Babamın hayati riski var

Çok büyük geçmiş olsun rabbim tamamen sağlığına kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Geçtiğimiz Perşembe 16 Nisan'da annem beyin kanaması geçirdi. aslında çok detay var anlatacak ama yazabileceklerim sınırlı. yalnız yaşıyordu ve Allahtan o gün küçük abime götürmek için büyük abim arabayla almıştı. malum koranadan dolayı eve kapanmıştı ve çok bunalmıştı. Rabbim büyük evde o şekilde bulmadık. arabada olmuş ve hemen acile götürdüler ardından biz diğer kardeşler gittik. Tomografi sonucunda beyin kanaması dediler. yoğun bakım arandı çok şükür ilerleyen saatlerde bulundu. kanama bölgesi çok riskli entübe yapmışlar hemen solunuma bağlı ve uyutuluyor. 2 günde bir gidiyoruz ama değişen bir şey yok ve öyle kolay da değişmezmiş. bizim ki beyin sapına çok yakın bir yerde amiliyat edemiyorlar :( elim kolum bağlı onu orada bırakıp gelmek öyle acı ki yüreğim kaldırmıyor. bir kaç gün çok kötüydüm. kızım var 3 yaşında çok etkilendi kekelemeye başladı :( kendimi toplamaya çalışıyorum bu defa evladım için ama annem için yanıyor yüreğim. Yarın büyük gün tomografi yeniden çekilecek ve ona göre karar verecekler. yüce rabbim annemle birlikte tüm hastalara şifa versin. ben babamı tanıyamadan kaybettim 2 yaşımdaymışım. rabbim annemi bize bağışlasın. dualarınıza ihitiyacım var arkadaşlar. şimdiden Allah razı olsun herkesten
Allahım anneciğinize ve nerede varsa tüm hastalara da şifa versin inşallah.🙏🏻

Merhaba , geçen hafta babam ciddi bir beyin kanaması geçirdi. İnanın 1 haftadır yaşamıyorum sanki. Yoğun bakımda. Solunum cihazı çıkmış, hareket de ediyormuş ama hala risk sürüyormuş.

Koronadan dolayı zaten kafayı yemiştim. Şimdi de bu. Ve sürekli hastaneye gitme durumundayız. Bir yandan çaresiz bekleyiş bir yandan acaba Corona kapar mıyız korkusu. Dışarı çıkıp kafamızı da dağıtamıyoruz. GERÇEKTEN DARALDIM dayanamıyorum bu duruma.

Her an telefon gelecek korkusuyla yaşıyorum. Benim yaşadığımı yaşayan veya konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Hayatî risk ne kadar sürer, solunumunu kendi sağlaması bir gelişme mıdır? Dertleşebileceğim çok kimsem yok küçük çocuğum var bi de :(
hastane çok riskli tatlım gitmemeye calisin

Çok ama çok geçmiş olsun. Dualarıma annenizi de ekliycem mutlaka. Çünkü şu an sizi çoook iyi anlıyorum çok kısa süre önce ben de aynıydım. Benim de oğlum 3 yaşında.

Öncelikle benim okuduğum şeylere göre bazı kanamaları beyin kendi onarabiliyor ameliyat edilmesine gerek kalmıyor. Hatta çevremdeki çoğu örnekler böyle, ameliyat edilen bi babamı gördüm çevremde. Sizinki de öyle olabilir belki. Riskli bir bölge olduğu için açılmaması daha iyi olabilir. Doktorlar en doğru kararı veriyorlar buna emin olun. Bol bol dua edin.

Babam bu süreci atlattı ama şu an bakım hastası. Ve ruhsal bir çöküş yaşıyor. Düzelebilme umudu olmasına rağmen fizik tedaviyi reddetti öylece yatıyor hayata küsmüş bir şekilde. Ve şu an felci beyni bıraktık psikiyatri peşindeyiz. Yani beyin çok farklı bir organ neyin ne olacağı kestirilemiyor.

