Babamın iletişim kuramaması üzüyor

Ayse19821982

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2020
128
57
18
42
Merhabalar.babam 71 yaşında birkaç yıldır duyma kaybı var . şimdi çok arttı.kaç kulak cihazı denendi bir ile yaramadı şimdi de birini kullanıyor ve biraz faydası var belki ama yine de duyamıyor .zaten alzheimer teşhisi kondu ileri aşamada degil ama duymaması iletişim sıkıntısı yaratıyor hastalığını da kötü etkilşyor .bu şekilde duyma sıkıntısı yaşayan var mı çevrenizde ?Fayda gördüğü bir cihaz var mı ?bir çözüm var mı önerebileceğiniz

İlk cümleleri okudum alzheimer olabilir mi diyecektim ki varmış

Aslında duymamak hem sebebi hem sonucu algı kapanıyor

Kp e analog cihazla duyamaz diye rapor vermişti doktor hatta bazen ölçümde hiç duymuyor çıkardı vs

Duymayan kulak değil beyinmiş şimdi alzheimer ilerledi

İlaçlarına dikkat edin düzenli yaşamını sürdürün geçmiş olsun

Evet aslında bu yuzden belki de diyorum Kp iniz ne durumda ?kaç yılda ilerledi hastalığı ?kaç yıl sonra kötüleşir merak ediyorum açıkcası ,çok üzülüyorum bu duruma

Evet aslında bu yuzden belki de diyorum Kp iniz ne durumda ?kaç yılda ilerledi hastalığı ?kaç yıl sonra kötüleşir merak ediyorum açıkcası ,çok üzülüyorum bu duruma

herkeste değişiyor

bizimki çok hızlı ilerledi

en son geçen kış kalçasını da kırdı

şu an yatakta

ilk kaybettiği yeti de tuvalet kontrolü olmuştu birkaç yıldır da bezliydi

2016 yazı sonrasında teşhis konuldu ilerledi, geldiği aşama bu

ama eniştenin babası 90lı yaşlarda vefat etti ayaktaydı, tuvalet kontrolü vardı, yemeğini vs yerdi ama o da alzheimerdi

Anladım Allah yardımcısı olsun.hayırlısı olsun ne diyeyım

Canım cok gecmıs olsun.. Benım ananem kullanıyor yarın markasını dayımdan ogreneyım msj yazarım sana.
Bu arada bu kulak cihazlarının hepsi bir baska cins. Cok cabuk bozuluyolar ama yınede bır sorarım. ALLAHIM sifa versin Insallah Babacıgına AMİN

Benim babamdada süreç çok hızlı.ilerledi. ama tuvalet kontrolü vardı onu hic kaybetmedi.isim karıştırma son dönemleri değilde eski dönemleri hatırlama oldu.yalniz bırakmayın yalnızlık tetikliyor bu hastaligi .. sakin ev degistirmek sehir ortam değiştirme çocuklarının yanında yaşama gibi anı değişiklikler yapmayın mevcut düzeni koruyun...bulmaca çözme oyun oynama hatta en iyisi kuran okuma çok iyi geliyor zekasını calistisrdigi için çok geçmiş olsun

Evet bazı alıştırmalar yaptırıyorum.tabi bu kovit te eve kapanmak da iyi gelmedi malesef
Tamam öğrenirseniz haber verin.teşekkğrler
Rabbim yardımcısı olsun
Sagolun amin

Babam 40li yaşların sonunda duyma kaybı yaşamaya başladı. Kulaklık kullanmayı yıllarca istemedi. Her şeyi yanlış anlıyordu veya dudak okumaya çalışıyordu. Artık iletişim kuramaz hale gelmiştik. Mümkün olduğu kadar az konuşuyorduk. Bir gün eşime bizim hakkımızda sitem etti benim çocuklarım benimle konuşmuyor diye. Meğer çok üzülüyormuş bu duruma. Yaklaşık 5-6 sene önce kulaklık kullanmaya ikna oldu. Bir kaç model kullaklık denedi. Şu an kullandıklarından çok memnun. Hatta bluetootha telefona vs bağlanabiliyormuş. Oldukça pahalı bir alet ama adamın hayat kalitesi değişti. Kaliteli iyi bir şeyler araştırın. Gerekirse biraz pahalı olsun.

Hangi marka acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…