babamin kumar sevdasi bizi ne hale getirdi!!!

BSariPapatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
974
2
116
Diğer
Merhaba arkadaslar aylar önce sizlerle derdimi paylasmistim ve o gunden bugune cok sey degisti.

Benim babam cok sorumsuz çalismiyor ve ustelik kumar hastasi. yillardir annem bu yuzden babamdan cok çekti ama her zaman affetti cunku cocuklari vardi ne olursa olsun esim dedi.

1 hafta once kirayi oduyorum diye parayi almis yemis babam kredi cekmistik araba almak için onuda yemis kumarda, ustelik gizlice evin parasindanda almis toplamda 5 000 euroluk açik var ve bunu bizden 1 hafta boyunca saklamis ve sanki hersey normalmis gibi davraniyodu 1 hafta sonra annem farketti ve kiyamet koptum annem babami evden kovdu dunden beri haber yok cok zormus kizlar kendimi bildim bileli hep bu sorun hep bu anneme dayanamadi en sonunda ati onu evde dayanamiyorum kizlar annemi canimi oyle uzgun gormeye dayanamiyorum cok zormus su an o kadar kotuyumki bi baba nasil boyle birsey yapar hiç mi dusunmez halimizi ev kirasini krediyi nasil ödicez nasil geçincez ustelik anlatmistim annemi aldatmisti ama annemin ondan bile haberi yok. cok korkuyorum kizlar bizi neler bekliyo senağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah yardımcın olsun arkadaşım ya...şuan senin yapman gereken annene destek olmak..kendi üzüntün erteleyerek..Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş.İnşllh tez zamanda yetişir imdadınıza...

Allah yardımcınız olsun. Acaba babanızı tedavi ettirmeyi hiç düşündünüz mü? Bu bir hastalık çünkü.

Evet cnm belki de baban hastadır. Eğer her şey düzelirse onu bir psikoloğa götürmeyi düşünebilirsiniz. Tabi önce siz. Borçlarınızı kapatıp kendinizi bir toparlayın hele..

cevaplariniz için tsk ederim kizlar babamdan 2 gündür haber yok.
Babam için psikolog dunyanin en saçma seyi hiç götürmedik götürmek isteseydik bile gendi gitmezdi. bunda 1 kaç gun once babam bi mektup yazmis pc de bulduk soyle yaziyodu: ben bu iletten kurtulmaya calistim ama basaramadim para gordugumde hep kendimi kumar masasinda buldum en iyisi benim gitmem siz bensiz daha mutlu olcaksini eminim... demekki aklinda gitme planlari vardi ama gidemedi cok içimi açitti bu mektup ona hem kizginim hemde özluyorum galiba. Ama ilk degildi bu kaçinci kez yapti bu hatayi artik af edilir bi yani kalmadi annem bosanmayi dusunuyor

allah yardımcınız olsun canım,keşke annen bu kararı size bu kadar zarar vermeden önce alsaymış,çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor,

Böyle adamlara psikolog,psikiyatrist,amatem boş iş geliyor.Ben seni anlıyorum.Sarhoş adam çekmek eminim zordur.Teyzemin kocası böyleydi hala böyle borç yapıyor,kredi çekiyor içkiye yatırıyor.Teyzem intahar girişiminde bulunmuştu adamın yüzünden.:bbo:

allah yardımcınız olsun canım,keşke annen bu kararı size bu kadar zarar vermeden önce alsaymış,çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor,

evet canim ilk evlendiklerindede boylemis annem o zaman bosansaymis cok daha iyi olurmus oda duzelir diye beklemis iste bide annemin sorunu ozamanlar Turkiyeden yurtdisina geldigi için gidecek yeri yokmus

canim benim babamin içkisi yok kumari var iste kredi cekip kumara yatiriyo

kredi çekebilecek durumda öyle mi..

o illetten tek başına kurtulabileceğini sanmış... toparlanmış bir şekilde döner gelir umarım

her gun dahada yeni borçlari cikiyo bu sabah yeni bi sok daha baska yerden fayizli para borc batagina girdik

Son düzenleme:
sen ne diye düşünüyorsunki kredi borcunu nerden ödiycez diye.sonuçta krediyi baban kendi adına çekmiş.cezasınıda ödemezse o çeker.siz sadece üzülürsünüz.ayrıca kumar eroin gibi bir bağımlılıktır.Allah babanızında yardımcısı olsun .onu bu illetten kurtarsın.tedavi olması şart.çünkü bu bir hastalık.sizinde Allah yadımcınız olsun çok zordur .ama bence borçlerı sahiplenmeyin nasıl aldıysa ödesin....

