Babanın evliliği onaylamaması?

ya bende evin asi kızıydım, bildiğimi okurdum ama annemin karşısına evlenicem diye çıktığımda 27 yaşımdaydım. o yaşlarda evlenmek aklımın ucundan geçen bir şey değildi. 23 yaşındayken uzun süreli bir erkek arkadaşım vardı, evlenme teklif etmişti, bakarız diyebilmiştim. sonrasında konuyu hiç açtırmadım bile, ayrıldık zaten.

38 yaşımdayım şuan, aramızda kuşak farkı olan küçücük kızların 'evlencem ben' demeleri asabımı bozuyor yalan yok. evlilikte kaçmıyor adamlarda. bi gezin, tozun. arkadaşlarınızla tatile gidin. para kazanın, kazandığınız paralarla annenize-babanıza küçük hediyeler alın. bekarlığı bi doya doya yaşayın, herşey sırayla. ergenlikten tam çıkmadan evlilik gibi ağır bir sorumluluğa dalmak normal akıl işi değil. ben 27 de evlendim ne acelem varmış diyorum.

insan ömrü uzuyor, her şeyin yaşı öteleniyor artık, 65 yaş orta yaş kabul ediliyor. bu acele ne anlamıyorum. biz bunun isyanındayken erken davransam benim çocuğum olacak yaştaki kızlar hemen evleneyim derdine düşünce garip geliyor bana.

S
ya bende evin asi kızıydım, bildiğimi okurdum ama annemin karşısına evlenicem diye çıktığımda 27 yaşımdaydım. o yaşlarda evlenmek aklımın ucundan geçen bir şey değildi. 23 yaşındayken uzun süreli bir erkek arkadaşım vardı, evlenme teklif etmişti, bakarız diyebilmiştim. sonrasında konuyu hiç açtırmadım bile, ayrıldık zaten.

38 yaşımdayım şuan, aramızda kuşak farkı olan küçücük kızların 'evlencem ben' demeleri asabımı bozuyor yalan yok. evlilikte kaçmıyor adamlarda. bi gezin, tozun. arkadaşlarınızla tatile gidin. para kazanın, kazandığınız paralarla annenize-babanıza küçük hediyeler alın. bekarlığı bi doya doya yaşayın, herşey sırayla. ergenlikten tam çıkmadan evlilik gibi ağır bir sorumluluğa dalmak normal akıl işi değil. ben 27 de evlendim ne acelem varmış diyorum.

insan ömrü uzuyor, her şeyin yaşı öteleniyor artık, 65 yaş orta yaş kabul ediliyor. bu acele ne anlamıyorum. biz bunun isyanındayken erken davransam benim çocuğum olacak yaştaki kızlar hemen evleneyim derdine düşünce garip geliyor bana.
Sanki yorumu ben yapmisim. Üstelik bu devirde nasıl bu kadar evlilik meraklısı olabiliyorlar hayret. Ama ne kadar uyarirsak uyaralım dinlemeler malesef.

Yasin cok kucuk bir yildir tanidigin adam dogru duzgun isi yok baban hakli ayril basini yakma eski konularindan nekadar geri kafali biri oldugu belli ne yasamaniz lazim gercekleri gorebilmeniz icin bilmiyorum

Bir ilişkim var niyetimiz en başından beri ciddiydi şuan evlilik düşünüyoruz
Babam hiç olumlu bakmıyor başlarda annemi/babaannemi araya soktum ama onlara bağırdı çağırdı asla olmaz dedi ayrılsın vs.
Bunun üzerinden 3 hafta geçti ben konuştum başbaşa konuşabilir miyiz dedim tamam dedi ve güzelce dinledi kızmadı bağırmadı adam akıllı konuştuk.
Sevgilim güvenlik görevlisi ve babam da işinin bi garantisi olmadığını ve benim bu iş sahibiyle yapamayacağımı söyledi.
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi sen çok iyi şartlara alıştın çok zorlanırsın dedi
Ve memleketi biraz doğu kısım ama ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var ama babam esnaf olduğu için ben doğulu kişileri iyi tanırım çocuk iyi bile olsa ailesi eski kuşak ayak uyduramazsın huzurun olmaz vs diyerek kendini açıkladı
Kısacası kesinlikle kabul etmiyorum bizi üzme dedi hatta neredeyse yalvardı ayrılmam için sarıldı öptü yapma bizi üzme vs diye baya dil döktü bende çok ağladım
Konuşmayı da çocuğa söyle olmaz de vedalaşın diyerek bitirdi ben cevap vermedim o kalktı gitti
22 yaşındayım bir yıldır beraberiz
Sevgilim babamın ikna olmak üzere olduğunu ara ara tekrar konuşarak ikna edebileceğimi düşünüyor.
Bitirme bize yazık etme çok yaklaştık diyor.
Ben de bitsin istemiyorum ama siz olsanız bu durumda ne yapardınız sizce babam gerçekten yumuşadı mı ikna edilebilir durumda mı?
Babamı da kırmak üzmek istemiyorum o yüzden elim kolum bağlandı
Bence babanı dinle. Adam bişey biliyorki sana yalvarmis. Çünkü evlenirken sadece siz değil ailelerde evlenir.

