Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
genelde anneler yapar bunu ya
babamı bunları yaparken dusunemedim vallahi gülerdim ben .
Bana garip gelen babanızın size koca araması. hadi erkek annelerini gördümde babalarda da ilkkez görüyorum Çok enteresan gerçekten . ve gayet mantıklı güzel ifade etmişsiniz kendinizi. Görücü usulu evlilik banada ters geliyor. 2-3 gün gördüğün adamla evlenip yatağını paylaşmak... Ben asla istemezdim. Ailemdede öyle evlilikler yok garip geliyor .Madem görücü usulu, tanışma gezme tanıma sürelerinizi uzun tutsanız olabilir , ailenize yapınıza uyan biriyse belki kafa olarakta anlaşıcağınız seveceginiz biridir. Ama önceki ilişkinizi atlatın önce
Bende asla istemiyorum, benim kafa yapıma tamamen ters bir olay. Hani bana babam dese işte ayarlayalım da şu çocukla bir tanış diye, sonrasında da bana karışmasa şöyle bir en azından 6-7 ay gezip vakit geçirmek, tanımak için süre verse ona hayır demezdim çünkü çocuk objektif olarak bakıldığında kötü bir aday değil. Tanınmak için şans verilebilir. Bu şekilde söylediğimde de oo bir de aylarca gezip dolaşmanıza izin mi verecektim bir kaç kere görüşürsünüz yeter dedi. Bende o zaman ne bu çocuk ne de bir başkası senin içerisine dahil olduğun hiç bir tanışma olayında ben yokum dedim.
çok iyi demişsiniz. çok seviniyorum kendini bir babaya,eşe,sevgiliye ezdirmeyen boyun eğmeyen kadınları görünce. yaşam enerjim artıyor valla
Babani hiç bir sekilde ikna etmeye çalisma. Hatta konuyu kapat. Sürekli tartsmanin anlami yok çünkü adam fikrinden vazgeçmez. Ha tekrar bu konuyu açarsa net bir sekilde "ben görücü üsüllü evlilik düsünmüyorum. Eger bu amaç ile biri bu eve girerse, ben bu evden yok olurum" dersin ve tekrar konuyu kapatirsin. Baban seni zor ile evlendirecegi hali yok.
Sen okulunu bitirmeye, ve bir is bulmaya konsantre ol.
Sizin kararınızı bilmem yorum da yapmam ama ben şu nişanlanın tanırsınız birbirinizi hikayesini anlamıyorum.Sözlerine uyar takarsın nişanı sonra olmaz (ki belki sizinki olabilir o konuda yorum yapmıyorum) bu sefer başlarlar o kız bir kere nişanlandı olmaz bizim aileye diye.Bu da ayrı bir saçmalık.Nişanlandı,ne oldu yani?Tanıyamıyorum insanımızı,amaçları nedir çözemiyorum.Allah kolaylık versin size.Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim?Kızlar gün geçmiyor ki yeni bir dertle karşılaşmayayım. Geçenlerde babam geldi bana bir arkadaşının oğlu varmış onu anlattı. İşte şöyle efendi, böyle durumları iyi falan diye. Hatta resmini gösterdi facebooktan. Eli yüzü düzgün bir çocuk. Neyse sevgilim benden ayrılalı daha 3 hafta olmuş, terk edilmenin sinirini atamamışım üstümden ama aileme bunu söyleyemediğim için geçiştirdim şimdi aklımda biriyle tanışmak yok, önce bir iş bulayım falan ondan sonra belki diye. Hani ben zannediyorum adamcağız kendince beğenmiş bana öylesine öneriyor.
Dün de sabah kahvaltıda yine muhabbeti açıldı bu çocuğun. Babasıyla konuşup ağzını yoklasam mı dedi. Bende yine gerek yok dedim. Sonra başladı işte o benim şu an aklımdaki tek aday diye yine anlatmaya. En sonunda dedim yahu senin aklındaki aday o tamam da acelemiz ne? belki ileride benimde aklımda başka adaylar olacak. Sonra demesin mi öyle şey mi olur ben seni görücü usulü evlendiricem.
