• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın maasımdan kardeslerime burs vermemi istemesi artık agır geliyor

Bu arada çocuk okutmak kolay değil, herkesin ailesi evlatları okusun diye büyük fedakarlıklar yapıyor fakat akıllı olan bakabileceği kadar çocuğu dünyaya getiriyor işte. Anladığım kadarıyla 4 kardeşsiniz. Sizinkiler de bir zahmet korunsaymış madem dünyaya getirdikleri çocuklara bakamayacaklardı. İki kazık kadar erkek çocuğu o kadar harcayacağına bir iş tutsunlar ne ayıp. Onlarla da konuşabilirsiniz artık para yok diye.

Çocuklar sizin değil, babanızın. Ne güzel çocuk yap yap bir önceki diğerine baksın okutsun. Böyle bende 5 tane yaparım, daha neler.
Ailem beni okuttu demişsiniz, e bu zaten biz ebeveynlerin görevi? Ne yapacaktık? Anne babalığın getirdiği sorumluluk ve görevleri artık ekstra görüp minnet duymasak mı?
Ayrıca eşiniz ne alaka? Sizin kardeşinizi özel üniversitede okutmak, ev kirasını vermek zorunda değil
İşte cok güzel dramaya bağladıgı icin ben cok suçluluk hissettim.Sanki hic yapmamısım ya da zorundaymışım gibi..Ailede para mesele olmaz diyor sürekli ben de dedim bebegim masrafınu siz karsılarsınız o zaman onda hic ses cıkmadı

İşte cok güzel dramaya bağladıgı icin ben cok suçluluk hissettim.Sanki hic yapmamısım ya da zorundaymışım gibi..Ailede para mesele olmaz diyor sürekli ben de dedim bebegim masrafınu siz karsılarsınız o zaman onda hic ses cıkmadı
İnanma bacım baban seni bir güzel manipüle ediyor. Üzülme de hiç. Sıkma tatlı canını, evladını düşün.

Hiç suçluluk falan hissetmeyin, sizi manipüle ediyor farkına varın. Şimdi sizin de bir çocuğunuz olacak, ikinci bir çocuk daha yapıp ilkinin üzerine okutma, kira ödetme gibi yükler yükler miydiniz? Mantıklı geliyor mu?
Darılırsa da darılsın

Bu arada çocuk okutmak kolay değil, herkesin ailesi evlatları okusun diye büyük fedakarlıklar yapıyor fakat akıllı olan bakabileceği kadar çocuğu dünyaya getiriyor işte. Anladığım kadarıyla 4 kardeşsiniz. Sizinkiler de bir zahmet korunsaymış madem dünyaya getirdikleri çocuklara bakamayacaklardı. İki kazık kadar erkek çocuğu o kadar harcayacağına bir iş tutsunlar ne ayıp. Onlarla da konuşabilirsiniz artık para yok diye.
İste maasımız gözlerine cok fazla geliyor.Bana diyor sen benden daha fazla kazanıyosun yeni mezunsun ben kac yıl emek verdim senin para yetmemesi gibi bir sey olamaz diyor.Ben de diyorım su kadar borcumuz var. iste yine kendini öne sürüyor.Ama napabilirim ki kendi borcları varsa

Evet 4 kardesiz ve o iki erkek kardesim de rahat harcar yani biri erasmusa gidiyor digeri gezip tozuyor.İlerde de bana maas ödeyeceksiniz falan fiyor.Mezun olmadan önce ilk 3 ay maasınızı ben alıcam diyordu evlenince o iptal oldu😂
Çok üzülerek söylüyorum babanız çok yüzsüz bir adam yani uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiştim bir konuya.
Yani tabi ki aileler birbirine destek olacak ama beni maaşa bağlayın ne demek ya
Sen haklısın

Allah Allah.. önce kendi ailenizi düsünün. sizin kendi aileniz maddi sıkıntı yasıyorken nasıl birlik olacaksınız? hiç duygusallamaya gerek yok. kendinize gelin ne olur. aynı seyi esiniz yapsa ne düsünürdünüz Allah askina. bebeğiniz olacak onu düsünün

İste maasımız gözlerine cok fazla geliyor.Bana diyor sen benden daha fazla kazanıyosun yeni mezunsun ben kac yıl emek verdim senin para yetmemesi gibi bir sey olamaz diyor.Ben de diyorım su kadar borcumuz var. iste yine kendini öne sürüyor.Ama napabilirim ki kendi borcları varsa
Bir kere kime ne kadar borcunuz olduğunu söylemeyin eşin de sen de. Herkesin kazandığı da harcadığı da kendine kadardır. İnan bugün 500bin tl de kazansan ona göre harcarsın ve bu da kimseyi ilgilendirmez. Açıklama yapmak zorunda değilsin. Ebeveynlerin görevi evlatlarının en iyi yerlere gelmesine vesile olmak, onlara iyi bir eğitim vermektir. Anne baba evladından sorumludur ama evlat anne babadan sorumlu değildir. Bunu hiçbir zaman unutma.