Gereksiz yere kişiselleştirmissiniz ayni şey mi? Arkasinda durulacak ilişki var durulmamasi gereken ilişki var.

Eşimin ailesi de beni istemiyordu. Annesi kendi memleketlerinden olan, eltim gibi bir kadin istiyordu mesela. Ayni şey degil ki.
Herkes istediğini yazar hanımefendi bu da benim bu konuya yorumum gereklisi gereksizi siz neden belirleyip benim yorumuma müdahale ediyorsunuz ki? Konu sizin konunuz bile değil.

S

Sanki yorumu ben yapmisim. Üstelik bu devirde nasıl bu kadar evlilik meraklısı olabiliyorlar hayret. Ama ne kadar uyarirsak uyaralım dinlemeler malesef.

ülkece geriye doğru gidiyoruz derken abartı yokmuş, her konuda geriye koşa koşa gidiyoruz. bi yandan üzülüyorum, bir yandan sinirleniyorum.

nasıl naif bir babası var, karşısındaysa bir psikopat var. birazcık mantıklı düşünse sadece kendi babasıyla kıyaslama yapsa bize laf kalmadan arkasına bakmadan kaçması lazım. kızlarımızın bu yorumu bile yapamaması ciddi hayal kırıklığı yaratıyor bende

Neredeyse yaşıt sayılırız, herkesin olgun olma yaşı da farklıdır tabii ama ben böyle konularda kendimi hala çocuk hissederim. Sizin evlilik düşünmenizle empati bile yapamıyorum. Daha 22 yaşındasınız hayatınızın en güzel yaşları, niye bu kadar evlilik istiyorsunuz ki? Bence babanız haklı.

Mesleğiniz yokken, karşı tarafın güvence veren bir işi yokken üstelik hatırladığım konu size ait ise baskıcı bir sevgiliniz varken neden bu ısrarınız? Ben de bazı konularda istediğim neyse o olsun isterim, inatlaşırım. Babama naz yaparım o konuyla ilgili. Şuraya gideceğim, bu ayakkabıyı alacağım diye. Bu yaşların vermiş olduğu bir toylukla dikbaşlılık yapılabilir, aileyle ters düşülebilir. Bence bu durum öyle bir şey değil. İzlediğiniz aşk filmlerinden, kitaplarından etkilenerek bir yola çıkmayın. Gerçek hayat öyle değil çünkü. Bir kişinin asgari düzeyde sayılabilecek parasıyla ev geçindirip çocuk yapamazsınız en basitinden.

Babama ben evleneceğim desem ve ciddi olsam evde kıyamet kopardı sanırım. Sizinkisi yine anlayışlı yaklamış. Yaşayabileceğiniz çok şey var daha. Üniversite okuyun mesela. Bu yaşta evlilikten daha öncelikli gelen bir şey.

Herkes istediğini yazar hanımefendi bu da benim bu konuya yorumum gereklisi gereksizi siz neden belirleyip benim yorumuma müdahale ediyorsunuz ki? Konu sizin konunuz bile değil.

Ben de istedigimi yazdim işte. Hakaret etmedim veya çıkısmadim size, gayet normal fikrimi, elestirimi yazdim ki birbirimizden alinti yapalim diye "alinti" var? Cevaplamamakta ozgursunuz elbet ama alinti yapildi diye "sanane sanane" moduna girmeniz de cocukca..

Forum mantigi...

Neredeyse yaşıt sayılırız, herkesin olgun olma yaşı da farklıdır tabii ama ben böyle konularda kendimi hala çocuk hissederim. Sizin evlilik düşünmenizle empati bile yapamıyorum. Daha 22 yaşındasınız hayatınızın en güzel yaşları, niye bu kadar evlilik istiyorsunuz ki? Bence babanız haklı.

