babamsız tam bir yıl geçti

İkibuçuk yıl oldu annem gideli, 8 yıl savaştı kanserle,59 yaşındaydı gittiğinde. Alışılmıyor, boşluk dolmuyor. Hayatın bir yeri eksiliyor ve eksik devam ediyor yaşamak.

Hepimizin yakınları nur içinde yatsın, Rabbim kalbimize sükun ve hoşluk versin.

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, kaybetmiş olduğumuz tüm yakınlarımızın mekanları cennet olsun ve geride kalanlara da Allah selamet ve bu üzüntünün ve özlemin üstesinden gelebilme gücü versin inşallah.

bende babamı kaybedılı 3 ay oldu..
varlıgında hıc kıymetını bılemedım..
cocuklugumdan berı ona karsı hep mesafelıydım..
son zamanlarını sureklı hastanede gecırdı..
yazın bı ara ıyılesır gıbı oldu..bızde esımle tatıle cıktık o ara..
ordayken babam benı aradı,hayatımda ılk kez benı aradı napıyorum dıye sormak ıcın:50:
meger o sıra hastanede yatıyormus..bende havuz basında guneslenıyorum falan dıyordum..
sonra esım aldı telı onunla konustu..
ertesı gunu babamın durumu kötulesmıs bızı aradılar dönun dıye..
o donem 2 aylık hamıleydım..döndugumuzde babamı hıc göremedım..
yogun bakıma gırmıstı,3 gun orda kaldı ve vefaat ettı..
ama babamın benı araması hıc aklımdan cıkmıyor..hergun gözumun önune babam gelıyor..
dısardan gayet soguk kanlı görundugumden hıc kımse bılmıyor bu kadar uzuldugumu,aklıma geldıkce aglıyorum:((
kocam bıle dıyor..eyy gıdı kayınpeder surda sunu yapmıstık..şimdi noooldu,unutuldun gıttın..
bana dıyo hıc aklına gelıyormu senın?
sadece sogukkanlılıkla verebıldıgım tek cevap,tabıkı hergun aklıma gelıyor demek oldu..
yanı kocamdan bıle gızlı yasıyorum acımı..babamı hatırlayınca dırek aglama gelıyor..
oyuzden konusunu bıle edemıyorum...oooofff:(((

başın sağolsun canım.
ilk yıl; bu vakitler şunu yapmıştık şöyle geçmişti diye hatırlanır.
ve daha çok üzer insanı.
bundan sonrası sabır ve dua etmekten başka birşey gelmiyor elden.
mekanı cennet olsun.

allahtan size ve ailenize sabır, babanıza rahmet dilerim.

Basin saolsun canim. Benim babam oleli de bes sene bitmek uzere ve o da 57 yasindaydi. Aniden kaybettik onu ve ani olmasi da bizi mahvetti hazirliksizdik... Ben de sen gibi cok uzuldum. Once babama sonra kendime ve o zaman dogmamis olan cocuguma(bekardim). Hala kizim esimin babasina dede dese icim yanar. Kpederim ben 8aylik hamileyken kiz cocugu sevmedigini soylemisti:-( aahh babam olsa ne severdi kizimi,omzundan indirmezdi.. Ama kader iste. Ben de kizim dogduktan sonra yavas yavas kabullendim babmin oldügünu ama cok zor. Allah zamansiz sirasiz erken ölüm vermesin kimswlere...

Basin saolsun canim. Benim babam oleli de bes sene bitmek uzere ve o da 57 yasindaydi. Aniden kaybettik onu ve ani olmasi da bizi mahvetti hazirliksizdik... Ben de sen gibi cok uzuldum. Once babama sonra kendime ve o zaman dogmamis olan cocuguma(bekardim). Hala kizim esimin babasina dede dese icim yanar. Kpederim ben 8aylik hamileyken kiz cocugu sevmedigini soylemisti:-( aahh babam olsa ne severdi kizimi,omzundan indirmezdi.. Ama kader iste. Ben de kizim dogduktan sonra yavas yavas kabullendim babmin oldügünu ama cok zor. Allah zamansiz sirasiz erken ölüm vermesin kimswlere...

Amin inşallah. Sizin de başınızsağolsun. Evet zor tabi ki, şimdi aynen öyle keşke kızınızı dizine alıp oturtabilseydi diye bir ukte hep içinizde kalacak mutlaka.

