elleri dezenfekte edelim çocuklar ne hastalıklar kapıyor sadece bir kapı kolu tutmayla!
olmadı işi büyütün. herkes evdeyken tesisatçı çağırın. "bey efendi tuvaletten afedersiniz büyük abdest kokusu eksik olmuyor hayır hepimizde çekiyorz sifonu? borular mı tikanmış?"

yani alttan alta yapıcı olmakta fayda var gibi. en azından ben böyle yapardım.

Hadi tuvaleti temiz kullanmıyor, laf da kar etmiyorsa arkasından girip temizlemek çözüm olabilir ama en kötüsü el yikamamasi :KK12:Tutup çocuk gibi ellerini yikatayacaginiza göre... Zor durum...
Tuvaletten çıkar çıkmaz ordan geçiyormus gibi yapıp " baba ellerini burda yikayabilirsin, havluyu da yeni değiştim " gibi laflar etseniz... çaktırmadan yonlendirseniz.

eşinizi takdir ettim sizi utandırmamış düşünceli bir adammış. yapıcak bir şey yok gibi babanızın arkasını anneniz siz sürekli toplıycaksınız gibi görünüyor.

Babamda prostat olduğu için çok sık gidiyor tuvalete. Aynı sorun bizde de var. Klozete damlatır hep hatta bazen yere bile. Bende bu sorun bir tek bizde var sanıyordum. Annem kaç kez uyardı. Dilinde tüy bitti kadının ancak gram değişmedi.

bizde de dedem öyle son yıllarda,ama yaşlılıktan. Oturma yerinde yüzen o sarı şeyleri ve ne iğrenç olduğunu çok iyi biliyorum :-S
bizde kaldığı zamanlarda annem hemen arkasından giriyo tuvalete,sağolsun gerekeni yapıyo.Teyzemlerde kaldığı zaman dedem WCden döndüğü gibi eniştem koşup temizliyo-ki eniştem de atmış yaşında torun torba sahibi adam.
gerçi sizde hastalık durumu yokmuş,sağlam adamın arkasını temizlemek de biraz saçma ama bu saatten sonra ne yaparsanız yapın zaten düzelmez...Anneniz fazla şımartmış bence onu :)
Belki hastaneye gittiğinizde doktora tembihlersiniz "enfeksiyon riskiniz var ,meyveyi bol yıkayıp yiyin,ellerinizi günde beş kez yıkayın.Yaşınız geçkin bi mikrop kaparsanız hastaneye yatmak zorunda kalırsınız" falan diyebilir...

Benim esim babamdan tiksindigi icin cocugumu sevdirtmicek? Bosarim o kocayi bosar! Hem sen babanin elini yikamadigini nerden biliyorsun? Adamin her attigi adimi mi gozetliyosunuz napiyosunuz? Boyle bir konu babanin hakkinda acman cok ama cok yanlis. Burda sana kimsenin yardimi dokanmaz. Ya annen soylucek ya sen yada kabulleniceksiniz. Ben babami ne tanidigim nede tanimadigim insanlarin agzina sakiz edip, yorum ettirmem! Sen evlat olarak onlarin kusurunu ortmen lazim. Yazik

Valla tuvalet eğitimi 3-4 yasa kadar tamamlanıp bitiyor..Bu yaşa kadar öğrenmeyen babanızın bu yaştan sonra ogrenecegini hiç sanmıyorum...Tek çareniz o anı kollayip pesinden gidip temizlemek..
Katiliyorum, boyle gelmis boyle gider soylediginizle kalirsiniz gibime geliyor..kollayip temizliceksiniz, cunku buyasta aliskanliklar kolay degismez..

benim kayınvalidem öyle wcden çıkar el yıkamaz eli sürekli eteğinin altında mümkün olduğu kadar bize geldiğinde hiçbişeye dokundurmuyorum kaç kere laf vurdum oralı bile olmadı