Mesleğiniz yokken, karşı tarafın güvence veren bir işi yokken üstelik hatırladığım konu size ait ise baskıcı bir sevgiliniz varken neden bu ısrarınız? Ben de bazı konularda istediğim neyse o olsun isterim, inatlaşırım. Babama naz yaparım o konuyla ilgili. Şuraya gideceğim, bu ayakkabıyı alacağım diye. Bu yaşların vermiş olduğu bir toylukla dikbaşlılık yapılabilir, aileyle ters düşülebilir. Bence bu durum öyle bir şey değil. İzlediğiniz aşk filmlerinden, kitaplarından etkilenerek bir yola çıkmayın. Gerçek hayat öyle değil çünkü. Bir kişinin asgari düzeyde sayılabilecek parasıyla ev geçindirip çocuk yapamazsınız en basitinden.

Babama ben evleneceğim desem ve ciddi olsam evde kıyamet kopardı sanırım. Sizinkisi yine anlayışlı yaklamış. Yaşayabileceğiniz çok şey var daha. Üniversite okuyun mesela. Bu yaşta evlilikten daha öncelikli gelen bir şey.
Ne kadar aklı başındasin. 😍

Farkında değil misiniz ?
Bu kişi önceden de çok matah birşey değildi fakat şimdi babanın istememesi vs bu kişiyi daha çok delirtecek. Önceki kıskançlıkların yanı sıra bu kez de ailenizle iletişiminizi engelleyecek.
Daha 22 yaşındasın. Hayatı yaşamak varken ne bu acele ? Baban son derece haklı. Maddi imkanları geniş olan bir ailen varmış. Git oku gez yaşının tadına var. Kimseyi aşağılamıyorum yarını kimse bilemez ama sağlam bir mesleğin yokken bu baskıcı adamla evlenip 3 kuruş para mı bekleyeceksin ? Bu adamlar kaçıyor mu ?
Karakteri iyi güzel olsa ailene karşı gel denebilir ama bu kadar kıskanç bir adamın bi günde değişeceğine inanıyor musun ?
Aklını başına topla, ailenin sözünü dinle. Bugün yüzünü elini sosyal medyada paylaşma diyen adam yarın perde açtırmaz. Istersen bin konu daha ac duyacakların farklı şeyler olmayacak. Sonra çok ah vah edersin

Neden herkes yasiniz kucuge takilmis? Bende 20 yasimda evlendim 6 yildir evliyim sukur huzurlu bi yuvam var. Marifet gec evlenmektemi anlamadim? Meslegi varsa arkadasimizin ben olumsuzlul gormuyorum insallah olumlu bakar babaniz
Bosuna begenmedim butonuna basip durmayin. Benim oyle bos zamanimmi varda durup konu sahibinin eski konularini arastirip okuyim???? Ben
Suanki yazdigi konuya cevap olarak yazdim.

Bazilariniz demis kiziniz 22 yasinda evlenmek isterse ne dersin diye .. 22 yas benim icin erken yas degil.

konu sahibide kendiisne ve konustugu kisiye guveniyorsa arkasinda durur yok guvenmiyorsa durmasin zaten.

ayrica anne baba rizasi almak herzaman guzeldir.!

surekli erken yasta evlenenlere bir tepki bir tepki anlamak imkansiz.

Babanız izin verse, karşınızdaki insan harika bir insan bile olsa sizin yaşınız daha çok genç. Evlilik flört, sevgililik gibi değil...

Bosuna begenmedim butonuna basip durmayin. Benim oyle bos zamanimmi varda durup konu sahibinin eski konularini arastirip okuyim???? Ben
Suanki yazdigi konuya cevap olarak yazdim.