Bunun peşine biz başladık tartışmaya. Dedim görüşüp vakit geçirmeden, tanımadan biriyle mi evleneceğimi sandın. O da yok görüşürsünüz 2 3 kez, sadece evlilik çerçevesinde gider bir yerde konuşursunuz, sonra da nişan söz falan olur tanıyacaksan o zaman tanırsın dedi. Bende benim bildiğim birini tanırsın, tanıdıktan sonra evlenmeye karar verirsen nişan söz olayına girersin dedim. Milleti nişan aşamasında tanımaya çalışıcam bu sefer olmadıkça zırt pırt nişan atıcam daha çok herkese rezil olacağız, sürekli nişan atan kız muamelesi görücem.
Nitekim bir sonuca varamadık. En son benim fikirlerime kızıp yanımızdan kalktı. Evet görücü usulü evlenip mutlu olanlar illa ki vardır ama benim yapıma ters. Sevmediğim biriyle ya sonra seversem diye hayatta bir yola giremem. Öncelikle dibine kadar severim, dibine kadar da sevildiğimi hissetmek isterim.
Ama şimdi taşları yerine oturtuyorum da okulumun bitmesi yaklaştığından beri evde sürekli bir evlilik muhabbeti dönüyor. Daha önce de anneme şimdi bu kızın okulu biter, işe falan girer gözü açılır gider bize saçma birini getirir damat olarak, ona fırsat vermeden birini bulalım demiş. Bunu bana annem anlatmadı kızarım diye ama çok sonra kuzenim anlatmıştı. Annen böyle böyle dedi, babanın aklında seni mezun olunca biriyle evlendirmek var galiba haberin olsun ona fırsat bırakma ondan önce sen bul birini diye.Yani adamın niyeti ciddi ciddi bana birini bulmak galiba. Şimdi ben babamı bu saçma fikirlerinden nasıl vazgeçirebilirim?
Halanın oğlu mu :O neler duyuyorum oy ki ne oyy. Sen böyle dik durmaya devam et, eğer devam ederse önüne böyle görücü usulü evlilik konularıyla çıkmaya ya bana böyle şeylerle gelmezsin ya da ben bu evden giderim diye kesin net tavrını koy. Sonuçta bir der iki der en son ne halin varsa gör der sonra tekrar düzelir muhakkak aranız. Sonuçta sen evlenceksin yuva kurcaksın baban değil, o yüzden o seçmeyecek evlenceğin kişiyi sen seçeceksin aynen böyle söyle ona
Babanın esra erolla akrabaligı varmı merak ettim
Sizin kararınızı bilmem yorum da yapmam ama ben şu nişanlanın tanırsınız birbirinizi hikayesini anlamıyorum.Sözlerine uyar takarsın nişanı sonra olmaz (ki belki sizinki olabilir o konuda yorum yapmıyorum) bu sefer başlarlar o kız bir kere nişanlandı olmaz bizim aileye diye.Bu da ayrı bir saçmalık.Nişanlandı,ne oldu yani?Tanıyamıyorum insanımızı,amaçları nedir çözemiyorum.Allah kolaylık versin size.Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim?
Baban seni evden bir an önce postalamaya çalışıyor galiba
Gorusu usulumu?
Yanlismi anladim?
Oglanin agzini ariycakmis emi belki kizimi ister diye?
Babanla oldu olacak istemeyede gidin.
Allahin emri peygambern.... oglunjzu kizimiza istiyoruz.
Bu alistigimiz gorucu uslu degil, cop catanlik.
Baba ve boyle sozler.
Tamam sustum ben
Postalamak değil de başımı bağlama derdinde. Kendim birini bulmadan, o bana bulacak aklınca.
Evet durum biraz garip, biz oğlanı seçiyoruz :) Şaka bir yana aynen böyle saçma bir durum. Gören de evde kalmış, hilkat garibesi gibi bir kızı var sanacak. Övünmek için demiyorum yanlış anlaşılmasın ama fotoğrafımı gören arkadaşlarımın aileleri bile bu arkadaşının adı neydi, ne güzel kızmış falan diyorlarmış. Aramızda esprisi bile geçiyor hanginizin abisini seçeceğim bilemiyorum diye. Sanki beni beğenecek adam yokmuş gibi, çocuğu istemeye gideceğiz neredeyse. Aman ben birini bulup, sevgili olmayayım diye ne kadar saçmalık varsa hepsini normal karşılıyor babam.
Bu kadr guzel bi kizken kendini gulunc duruma dusurme.
Annene soyle babani uyarsin.
Cok gereksiz bisy bu yaptigi.
Onur kirici bile.