Benim bir arkadaşım var. 3 kız kardeşler. 3 ü de evli. Babaları kızları resmen haraca bağlamıştı ya. Evde ne bozulsa kızlar birleşip alıyordu bir de. O zaman çok üzülmüştüm kendi anneme, babama millet ne evlatlar var bir de bana bak diye.

Allah Allah.. önce kendi ailenizi düsünün. sizin kendi aileniz maddi sıkıntı yasıyorken nasıl birlik olacaksınız? hiç duygusallamaya gerek yok. kendinize gelin ne olur. aynı seyi esiniz yapsa ne düsünürdünüz Allah askina. bebeğiniz olacak onu düsünün
Eşim yapsa rahatsız olurdum da onun babası böyle istemşyor

"babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz" demis. Kilit cümle. Sahsen imkanim el verse yardim ederim, ettim de. Ama artik cocugunuz olucak. Öncelik cekirdek aile olmak zorunda. Esiniz sakın karismasin
Cok net bu konuda bide ilerde bana herkes maas vericek ya veririm de imkan olsa böyle diyince hic hoşuma gitmiyor

merhaba ben 2 senedir calısıyorum 2 senedir de evliyim ailem okuturken fedakarlık verdi emek verdi.Kardeslerimde üniversite okuyor ikisine toplam ocaktan önce 5 ocaktan sonra da 10 bin burs veriyorum.Su anda 6 aylık hamileyim işi bırakıcam borçlarımız da var babama artık vermesem olur mu dedim kavga kıyamet duygusallasmalar..Ya ben mi bencilim bilmiyorum:( Eşine de söylicem verirse verir diyor yani eşimin kardesine hic burs falan vermiyorken ben calısmazken bu bize fazla gelicek.Büyük erkek kardesin mezun olur diger kardesinin kirasını ödersiniz diyor.Ben de o öder büyük kısmını erkek ya dedim.Sonra da üzüldüm iste hamileligin de etkisi herhalde ama.Ailede birlik olmalıyız diyor babam.ilerde bana hepiniz ayda 10 bin verceksiniz kücük kız kardesinizi de özelde okutun diyor.BSizce ben mi bencillestim babam haklı mı?
Babanıza sorsanıza çocuklar sizin mi onun mu? Sanki sizinmiş gibi davranıyolar da

Çok üzülerek söylüyorum babanız çok yüzsüz bir adam yani uzun zamandır bu kadar sinirlenmemiştim bir konuya.
Yani tabi ki aileler birbirine destek olacak ama beni maaşa bağlayın ne demek ya
Sen haklısın
Ya iste baskıyı hep seviyor hala da devam ediyor baskıya.Ben dedim bir kere baba imkan olsa her seyi yaparız ama cocuk olucak ev almak isticez zor olur dedim.Yok siz bana vermek zorundasınız diyo.Hatta geçen bir akrabanın yanında da dedi adam sasırdı simdiden yapma öyle gerek yok türkiyede hayat pahalı dedi.Sonra adam döndü bana dedi ki siz de dükkan alın kirasını verin bari dedi😂

Babanıza sorsanıza çocuklar sizin mi onun mu? Sanki sizinmiş gibi davranıyolar da
Bana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye

Ya simdiden kücükk kız kardesimizi okutmamamızı ve araba almamızı söyliyır takıntısı var
Yok artık, bu kadar yüzsüzlük fazla. Eşiniz de bir gün tepkisini koyarsa ağır olur, bu ne yolunacak keriz bellemiş sizi babanız. Siz karnınızdaki bebeğin bakımından sorumlusunuz sadece, yani herkes dünyaya getirdiğinden sorumludur.

Bana karşı gaddarlar hissediyorum zaten okurken de ben kyk da kardeslerim hep evde okudular evin uysalı oldugum icin beni umursamıyorlar.Bunları söyledigim de de cok kızdı kardeslerinle kıyaslama kendini diye
Benim çocuğum ayrı sizinki ayrı deyin. Herkes kendi çocuğuna baksın bu ne? Madem kardeşlerinize siz bakacaksınız çocuğunuzada onlar baksın bu ne saçmalık.

Yok artık, bu kadar yüzsüzlük fazla. Eşiniz de bir gün tepkisini koyarsa ağır olur, bu ne yolunacak keriz bellemiş sizi babanız. Siz karnınızdaki bebeğin bakımından sorumlusunuz sadece, yani herkes dünyaya getirdiğinden sorumludur.
Ya bide ben de güzel güzel anlattım bak 2 ayım kaldı borcumuz da var artık fazla geliyor dedim hic umursamadı ki allah rızkı verir diyor annemde yanında

Back
X