O yoğun bakım sürecini beklemek kadar yıpratıcı birşey yok. Sürekli telefon çalacak diye baya bi psikolojim bozulmuştu benim. Herkes çocuğun için toplanmalısın diyordu ama insanın gözü bişey görmüyor ki :KK43: her sabah ilk aklıma gelen babamdı. Hala da öyle ya... Çok zor bir süreç gerçekten Allah nerde varsa sabır versin. Babanıza da Allah rahmet eylesin.

İnanıyorsanız İnşirah Suresi çok ferahlatıyor 7 kere okuyun. Ya fettah, ya rahman, ya latif esmalarını sayılarına internetten bakıp tekrar edin. Ya mümin, ya şafi, ya selam bunlar da hastalıklar için etkili. Beni çok rahatlatıyor bu esmalar. İnternetten bir bakın. Sabır ve dua ile beklemekten başka bir çare yok. Allah en acilinden şifa versin nerde varsa. Sormak istediğiniz birşey olursa yazın bana. Beklemenin zorluğunu çok iyi biliyorum. Allah tüm hasta yakınlarına güç versin.

Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Sizin de Allah yardımcınız olsun. Hayatta her şey insanlar için Rabbim yardım etsin çok zor. İnşallah babanız da kabul eder tedaviyi ve inşallah sağlığına kavuşur yüce rabbim yardım etsin.
Biz daha ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Normalde bugün gidilecekti ve bugünkü bt sonucuna göre bir sürece girilecekti ancak sokağa çıkma yasağından dolayı gelmeyin demişler. Sürekli enabızdan kontrol ediyorum bt çekilmiş mi diye ancak oraya da düşen bir şey yok. Ya çekilmedi ya da girişleri yapılmadı. En zoru beklemek en zoru elinden gelen bişey var da yapamıyormusun onu bilememek :( Aslında yok ama işte evlat yüreği. Hem evlat hem anne olmak bir o kadar güzelken ne kadar da zormuş. Bu bir haftalık süreçte kızım kekelemeye başladı ve ben ilgilenmedikçe de artıyor. Babayla Kasım ayında boşanma yaşamıştık ve o süreçte annem bizimle kalıyordu. Sonra bizim aramız düzeldi ve annem de corana sebebiyle evine gitti zaten barışacaksınız çocuk da babayı çok özlüyor dedi. Gittiği gün 65 yaş üstü yasak geldi ve eve kapandı. Şimdi bu duruma sebep ne onu bile bilmiyoruz. Doktorlar bişey söylemiyor. Merdivenin başında doktor, aşağıda bilgi alacak bir kişi oradan ne söylüyorsa o kadar. Corana süreci olduğu için elimiz kolumuz bağlı ama şu hayatta şunu anladım Corana dedik ve annemin gitmesine izin verdim başına bişey gelmesin diye ama bu şekilde oldu. Hayat öyle boş ki keşke gitmesine izin vermeseydim diyorum. Diğer taraftan da bu olay zaten her türlü yaşanacaktıysa ya erken müdehale edilemeseydi diyorum :( Çok zor çok çok.. İçim kan ağlıyorken kızımla oyuna oturmak zorunda kalıyorum. kekemelik korkudan da oluyormuş o kadar güzel konuşuyordu ki bir haftada o çocuk gitti cümle kurmakta zorlanan bir çocuk oldu :( ilerlemesin diye ilgilenmeye çalışıyorum ama kalbim aklım hep annemde. çok teşekkür ediyorum dua önerileniz için elimden geldiğince dilim döndüğünce yalvarıyorum Rabbime. Allah razı olsun. Annemle birlikte nerde derman bekleyen varsa rabbim hepsine şifa versin inşallah

Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Sizin de Allah yardımcınız olsun. Hayatta her şey insanlar için Rabbim yardım etsin çok zor. İnşallah babanız da kabul eder tedaviyi ve inşallah sağlığına kavuşur yüce rabbim yardım etsin.
Biz daha ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Normalde bugün gidilecekti ve bugünkü bt sonucuna göre bir sürece girilecekti ancak sokağa çıkma yasağından dolayı gelmeyin demişler. Sürekli enabızdan kontrol ediyorum bt çekilmiş mi diye ancak oraya da düşen bir şey yok. Ya çekilmedi ya da girişleri yapılmadı. En zoru beklemek en zoru elinden gelen bişey var da yapamıyormusun onu bilememek :KK43: Aslında yok ama işte evlat yüreği. Hem evlat hem anne olmak bir o kadar güzelken ne kadar da zormuş. Bu bir haftalık süreçte kızım kekelemeye başladı ve ben ilgilenmedikçe de artıyor. Babayla Kasım ayında boşanma yaşamıştık ve o süreçte annem bizimle kalıyordu. Sonra bizim aramız düzeldi ve annem de corana sebebiyle evine gitti zaten barışacaksınız çocuk da babayı çok özlüyor dedi. Gittiği gün 65 yaş üstü yasak geldi ve eve kapandı. Şimdi bu duruma sebep ne onu bile bilmiyoruz. Doktorlar bişey söylemiyor. Merdivenin başında doktor, aşağıda bilgi alacak bir kişi oradan ne söylüyorsa o kadar. Corana süreci olduğu için elimiz kolumuz bağlı ama şu hayatta şunu anladım Corana dedik ve annemin gitmesine izin verdim başına bişey gelmesin diye ama bu şekilde oldu. Hayat öyle boş ki keşke gitmesine izin vermeseydim diyorum. Diğer taraftan da bu olay zaten her türlü yaşanacaktıysa ya erken müdehale edilemeseydi diyorum :KK43: Çok zor çok çok.. İçim kan ağlıyorken kızımla oyuna oturmak zorunda kalıyorum. kekemelik korkudan da oluyormuş o kadar güzel konuşuyordu ki bir haftada o çocuk gitti cümle kurmakta zorlanan bir çocuk oldu :KK43: ilerlemesin diye ilgilenmeye çalışıyorum ama kalbim aklım hep annemde. çok teşekkür ediyorum dua önerileniz için elimden geldiğince dilim döndüğünce yalvarıyorum Rabbime. Allah razı olsun. Annemle birlikte nerde derman bekleyen varsa rabbim hepsine şifa versin inşallah

Evet ben de bunu çok düşündüm. Coronadan dolayı baya bi takıntı yapmıştım bu olaydan önce. Anneme bana gelme sakın vs diyodum evde sürekli bi hijyen hakimdi. Sonra babamın haberi gelince bi anda herşey anlamsız olmaya başladı. Hastanede geçirdiğimiz sürede leş tuvaletlere de girdik her yere de oturduk yemek de yedik dışarda. Yani çok da ciddiye almamak lazım hayatı. Kader denilen birşey var.

Kızınız da etkilendi demek ki. Yavrum ya. Çok iyi anlıyorum sizi. O vicdan da ayrıca etkiliyo insanı. Ben de aynı durumdayım. Oğlumla oynarken o kadar yapay ki duruşum hissediyorum ama biz de insanız işte. Kötü bi dönemden geçiyoruz, bunu kabullenmemiz lazım.

Erken müdahale de çok önemli beyinde. Dediğiniz gibi abiniz gelmemiş de olabilirdi. Allah korumuş, bundan sonraki süreçte de Allah yatdım etsin hepsine. Corona da çok etkiliyor. Birçok sağlık hizmeti durmuş durumda. İnşallah bugünler geçsin bir an evvel inşallah...

Evet ben de bunu çok düşündüm. Coronadan dolayı baya bi takıntı yapmıştım bu olaydan önce. Anneme bana gelme sakın vs diyodum evde sürekli bi hijyen hakimdi. Sonra babamın haberi gelince bi anda herşey anlamsız olmaya başladı. Hastanede geçirdiğimiz sürede leş tuvaletlere de girdik her yere de oturduk yemek de yedik dışarda. Yani çok da ciddiye almamak lazım hayatı. Kader denilen birşey var.

Kızınız da etkilendi demek ki. Yavrum ya. Çok iyi anlıyorum sizi. O vicdan da ayrıca etkiliyo insanı. Ben de aynı durumdayım. Oğlumla oynarken o kadar yapay ki duruşum hissediyorum ama biz de insanız işte. Kötü bi dönemden geçiyoruz, bunu kabullenmemiz lazım.

