babamın kefiilik problemi

ficipi

...............
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
5.424
10
156
babam bakkal olan bir arkadaşına bakkalına 5000 lira değerinde sanırım tam bilmiyorum.klima almış.babam da kefil olmuş bu adama.aylardır taksitlerini ödemiyormuş.babamların eve tebligat gelmiş haciz için.annem almamış. o bakkalla konuştugunda bana boyle boyle hacız ıcın teblıgat geldı demiş babam.bakkal da bana gelmedi vs. uydurmuş.şimdi ne olacak bilmiyoruz. adamın üstüne evi var ipotekli(şimdi örendim annesinin üzerineymiş ev)banka borcu var yüklü..dükkanını taşıyormuş bu ara sanırım.arabası da var.nasıl olur da babama haciz geliyor??bizim ne yapmamız gerekiyor??:43:

Son düzenleme:
Citirim bizim ailede avukatlar var ve kulaktan dolma bilgilere dayanarak sana sunu söyleyebilirim o bakkal uyuzunun kendi üzerine malı yoksa babana gelir,ama önce bakkala ve o alınan klimaları haczederlerdi diye düşünüyorum.Tabi bunlar düşünce ve tahmin gecmis olsun canım kefillik zor...

canım bende biraz araştırdım.üstüne malı olup olmaması önemli değilmiş.alacaklı ister kefile ister asıl borçluya gidebiliyormuş sanırım.cmt avukatla görüşecek bakalım babam.çok canım sıkkın..:(

geçmiş olsun çıtırım.böyle terbiyesiz insanlara çok kızıyorum.başkasını zora sokmaya hakkı yok.bir an evvel atlatırsınız inşallah canım

babam bakkal olan bir arkadaşına bakkalına 5000 lira değerinde sanırım tam bilmiyorum.klima almış.babam da kefil olmuş bu adama.aylardır taksitlerini ödemiyormuş.babamların eve tebligat gelmiş haciz için.annem almamış. o bakkalla konuştugunda bana boyle boyle hacız ıcın teblıgat geldı demiş babam.bakkal da bana gelmedi vs. uydurmuş.şimdi ne olacak bilmiyoruz. adamın üstüne evi var ipotekli(şimdi örendim annesinin üzerineymiş ev)banka borcu var yüklü..dükkanını taşıyormuş bu ara sanırım.arabası da var.nasıl olur da babama haciz geliyor??bizim ne yapmamız gerekiyor??:43:

Kefil demek borçlu demektir.Bir senede borçlu yerine sende imza atıyorsan bu adam bu borcu ödemezse ben öderim demektir.Kanunen tebligat yapılmış ve 7 günlük süre içerisinde itiraz edilmemişse hacze gelinir.Ama öncelik borçlunundur.Siz bakkal sahibini sıkıştırın.Tebligatı almadıysanız problem yok.Ama teb.aldıysanız asıl borçluda ödeme yapmıyorsa eve hacze gelinir ve menkul mallar haczedilir yada muhafaza altına alınır.Sizin tek çareniz bakkalı sıkıştırmak.Avukat borçlunun yerini bulamıyorsa onla irtibata geçip bakkala yönlendirmek.avukatta evin üzerine haciz oydurmuştur ama onun satılıp avukatın yada müvekkilin eline para geçmesi uzun süreceğinden bunu beklemezler.eve geldiklerinde sakın kimse imza atmasın.muvafakat vermesin

teşekkür ederim herkese.. babam ödedi maalesef borcu.7000 lira kadar!asıl borçluya dava açacak şimdi..

napalım canım başa gelen çekilir.yapacak birşey yok..

Back
X