Taktiri ilahi. İnşallah herkes sevdikleriyle ahiret hayatında biraraya gelecek tesellisine sığınmaktan başka yapacak birşey yok. Hepimiz bir gün, tüm sevdiklerimzle cennet köşklerinde sonsuza dek buluşabilelim inşallah.

Öncelikle kaybettiğimiz yakınlarımıza Allah rahmet etsin mekanlarını cennet eylesin.Bende babamı 14 yaşındayken kaybettim:5:Babamda 53 yaş civarındaydı.1 yılda geçse 20 yılda geçse unutulmuyor.Birde o baba kız evladına düşkünse, kızda babaya çok düşkünse o içinden hiç çıkmıyor:50:Ben babama çok düşkündüm.Üstelik cenazesini görmek nasip olmadı bana.Bu dahada acı:5:Mezarına gittiğimde bana yalan gibi geldi ama buda hayatın gerçeğiydi alışmak zorundayız.O yüzden sevdiklerimiz bu hayattayken değerini bilmekte sevgimizi göstermekte fayda var sonra herşey için çok geç kalınmış olabilir.Bir yakınımız sevdiğimiz vefat edince kıymetlenmemeli, her zaman değerli olmalı hepimiz için.Bizlerde bu yalan dünyadan göçüp gideceğiz.Allah bizleri diğer tarafta sevdiklerimizle olmayı nasip etsin.Babasızlığın ne olduğunu burada çoğumuz iyi biliyoruzdur, hepimizin ortak noktasıda bu zaten:5:

Öncelikle kaybettiğimiz yakınlarımıza Allah rahmet etsin mekanlarını cennet eylesin.Bende babamı 14 yaşındayken kaybettim:5:Babamda 53 yaş civarındaydı.1 yılda geçse 20 yılda geçse unutulmuyor.Birde o baba kız evladına düşkünse, kızda babaya çok düşkünse o içinden hiç çıkmıyor:50:Ben babama çok düşkündüm.Üstelik cenazesini görmek nasip olmadı bana.Bu dahada acı:5:Mezarına gittiğimde bana yalan gibi geldi ama buda hayatın gerçeğiydi alışmak zorundayız.O yüzden sevdiklerimiz bu hayattayken değerini bilmekte sevgimizi göstermekte fayda var sonra herşey için çok geç kalınmış olabilir.Bir yakınımız sevdiğimiz vefat edince kıymetlenmemeli, her zaman değerli olmalı hepimiz için.Bizlerde bu yalan dünyadan göçüp gideceğiz.Allah bizleri diğer tarafta sevdiklerimizle olmayı nasip etsin.Babasızlığın ne olduğunu burada çoğumuz iyi biliyoruzdur, hepimizin ortak noktasıda bu zaten:5:

Allah size de sabırlar versin. Genç denecek bir yaşta kaybetmişsiniz ve siz de henüz çocuk denecek yaştaymışsınız o zaman. Babacığınızla geçirmiş olduğunuz günlerin hatıralarıyla yaşayarak özleminizi bu şekilde biraz hafifletmeye çalışmak düşüyor insana mecburen.

Ne güzel yazmış, ne güzel ve olması gereken tavsiyelerde bulunmuşsunuz. Bence onlar çok önemli gerçekten.

Benim anneciğim ve babacığım hayattalar. Ama anne ve babasını kaybeden herkesin acısını yüreğimde hissederek paylaşmaya çalışıyorum sürekli. Onlar için ne büyük kayıplar olduğunu algılamak çok da zor olmuyor inanın. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi her an onları kaybedecekmişiz düşüncesiyle bakabilmeliyiz tüm sevdiklerimize ki, olabildiğince onların ve onlara karşı olan sevgilerimizin hakkını verebilelim kısmen de olsa.

Hayırlı günler diliyorum.

Bende senin gibi yaralı bir insanım, aglayarak yazıyorum bu satırları..
Bende melegimi kaybettim 8 ay önce bir günde düstü. 14 gün sonucunda kaybettik.
Daha 52sindeydi annem, yemek yapıyordu yavrularına, esine..
Bir baktım yerde yatıyor o an, o an beynim durdu.
Anne sana ne oldu derken titriyordum, onun bana o bakısı, dogru düzgün konusamaması, kolunu uzatısı..
15 dk. da evin kalabalıklasması, ambulans sirenleri..
Ve beyin kanaması!
Evde bi yumdu gözlerini bir daha da acmadı.
Ne zormus annesizlik..
Ben ben degilim, ev ev gibi degil..
O gitti gideli hic iyi degilim ki ben :(

Allah size de sabırlar versin. Genç denecek bir yaşta kaybetmişsiniz ve siz de henüz çocuk denecek yaştaymışsınız o zaman. Babacığınızla geçirmiş olduğunuz günlerin hatıralarıyla yaşayarak özleminizi bu şekilde biraz hafifletmeye çalışmak düşüyor insana mecburen.

