• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babamla k.validem beni ezikliyor

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar,
benim canımı sıkan konu şu;şimdi biz ev aldık ve kredi ödüyoruz,sadece eşim çalışıyor.maaşının yarısı krediye gidiyor.kalan kısmıyla da geçiniyoruz.Allaha şükür kimseye muhtaç olmuyoruz
etrafa saçamasak da ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.sıkıntı çektiğimi de söyleyemem.

yalnız şöyle bir durum var.benim eşim bazı geceler nöbetçi oluyor.o gecelerde bazen annem bana geliyor bazen ben ona gidiyorum ki çoğunluk annem bana geliyor.
neyse sorun nerede diyeceksiniz.ben annemlere gittiğimde babamın tavrı beni çok üzüyor.babam her lafa karışan,annemle iki muhabbet etsem ortada beliren bir tip,herşeye karışır.tuhaf tuhaf espriler yapar ama lafın nereye gideceğini hiç düşünmez.

bana sanki ben onlara yemeye içmeye gidiyormuşum,onlardan geçiniyormuşum gibi imalar yapıyor,aslında böyle düşünecek biri değil beni özel okullara göndermiş biri ama işte güya espri.yalnız iki lafından biri bu tarz espri.mesela birinden para alacakmış "ben de elektraya veririm hayır olur" diyor yani alakasız yere beni ezikleyip duruyor.yani bu tip laflar etmesin diye her gittiğimde kek kurabiye falan yapıp götürüyorum evlerini full temizliyorum.tabi içimden geldiği için yapıyorum esas.annem de babamın bu laflarına kızıyor tersliyor bazen ama babam asla durmuyor.yani onlar bana daha çok geliyor (babam nadir gelir ama)ben onlara daha çok hürmet ediyorum ama başa kakmak mı lazım?fazla bir çevrem yok bir gittiğim annem var ona da mı gitmeyeyim?

aynı lafları kayınvalidem de yapıyor.geçen annem de kaldım diyorum "paranız yoksa biraz da ben de kalın" diyor.şimdi diyeceksiniz iyi niyettir falan.böyle mi söylenir Allah aşkına ki ben açlıktan ölsem gitmem bu sebepten birine.

ben arsız biri değilim hassasım.onun için bu laflar bana ağır geliyor.eve kapanıp kimseyle görüşmeyesim geliyor ama çocuğum var o çok bunalıyor.
çok üzülüyorum ya.o an belli etmiyorum gülüp geçiyorum ama içimi yaralıyor?
bana böyle laf ettiklerinde nasıl tepki vereyim sizce?

Son düzenleme:
Odun nedir!! Bir anneye odun demek nasıl bir uslüp bu?

Sorununuza gelince babanız genel olarak bu mizaca sahip biri ise zaten bilirsiniz.
Ama yok sonradan bana karşı oldu diyorsanız belki sizin zor durumda olduğunuzu düşündüğünden olabilir.
Şaka yollu ağzınızdan laf almak isteyebilir.

Odun nedir!! Bir anneye odun demek nasıl bir uslüp bu?

Sorununuza gelince babanız genel olarak bu mizaca sahip biri ise zaten bilirsiniz.
Ama yok sonradan bana karşı oldu diyorsanız belki sizin zor durumda olduğunuzu düşündüğünden olabilir.
Şaka yollu ağzınızdan laf almak isteyebilir.

davranışı odunca ama kabul edelim.üslup yakışmadı haklısın.
evet babamın mizacı o ama hoşlanmıyorum.herşeyim ortada ağzımdan laf alınacak bir durum yok ki.

davranışı odunca ama kabul edelim.üslup yakışmadı haklısın.
evet babamın mizacı o ama hoşlanmıyorum.herşeyim ortada ağzımdan laf alınacak bir durum yok ki.

Yinede bir anneye odun demek benim kabul edebileceğim birşey değil.

Bir arkadaşın konusunda "yüzsüz"kelimesini ayıplamışsınız buda onla eşdeğerdir unutmayın.

O zaman babanızın mizacını değiştiremeyeceksinizdir bu saatten sonra ne derseniz deyin anlamayacaktır.

O tip insanlarla muhatabım çok oldu az çok anlıyorum durumunuzu.

Duymayın sizde espriye vurun en kolayı bu olacaktır.