Erken müdahale de çok önemli beyinde. Dediğiniz gibi abiniz gelmemiş de olabilirdi. Allah korumuş, bundan sonraki süreçte de Allah yatdım etsin hepsine. Corona da çok etkiliyor. Birçok sağlık hizmeti durmuş durumda. İnşallah bugünler geçsin bir an evvel inşallah...
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Rabbim hepsine şifa versin inşallah. Bakalım dua edip bekleyeceğiz. İnşallah güzel haberleri hayırlarla alırız. İnşallah sizin babanız da en kısa sürede tamamen sağlığına kavuşur Rabbim yardımcınız olsun. Allah şifa bekleyen tüm hastalara şifa versin inşallah.

Eve geldi çok şükür. Sağ tarafı felç ve konuşamıyor. Tuvalete de gidemiyor haliyle. Baya zorlu bir sürece girdik anlayacağınız.

Fizik tedaviye başlıyor en pazartesi. Açılabilir miş. Buna da şükür diyoruz inşallah açılır.

Çok teşekkürler ilginize. Sağolun.
Çok geçmiş olsun çok sevindim ☺ evet zorlu süreç ama Allah'ın izniyle atlacak

Merhaba, anneniz adına çok ama çok sevindim. Her şerde bir hayır var derler sizinki gerçekten öyle olmuş. Dedikleriniz de çok büyük sorunlar değil, nice güzel sağlıklı seneleri olsun inşallah.

Babam da normalde çok huysuzdu şu an hepten huysuz oldu. Biz artık sadece fizik tedavisini alsın, kendi ihtiyaçlarını gidersin yeter diye düşünmeye başladık. Kan sulandırıcı iğne yapıyoruz, daha iğneyi görünce bağırıp ağlamaya başlıyor koca adam. Gülelim mi ağlayalım mı şaşırmış durumdayız. Fizik uzmanını da kovdu eve gelen. Uzman da şaşırdı :) inşallah toparlar kendini, darısı bizim başımıza. Çok teşekkürler, sağolun.
Allahim yardimciniz olsun. Ilk zamanlar da annem cok kotuydu. Farkli farkli yan etkileri olurmus. Annem de sinir yapmisti. Doktorlar ellerini ayaklarini yataga bagliyorlardi. Bu sefer de yatagindan agri bize tukururdu anacgim 😊Ona ragmen hastaneden kacti. Allahtan yorgun dusmus de, hastane girisindeki banklar da uyuyakalmisti😊 kiyafetlerine sabahligina bilgilerini yazmistik. O sekilde bulundu. Kolay degil beyin. Mazur gorun sabirli olun, insallah sizide de gecer

Dedemin 3 kere beyne pıhtı attı. 3ünde de kısmi felç geçirdi. İlk ikisinde çok kısa bi sürede normal seyrine döndü. Sonuncusu olmadan eğer bi daha pıhtı atarsa ölürsün veya tamamiyle felç kalırsın dedi doktorlar. Felç kalmadı ama ilk ikisine göre daha ağırlaştı durumu çünkü artık 80 yaşında ama yürümek istediği zaman yürür. Eli kolu tutuyor kendi başına yemek yiyebiliyor mesela. Sadece biri tutarsa yürümesi daha iyi. Bide yaşından dolayı çabuk nefes nefese kalıyor. Çok şükür başka sıkıntısı olmadı.

benim babamın bugün yoğun bakımda 9. günü
beyin kanaması geçirdi ameliyat oldu ancak sonrasında beyin içinde de 2 kere kanama ve pıhtı meydana geldi
bilinci kapalı ve solunum cihazına bağlı
sol tarafı çok hasar görmüş beynin
durumunda hiçbir ilerleme yok
ben 5 aylık ikizlere hamileyim.. babacım çok heves etmişti torunlarına
sizin olumlu hikayenizi okudum umut oldu bana
sevdiklerini kaybedenlere sabırlar diliyorum.

beyin kanaması geçirdi ameliyat oldu ancak sonrasında beyin içinde de 2 kere kanama ve pıhtı meydana geldi
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah

Ah ,babam da yoğun bakımda iken ben hamileydim, 5 haftalık gebeydim ve babamdan 40 gün sonra doğum yaptim. Babam göremedi:(((( inşallah senin baban iyileşir,benim yaşadığımı yaşamazsın. Rabbim cennetine alsın babamı 🙏

Ah ,babam da yoğun bakımda iken ben hamileydim, 5 haftalık gebeydim ve babamdan 40 gün sonra doğum yaptim. Babam göremedi:KK43:((( inşallah senin baban iyileşir,benim yaşadığımı yaşamazsın. Rabbim cennetine alsın babamı 🙏

Allah rahmet eylesin babanıza.. çok zor gerçektende
benim babamın hala bilinci açılmadı
bugün 17. gün
ve yoğun bakıma girdiğinden beri hiç göremedik
korona nedeniyle almıyorlar asla
babamın uyanıp bir an önce iyileşmesini
bebelerimin doğumunu görmesini
torunlarıyla güzel vakitler geçirmesini çok istiyorum

Merhaba , geçen hafta babam ciddi bir beyin kanaması geçirdi. İnanın 1 haftadır yaşamıyorum sanki. Yoğun bakımda. Solunum cihazı çıkmış, hareket de ediyormuş ama hala risk sürüyormuş.

Koronadan dolayı zaten kafayı yemiştim. Şimdi de bu. Ve sürekli hastaneye gitme durumundayız. Bir yandan çaresiz bekleyiş bir yandan acaba Corona kapar mıyız korkusu. Dışarı çıkıp kafamızı da dağıtamıyoruz. GERÇEKTEN DARALDIM dayanamıyorum bu duruma.

Her an telefon gelecek korkusuyla yaşıyorum. Benim yaşadığımı yaşayan veya konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Hayatî risk ne kadar sürer, solunumunu kendi sağlaması bir gelişme mıdır? Dertleşebileceğim çok kimsem yok küçük çocuğum var bi de :KK43:

Allah şifa versin inşallah sağlığına kavuşsun babacığın ❤️

Bilinci açıksa inşallah güzel bir gelişme olur canım. Çok geçmiş olsun. Allah şafi ismiyle şifa versin inşallah

Allah rahmet eylesin babanıza.. çok zor gerçektende
benim babamın hala bilinci açılmadı
bugün 17. gün
ve yoğun bakıma girdiğinden beri hiç göremedik
korona nedeniyle almıyorlar asla
babamın uyanıp bir an önce iyileşmesini
bebelerimin doğumunu görmesini
torunlarıyla güzel vakitler geçirmesini çok istiyorum
:nazar:

Merhaba yeni gördüm yazdıklarınızı. Malum hep bir yoğunluk içindeyim daha bugün girdim siteye.

Benim babam da ağır bir ameliyat atlattı. 16 gün kalmıştı yoğun bakımda. O bekleyiş gerçekten çok ama çok zor. Allah kimseyi böyle darda bırakmasın. Her telefon çalışta kalbim güm güm atardı. Ve biz de koronadan dolayı görememiştik hiç. Çok zor bir durum bekleyen için daha zor.

Babam eve çıktı şükür ama sağ tarafı felç ve konuşamıyor. Psikolojik olarak büyük bir çöküntü içinde olduğundan 2 ay fizik tedaviyi reddetti. Şu anda alıyor tedavi ama moral sıfır ve hiç gayret etmiyor. Bıraksak sanırım hiç sormaz fizik noldu diye. Yani sizin anlayacağınız uğraşmaya devam.

Bol bol dua edin. Ben en çok dualarla rahatlıyordum. Hamileymişsiniz, yavrularınız muhakkak bir şans getirecektir size. Hayırlara vesile olsunlar inşallah. Rabbim bir an önce sağlık versin. Yüreğinizi ferah tutun. İlk 72 saat kritik oluyor yoğun bakımda. O süreci atlatmış zaten Allahın izniyle. Ve dr.lar her zaman en kötüyü söylüyorlar umut vermemek adına. Rabbim yardım etsin hepimize. Sevgiler.

Back
X