Babamla ne yapacağımı bilmiyorum

bornsick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
8
2
26
Buraya içimdekileri dökmek belki şuan yapmam gereken en son şey ama artık paylaşmamın zamanj geldi. Annemle babam yaklaşık 22 yıldır evliler. Babam annemi aldatıyor,hemde çok açık bir şekilde. Nerdeyse 6 7 yıldır süren bi ilişki bu ama ben geçen yıl öğrendim. Kardeşim ben ve babam birlikte avmde gezerken çok rahat yanımızda sevgilisini arayıp çocuklarla zaman geçiriyoruz hayatım sen napuyosun gelicem yanına tarzı konuşmalar yapabiliyor, aynı koltukta yan yana otururken WhatsApp'tan kadınla mesajlaşabiliyor. Annem ilişkiyi doğrulamaya çalıştığındaysa inkar ediyor hatta anneme akıl almaz küfürler edip evden kovuyor boşamakla tehdit ediyor. Zaten sinirlerini kontrol etmeyi bilmiyor,en ufak şeyde tüm ailenin soyuna sopuna küfürler yağdırıyor. Nefret ediyorum. Az önce saçma sapan bi eşyası evde kaybolduğu için anneme hakaretler yağdırmaya başladı, anneanneme dedeme hepsine küfür etti anneme o*ospu dedi. 15 dakika hiç susmadan bağırdı. On dakika içinde o kaybettiğin eşyayı bulup getirmessen .... git bu evden dedi. Böyle zamanlarda elim ayağım titriyor korkudan beynim zonkluyor,kalbimin çok hızlı atışını duyabiliyorum,çünkü aklımın erdiği yaştan beri aralıklı olarak aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir keresinde elinde bıçakla annemi kovaladığı olmuştu,o zaman apartmanda oturuyorduk üst katımızda da yengemler ve babaannemler yaşıyordu. Zar zor annem yukarı kaçmıştı,kaçamasaydı düşünmek bile istemiyorum. O herifte babaannemde koltukları bıçakla parçalamaya başladı. Abimle beni eve almıştı annemi kovmuştu. Annemi özleyip merak ettiğim için dolaptaki kıyafetlerini koklayarak zorla uykuya daldığımı hatırlıyorum. 1 hafta annemle iletişim kuramadım. Gece yarısı halamlarla gelip babam uyurken evden almışlardı bizi. Sözüm şu ki, babama karşı olan psikolojim alt üst olmuş durumda ve ben daha 17 yaşımdayım. Ekonomik durumumuz çok iyi çok şükür,kolejde okuyorum aldığım eğitim iyi ama aile ortamı iyi olmadıktan sonra kendimi nasıl eğitime verebilirim ki? Kaybolan eşyayı alt katta ararken babam yukardan tabi saklan orda ben burdayım ya kork gelme sakın diye bağırdı. İğreniyorum. 2 Gün sonra sanki hiç bi şey olmamış gibi tekrar annemle canım diye konışmaya başlıcak, tekrar ailecek akşam yemeklerine çıkmaya başlıcaz. Yaptığı hataların üzerimizde iz bırakmadığını sanıyo ama yanılıyo. Annemin hâla babamı sevdiğini düşünmüyorum. Geçen yıl boşanma kararı aldılar, babam benimle ve abimle verasetimizin kimde olmasını istediğimizi sordu ve aynı anda anne diye cevap verdik. İnanın 2 gram içim gitmedi üzüldüğü için. Her türlü maddi durumlarımızı karşılıyo hiç bi şeyden kısmıyo ya da eksik etmiyor, beni abimi kardeşimi de çok seviyor hatta bazen anneme de ilk günki gibi aşıkmış gibi bakıyor ama anlam veremediğim bi soğukluk bazen babamdan çok uzaklara kaçmak istememi tetikliyor. Sinirlenme duygusunu babamın içinden çekip atmak istiyorum. Belki de nefret ettiğim şey babam değilde onun siniridir. Annemin daha fazla üzülmesini istemiyorum. Belli etmemeye çalışıyor,babam ona saydırırken dinlemiyormuş,umursamıyormuş gibi yapıyor ama kim anasına babasına ,soyuna sopuna, kişiliğine saydıran birisinden tiksinmezki? Odama çıkıp ağladığım zaman annem yanıma gelip takma boş ver her zamanki hâli işte bilmiyor musun onu diyor ama içinde biriken nefreti gözlerinden okuyabiliyorum. Babam şiddete eğimli, herkes onun bana çok değer verdiğini söylüyor ve ben de bunun farkındayım ama madem değer veriyor, annemi üzerek beni de üzdüğünün farkında değil mi? Ben anneme her şeyden çok değer veriyorum ve o benim en değerlimi üzüyor. Ben nasıl babama güvenebilirim? Nasıl kız-baba ilişkisi içinde olabilirim? Başka bi kadınla ilişki yaşaması bile tiksinmemi sağlıyor. Ama artık babama nasıl bir tavır takınacağımı, ya da anneme nasıl destek olabileceğimi bilmiyorum. Sadece yatakta uzanıp olanları düşünerel ağlıyorum içim içimi yiyorum. Bitsin istiyorum artık çevremdeki yakınlarıma içimde sakladığım,anlatamadığım bi şey kalsın istemiyorum. Ama bilmiyorum,nasıl bitiriceğimi hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bir yerde okumustum; siddetin, kufurun oldugu ortamda bulunan cocugun psikolojisi ile buyik bir savasta savasan askerin psikolojisi ayni derecede hasar gorurmus. Annen, neden hâla bosanmiyor peki? Senin o durumda olmanda babnin sucu var evet ama bu duruma musaade eden annende de var hata. İkiniz ve abin kardesin falan birlik olabilir babanla iliskinizi kesebilirdiniz. Annen nasil katlaniyor? Eger zor durumdaysan universiteyi farkli bir sehirde kazan annenin falan da al yanina beraber gidin. Kurun bi duzen. Psikolojini mahfetmelerine ne haklari var? ? Abinle beraber dayanisma kur. Uzulme. Umarim atlatirsiniz.