Ne güzel yazmış, ne güzel ve olması gereken tavsiyelerde bulunmuşsunuz. Bence onlar çok önemli gerçekten.

Benim anneciğim ve babacığım hayattalar. Ama anne ve babasını kaybeden herkesin acısını yüreğimde hissederek paylaşmaya çalışıyorum sürekli. Onlar için ne büyük kayıplar olduğunu algılamak çok da zor olmuyor inanın. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi her an onları kaybedecekmişiz düşüncesiyle bakabilmeliyiz tüm sevdiklerimize ki, olabildiğince onların ve onlara karşı olan sevgilerimizin hakkını verebilelim kısmen de olsa.

Hayırlı günler diliyorum.
Çok sağol canım Allah razı olsun.Allah annene babanada sağlıklı huzurlu ömür versin.İnsanlar birinin kıymetini ellerindeyken değilde uçup gidince anlıyor.O yüzden onu belirtmek istedim.Teşekkür ederim yorumunuz için iyiakşamlar sizede:16:
Anne sana ne oldu derken titriyordum, onun bana o bakısı, dogru düzgün konusamaması, kolunu uzatısı..
Ve beyin kanaması!
Ne zormus annesizlik..

Çok acı ani ölümler dahada bir kötü.Bende teyzemi öyle aniden kaybettik 5 sene oluyor.Öyle görünce elim ayağım kesilmişti.Çok etkilenmiştim.Allah sabır versin size Allah rahmet eylesin.Bende babamı kaybetmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum:5:

bir kız çocuğu için babanın yeri bambaşkadır..mekanı cennet olsun inşallah. allah geride kalan sevdiklerinize sağlıklı uzun ömürler versin.

Ve beyin kanaması!
Ne zormus annesizlik..

çok kötü oldum okuyunca. allah büyük büyük sabırlar versin.

allah sabır versin.babacığına da allah rahmet eylesin.gerçekten okurken ağladım.canım babamı ben de çok seviyorum.allah hiçbirimizin başından eksik etmesin.

Canim benim ayni gun kaybetmisiz babalarimizi,bizde oyle cok severdik ki bitaneydi benim babam.
Is kazasiydi hala inanamiyorum ya onu cok ozluyorum tam 1yil oldu hala aklimdan cikmaz.daha 57 yasindaydi.
Allah mekanlarini cennet etsin.yasarken sevdiklerimizin kiymetini bilelim.

canlarım hepiniz ne kadar güzel cümleler kurmuşsunuz v bazı arkadaşlarda benim gb aynıkaderi paylaşıyo bi yanı eksik ALLAH geride kalan büyüklerimize ve yakınlarımıza uzun ömür versin inşallah herkese çok tşklr iyki varsınız acımı paylaştınız

Çok acı ani ölümler dahada bir kötü.Bende teyzemi öyle aniden kaybettik 5 sene oluyor.Öyle görünce elim ayağım kesilmişti.Çok etkilenmiştim.Allah sabır versin size Allah rahmet eylesin.Bende babamı kaybetmiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum:5:

Bir taraftan en azından cekmedi diyorum bir taraftan da ne hersey o kadar hzlı gelisti ki ne oldugunu anlayamadık diyorum..
Evde bilinci kapandıktan sonra hic acmadı bir daha gözlerini, kendine gelemedi.
Ya o kadar tuhaf ki vardı, nefes alıyordu bir anda oldu hersey, ne olacagını bilmeden uyudu. :(
O sekilde de göcüp gitti. Benden daha fazlaydı enerjisi, benden daha fazlaydı yasama sevinci.. Hic yakısmadı ölüm anneme, dün teyzem bizdeydi, erkek kardesimle konusurken arkasından baktım aynı annem! O bir saniye sanki annemmis gibi düsündüm annemi gördüm bir anda, hersey aynı eskisi gibi.. Hic yasanmamıs gibiydi o acı günler.. :14:

çok kötü oldum okuyunca. allah büyük büyük sabırlar versin.

Amin tesekkür ederim..

Back
X