Son düzenleme:
Yinede bir anneye odun demek benim kabul edebileceğim birşey değil.

Bir arkadaşın konusunda "yüzsüz"kelimesini ayıplamışsınız buda onla eşdeğerdir unutmayın.

O zaman babanızın mizacını değiştiremeyeceksinizdir bu saatten sonra ne derseniz deyin anlamayacaktır.

O tip insanlarla muhatabım çok oldu az çok anlıyorum durumunuzu.

Duymayın sizde espriye vurun en kolayı bu olacaktır.

evet canım aynen öyle yapıyorum.ben de gülüp geçiyorum.keşke böyle saçmalamasa ama elden birşey gelmiyor."böyle şakalar yapma kırlıyorum"desem mi acaba?

evet canım aynen öyle yapıyorum.ben de gülüp geçiyorum.keşke böyle saçmalamasa ama elden birşey gelmiyor."böyle şakalar yapma kırlıyorum"desem mi acaba?

Eğer mizacı böyleyse değişeceğini sanmıyorum yoksa ben çoktan değiştirmiştim.

Ama yinede rahatsızlığını bildir şakalarının seni kırdığını yada şakalarını ciddiye aldığını söyle.

Umarım sen değiştirebilirsin.

Eğer mizacı böyleyse değişeceğini sanmıyorum yoksa ben çoktan değiştirmiştim.

Ama yinede rahatsızlığını bildir şakalarının seni kırdığını yada şakalarını ciddiye aldığını söyle.

Umarım sen değiştirebilirsin.

dediğin gibi 70 yaşında adam huyu değişmez herhalde.kötü niyetle değil sadece bana da değil.mesela gelinine de ne laflar söylüyor ama o hiç önemsemiyor.önemsemek işine gelmiyor çünkü.ama ben alınganım işte.

dediğin gibi 70 yaşında adam huyu değişmez herhalde.kötü niyetle değil sadece bana da değil.mesela gelinine de ne laflar söylüyor ama o hiç önemsemiyor.önemsemek işine gelmiyor çünkü.ama ben alınganım işte.

Bu tip insanlar ne dersen de değişmez üstüne kendini haklı görür.
Herkese öyle ise yapacak bir şey yok takmamaya çalışacaksın.
Kayın validene gelince maalesef baban gibi onuda duymaman en güzeli.
Her lafı kafaya takıp sadece kendinizi üzersiniz.
En güzeli bazı şeyleri duymamak çokta kafaya takmam
ak

annenin yada babanın söylediği olumsuz kötü söz, bi kulağından girmeli diğerinden çıkmalı bence :34:
okiş:21:

Şaşırdım açıkcası...
Yaşamayan anlamaz diye söyledikleri bu olsa gerek...
Ben de ara ara babamın evinde kalırım eşim olmadığında, bazen de kendi evimde...
Kendi evimde kaldığımda babam 40 kez arar, niye tek kalıyorsun kızım, almaya geliyorum diye...
Orda kaldığımda da oturtacak yer bulamaz...sürekli kendi elleriyle besler... çocuklu bir hatun olmama rağmen... hala küçüğüm diye sever....
Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum....
Ben çok üzülürdüm.. gidip kalamazdım heralde bi daha da...
Babama da ne kadar kırıldığımı belli eder...
"Aşk olsun baba, ne biçim konuşuyorsun, açlığımdan gelmiyorum ben buraya, değişiklik olsun, oğlum sıkılmasın diye geliyorum, çok mu görüyosun, tamam bir daha da geldiğimde kalmam merak etme" der... sürekli evimde kalmaya başlardım, sizin yerinizde olsam...
O da anlardı hatasını...
Anlaşılan bir kulaktan girip, diğerinden çıkan tiplerden değilsiniz...
Üzülmeyin lütfen...
Sevgiler...

Ek olarak kayınvalideme de :

"Anne bu sonuca nerden vardın? Allah'a şükür kimseye muhtaç değiliz, Allah da etmesin..." derdim...