anneniz öyle biriyle neden hala birlikte, 3 günlük dünya öyle birinin çilesini çekmeye değmez, bu arada 16 yıllık evli demişsiniz ve siz 17 yaşındasınız

babanla hiç konuştun mu? hissettiklerini söyledin mi.. bence ona hislerinden söz etmelisin..
annen neden boşanmak istemiyor.. geliri vs yok mu?

Canım benim ben karşımda annem ile babam tartışırken bile delirecek gibi oluyordum , ebeveynlerin yaptıkları en büyük hata madem canından can veriyorsun sorumluluklarını almayı bilmeliler :KK43:
Baban gerçekten çok iğrençleşmiş ve bir kadın olarak ruhunda derin yaralar açmış hayatına giren, girecek olan kişilerle belki de onun yüzünden mutlu olmana bile engel olabilir...
Artık aklı başında bir genç kızsın ve hayatı en çok sorguladığın dönemlerdesin, kişiliğin, karakterin daha da belirginleşecek... Bu yüzden hayata daha farklı bakabilmek , güzen yanlarınıda görebilmek hatta aileni anlayabilmek onları biraz olsun affedebilmek için psikolojik destek almalısın...
Kendi hayatına bak, zaman çok hızlı akıp geçiyor... Her şeyin telafisi vardır.

Anneniz neden bu adamla hava evli, her türlü şey var! Boşansa ve aldattığını ispat etse donuna kadar alır zaten.Neden çekiyor?

babanız öfkesini kontrol edemiyor, bu da aslında bir nevi psikolojik rahatsızlık..

Yasin 17 ama anlatim tarzin kullandigin kelimeler hayatin seni nasil olgunlastirdigini gosteriyor.anlatimindan cok etkilendim ve bukadar guzel anlattigin icin tebrik ederim seni.gercekten uzulerek okudum. Psikolojini cok iyi anliyorum.benim babamda biz kucukken icip sarhos gelirdi ewe.annemle mahalle duyana kadar kavga ederlerdi.babam agiza alinmayacak kufurler ederdi annem babama saldirirdi.sonra polis gelirdi.... Kardesimle ben annemize bisey olcak diye korkudan titrerdik.komsular gelir bizi kendi ewlerine gotururlerdi.biz anne diye aglardik kardesimle.bizi avutur ev sakinlesince eve birakirladi.... Annem kardesimle aramizda yatardi ve biz ona simsiki sarilirdik aglardik annemde aglardi.bu boyle biz universiteye gelene kadar devam etti.simsi annemle babam o gunleri cok geride birakti ve gayet iyiler.babam alkolu birakti annem calisiyor ben ewlendim kardesim yurtdisinda ozel bi unide okuyor.bize kucuklugumuzdeki bu olaylarin armagani ne oldu biliyormusun kardesim asiri asabi insanlara guvensiz ben ise esimle en ufak tartismamizda sinir krizleri gecirip ayni annemin babama bagirdigi gibi esime bagiran biri oldum.bizi nasil etkilediklerini simdi anliyorlar ama is isten geceli cok oldu.oyuzden cok uzuldum sana.insallah saglam psikolojiyle ayrilirsin o ewden.cok zor. Yasamayan bilemez

16 yillik evliler 17 yasindasin bi de abin var... ikinci evlilikleri falan mi?