Benim esim babamdan tiksindigi icin cocugumu sevdirtmicek? Bosarim o kocayi bosar! Hem sen babanin elini yikamadigini nerden biliyorsun? Adamin her attigi adimi mi gozetliyosunuz napiyosunuz? Boyle bir konu babanin hakkinda acman cok ama cok yanlis. Burda sana kimsenin yardimi dokanmaz. Ya annen soylucek ya sen yada kabulleniceksiniz. Ben babami ne tanidigim nede tanimadigim insanlarin agzina sakiz edip, yorum ettirmem! Sen evlat olarak onlarin kusurunu ortmen lazim. Yazik
ufak at civcivler yesin

Bu kadar da abartacak bir durum göremedim ben; bazen dışına damlatmış olabilir.

Geçen eşim dışına damlattı; ben de dalga geçtim küçücük çocuk bile yapmıyor; sen nasıl kullanıyorsun bu tuvaleti diye; güldük geçti.

Belki oturarak kullanmasını önerebilirsiniz ama ona da ay aynı yere herkesin poposu değiyor; iğrenç diyenler çıkabilir.

El yıkamaya gelince, itiraf ediyorum ben de pisimmm

Sürekli el yıkayınca elimde yaralar çıkıyor; bu nedenle mümkün mertebe az el yıkıyorum; evde daha çok el yıkıyorum ama dışarda vs. daha az.

Örneğin bakıcı bebeğin poposunun kenarından bezine bakınca değiştirmese bile elini yıkardı; ben yıkamadım.

Bebeği elimi her an yeniden yıkayıp kucağıma almadım; eve gelene de öyle davranmadım ama başkasının evinde ve başkasının bebeğine de atlamadım bana ver ille de diye.

Benim kv sürekli kocasının pis olduğunu iddia eder; bunca yıldır adamın bir pisliğini görmedim; zira adam pis değil kadın titizliği abartmış durumda...

Canınızı sıkmayın; eşiniz de azıcık kendisini törpülesin sadece temiz titiz olmakla iş bitmiyor; gerekirse kirlenince de temizleyecek...

Bu kadar da abartacak bir durum göremedim ben; bazen dışına damlatmış olabilir.

Geçen eşim dışına damlattı; ben de dalga geçtim küçücük çocuk bile yapmıyor; sen nasıl kullanıyorsun bu tuvaleti diye; güldük geçti.

Belki oturarak kullanmasını önerebilirsiniz ama ona da ay aynı yere herkesin poposu değiyor; iğrenç diyenler çıkabilir.

El yıkamaya gelince, itiraf ediyorum ben de pisimmm

Sürekli el yıkayınca elimde yaralar çıkıyor; bu nedenle mümkün mertebe az el yıkıyorum; evde daha çok el yıkıyorum ama dışarda vs. daha az.

Örneğin bakıcı bebeğin poposunun kenarından bezine bakınca değiştirmese bile elini yıkardı; ben yıkamadım.

Bebeği elimi her an yeniden yıkayıp kucağıma almadım; eve gelene de öyle davranmadım ama başkasının evinde ve başkasının bebeğine de atlamadım bana ver ille de diye.

Benim kv sürekli kocasının pis olduğunu iddia eder; bunca yıldır adamın bir pisliğini görmedim; zira adam pis değil kadın titizliği abartmış durumda...

Canınızı sıkmayın; eşiniz de azıcık kendisini törpülesin sadece temiz titiz olmakla iş bitmiyor; gerekirse kirlenince de temizleyecek...

wcden sonra elinizi yıkamıyormusunuz? özellikle de dışarda...

ay iğrenç değil mi? içim kalktı

birazcık anlayış göster baban o senin diyenleri anlamıyorum
tuvaletten çıktıktan sonra el yıkamamak ne demek ya?
babaysa baba, o sıfat pis olmasını engellemiyor.
tuvalete oturup çiş yapmak ya da en azından kapağı kaldırmak zor olmasa gerek.
tabi ki o pis elleriyle çocuğa filan da dokunmasın
ben olsam söylerdim valla.
hiç gelemem pisliğe.

