babanın bebek ile ilgilenmesi

elf_dream

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
12
1
1
Bursa
Hanımlar beş buçuk aylık bir bebeğim var ama bununla birlikte bebeğimle bence az ilgilenen bir de eşim var. Şöyleki bugüne kadar kızımın altını birkere bile değiştirmedi. Hadi beslenmesi bende şimdilik ama ek gıdaya geçince yine bir şekilde kaytarmanın yolunu bulur gibime geliyor. Diyelimki işim var biraz ilgilen diyorum max 10 dk sonra gelip ya elime tutuşturuyor bebişi ya da kayınvalideme (alt katımda oturuyor) göndermek istiyor. Daha önceki aylarda gece yarısı uyandığında kızımız "azıcık sen salla" dediğimde cvp ya "ben çalışıyorum uyumam lazım" oluyordu ya da "tek izin günüm var bırak uyuyayım". Bir ay sonra bnde işe geri döndüğümde bakalım aynı özveriyi bulabilecekmiyim. Neyse hanımlar diyeceğim şu ki sizde durumlar nasıldı? yoksa ben eşimden çok şey mi bekliyorum? Bir erkek bu beklentileri yerine getiremez mi? Ya da bnmki çok mu öküz?

Canım benim bir arkadaşım bebeğini dünyaya getirdiğinde eşi ilk altı ay bebeği adam akıllı sevmemişti bile.Sebebini de sonradan söylemişti.Karımı o kadar çok seviyorum ki bebek yüzünden ilgi bölündü benimle eskisi gibi ilgilenemiyor, bu yüzden bebekle zaman geçirmek istemiyorum demişti.Çok şaşırmıştık ama gerçekte buydu yani.Bu tarz bir durum olabilir mi acaba?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İnsan kendi cocugunu kıskanır mı ya...Ne bicim adamlar var..

Şaşırtıcı bir açıklama olmuş gerçekten de ama eşim kızımızı çok seviyor. Sevgisinde problem yok ya da en azından kızımı seviyor. Acaba beni mi sevmiyor da bütün yükü bana bırakıyor yoksa

Ben şanslıyım sanırım altını değiştirmeden ara öğününe gece uyanmaları da dahil herşeyi ile ilgilenir. İşe döndüm yarım gün çalışıyorum okullar açılana dek eşim bakıyor. Kahvaltı dahil ara öğünleri herşeyini yapar nazar değmesin minnoşlarıma

Ya işte erkekler çocuk gibi içten içe ilgi bölündü diye kıskanıyor mu ki? Uyku konusunda bir şey demiycem sabah işe gidiyor ne bileyim ya da uyku sersemidir falan ama her fırsatta sıvışması ya sıkılgan-sorumsuz ya bencil ya da kıskanç olur mu olur ne bileyim.Ben bu tarz bi olaya şahit olmuştum işte anlattım...

Kesinlikle şanslısın. Demekki yapan yapıyor gocunmadan. Benimkinde var problem anacım alıştırmak için ne yapmalıyım ki acaba. Senin minnoş kaç aylık?

Kesinlikle şanslısın. Demekki yapan yapıyor gocunmadan. Benimkinde var problem anacım alıştırmak için ne yapmalıyım ki acaba. Senin minnoş kaç aylık?

6 aylık olduk biz ben de 5. Ayı doldurduğumda çalışmaya başladım. Kişilikle alakalı sanırım ben ekstra bir şey yapmadım çünkü eşim çok meraklıdır herşeyine. Vitamin verdim mi fotoğraf çektim mi losyonlarını sürdüm mü herşeyini sorar yapamadıysam yapar mutlaka. Her gece banyosuna devam ettik mesela oruçluyken bile bi gün atlatmadı. Normali bu aslında ama bazı babalar sorumluluğu paylaşmıyor dediğin gibi

Mrb arkadasim oncelikle belirteyim senin durumunda olanlar oldugu gibi senden iyiler de vardir kotuler de. Ben hangi kategorideyim sanirim biraz daha kotusu. Benim kizim dogali yasamadigim olumsuzluk kalmadi birkac kez esimle ayrimlayi bile dusundum. Simdi esim cocuga hic mi bakmadi? Hayir. Kizim 4 aylikken goreve dondum ve esim de o donem isten ayrilmak durumunda kaldi. İki ay boyunca ben okuldan eve donene kadar kizima bakti yarim gun eyvallah. Ama isten dondugum andan itibaren bir saniye bile bakmadi. Ev, is guc, bebek yemek ve arti okul hepsi bendeydi. Benim esime bebege biraz bak demem bile kavga sebebi oldu cogu zaman. Simdi kizim 8 aylik bazen onunla oynarken ben firsattan istifade is yaparim onu bile minnet eder. Bebege bir saattir bakiyorum diye. Yani sevmeyi de is olarak goruyor. Kizimin herseyi bende.yemek yapmasi, yedirmesi, yatmasi, kalkmasi , hastalansa tek basima gotururum, banyosu zarti zurtu aklina ne gelirse.... Ve buna ek olarak evin butun isi gucu. Okul zamani okulu... Buna ragmen yaranamiyorum. Ama ben suna bagliyorum sahsen bende oyle kayinvaldem dolduruyor o da bisey yapmiyor.kayinvaldem misal diyor biz kac cocuk buyuttuk soyle yaptik boyle yaptik.erkek is yapmaz falan.ben cok cektim ama allaha havale ediyorum