Bazilariniz demis kiziniz 22 yasinda evlenmek isterse ne dersin diye .. 22 yas benim icin erken yas degil.

konu sahibide kendiisne ve konustugu kisiye guveniyorsa arkasinda durur yok guvenmiyorsa durmasin zaten.

ayrica anne baba rizasi almak herzaman guzeldir.!

surekli erken yasta evlenenlere bir tepki bir tepki anlamak imkansiz.
Insan kendini ne zaman hazır hissederse o zaman evlenmeli elbette. Ama günümüzde üniveriste bitiren birinin yaşı zaten 22 23 oluyor. Bir de parasını kazanıp ayakları üzerinde görmek istiyor aileler ve elbette kendileri. Biraz da birikim gerektiğinden yaş ilerliyor.22 yaşında tüm şartları sağlamış biri çok bulunmuyor. Tüm şartları sağlamaya gerek yok olarak bakıyor da olabilirsiniz. Herkesin hayattan beklentileri elbette farklıdır. Siz erken evlenmişsiniz çok mutlusunuz. Ne mutlu size daim olsun inşallah.
27 yaşındayım 25te evlensem de olurdu ben o zaman da hazırdım. Bu kişinin kendisi ile alakalı tamamen. Karşındaki durumu iyi analiz edebileceğin yaşta olmak gerekiyor

Farkında değil misiniz ?
Bu kişi önceden de çok matah birşey değildi fakat şimdi babanın istememesi vs bu kişiyi daha çok delirtecek. Önceki kıskançlıkların yanı sıra bu kez de ailenizle iletişiminizi engelleyecek.
Daha 22 yaşındasın. Hayatı yaşamak varken ne bu acele ? Baban son derece haklı. Maddi imkanları geniş olan bir ailen varmış. Git oku gez yaşının tadına var. Kimseyi aşağılamıyorum yarını kimse bilemez ama sağlam bir mesleğin yokken bu baskıcı adamla evlenip 3 kuruş para mı bekleyeceksin ? Bu adamlar kaçıyor mu ?
Karakteri iyi güzel olsa ailene karşı gel denebilir ama bu kadar kıskanç bir adamın bi günde değişeceğine inanıyor musun ?
Aklını başına topla, ailenin sözünü dinle. Bugün yüzünü elini sosyal medyada paylaşma diyen adam yarın perde açtırmaz. Istersen bin konu daha ac duyacakların farklı şeyler olmayacak. Sonra çok ah vah edersin
yuzunu paylasma diyecek tabi, 22 yasinda toy kizi bulmus bir an once isi bitirecek.

Aslında ayrılmıştık ben de kötü yönlerinin farkındayım ama bu akşam üstü beni aradı hatalarını falan kabul etti böyle biri olmamak için uğraşıcam sen ne dersen öyle olacak yeterki aileni ikna et dedi ben de o yüzden babamla konuştum
Aklimda deli sorulae bu adamin sizden cikari ne merak ettim

Babanizi dinmezseniz ilerde pisman olma ihtimaliniz epey yuksek. Kultur farki cok sorun oluyor evliliklerde. Ailesini ne kadar taniyorsunuz ki ? Evliliklerdeki problemlerin cogu da ekonomik nedenlerden kaynaklaniyor. Babaniz hakli.

Insan kendini ne zaman hazır hissederse o zaman evlenmeli elbette. Ama günümüzde üniveriste bitiren birinin yaşı zaten 22 23 oluyor. Bir de parasını kazanıp ayakları üzerinde görmek istiyor aileler ve elbette kendileri. Biraz da birikim gerektiğinden yaş ilerliyor.22 yaşında tüm şartları sağlamış biri çok bulunmuyor. Tüm şartları sağlamaya gerek yok olarak bakıyor da olabilirsiniz. Herkesin hayattan beklentileri elbette farklıdır. Siz erken evlenmişsiniz çok mutlusunuz. Ne mutlu size daim olsun inşallah.
27 yaşındayım 25te evlensem de olurdu ben o zaman da hazırdım. Bu kişinin kendisi ile alakalı tamamen. Karşındaki durumu iyi analiz edebileceğin yaşta olmak gerekiyor
Tabiki oyle herkesin durumu farklidir ama surekli
Nezaman erken yasta biri evlenmeye kalksa herkes dusman kesiliyor. Gec evlenmekte herkesin kendi karari oldugu gibi erken evlenmekte ayni sekilde oyledir. Evet ben evlendikten sonra hala okumaya devam ettim
Ama istesedim 22-23 yasimi bekler meslegimi bitirip evlenirdim ama nasip bazen karsina okdr iyi bi insan cikiyorki hersey kendiliginden ilerliyor.
Dedigim gibi konu sahibinin eski konularini
Bilmiyorum ben simdiki yorumlarimi bugunku yazdigi konuya dair yazdim.

Bu hesap da senin di mi?
Ay nasil buldun :KK57: :KK9:

Back
X