Buraya içimdekileri dökmek belki şuan yapmam gereken en son şey ama artık paylaşmamın zamanj geldi. Annemle babam yaklaşık 16 yıldır evliler. Babam annemi aldatıyor,hemde çok açık bir şekilde. Nerdeyse 6 7 yıldır süren bi ilişki bu ama ben geçen yıl öğrendim. Kardeşim ben ve babam birlikte avmde gezerken çok rahat yanımızda sevgilisini arayıp çocuklarla zaman geçiriyoruz hayatım sen napuyosun gelicem yanına tarzı konuşmalar yapabiliyor, aynı koltukta yan yana otururken WhatsApp'tan kadınla mesajlaşabiliyor. Annem ilişkiyi doğrulamaya çalıştığındaysa inkar ediyor hatta anneme akıl almaz küfürler edip evden kovuyor boşamakla tehdit ediyor. Zaten sinirlerini kontrol etmeyi bilmiyor,en ufak şeyde tüm ailenin soyuna sopuna küfürler yağdırıyor. Nefret ediyorum. Az önce saçma sapan bi eşyası evde kaybolduğu için anneme hakaretler yağdırmaya başladı, anneanneme dedeme hepsine küfür etti anneme o*ospu dedi. 15 dakika hiç susmadan bağırdı. On dakika içinde o kaybettiğin eşyayı bulup getirmessen .... git bu evden dedi. Böyle zamanlarda elim ayağım titriyor korkudan beynim zonkluyor,kalbimin çok hızlı atışını duyabiliyorum,çünkü aklımın erdiği yaştan beri aralıklı olarak aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir keresinde elinde bıçakla annemi kovaladığı olmuştu,o zaman apartmanda oturuyorduk üst katımızda da yengemler ve babaannemler yaşıyordu. Zar zor annem yukarı kaçmıştı,kaçamasaydı düşünmek bile istemiyorum. O herifte babaannemde koltukları bıçakla parçalamaya başladı. Abimle beni eve almıştı annemi kovmuştu. Annemi özleyip merak ettiğim için dolaptaki kıyafetlerini koklayarak zorla uykuya daldığımı hatırlıyorum. 1 hafta annemle iletişim kuramadım. Gece yarısı halamlarla gelip babam uyurken evden almışlardı bizi. Sözüm şu ki, babama karşı olan psikolojim alt üst olmuş durumda ve ben daha 17 yaşımdayım. Ekonomik durumumuz çok iyi çok şükür,kolejde okuyorum aldığım eğitim iyi ama aile ortamı iyi olmadıktan sonra kendimi nasıl eğitime verebilirim ki? Kaybolan eşyayı alt katta ararken babam yukardan tabi saklan orda ben burdayım ya kork gelme sakın diye bağırdı. İğreniyorum. 2 Gün sonra sanki hiç bi şey olmamış gibi tekrar annemle canım diye konışmaya başlıcak, tekrar ailecek akşam yemeklerine çıkmaya başlıcaz. Yaptığı hataların üzerimizde iz bırakmadığını sanıyo ama yanılıyo. Annemin hâla babamı sevdiğini düşünmüyorum. Geçen yıl boşanma kararı aldılar, babam benimle ve abimle verasetimizin kimde olmasını istediğimizi sordu ve aynı anda anne diye cevap verdik. İnanın 2 gram içim gitmedi üzüldüğü için. Her türlü maddi durumlarımızı karşılıyo hiç bi şeyden kısmıyo ya da eksik etmiyor, beni abimi kardeşimi de çok seviyor hatta bazen anneme de ilk günki gibi aşıkmış gibi bakıyor ama anlam veremediğim bi soğukluk bazen babamdan çok uzaklara kaçmak istememi tetikliyor. Sinirlenme duygusunu babamın içinden çekip atmak istiyorum. Belki de nefret ettiğim şey babam değilde onun siniridir. Annemin daha fazla üzülmesini istemiyorum. Belli etmemeye çalışıyor,babam ona saydırırken dinlemiyormuş,umursamıyormuş gibi yapıyor ama kim anasına babasına ,soyuna sopuna, kişiliğine saydıran birisinden tiksinmezki? Odama çıkıp ağladığım zaman annem yanıma gelip takma boş ver her zamanki hâli işte bilmiyor musun onu diyor ama içinde biriken nefreti gözlerinden okuyabiliyorum. Babam şiddete eğimli, herkes onun bana çok değer verdiğini söylüyor ve ben de bunun farkındayım ama madem değer veriyor, annemi üzerek beni de üzdüğünün farkında değil mi? Ben anneme her şeyden çok değer veriyorum ve o benim en değerlimi üzüyor. Ben nasıl babama güvenebilirim? Nasıl kız-baba ilişkisi içinde olabilirim? Başka bi kadınla ilişki yaşaması bile tiksinmemi sağlıyor. Ama artık babama nasıl bir tavır takınacağımı, ya da anneme nasıl destek olabileceğimi bilmiyorum. Sadece yatakta uzanıp olanları düşünerel ağlıyorum içim içimi yiyorum. Bitsin istiyorum artık çevremdeki yakınlarıma içimde sakladığım,anlatamadığım bi şey kalsın istemiyorum. Ama bilmiyorum,nasıl bitiriceğimi hiç bilmiyorum.
Annenizi boşanmaya ikna etmelisi bir kadın dehşeti daha görmek istemiyoruz haberlerde :KK43:

anneniz öyle biriyle neden hala birlikte, 3 günlük dünya öyle birinin çilesini çekmeye değmez, bu arada 16 yıllık evli demişsiniz ve siz 17 yaşındasınız
Ne yazdığımın farkında değildim kusura bakma öylesine sayı yazmışım, yaklaşık 22 yıldır evliler

babanla hiç konuştun mu? hissettiklerini söyledin mi.. bence ona hislerinden söz etmelisin..
annen neden boşanmak istemiyor.. geliri vs yok mu?
Annem çalışmıyor ama şahsine bağlı şirketi var. Babamın alt şirketi gibi bir şey ve annemin üzerine kayıtlı, yani her ay iyi bir maaş banka hesabına yatıyor. Maddi durumu sıkıntısı hiç yok.Boşanmamalarının sebebini bilmiyorum. Abimle kaç kez bu konuyu düşünmesini söyledik,kendisi de boşanıcaz diyip durdu ama hâla birlikteler. Evde sürekli bir kavga havası yok ama bi gerginlik hep var,sanırım artık bu gerginliği artık normalmiş gibi kabul ettik ,bu yüzden de sorunsuz yaşıyormuşuz gibi hissediyoruz

Anneniz neden bu adamla hava evli, her türlü şey var! Boşansa ve aldattığını ispat etse donuna kadar alır zaten.Neden çekiyor?
Bilmiyorum, sanki bu bizim yaşamımızmış gibi,babamın o sinirli hallerine alışmışız ,sorun yokmuş ,2 gün içinde zaten unutulurmuş gibi davranıyoruz. Ailede gerçekleri anlattığım şekilde düşünen bir ben mi varım bilmiyorum. Dediğim gibi, çok kısa bi süre sonra ev normal mutlu aile tablosuna döndüğü için unutulup gidiyor sanırım ama ben unutamıyorum, her yaşanan olay iliğime kadar işliyor

Annem çalışmıyor ama şahsine bağlı şirketi var. Babamın alt şirketi gibi bir şey ve annemin üzerine kayıtlı, yani her ay iyi bir maaş banka hesabına yatıyor. Maddi durumu sıkıntısı hiç yok.Boşanmamalarının sebebini bilmiyorum. Abimle kaç kez bu konuyu düşünmesini söyledik,kendisi de boşanıcaz diyip durdu ama hâla birlikteler. Evde sürekli bir kavga havası yok ama bi gerginlik hep var,sanırım artık bu gerginliği artık normalmiş gibi kabul ettik ,bu yüzden de sorunsuz yaşıyormuşuz gibi hissediyoruz

çok ilginç gerçekten.. annenin babanı sevmediğini düşünüyorsun iyi bir maaşıda var.. e sizde çocuk değilsiniz neden boşanmaz ki... ben çözemedim gerçekten.. babanızla ve annenizle konuşun yıprandığınızı ya sizin hatrınıza kavga etmemelerini yada size yansıtmamaları yada boşanmalarını söyleyin.. psikolojiniz bozuluyor böyle bir ortamda

X