Mrb benim Oglumda 5.5 aylik esim altını hiç değiştirmedi çok gerekirse değiştirecegini söylüyor ama onun dışında isden gelince hep o ilgileniyor ben yemeğimı işimi yapıyorum dışarı çıkarıyor ben ooğlum la ilgilenirken o evde yapılacak bişey varsa yapıyo.ailemden uzağım hepsi üstüme kalsa kafayı yerdim bende oğlum 9aylik olunca ise döncem allah yardımcımız olsun.

erkekler ok daha geç baba olduklarını anlıyorlar ne yazık ki, çocuğunuz büyüdüke bunu fark edeceksiniz. Ama hayat müşterekse kocanıza mutlaka sorumluluklar yüklemelisiniz. Sonuçta alt katta oturan annesine güvenip bu çocuğu yapmadı değil mi?

Yalnız değilsin şekerim :))) benimkide alt değiştirmez soyar oynar :))) biryere gittiğimizde babası alır o tv izler falan filan. Kayınvalidemde aynı şeyden yakınırmış annemde.... Hımmmm artık umursamıyorum :))) en azından yıkıyor ayakkabı giydirip uyutup oynuyor. :))

kesinlikle katılıyorum.bebeklerimiz ağacın kovuğundan çıkmadı.bizim ne kadar bir parçamızsa onlarında parçası.bebeklerimizin herşeylerini üstlenerek,onlara ihtiyacımız yokmuş gibi davranarak rahatlarına bakmalarına izin vermemek lazım.benim eşimde akşam gelir gelmez temizlenip kızımı alır ve ağlasa da sızlasada sabırla ilgilenir.gerekirse altını da değiştirir.ve ben açıkçası bunun için minnet duymuyorum.bebeğiyle ilgilenmekten rahatsız olmaması,aksine mutlu olması gerek.zaten 24 saatlik dilimde ilgilendikleri kaç saat ki...

Evet onlarin buyutmekden anladiklari radyoyu, tv yi ac cocuk baksin, dinlesin. Cocukla oynamakmis, kitap okumakmis, gezmeye, yuruyuse cikarmakmis bunlar yokmus tabi. Gerci o zamanlarda yokluk varmis, is guc, memlektten ordu gibi gelirmis akrabalar onlarin temizligi, yemegi cart curt. Iste boyle buyutulmusuz biz. Benim bir tane bez bebek vardi ondan baska da birsey hatirlamiyorum. Ha babam 6 yasindayken birde uc tekerlekli bisiklet almisdi o. Boyle buyuttuler bizi. Simdiki cocuklar cok sansli. Anne babalari az da olsa ilgileniyorlar cocuklariyla. Ama yine dedigim gibi o zamanlar buyuklerimiz baska nasil cocuk yetistiriliyordu bilmiyorlardi. Onlari da kinamamak lazim aslinda.

Benim esimde sagolsun cok ilgilenir bebegimizle. Sutuydu, biberonlarin yikanmasi bezin degistirilmesi filan. Kakali bez degistirmek istemez pek burnu cok hassas cunku:) ama zaten bende izin vermem degistirmesine. Pasamin kakasi bile guzel kokuyor bana ne bilim :) esim anne olmak bu sanirim diyor ve beni alkisliyor :))))

Benim bir tane 5 aylık bebeğim, bir de üç buçuk yaşında oğlum var. Eşim ikisi ile ilgilenmek istemez. İkisini de çok sever, evine sorumluluklarına bağlıdır fakat ben çalışıyorum yoruluyorum der ve benden tamamen 3. bir çocuk gibi hizmet bekler.
Alt değiştirmek, banyo yaptırmak, yemek yedirmek vb hakkında en ufak bir tecrübesi ve bilgisi bile yoktur. Ben yemek, iş yaparken ya da oğlumla ilgili acil! bir durumda bebeği tutmasını istediğimde, süre 10-15 dk.yı geçerse; "eeeee hizmetçin mi var senin be!" der... Gece kızımı emzirdiğim anda oğlum uyanıp tuvalete gitmek isterse ve emzirdiğim için kalkamazsam küfrede küfrede kalkar.

Farklı babalar olduğu rivayet ediliyor... Bilmiyorum... Yine de belki şükredersiniz diye yazdım.

Not: Bebeğiniz elbet büyüyecek. İşler kolaylaştığında bugünleri unutup belki ikinciyi düşüneceksiniz... İyi düşünün, bu tür adamların ikinci lüksü hiç yok bence, olan çocuklara oluyor...

oğlum 3,5 aylık. benim de eşim altını falan hiç değiştirmedi ama hakkını yiyemem ilgileniyor bebeğimizle. ben doğum iznindeyim evdeyim ama bebekle ne yemek yapabiliyorum ne de ev işi. biraz huysuz bi oğlumuz var. eşim çalıştığı halde eve gelir gelmez oğlumuzu kucağına alır ve ben yemeği yapana kadar ilgilenir ki kendisi öğretmen akşama kadar küçücük çocuklarla uğraştığı halde. ev işi yaparken de aynı şekilde alır bakar. hatta bende geceleri uyumaz bizim yaramaz babası uyutur öyle yatağa koyarız. gece nöbetlerinde de birlikteyiz tabi uyumadığı zamanlar. ne diyeyim demekki insanlar farklı farklı kimi umursamıyor kimisi de eşine yardımcı olmaktan yorulmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…