Şaşırdım açıkcası...
Yaşamayan anlamaz diye söyledikleri bu olsa gerek...
Ben de ara ara babamın evinde kalırım eşim olmadığında, bazen de kendi evimde...
Kendi evimde kaldığımda babam 40 kez arar, niye tek kalıyorsun kızım, almaya geliyorum diye...
Orda kaldığımda da oturtacak yer bulamaz...sürekli kendi elleriyle besler... çocuklu bir hatun olmama rağmen... hala küçüğüm diye sever....
Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum....
Ben çok üzülürdüm.. gidip kalamazdım heralde bi daha da...
Babama da ne kadar kırıldığımı belli eder...
"Aşk olsun baba, ne biçim konuşuyorsun, açlığımdan gelmiyorum ben buraya, değişiklik olsun, oğlum sıkılmasın diye geliyorum, çok mu görüyosun, tamam bir daha da geldiğimde kalmam merak etme" der... sürekli evimde kalmaya başlardım, sizin yerinizde olsam...
O da anlardı hatasını...
Anlaşılan bir kulaktan girip, diğerinden çıkan tiplerden değilsiniz...
Üzülmeyin lütfen...
Sevgiler...

ya şaka yapıyor kendine göre ama insan kırılıyor yine de.hele de böyle bir konuda.kendimi onun yerine koyuyorum.asla böyle davranmazdım.o da herşeyi benim önüme seriyor ben geleceğim diye çerezler,tatlılar alıyor ama şakalarından (!) da vazgeçmiyor. annem bile dedi "görüyorsun babanın çenesi ne kadar çok" diye.hani dediğin gibi ben bu tip laf denmiyecek insanım çünkü "amaaan ne derse desin ben keyfime bakarım" diyemiyorum.bir de öyle bir tip ki belki senin dediğin cümleyi ona desem ailedeki herkese anlatır elektraya bunu dedim de beni ters anladı" diye.iyice rezil edebilir.

ya şaka yapıyor kendine göre ama insan kırılıyor yine de.hele de böyle bir konuda.kendimi onun yerine koyuyorum.asla böyle davranmazdım.o da herşeyi benim önüme seriyor ben geleceğim diye çerezler,tatlılar alıyor ama şakalarından (!) da vazgeçmiyor. annem bile dedi "görüyorsun babanın çenesi ne kadar çok" diye.hani dediğin gibi ben bu tip laf denmiyecek insanım çünkü "amaaan ne derse desin ben keyfime bakarım" diyemiyorum.bir de öyle bir tip ki belki senin dediğin cümleyi ona desem ailedeki herkese anlatır elektraya bunu dedim de beni ters anladı" diye.iyice rezil edebilir.

Canım babanı en iyi sen tanırsın...
Demek ki laf olsun diye konuşuyor...
Ben de senin gibi aman keyfime bakıyım diyemiyorum....
Ama üzüldüğünü anlamalı ki... bir daha bu şekilde konuşmamalı...
Mesela hadi sen kızısın... bugün kızar, yarın bağrına basarsın babanı, o da seni aynı şekilde ama eşin yanındayken en azından yapmasa bu tür şakalar...
O daha çok üzülür eminim...

Canım babanı en iyi sen tanırsın...
Demek ki laf olsun diye konuşuyor...
Ben de senin gibi aman keyfime bakıyım diyemiyorum....
Ama üzüldüğünü anlamalı ki... bir daha bu şekilde konuşmamalı...
Mesela hadi sen kızısın... bugün kızar, yarın bağrına basarsın babanı, o da seni aynı şekilde ama eşin yanındayken en azından yapmasa bu tür şakalar...
O daha çok üzülür eminim...

yok zaten eşime yapmıyor kesinlikle,oğullarına da yapmıyor.onlar erkek ya kırılır ama kadınlara her laf denilebilir.

kızlar,
benim canımı sıkan konu şu;şimdi biz ev aldık ve kredi ödüyoruz,sadece eşim çalışıyor.maaşının yarısı krediye gidiyor.kalan kısmıyla da geçiniyoruz.Allaha şükür kimseye muhtaç olmuyoruz
etrafa saçamasak da ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.sıkıntı çektiğimi de söyleyemem.

yalnız şöyle bir durum var.benim eşim bazı geceler nöbetçi oluyor.o gecelerde bazen annem bana geliyor bazen ben ona gidiyorum ki çoğunluk annem bana geliyor.
neyse sorun nerede diyeceksiniz.ben annemlere gittiğimde babamın tavrı beni çok üzüyor.babam her lafa karışan,annemle iki muhabbet etsem ortada beliren bir tip,herşeye karışır.tuhaf tuhaf espriler yapar ama lafın nereye gideceğini hiç düşünmez.