Cicegimm bence ödemeyin paraları babanız cezası neyse çeksin yoksa kurtulmuycak bu iletten, biliyorum bu çok zor sizin için ama borçlarını ödemek zorunda deilsiniz.. Hemde o bunun cezasını çekmeli ki devam etmesin .

Son düzenleme:
Eğer krediyi baban kendi adına çektiyse onun borcudur zaten bırakın kend çektiği gibi ödesin...

Ama oturduğunuz ev sizinse ve tapu babanın üstüneyse bankanın verdiği zaman diliminde borç ödenmezse sürekli faiz getirir.

Ve en sonda ödenmeyen bu borç yüzünden banka sizi icraya verir.

İcra da sizin varsa evinizi yoksa eşyalarınızı alır götürür...

Çok zor bir durum içinde bulunduğunuz.

Keşke annen en baştan beri babanın böyle olduğunu göre göre devam ettirmeseydi evliliğini dicem ama geçmiş artık

Önemli olan babanızın hemen tedavi olması çünkü hastalık bu,kumar hastalığı,kredi çekip kumara yatırıyorsa ciddi derecede sorun var demektir.

Annene destek olmaya çalışmalısın,annenin yanında sürekli ağlayıp biz bu borcu nasıl ödücez demek yerine 'Allah kolaylığını verir anne vs' deyip annenin yanında olduğunu göstermelisin manevi anlamda,maddi yönden elinden birşey gelmez çünkü.

Umarım baban kendini toparlayıp en yakın zamanda evine döner ve bugüne kadar almadğı yada almak istemediği sorumluluğunu üstlenir.

kizlar babam krediyi annemin adina çekmis 2 sinide birini ztn annemle beraber almislardi o krediyi ama o parayi çekip harcamis diyeride kredi kart ta eksiye inmis oda annemin uzerine yani biz odemeliyiz babamin adina hiç birsey yok kizlar bunlardanda geçtim artik insanlari olayi duyduktan sonra bize tavri degisti sanki sorumlu biziz herseyden daha demin amcamlardaydik konusmadi bile neymis anneminde suçu varmis babamin huyunu bile bile parami çekilirmis bilmem ne ya insan kocasina bile guvenmicekse kime guvencek onlara ordan konusmasi cok kolay:çok üzgünüm: acagip pisikolojim bozuldu biktim dayanamiyorum

Allah yardımcınız olsun canım, annen ve sen birbirinize destek olduğunuz sürece gül gibi geçinip gidersiniz merak etme canım...
Ben babamı kaybettiğimde 14 yaşındaydım, kardeşimde 12 bu zamana geldik Allah'a şükür, az yersiniz ama en azından huzurlu olursunuz güçlü ol gerisi gelir merak etme...

tsk ederim kizlar ne kadar zormus boyle olcagini hiç tahmin etmemistim hiç bi arayip soran bile yok halimizi herkez iyi gun dostuymus

babana bi şekilde bu illetten kurtulup size yardım etmesi için ikna edin madem pişmanlığı varmnış eminim biraz dil dökerseniz sizin uzman tedavisi şeklinizide kabul eder yani birde bunu deneyelim deyin
birde o mektubu saklayın yeri geldiğinde bak aslında sende pişmansın istemiyorsun ama bize yardımda etmiyorsun bu mektubu hatırladınmı der baskı yaparsınız
ayrıca annen kredi çekmeden bilmiyor muydu kumar hastalığını biliyordu bile bile hala insan kocasına guvenemez mi dersen evet böyle kocaya guvenilmez. hadi ilki tecrube oldu ikincide hata değil mi yani şimdi? amcanlar haklı bilerek lades olmuş. bence sende aslında burda annene yakıştıramıyorsun belki kocasına guvendi diyorsun ama canım olaya az dışardan bak annen neden kendime ediyorum demiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…