Evlenmeden once bu dusunceleriniz degisir insallah. Bi kadin mutlaka bi erkekle evli olmak onun kanatlari altinda yasamak zorunda degil. Konu sahibi boşanıp gayette bi daha evlenmeden sürdürebilir hayati. ( ki konusulacak bisey kalmadi eve dondu zaten) ama ben sizin dusuncelerinize takıldım lutfen bu kafa yapisini değiştirelim artik. Bi kadinin evliliginde siddet aldatma yok diye o evlilik iyi mi oluyo. Evlenirken amac mutlu olmak hayati paylasmak basini yaslayabilecek bir omuz bulmak huzur bulacak bir yuva kurmak degil mi? Icinde sknti olan bi evde hicbir kadin yasamak zorunda degil. Siz boyle dusunurseniz yarin cocugunuz da biylr dusunecek ve biz bu konulardan hic kurtulamiycaz gucsuz kadınlar yetistigi surece bu hadiseler yasanmaya devam edecek.
Ben hic bir zaman bir kadin erkeklerin kanatlari altinda yasamali demiyorum. Beni yanlis anliyorsunuz. Elbetteki evlilik mutlu olmak icin yapilir. Mutlu degilse nitirip bitirmemek kendine kalmis ama ailesi goruyorsun sahip cikmamis hamilede ne olacak bosansa cok mu mutlu olacak. Cevremde o kadar cok bosanma vakasi varki inan cok zor öyle konusmak kolay ki benim cevremdeki kadinlar mecburiyetten bosandilar adamlar ahlaksizsa tabiki bosayacaksin ama degilse yurutulebilir bi yani varsa caba gosterilmeli. Onun bunun lafi yuzunden yuva yikilmaz.
Kusura bakmada ortada bir bebek var madem mutsuz bi zahmet cocuk yapmasaydi tedbirini alsaydi demekki evliligini. Yurutulebilir bi yani varki cocuk yapmis.
Ailesi sahip cikmiyor bu kizcagizi eninde sonund evlendirmek isteyecek calissa baksa cocuguna elbetteki yapar ama cok zor uzaktan oyle bosan kendi ayaklarin uzerinde dur demek kolay.
Sanki ben dunyanin en kirli dusuncelerine sahipmisim gibi yazmissin ama ben toplumda karsilasagi zorluklara deginmek istedim ben oyle dusunuyorum demedim.
Evlenmek istese illaki sikinti cikiyor yok cocuk erkek yok bilmemne diyorlar neymis erkek cocuk ilerde uvey babayi dovermis. Ne kadar hastalikli bi dusunce ama boyle dusunen erkek cok.
Evlenmese inan cogu zaman evlenip ayrildigini saklamak zorunda kalacak hemen ac kurtlar etrafini saracak.
Inanin bunlari yasayan o kadar cok kadin var ki.
O kadar zorki babasiz cocuk buyutmek.
Siz bence sirca koskunuzden ininde halka karisin insanlar neler yasiyor gorun. Oyle uzakdan uzaga kendi ayaklari ustunde dursun demek cok kolay.
Kimse mutsuz olmak icin evlenmiyor mutlulugu hakketmiyormu konu sahibi tabiki hakediyor. Ama neyin ne olacagi belli olmaz belkide kurtaracak evliligini. Ben anlamiyorum ya neden bu kadar olumsuzsunuz insanlara destek olaaginiza kostek oluyorsunuz.
Burda ufacacicik bi sorunu olan insana hemen basan aldir cocugu diyorsunuz.
Beni bilenler bilir cozulmeyek gibi sorunu olanlara bende bosan diyorum ama bu arkadasin cozulmeyek problemi yok.
Hemde istedigim yorumu yaparim kime ne...
Mutsuzmus sevmiyormus kocasini yapmasaydi bebegi seninde dedigin gibi konu sahibi halinden memnun kime ne.