Yalniz soyle bi durum var esinizden bu konuda bu kadar cekinmeyin yani, esinizde bisey derse babamdir temizleyen benim senin anan olsa boylemi davranirdin, ustelik temizlryen yine ben olurdum dersiniz..bazen eslerin kafalarina vura vura empati yeteneklerini gelirtirmeli..kendini benim yerime koy demeli ya kapacak agzini o zaman, yada kapatmak zorunda diyim..benim en cok kullandigim laftir haksizliga ugradigimda, nitekim esim dusunur bian hakliymissin der susar..

wcden sonra elinizi yıkamıyormusunuz? özellikle de dışarda...

ay iğrenç değil mi? içim kalktı

Evet geçen soruyorlardı kim bunlar diye o gün yoğundum yazamadım

Bazen yıkamıyorum zira elimi hiçbir yere sürmüyorum ya da sadece su ile yıkıyorum 5. Sınıf sıvı sabunlar 10 dakika sonra elimde yaraları artırıyor

Kapıyı peçete ile açıp kendimi peçete ile kurulayıp sifonu da aynı şekilde çekince bence kirlenmiyor

Ama siz yine de benimle yediklerimi paylaşmayın

Evet geçen soruyorlardı kim bunlar diye o gün yoğundum yazamadım

Bazen yıkamıyorum zira elimi hiçbir yere sürmüyorum ya da sadece su ile yıkıyorum 5. Sınıf sıvı sabunlar 10 dakika sonra elimde yaraları artırıyor

Kapıyı peçete ile açıp kendimi peçete ile kurulayıp sifonu da aynı şekilde çekince bence kirlenmiyor

Ama siz yine de benimle yediklerimi paylaşmayın

illaki sağa sola dokunuyorsunuz.. sıvı sabunlar sıkıntı oluyorsa küçük sabun taşıyın yanınızda...

ay çok kötü bir durum.wc yi halledersin de bebeği seven elleri ne yapacaksın canım ya...bence babana kolonya falan ver bari wcden çıkınca ya da baba sana temiz havlu getireyin wcden çıkınca kullanırsın diye bi şeyler uydur ne bileyim.:oops:

Kızlar hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim hepiniz empati kurup dusuncelerinizi soylediniz.
Olumsuz yazan arkadaslar yasamadigiz icin disardan bakinca cok basit gelebilir.
Annem okadar pasifki babamin arkasindan gidip temizlemeyi akil edemez.bende cekinirim soylemeye sen temizle die.
Valla soylesem babamdir atamdir bu konuyu soylemek yanlismi olur.dahasi devam edermi soyledigim halde
Soylemesen icim almiyo artik pesinden wc girmeye.cocugumu kucana aldikca geriliyorum.esim kendi babaai wc çıkıp elini yikamadan bebeki alsa vermez yada soyler
Arafta kaldimcok büyük sorun degik elhamdulillah ama pis iste bende titizim biraz esimde.ayriyiz ama yakiniz babamla

Canim biliyor musun ayni sorunu yasiyorum saka gibi:)babam bir iki haftadir bizde kaliyor ve daha bir sure daha kalacak.Ne zaman babamdan sonra wc ye gitsem sifona basmadigini goruyorum ve cok sasiriyorum.yani eskiden boyle degildi sanki yas ilerleyince mi oldu bilmiyorum.Cunku normalde dusuncelidir cok iyidir vs.Yani tuhaf geliyo teek bir dugmeye basmak akil mi edemiyor unutuyormu anlayamiyorum hayir bunadi diycem okaadar yasi da yok.Bir sey de soyleyemiyorum.annem araciligiyla bile kulagina gitse cok cok uzulur.boyle idare etmeye calisiyorum.

Back
X