- 18 Şubat 2011
- 408
- 390
- 303
- Konu Sahibi nane_molla
-
3 yıllık ilişkimizin ardından evlenip 3yılın sonunda kötü bir şekilde boşanma aşamasındayız. Öyle ki şu an bir iletişimimiz hiçbir şekilde yok. Bu arada 10 aylık kızım var. Ailesinin dediğine göre (benim tahminim de o yönde) eşim boşandıktan bir süre sonra evlenir, haliyle tümden kızımla iletişimini de keser. Zaten 2 haftadır görmek istememesinden belli ilgisizliği.
Sorum şu ki babasız çocuk büyütmek zorunda kalan varsa tecrübelerinizi anlatabilir misiniz? Ailemle yaşayacağım, anneanne ve dede sevgisiyle büyüyecek, ben de çalışacağım ama aklı ermeye başlayınca "babam beni sevmiyor mu, neden beni doğurdun" gibi sorular sorduğunda nasıl ikna edebilirim? Boşanmanın olumsuzluğundan etkilenmeden bebeğimi büyütmek için neler yapabilirim, tavsiyeleriniz var mı?
Özellikle son cümleniz çok doğru. Sanırım çocuk yaptığım için kendimi suçluyorum, bu yüzden de çocuğumun da beni bu konuda suçlayacağından korkuyorum. Bu yöndeki bakış açımı değiştirmek şu aşamada yapacağım en doğru şey galiba.3 yasindan itibaren sormaya basliyorlar
Bu sureci bir pedagog destegiyle atlatmanizi oneririm , her cocugun karakteri ve gelisimi farkli oldugu icin uzman destegi sart
Dedeyle ayni evde olacak olmasi cok guzel cunku bir erkek figurune ihtiyaci olacak ve dede rol model olacak ona
Anne babanizla ciddi bir konusma yapin , cocugun disiplinine ve egitimine kesinlikle karismamalari gerekiyor , onlar simaryan ilgi gosteren taraf olacak siz ise disiplin veren bunu anlamalari ve uygulamalari cok onemli
Evet cok zor ama imkansiz degil , guclu olun , bekar anne olmak guzeldir :) beraber paylasacaginiz cok fazla sey ve biriktireceginiz tonlarla ani olacak , cok ozel bir iliskiniz olacak
V3 sakin unutmayin siz kendinizi sucamazsaniz onun aklina bile gelmez sizi suclamak , bu tamamen yetiskinlere has bir dusunce sekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?