bana sanki ben onlara yemeye içmeye gidiyormuşum,onlardan geçiniyormuşum gibi imalar yapıyor,aslında böyle düşünecek biri değil beni özel okullara göndermiş biri ama işte güya espri.yalnız iki lafından biri bu tarz espri.mesela birinden para alacakmış "ben de elektraya veririm hayır olur" diyor yani alakasız yere beni ezikleyip duruyor.yani bu tip laflar etmesin diye her gittiğimde kek kurabiye falan yapıp götürüyorum evlerini full temizliyorum.tabi içimden geldiği için yapıyorum esas.annem de babamın bu laflarına kızıyor tersliyor bazen ama babam asla durmuyor.yani onlar bana daha çok geliyor (babam nadir gelir ama)ben onlara daha çok hürmet ediyorum ama başa kakmak mı lazım?fazla bir çevrem yok bir gittiğim annem var ona da mı gitmeyeyim?

aynı lafları kayınvalidem de yapıyor.geçen annem de kaldım diyorum "paranız yoksa biraz da ben de kalın" diyor.şimdi diyeceksiniz iyi niyettir falan.böyle mi söylenir Allah aşkına ki ben açlıktan ölsem gitmem bu sebepten birine.

ben arsız biri değilim hassasım.onun için bu laflar bana ağır geliyor.eve kapanıp kimseyle görüşmeyesim geliyor ama çocuğum var o çok bunalıyor.
çok üzülüyorum ya.o an belli etmiyorum gülüp geçiyorum ama içimi yaralıyor?
bana böyle laf ettiklerinde nasıl tepki vereyim sizce?

Baban hep böyle miydi, sonradan mı oldu acaba? sonradan olduysa bende üstünde durma çünkü insanlar yaşlandıkça inanılmaz huy değiştiriyolar. benim annemle babam da acayip değiştiler. babam önceden hiç olmadığı halde alıngan bi insan oldu, annem de umursamaz bi insan oldu. garip ama biz de geçicez o yollardan. üzülme.

yok zaten eşime yapmıyor kesinlikle,oğullarına da yapmıyor.onlar erkek ya kırılır ama kadınlara her laf denilebilir.

Nazı, lafı sana geçiyor demek ki...
Baba işte atsan atılmaz, satsan satılmaz :))))
Ya açık açık baba üzülüyorum de... yada yaşlılığına ver...
Biz de yaşlanıcaz bi gün, kim bilir, bizim yavrular hakkımızda neler konuşacak ????
Tek ve en büyük derdin bu olsun inşallah:16:

Son düzenleme:
benimde babam gittiğimde yemek yediğim zaman falan aç karnını doyurmaya burayamı geliyosun diye şaka yapar takılır...ewin yokmu kız senin ewine git bile der...geçenlerde kontörüm yoktu ödemeli attım teli açar açmaz ewiniz var arabanız var iş yeriniz var bi kontör alamıyomu kocan dedi mesela...ama o benim babam gerçekten içten tabikide sölemiyor bende onunla aynı şekilde şakalaşırım açım baba napim ewde ekmek yoktu buraya geldim yada kocam kowdu buraya geldim babacık ne yapalım sende katlan artık derim :9: annem söleme der ama babamın benimle ilgilenmesi hoşuma bile gider...biz onlara senelerce yük olmamışız şimdimi olcaz babanıza karşı boşuna üzmeyin kendinizi bence...mesela babamın espirilerine eşim alınır bende saçmalama o benim babam ne diye yanlış anlıyosun diye çıkışırım hep...eşinziin annesine gelince unutmayınki onun oğlu o ewi geçindirmekle yükümlü paranız yoksa bu sözleri sölerken önce oğlunu düşünmeli onada önce oğlu darılmalı sizin çocuğunuz var bakmak zorunda olduğunuz...yani burda çalışma işi eşinize düşüyor..bilmem kayınvalide bunun farkındamı ama paranız yokmu gibi bi kelime etmektense imkanı varsa oğluna yardım etmeli bu durumda...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aman güzelim yaaa 70 yaşındaki adamın şakayla söylediği lafa söze ne takılırsın ki "heee" de geç işte. Kaynanaya gelince de onun içinde aynı şeyleri yap bence.

ben babamın yaptığı hiç bir şakaya kırılmam çünkü o benim babam ve kötü niyetle yapmadığını bilirim

Back
X